Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nagymutter

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elvált apa a különvagyonával úgy rendelkezik az életében, ahogy akar. Viszont később a hagyaték tárgyát képezi, ha eladja a nyaralót, az annak az árán vett vagyontárgy is.Szép napot!Az útvesztőkkel teli, ingoványos jog világában biztosan nem egy kirívó eset a miénk, de…..
nagymutter 2011.05.28 10:48:56
@21es: irigységtől beteg hozzászólásodat jól jellemzi, hogy kommentként megfogalmazod a posztoltak ellenkezőjét, mint tényt, majd azok alapján látsz neki fröcsögni.

Lásd pl.:
„Az, hogy mekkora örökségtől fosztott meg minket - hiszen azt sem tudjuk, mennyi pénze volt/van -, már senkit nem érdekel.”
Persze azért szívesen megtudnád, igaz? Azon mekkorákat tudnál rugózni!"

Látod? Azt írja "nem érdekel", te azt írod, hogy biztosan meg akarja tudni.

A hozzászólásod egy egész pszichiátriának adna melót hónapokra, javaslom lendítsd fel az egészségügyet!
nagymutter 2011.05.28 18:34:46
@droid_: Értem. Tehát te ezen elvek mentén átértelmezted a posztot. Így persze lehetséges, hogy te egy nyereségvágyból elkövetett emberölés előkészületét látod lelki szemeiddel.
Én pedig inkább maradnék a tényeknél, amelyek le vannak írva a történetben. Ha igazak, ha nem.
nagymutter 2011.05.28 18:39:11
@Pilotax: KicsiSáti leírta, úgy korrekt.

Hogy te is értsd: a kötelesrész nem azt jelenti, hogy ha apád vénségére megzanzul és nővérkére hagyja a házát végrendelettel, akkor te - egyetlen leszármazóként - megkapod a ház felét.

Azt jelenti, hogy te igényt támaszthatsz a nővérkével szemben (aki időközben megörökölte az ingatlant) az ingatlan értékének 50%-a mértékében. Ő meg majd kifizeti pénzben. Ezt viszont csak 5 éven belül kezdeményezheted.
Péntek éjjel meg szerettem volna nézni valamit a Jobbik Facebook csoportjában, de nem találtam sehol se. Bevallom férfiasan először azt hittem, hogy kitiltottak, mert túl sokat lázadtam a szittyák ellen.Így felkúsztam a Jobbik honlapjára és a Facebook-ból kijelentkeztem. Az…..
nagymutter 2011.05.28 10:53:39
@Weöres Dániel: Ó, hogyne Weöres úr, hogyne, legközelebb meg majd a sarki pék nem ad el neked kakaóscsigát a nézeteid miatt.
a Tisztelt Ház Szokások I. 2010.06.13 03:15:00
Szokások I.   Vannak néhányan, akiket érdekel, hogy mi folyik a Parlamentben. Vagy az Országgyűlésben.   (Ebben az esetben az, amire utal a két fogalom, logikai szempontból egybeesik, még ha szemantikailag nem is. Kitérőnek tűnhet, és így, a legelején fölösleges…..
Az enwc jogi tanácsadói cégtől kaptam egy közleményt, melyben néhány alapinformációval szolgálnak az online aukciós szájton vásárlók számára. Mit lehet tenni akkor, ha az eladó megtagadja a termék átadását például arra hivatkozva, hogy az elért ár véleménye szerint túl…..
Vujity Tvrtko jól a fejébe húzta a baseballsapkát, és nekiállt oknyomozni. Kiderítette, hogy az „interneten keringő” egyik legnépszerűbb videó főszereplője Magyarországon él. Persze egyrészt a videó közel sem olyan népszerű, mindössze 400 ezren látták például a…..
A Zugügyvéd egy elég részletes leírást kapott egy tipikusnak is mondható büntetőügyről.  A beküldő szerint a . ma a bíróságokon az alperes és felperes, vagy az ügyész és vádlott között olyan valószínűséggel történik igazságos ítélet, mintha ezt egy feldobottérme…..
nagymutter 2009.01.20 19:59:35
@fresco: Tedd bárhová, csak ide dobj egy linket. Közérdekű.
nagymutter 2009.01.21 21:45:05
@fresco: Jól látom, te word fájlba gépeled a (nem általad létrehozott) doksikat? (pl. Határozat a nyomozás megszüntetéséről)
Nem lenne hitelesebb (és egyszerűbb) egy-egy szkennelt kép azokról?
nagymutter 2009.01.26 19:48:20
@ynd: Tegyük fel, hogy a két társaság nem rúgja össze a port, megy az üzlet, ám kialakul az elszámolási nézeteltérés. Ekkor fresco _anélkül_, hogy tudná, hogy az áru tulajdonjogának átszállása az IVAS hozzájárulásától függ, a követelése terhére (melynek mértékéről egyébként eltérő az álláspontjuk) "vásárol" és fel is mondja a szerződést.
Jól értem, hogy nézeted szerint ez nem alapozza meg a tényállást?
Viktor vagy nagyon türelmes, vagy csak kalandvágyó, de hiába szívatja sokadik körrel a Budapest Bank és a UPC, ő nem adja fel. Valószínű, hogy a két cég együttműködéseként ajánott hitelkártya senkinek nem kellett még, hiszen fogalmuk sincs róla, hogy is folyik a…..
nagymutter 2009.01.22 21:05:47
@silent76: "annak hogy egy bankkártya dombornyomásos, vagy nem, semmi köze ahhoz, hogy hitelkártya (credit card) vagy betéti kártya (debit card)"

Örülök, kisfijam, hogy utánaolvastál picit.

