Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ants Group

20 bejegyzést írt és 80 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hú, de nagyon régen írtam új bejegyzést ebbe a blogba. A legfőbb oka az, hogy a szcientológia annyira jelentéktelen, hogy egyszerűen nem érdemes írni róla. Most azért egy rövidet mégis. :) Legtöbbször, ha beszélek régebbi, szcientológiában megismert barátaimmal, megemlítem nekik saját…..
Úgy látszik, már szent a béke a Lélekpillangó/Harmonet tábor és a szcientológia között. Bár a múltkor lecsapott a szcientológus Facebook-rendőrség az őket támogatókra, most mégiscsak lehoztak egy erősen reklámszagú interjút kedvenc jedi lovagunkkal. A helyesírás és a…..
Ants Group 2015.07.30 09:40:17
@PTS level III.:

Engem például abszolút nem zavar a stílusod, még ha néha picit nyers stílusban adod elő néha akkor sem. Szerintem a múltad a szcientológiában feljogosít erre. Az érzelmi érintettséged és az, hogy Te munkatársként próbáltál jót tenni, de rájöttél, hogy csak átvertek, átjön a kommentjeidben és ez jó dolog. Sokan azt se tudják, hogy miről beszélsz, de ez az ő problémájuk, nem a tied. Úgy nyilatkozol a szcientológiáról és a szcientológusokról, ahogy csak szeretnél.

Ha valaki pedig durvának tartja, amit és ahogy írsz, az látogasson meg pár politikai blogot és képet kap arról, hogy mit jelent valójában kommentekben az, hogy valami ocsmány…

Nekem a legtöbbször például a sok felkiáltójellel kommentező emberek tűnnek úgy, mintha retardáltak lennének…
Ezt is megértük, a magyar módszer a követendő példa a világ többi szcientológusa számára. A Hubbard-féle oktatási módszereket propagáló Alkalmazott Oktatástan magyarországi fiókszervezetének két vezetője tartott kétórás szemináriumot egy nemzetközi szcientológus…..
Ants Group 2015.07.28 09:25:32
@Elevelek:

Hubbard alapvetően egy író volt. Az íróknak az egyik legfontosabb motivációja, hogy sokan olvassák őket. Ebből következően olyanokat próbálnak írni, amit az emberek elfogadhatónak és logikusnak, esetleg szórakoztatónak tartanak. Hülyék lennének mást tenni.

Hubbard sok célpiacnak írt. Ahogy haladt az idő egyre többnek. Ezzel még nincs semmi gond. A probléma akkor kezdődött, amikor elkezdett többet gondolni magáról, mint ami ő volt. Elkezdte például azt képzelni, hogy szervezeti vagy menedzsment zseni, ami ő egyáltalán nem volt. Vagy azt, hogy "ő a megváltó."

A Dianetika könyv, bár logikusan hangzik, nem hasznosabb az életben és az emberi elmével kapcsolatban, mintha megnéznéd a Jurassic Parkot vagy sokat néznél Simpsons családot a TV-ben (Később a szcientológia előadásaiban ezt Hubbard is bevallotta, más szavakkal persze). Létrehozta kb. 15 évvel később a New Era dianetikát, ami szintén egy vicc, de ezzel csak még jobban leértékelte az első könyvét igazából és még jobban elismerte a haszontalanságát annak a “nagyon régen New York Times Bestsellernek”.

Hitler - Mein Kampf-ja is sok ember számára jól hasznosítható volt (és most is) az életben. A bibliában az a rész például, hogy “és mondta Isten: ‘legyen világosság’ és lőn világosság”, ez is elég logikusan és jól hangzik sokaknak. Az is jól hasznosítható az életben, hogy “szeresd felebarátodat”… vagy az, amit George Soros reflexivitás elméletében (filozófiájában) tanulhatsz. Soros milliárdokat keresett vele, mégse sokan ismerik, pedig Soros elég keményen bebizonyította a nézőpontját, ráadásul elsősorban ő is inkább filozófus volt, mint pénzügyi zseni…

