Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SzécsiN

4 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Tavasz elején Olga anyának érezte magát. Ettől a pillanattól fogva visszavonult minden társaságtól, és naphosszat ült az ablaknál, magában mosolyogva és figyelve a rejtelmes pihegésre, melyet szíve alatt érzett”-- írja egy századfordulós regény. Az érzés és az elvonulás kulcsszavai voltak az akkor…..
Milyen erőfeszítéseket tett és tehetett egy nő a múlt századfordulón, amennyiben arra vágyott, hogy szépségét ápolja, esetleg külseje kevésbé előnyös részleteit elleplezze? Dr. Jutassy József bőrgyógyász több évtizeden át fennálló intézetének koronkénti hirdetéseiből pontosan követhetőek a…..
"Ha végigtekintesz a magyar történelmen, nem fogsz a magyar nők között híres tudósokról, művészekről, szalóncsevegőkről vagy nagy szépségükről híres démonokról olvasni, de annál többet a honleányokról, a nagyasszonyokról” – mondja egy lányoknak szóló tanácsadó könyv olyan hangsúllyal, mintha…..
  „A nő vagy asszony lesz vagy örömleány" – jelentette ki sommásan egy újságíró 1907-ben a nők számára hozzáférhető élethivatásokat felvázolva. Majd így összegezte a házasság lényegét: – „A férfi magához veszi az asszonyt, mert nemi vágyai kielégítést keresnek, vagy mondjuk: utódokat akar. És ezzel…..