Regisztráció Blogot indítok
Adatok
katmanocs

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lehet, hogy ez elsőre furcsán, vagyis inkább túl merészen hangzik, de mi a férjemmel elhatároztuk, hogy akárhová is utazunk, mi visszük magunkkal a két gyerkőcünket is. Mivel kicsi koruktól fogva így vannak szoktatva, tudják mivel jár ez, ezért olyannyira könnyedén veszik az utazásokat, hogy néha mi…..
Aki rendszeresen követi a blogot, az talán emlékszik még rá, hogy tavasz végén Zoli írt egy posztot, melyben arról volt szó, hogy hamarosan átszelik Amerikát és akkor azt is megígérte, hogy rendszeresen beszámol a kalandjaikról. Nos, a technika ördöge ennek kissé keresztbe tett,…..
Az Egyesült Államokat északról délre átszelő legendás, sokszor sokak által megénekelt út egyike az ország legemblematikusabb történelmi emlékeinek, most mégis komoly baj van vele...
katmanocs 2018.07.04 00:39:41
@retkeslaci: Tökéletesen egyetértek... mi többször autóztunk a szakaszain, minden érdekes része “megvolt”, egy része Mustanggal. De annyi szebb-érdekesebb hely van ott.. most repülünk vissza épp egy 3 hetes Oregon túráról. Szerencsére ezt az egyébként csodás államot még nem rohanták le a turisták.
Régóta mondogatjuk, hogy ha minden rendben megy, a Wizz szolgáltatása általában teljesen rendben van, ha viszont probléma merül fel, az utas készülhet a legrosszabbra. Itt egy újabb történet, amiben a légitársaság hozzáállása egészen érthetetlen és nem túlzás, hogy visszataszító.  Íme a pórul járt…..
katmanocs 2018.03.04 09:12:50
@LiliKrisztin: Sajnos bizonyos desztinációkra nincs más opció a direkt járatra.. mi ezért megyünk velük. Mivel veszünk extrákat a jegyünk nem olcsóbb mint ha rendes társasággal mennénk. (Eindhoven 2 főre 140e volt!) És talán annyira nem lenne extra hogy legalább tájékoztatást adjanak arról mi várható- mondjuk este 10-kor ha tudjuk hogy reggel jön a busz akkor simán kijön értünk valaki. Hajnali 2-kor mikorra sejtettük hogy ebből nem lesz busz kevésbé tudtunk felhívni bárkit hogy induljon. A tájékoztatás nem pénz kérdése, szerintem jogos elvárás az utas részéről..
Még nincs itt a nyár, de lesz idén is! Sőt, utazni, szállást keresni addig is lehet. Ehhez jöhet jól egy kis Booking.com-os szállásfoglalási okosító. Kedves Tékozló Homár! Idén két baráti családdal foglaltunk szállást a horvát tengerpartra, az Apartments Petricbe. A reklámszöveg:..
katmanocs 2018.02.03 08:57:05
@Valóság nevű unokahúgotok: Alapvetően egyetértek, több száz booking-os foglalás után én is így látom.
Bár mi egyszer megszívtuk, egy új, értékelés nélküli apartmant foglaltunk 6 főre Berlin belvárosában a 4 napos hosszú hétvégére amiről kiderült hogy nem létezik... és semmilyen más szállás nem volt elérhető a booking-on 6 főre. Barátnőm itthonról foglalt nekünk egy valami távol-keleti konferenciaközpontot ahol volt szoba.. de kb fél napunk ment el erre. Hazatérve reklamáltam, közel 100.000 Ft-ot kaptam a bookingtól vissza pluszban a kifizetett pénz felett. Szóval korrektek voltak nagyon.
Ma repülős napot tartunk, aminek keretében a Wizz Air is szégyenpadra kerül. Az addig oké, hogy az időjárás kiszámíthatatlan, járattörlés esetén azonban a repülőtársaságoknak kiszámíthatóan az utasok segítségére kell lenni. És a repülőtársaságot nem Attilának, hanem Wizz Airnek hívják. Kedves…..
Joe lendületes stílusa alapján elég cifrák lehetettek azok a mondatok, amik előtörtek belőle, amikor kiderült, hogy a szállítási díjon túl is egy csomó mást is kell fizetnie a DHL-nek, mert "elveszik azt a pénzt, ami a NAV-nak jár PLUSZ kérnek még annál is többet, hogy…..
Az Erste év elején a Joker hitelkártyáját az új, Max névre hallgató konstrukcióra cserélte. Ez a poszt, ennek a változásnak, és egy régi, rutinos jokeresnek köszönheti a születését. Már eleve a "áááááá, semmi nem fog változni, csak pénz helyett ezentúl Wizz Air pontokat…..
katmanocs 2017.08.04 07:48:34
@Etniez: Nézd, nem tudom Te merre utazgatsz de szerintem debit kártyával fizetni külföldön veszélyes.