Hubbard szintén megpróbálta “háziasszony szintre” vinni a filozófiát és a pszichológiát, amivel elég sok alacsonyan képzett, de annál rögeszmésebb mini pszichológust gyártott le aztán, amiket ő szcientológusnak nevezett el…

Szóval, az eredeti kérdésedre az egyik válasz az, hogy az unintelligensebb vagy intelligens, de “jobban behipnotizált” volt szcientológusok olvassák Hubbardot, még azután is, hogy elhagyták az egyházat, de ahogy telik az idő és tanulnak arról, hogy pontosan mit írt Hubbard és mennyire értékes is az a való világban, annál kevésbé. Ahogy visszatér az önálló, egészséges és kritikus gondolkozásuk, ahelyett, hogy csak kérdés nélkül "fogadnák szívükbe" Hubbard nézőpontját és az általa kivetített valóságot, annál kevésbé lesz logikus és hasznos, amit Hubbard írt. Aztán egy ponton megértik, hogy mit írt Hubbard és miért írta, és az egész kitűnően hangzó elmélet úgy omlik össze, mint a kártyavár számukra. Aztán, szépen fogalmazva, magasról tesznek Hubbardra és a szcientológiára…(max. csak rémálmaikban emlékeznek rá...)
Ants Group 2015.07.30 08:24:49
@PTS level III.:

Ohh, jó reggelt PTS! (Jó nick nevet választottál te is... :))

Nem tűntem el teljesen, csak más dolgokkal voltam elfoglalva. Dolgozgatok, utazok stb...Vannak azért sokkal jelentősebb vagy fontosabb dolgok is az életben, mint ez, szerencsére. :) Lehet, te is észrevetted már, de a szcientológia, mint téma, kezd egyre unalmasabbá válni...:)

Kösz a kedves kommentet! ;)
A tudománykommunikáció volt a témája a hétfői Media 2.0 Meetupnak, Dr. Láng Benedek megismertette a közönséget a publikus tudományfelfogás modelljeivel, Stöckert Gábor az Index rovatvezetője pedig bemutatta egy piacvezető portál tudományos rovatának működési elveit. Ismét…..
Ants Group 2015.07.28 20:42:38
@keményen drogozó kisemberek:

Nagyon okos vagy, drogos, de ezt elég rosszul tudod és inkább csak okoskodsz, ahogy látom elég sok helyen. A médium szót lassan három évtizede használják sajtótermékekre is Magyarországon és nem csak „halottlátót” jelent. Sőt a „médiumok” formában is elfogadható. (még annak ellenére is, hogy a médium szó alapvetően többes számot jelöl)

Jobb lenne, ha inkább lenne valami értelmes mondanivalód lassan, ahelyett, hogy csak nyelvészkedni próbálsz a blogokban…
A szcientológiában elérhető legmagasabb ún. "szellemi szint" az OT VIII. Az ide való eljutásért kell kicsengetni a szcientológia "auditálás" összköltségét, azaz cirka 50-100 millió forintot. Egyik honfitársunk, akinek már sikerült ennyi pénzt elvernie erre, a következőt…..
Ants Group 2015.06.23 23:04:35
@PTS level III.: :))
;)
No, akkor mára ennyi a Jedi showból :))

Jó pihenést kívánunk! ;)
Ants Group 2015.06.25 18:51:12
@PTS level III.:
Az egész weboldal úgy ahogy van hibás. Egy nagyon beteg ember terméke. :)

Rákérdezhetek? :)) Egyébként a szcientológia által előszeretettel alkalmazott joglemondás részre gondolsz konkrétan? Mert az például szintén kiemelkedő az oldalon. Az a rész is nagyon beteg...:)
A megtörhetetlen „Miss Lovely”. A hölgy, aki már akkor harcolt a szcientológia ellen, amikor még senki nem mert. „Nem fogod elhinni, de írhatsz olyat, amit néhány csoport nem engedélyez és ezután az életed negyede romba dől. Tudom, mert velem ez megtörtént” – Paulette…..
Ants Group 2015.05.27 17:56:35
@munyianya:
Nagyon köszönöm az értékes megvilágítását a témának!!
Ants Group 2015.05.27 17:57:20
@rudebwoi:
Köszi a témához hozzáadott infót!
Ants Group 2015.06.20 10:03:32
@Tigris49:

