Regisztráció Blogot indítok
Adatok
beksi90

10 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor Friderikusz Sándor megfogalmazta azt a közleményt, amiben megszakított minden kapcsolatot a számára vállalhatatlanná vált TV2-vel, minden bizonnyal végiggondolta a következményeket is, vagy ha nem, akkor az ügyvédje vélhetően felhívta a figyelmét arra, hogy érvényes szerződésből, egy…..
A kerület Lándzsa utcai óvodája nagy fejlődésen ment keresztül. Az óvodát 1974.-ben alapították a telepen amely barakképületek halmazából állt. Ezeket a barakkokat még 1913.-ban építették mintegy 30 000 orosz hadifogoly elhelyezésére. A foglyok hazatérése után az üresen maradt barakkokban menekültek…..
                                                                            Sashalmi sétány A húszas években három község mozgalmat indított, hogy egyesülésükkel újváros alakuljon A település története a XIX. század harmadik harmadában…..
A Colosseum a világ leglátogatottabb látnivalói között van, évi 6 millió turista keresi fel. Ez a szám az ezredforduló előtt még csak egy millió volt. A sok turista és főleg a közlekedésből adódó terhelések viszont már nagyon meglátszanak az épületen. Így 2012-ben elindult és folyamatosan zajlik a…..
A Caprera-patak forrása kavicsos-homokos talajból bukkan elő Cinkota és Csömör határán. Medre meredek esésű, így a víz sebesen csobogva fut délkelet felé, és szűk két kilométer után, a Szabadföld útnál ömlik bele a Szilas-patakba. Felső szakaszán nyitott, de a volt…..
beksi90 2015.08.03 16:11:26
@fovarosi.blog.hu: 1992.-ben bezárták azóta csak a gaz nő ott.
Mátyásföldön 2 labdarugó csapat van az MLTC ( Mátyásföldi Lawn Tennis club ) és az IKARUS. Kezdetben Mátyásföldön a gazdag lakosság lenézte a labdarúgást és inkább a teniszt és az úszást részesítették előnyben. Az Ikarus 1949-ben megalakult az IKARUS Sport Egyesület.…..
A Szerb Antal Gimnázium patinás épülete magasan kiemelkedik Cinkota kertes házai közül. A kapun belépve a főbejárat mellett egy táblán az alábbiak olvashatók:Beniczky Gáborné Batthyány Ilona grófnő születésének 150. évfordulója alkalmából állították Cinkota lakói…..
beksi90 2015.05.05 09:26:05
1910es évek végén Újmátyásföldön volt egy kisebb temető de ez nem nyerte el a tetszésüket a Sashalmi lakosoknak, ( akkor Ehmann telep ). 1923ban létesítettek a Pesti határútnál egy saját temetőt, ezzel annyi volt a probléma, hogy csak Mátyásföld felöl volt megközelíthető.…..
Árpádföldön a Timur.u-Katymár u.-Fertály u. között 1988-ban amikor egy ABC-t építettek fedezték fel az Árpád kori keresztény temető maradványait. A terület egy Amerikában élő ember tulajdona ez nehezítette a kutatást. A környék be volt már építve lakóházakkal ezért nem…..
Az első komolyabb labdarúgó csapat cinkotán az 1920-as években alakult meg CTK néven. Be akartak nevezni az 1922-23-as KŐLASZ azaz megyei bajnokságba ( ekkor Cinkota még nem tartozott Budapesthez). Elején előkészületi mérkőzéseket játszottak de a játékosok nem vették komolyan és…..
A cinkotai temető a Gazdasági út, Rózsalevél út és a Beniczky Tamás u. találkozásánál található Evangélikus templom mellett van. 1880-as évek után nyithatták meg, mint a legtöbb kis temetőt Budapest szélén( Ekkor még nem volt Budapest része cinkota csak késöbb 1950-ben. ) …..
1916 május 10.-én írtak először az újságok Kiss Béláról. Kresinszky Márton tulajdonában ált az a ház ahol Kiss lakott és bádogos műhelye volt( ekkor ő már bevonult katonának ). Kiss Béla állítólag  nagyon ügyes szakember volt amikor dolgozott, de szeretett szórakozni és…..