Egyrészt autóbérlésnél nem fizetnék 1000 eur/dollár depositot saját pénzből hogy aztán majd a bérlés után 1 héttel visszakapjam.
Másrészt ha a hitelkártyával visszaélés történik megreklamálod és visszakaphatod. (pl jogtalan hotel terhelés) Debitnél meg futhatsz a pénzed után-a Malév csődnél is visszakapták a hitelkártyások a pénzt..
Szóval érdemes átgondolni ha sokat utazol, Platina kártyás ügyfélként nem a hitelkeret miatt van nekem sem..
És csak egy érdekesség: valaki már észrevette hogy az Erste Mastercard és Visa Max közt külföldi vásárlás esetén 10 Ft különbség van? A Masternél az smsben jó az árfolyam de drágán terhelik. Külföldön SOHA ne használjatok Erste Mastercardot, vagy minden egyes elköltött EUR/USD esetén adjatok hozzá 10 Ft-ot.. ezért jobb választás a Joker Max, és hálás vagyok a kollegámnak aki erre felhívta a figyelmemet. A visszatérítés másodrendű nekem, de pl most is abból utaztunk el, wizz jegyet vettem belőle pedig nem wizz kártyám van:-)
Már nem csak a prémium Mastercard-bankkártyával rendelkezők mehetnek be a budapesti reptér indulási oldalán található, szem-szájnak ingere váróba, hanem a Wizz-hitelkártya tulajdonosok is. Habzsi-dőzsi a bádogkarám előtt, egyszerre menő és morbid. Majdnem az lett a poszt címe, hogy ingyen…..
katmanocs 2017.02.08 19:15:52
@bumfordi: Ez így van. Nekem Erste Platinum jutott, de itt is erősen korlátos a visszatérítés.. bevallom engem annyira nem hat meg az ingyen kávé meg a műszendvics a váróban, ráadásul ha gyerekkel megyünk vagy reggelivel amúgy sem tudunk bemenni, nna meg a Costa-ban jobb a kávé.
Viszont tök jó dolgokat tudtam venni a Lidl-ben gyűjtött pontjaimból, úgyhogy most elgondolkoztam egy Wizz-es kártyán hogy ne egy kártyán legyen a költésem és így több helyről legyen visszatérítés, évente 1-2 alkalommal utazunk fapadossal. (igaz, legutóbb a booking.com-os 5%-os szállás utáni visszatérítésből utaztunk) Csak hát újabb maceráció amit annyira utálok :(
Lehet, hogy kicsit már eső után köpönyeg, de karácsony jövőre is lesz.  Kedves Homár! Szeretném megosztani, hogy milyen érdekesen működik, az eMAG házhozszállítási rendszere. És hogy, hogyan tudod elérni, hogy a telefonszámodat megoldási javaslatként kitiltsák a telefonos ügyfélszolgálatukról.…..
katmanocs 2016.12.21 22:04:14
@KaTe: Azért az EMAG-nak tudnak jó árai lenni.. egyébként ha tippelhetek az a cég aki kiszállította a 220V volt, róluk tudom hogy képesek rá.
Én emag-tól rendeltem fekete pénteken, nem párszáz hanem kb 40e Ft-tal volt olcsóbb a kiválasztott TV, szombaton megkaptam.. egy óraszíjat amit rendeltem visszaküldtem (mellesleg sokkal kultúráltabb a visszaküldős felületük mint bármelyik másik webáruházé, sőt a visszaküldés is ingyenes) 3 nap múlva a számlámon volta a pénz.
Egyébként meg van raktáruk is Üllőn, onnan is adnak fel csomagot, de még mindig sok jön Bukarestből.
Ki ne álmodozott volna arról, hogy beül egy autóba és nekivág a végtelen amerikai utaknak? Én őszintén szólva igen, szóval némileg irigykedve olvastam (és főleg: néztem) Gabriella írását és képeit, mert neki és párjának megadatott mindez. Más kérdés, hogy kevesebb mint…..