Sajnos még nincs semmilyen hír a magyar megjelenésről.
Hiába drágítja a kormány egyre inkább a cigaretta árát: mégsem csökken a rendszeresen dohányzók száma Magyarországon. A haszon jó részét ráadásul a kereskedők helyett a feketepiac kaparintja meg. Tavaly az eladások ugyanis ismét negatív rekordba csaptak át, ezért az elmúlt…..
A magyarság történelmének újabb fejezete vált a szcientológus pénzgyűjtés áldozatává a hétvégén. István és Koppány egymással versengve buzdították a kb. 150-200 fős "tömeget", hogy adományozzanak még többet.  Kéf rövid beszámoló jelent meg a rendezvényről, semmi…..
Ants Group 2015.06.14 08:25:08
@PTS level III.:
Hubbard egy sci-fi író, megrögzött hazudozó volt, aki képes volt félrevezetni és becsapni embereket és ezt nagyon is élvezte. A mai követői, David Miscavige-el az élen, csak ezt folytatják. Egyre sikertelenebbül.
Hubbard ha élne biztos azt írná a követőinek, hogy az iPhone6 is csak egy implant az almával.

Most pedig ezen a szép nyári napon hallgassuk meg a himnuszukat, :) „It’s all about the money” :)

www.youtube.com/watch?v=YcXMhwF4EtQ
1. 1986 L. Ron Hubbard Emlékünnepség /Pat és Anne Broeker Ez volt az a rendezvény amikor Miscavige bejelentette hogy Hubbard "elhagyta a testét" és amely során bemutatta az Egyház "új" vezetőségét, köztük Pat Broekert aki Anne Broekerrel a feleségével együtt Hubbard gondozója…..
Ants Group 2015.06.11 21:07:52
„Ez a történet annyira őrült és megdöbbentő, hogy megértelek, ha az elolvasása végén - a hétköznapjaidból kiszakadva – teljesen sokkolva, kissé meredten ülsz majd a monitor előtt. Nem a te hibád. Én csak előre figyelmeztettelek.” – a blogger Amerikában drága bírósági perek zajlanak. Tudod, hogy…..
Az első részt itt olvashatod! Wolly megzakkan, betolja az „all-in-t” és elnyer 8 milliárd forintot a szcientológiától. Közben Tom Cruise örökre lesre fut a foci istennél. Mi pedig átmegyünk a második Tűzfalon. Wolly 8 milliárd forintot érő Szcientológia Jackpot-ja ekkor…..
A Szcientológia legszemérmetlenebb trükkjei a bírósági perekben. A szcientológusok bedobják Travoltát, aztán a törölközőt is. Végül Wolly „hazafut” és viszi a lesoványított kasszát. A történet előző két részét érdemes megismerni mielőtt valaki elolvasná ezt a részt. A történet 1969-ben kezdődött,…..
Kimondhatjuk, hogy a Michael Kors a szőke nő szcientológiája. Nem tudom, kinek rosszabb ez, egy szőke nőnek vagy egy szcientológusnak? Igen, néha az ember arra ébred, hogy megvilágosodott, más szóval Clearré vált és minden kitisztult az élettel kapcsolatban. Egy szőke nő jóval…..
Ants Group 2015.05.30 07:01:21
@Jettero:
Szia Jettero,
Üdv a klubban! :)
Köszönöm az értékes hozzászólásaidat és hozzáadott információkat a témákhoz!!
You are more than welcome in our blog!
Ants Group 2015.06.01 11:58:23
@Jettero:
Cool! :) Fogsz kapni majd privátot. :)
Egy névtelen informátorunk küldte az alábbi szösszenetet. Eredetileg 2012-ben íródott, de valamiért ismét divatos lett "arrafelé". Annyit változott a helyzet, hogy szerencsére már nem sokáig tudnak ezzel blöffölni - a Super Power nevű auditálás már elérhető 1 éve, szóval…..