Ezért fogalmaztam úgy, hogy "A dombornyomottak _tulajdonképpen_ hitelkártyák"

Egyébként, ha nagy az arcod, ballagjál be egy kölcsönzőbe egy nem dombornyomott hitelkártyával...
nagymutter 2009.01.22 21:31:40
@silent76: Igazad van. Elméletben. Gyakorlatban pedig: "Bérleti feltételek
Bárki bérelhet autót, aki betöltötte a 25. életévét, legalább 1 éves jogosítvánnyal, személyi igazolvánnyal/útlevéllel és dombornyomásos hitelkártyával (megfelelő fedezettel) rendelkezik.
" Hertz.hu
Tapasztalatom szerint a _legtöbb_ helyen ez a _szokás_.
nagymutter 2009.01.23 06:25:08
@La Tangolita: "Nekem dombornyomott kártyám van, amit csak az egyenlegem terhéig vehetek igénybe."
Igen, a kártyád debit kártya. Van ilyen dombornyomott, csak (egyelőre) elenyésző számban.

"Egyébként az mit jelent, hogy "csak elektronikus környezetben" használható (mármint a nem dombornyomott kártya)? Hogy pl. telefonon nem tudok vele vásárolni csak úgy, hogy beolvasom nekik a számot? És ha ez így van, akkor miért?"
A meghatározás már történelem...
Ha jártál pl. az USAban (évtizedekkel ezelőtt), láthattál offline kártyalehúzókat (vasaló). Ez tulajdonképpen fizikailag csak rámásolta a domború adatokat a számlára. A lényege azonban, hogy az elfogadást nem a bank végezte, hanem egy köztes elfogadó szervezet és ha kereskedőként betartottad a szabályait (ellenőrizted a személyazonosságot, mindennap letöltötted a feketelistát, stb), akkor is hozzájutottál a pénzedhez, ha a kártya mögött nem volt fedezet. (az elfogadó szervezet kára volt.)
Az "elektronikus környezetben" használható kártyák azonnal terhelnek a bankszámládon. Ehhez nyilván kell a bank, na meg online összeköttetés vele.

Ez meglepő módon pl. az interneten sem volt korábban, a bankok külön hálózatot használtak.
A netes fizetés hajnalán a bankoknak nem volt olyan szolgáltatásuk, mely az internet irányából érkező terhelési igényt fogadta volna, ezért korábban a neten is csak donbornyomott kártyával tudtál vásárolni és még most is ez a jellemző.
Az alábbi ügy a fizetési meghagyásos eljárások állatorvosi lova. A kézbesítési vélelem a jogrendszerünk talán egyik legabszurdabb intézményévé kezd válni.Tisztelt Zugügyvéd!2008 szeptember elején egy végrehajtó letiltotta a bankszámlámra érkezett fizetésem, internet…..
nagymutter 2009.01.22 21:47:58
@Pióca: Vegyük már észre, hogy a magyar posta és a minősíthetetlen (nem minőségbiztosított) szolgáltatásai ALKALMATLANOK a hitelt érdemlő kézbesítésre!
A legjobb lenne, ha a jogalkotó venné már észre és vagy kiötlene egy egyéb módszert vagy garanciákat csikarna ki a postától, ha már az kapta ezt a monopóliumot.
Üdv Kedves Olvasók! Ma egy üvöltöző, piás főnökről olvashattok, aki előszeretettel alázza meg alkalmazottait, köztük egy két gyermekes édesanyát. Ti találkoztatok már hasonlóval? Várom a véleményeket!Sziasztok, egy kis gyakorlati tapasztalatra lenne szükség.Barátnőm egy…..
  Ha azt mondják, szálljunk buszra, mert úgy csökkentjük a szálló por mennyiségét, nézzünk körül a buszon. Ha negyvennél kevesebben tartózkodnak rajta, nekünk pedig benzines autónk van, máris megdőlt az elmélet. Vélemények az azonos című cikkünkről...
Teljesen átlagosan indult: randi, mozi, vacsi, püfölés, stb, aztán a fiú egyszer kopogás nélkül nyitott be a lány szobájába, és volt ott a hímtag. Ezért kell mindig kopogni! Sziasztok  Szakítósok, egy témába vágó esetet szeretnék megosztani veletek, a szokásos…..
nagymutter 2008.03.15 17:49:14
Beszéljünk ez egyszer szakmai szempontból a Nap-keltéről, s ne arról, hogy most éppen melyik kuratóriumi tagnak tett gesztus egy-egy műsorvezető elbocsátása. Mert az utóbbi napokban, hetekben lezajlott letiltás-mizéria csak arra jó, hogy ismét elterelje a figyelmet azokról a…..