Ez lesz az az adás, amiben a faszik és a bulák is egymásról mondanak véleményt, ígéri Gólem, és ingben van, meg farmerben, elfogyott a sort-póló kombó? Aszongya, hogy veszélbe kerülés lesz két játékosnak, a bejátszóban meg Pornósbulát halljuk, ahogy felolvas, és…..
katmanocs 2015.05.22 06:16:31
@Elektra1976: nem az ára ment fel hanem az árfolyam..:-P És jobb vásárt csinálhatsz a Rossbsn/ Marshallsban mint a Walmartban, igaz ott 7-10 dolcsi de márkás. (az enyém CK és Gucci)

Egyébként meg tökre egyetértek, én srem veszek itthon ruhát ( Max Hada) inkább elutazom az árát:-)
Emberek, már csak tíz rész van hátra a maratoni évadból - csak a miheztartás végett: a Viasaton 50 részes sem volt egy-egy évad, az amerikaiak heti reality csináltak belőle, szóval lett volna mozgástere a TV2-nek, de hát nem éltek vele. Előkerült a sikkasztással vagy hűtlen…..
Újabb hét, régi Gólem, szürke póló, short, pálmafa, rettentő tornacipő, új csaj jön, a neve Orsi, két pár megy vele randizni, és feladata lesz. A nap nyertese Közellenség, akit nem herélnek ki, pedig igény lenne rá. Na, csapjunk a lecsóba. Az ébresztés képsorai mindig…..
Mint látható, nem hagytam abba a hogyvoltozást, és nem is fogom. Gólemet felengedték egy függőhídra, gondolom azért, mert fából és háncsból font kötélből van, nagyon sokat nem ronthat rajta, de ha mégis, nincs olyan magasan, hogy kárt tehessen magában. Kettesszámúpatrik…..
katmanocs 2015.05.01 06:55:26
@Szent Borzadály: viszont az agyi képesség hiánya általában nem zavarja az illetőt (max a környezetét) ellentétben a plusz kilókkal :-D
Berki a patakban áll zöldben, és olyan vidám és gondtalan, hogy csikorgatom a fogam a felkonf alatt, itthon elszabadult a pokol baszki, te meg itt vicceslkedsz baszki. Mindegy, erről aztán tényleg nem Gólem tehet, van sok más a rovásán, de az Ivargate nem az ő lelkén szárad. Az…..
katmanocs 2015.04.29 12:27:19
@mokamini: most már én sem lennék "belehúzható" ebbe a szituba. De 16 évesen, egy nagyon gázos családi mintával a hátam mögött pont ez a zárt, kapaszkodós-ragaszkodós dolog jelentette a biztonságot nekem. És aztán ahogyan felnőttem, láttam mást is, egyre nehezebben viseltem az érzelmi csapdákat az ex és a család részéről. De a felismerés csak soká jött, addig elsősorban magamban kerestem a hibát.
Nórinál is ezt látom problémának - túl azon hogy be volt zárva egy torz világba az is befolyásolhatta nagyban hogy azt gondolta a szerkik megvédik, ha nagy lenne a baj beavatkoznának - ha nem avatkoztak be akkor nem is volt nagy a baj.
katmanocs 2015.04.29 13:22:12
@Ronni: igen, igazad van azt hiszem... :-)

Egyébként meg nagyon rég nem fórumozom (kb 5 éve nem kommenteltem, akkor még más néven indexeztem), minden nap olvasom a hogyvoltot de írni nem szoktam. Most is csak azért mert őszintén sajnálom Nórit és megértem miért ennyire nehéz neki- remélem nem hagyja magát meggyőzni hogy ez így rendben volt és benne van a hiba.
katmanocs 2015.04.29 18:00:15
@egy igazi barom vagy mária: hát, ez bonyolult...de a lényeg: ha tudom hogy ez a dolog létezik és hogy nem bennem van a hiba akkor eleve másképp megyek bele a válóperbe. Így azért elég rendesen magamban kerestem a hibát és magamat okoltam mindenért.
Nem akartam büntetést, ahogyan írtad is ez két ember által felépített és jól elrontott kapcsolat volt (16 évesen mikor belementem mit tudtam én egy kapcsolatról) de a gyerekelhelyezésben nem volt mindegy hogy én erre a tényezőre hivatkozva tudjam a házasság felbontását kérni.. mert látszólag minden rendben volt. Hisz nem ütött meg soha.
A Kavarás Másnapjnak Reggelén vagyunk, Gólem szerint Loki nagyon belezúgott Botoxba, és emiatt megint sakkozni kell a bulák között. És ez nagyon nem jó, legalábbis Pjotr szerint, aki már tuti ki van bukva attól, hogy állandóan tíz-tizenegy ember helyett kell gondolkodnia, majd…..
Az óra, mint egy ökölnyi, félkilós vasdarab csapódott neki a combjának minden egyes lépésnél. A piros rövidnadrágja volt rajta, a liverpoolos, amit az anyja hosszas hiszti után vett meg Juan bálás boltjában, ahol Carlito már ott tartott hogy beveti a földön fetrengést is, annyira…..