Az elmúlt 1-2 hét szcientológiával kapcsolatos híreinek összefoglalója:   Németh elvtárs 150%-ra teljesítette a tervet A Drogmentes Maraton beszámolóinak van valami sajátos, az '50-es évek híradóira emlékeztető bája. Most például azzal álltak elő egy belső…..
A Tudás Aranykora és az Alapok kiadása után ezernyi szcientológust kényszerítettek arra hogy újra megvásárolják az előzőleg már megvásárolt könyveket és előadásokat. Valószínűleg a magyar szcientológusok nem tudják hogy ez az anyagok átcsomagolása és "Most igazán úgy…..
Jamie DeWolf ismert amerikai "slam-költő", előadóművész és író elgodolkodtató száma dédapjáról és nagyapjáról idősebb és ifjabb L. Ron Hubbardról. DeWolf jól ismert erőteljes előadásairól, amelyek gyakran könnyet csalnak a nézők szemébe és amelyek olyan érzelmekkel és…..
Nem újdonság ez arrafelé, de azért most elgondolkodtam egy kicsit. Továbbra is folyik a kalapozás a Váci út 169 (szükségtelen) felújítására. Az "egyház" logikája szerint aki erre a nemesnek egyáltalán nem nevezhető célra legalább 100,000 amerikai dollárt kicsenget (mai…..
Az amerikai Igazságügyi Szakértők Nemzeti Szövetsége (NAFC) pert indított a Narconon International ellen (A Narconon International a szcientológia egyik különálló drog rehabilitációs szervezete, amely az L. Ron Hubbard által kidolgozott eljárások alapján drogkezelést végez,…..
Miért működik ez a furcsa szekta (vallás) még mindig, annak ellenére, hogy már annyi "szar" ömlött rájuk eddig is? Ha kíváncsi vagy a válaszra, akkor a válasz egy részét most itt megpróbálom felrajzolni. Mi tartja fenn ezt a szektát mégis? A pénzen kívül… Van egy érdekes…..
Ants Group 2015.05.05 18:31:25
@Tigris49: Kösz a kommentet!
Szerintem az internetről és a blogozásról nem írt semmit az öreg. :) Hátra látott a főnök keményen, előre pedig dús fantáziája volt, de ő sem képzelhetett el mindent...:)

Érdekes egyébként, a kérdés, amit feltettél: Hány ember megy rá az ártatlannak tűnő szcientológia "hobbira"? A szcientológiában nem bűn tönkretenni egy embert "homo sapiens formájában", kb. ez volt Hubbi hozzáállása a dologhoz és az a baj, hogy pár agymosott teljesen rá is van kattanva erre a dologra a szcientológiában. Az ő meghatározásuk szerint, amit tesznek az egyáltalán nem antiszociális, sőt...majd erről egy későbbi posztban lesz szó...:)))
Simi Valley interjúja 33 év szcientológia után. Ez a most vasárnapi bejegyzésem második része. A korábbi posztot elolvashatod itt a témával kapcsolatban.(kicsit átszerkesztve, frissítve) Ha esetleg azt gondolod, hogy a szcientológia csak egy vicc az emberek életében, akkor nézd…..
Bevalljuk, eszközökké váltunk. Az internet politizáló népével, a sajtóval és a magyar választók jelentős részével együtt mi is bedőltünk a kormánypropagandának. Javunkra írandó, hogy nem abban, mit gondoljunk egy adott ügyben, de abban igen, hogy mely ügyekről…..
Kezdjük a mai rövid és elgondolkodtató videóval, aztán írok pár dolgot a témát illetően: Ez az írásom megint csak kissé furának tűnhet azoknak, akik nem voltak soha a szcientológiában. A “Fair Game” egy angol kifejezés, amit egyszerűen csak úgy lehetne lefordítani…..