Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Centurio Q

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Last Week with John Oliver per pillanat a legjobb közéleti műsor a tévében és az interneten, ezért is érdemes figyelni, hogy milyen témákat dolgoznak fel. A legutóbbi adás kiemelt témája most a menekültválság volt, amivel kapcsolatban Olivertől tényleg megkapta mindenki a…..
Centurio Q 2015.09.28 15:53:04
@Hohó60:
Egyedül vagy mondjuk háromezred magammal?
Egész más a szituáció, ha lelőnek, le sem szarja az amerikai sajtó, ha viszont halomba lőnének az amerikai rendőrök/határőrök olyan 100-150 fegyvertelen embert, abba az elnök is belebukhat. Lásd az iraki foglyokkal való bánásmódból is mekkora balhé volt. Szóval ha Amerikával példálóztok, érdemes hozzávenni a rohadt erős libsi sajtót és politikai erőket.

Az, hogy a határon hogyan állítsuk meg a menekülteket vérontás nélkül, az a mi feladatunk, teljesen felesleges máshonnan példákat hozni, mert erre a szituációra nem húzhatók rá.
Centurio Q 2015.09.28 15:55:42
@midnight coder:
Nem, miután ennek igazából sok köze nincs ahhoz, hogy a menekültekkel hogyan is kellene bánni.
(Nomeg ez sem igaz, voltak és vannak ott jó néhányan az USA-n kívül, akik belemásztak a dologba, most épp az oroszok.)
Centurio Q 2015.09.28 16:17:44
@Nemfajtalan srác:
Tényleg olyan kurva nehéz megérteni, mennyire más egy repülőtéren szabályozott körülmények között egy-egy emberrel baszakodni, mint sokezer veszíteni való nélkülivel a zöldhatáron?

A Guardian például azon nyavajog, hogy a mexikói migránsok meghalnak az amerikai sivatagban és ezt jó lenne elkerülni. Az amerikaiaknak is pont ugyanaz a problémája: egy-egy turistával könnyen elbánnak, illegális délamerikaiak tízezreivel már nehezebben. Nyugodtan rá lehet keresni képekre és statisztikákra.
Ez az igazi Walking Dead, kiáltott fel egyik kollégám a hír láttán, és tényleg: a köztévé tegnapi szenzációs leleplezése olyan jól sikerült, hogy egy hónapok óta halott szír felkelőre sikerült terrorgyanút ráverni két pillanat alatt - mindezt egy névtelen forrásnak…..
Centurio Q 2015.09.24 17:59:38
@Dr. Fotos:
Nem derült ki róla. Egy kurdisztánban lévő újságíró leírta, hogy a kurdok szerint terrorista az ürge és azóta várja a bizonyítékokat. Talán résztvett 50 kurd lemészárlásában 2004-ben, illetve támogatta az al-nuszrát mielőtt eljött. Az elsőnél a nagyon pontos terroristalisták szerint nem terrorista Aszad lehetett csak a megbízó, a másodiknál a támogatás mértékéről nincs igazán információ, bőven lehet, hogy csak az életben-maradás érdekében rakta ki a facebook oldalán háttérképnek az erre utaló szöveget.

Szóval a sztori még egyákltalán nem kerek, de persze László Petra hős, mert felrugott egy terroristát. Másrészt viszont nem szabad őt keresztre feszíteni, mert nem is ért hozzá, a fociedző csak feldobta magát.
(Különben László Petrát leginkább sajnálom, rosszkor volt olyan helyen és helyzetben, amit a környezetének a több hónapos hergelése miatt nem tudott normálisan kezelni.)
Centurio Q 2015.09.24 18:00:50
@tollas:
Soha ne nyomd fullba a kretént.
Centurio Q 2015.09.24 18:12:45
@unionista᠍᠍:
A kettősmércének semmi köze a fociedző ügyéhez, miközben a kurdisztánban lévő újságíróval sincs baj, csak kicsit kevés információra alapozva dobta be az ügyet, így aztán értelmezhetetlen az összehasonlításod.
Értő olvasás, ha tudnád, mi az.
Migráció és mi címmel körkérdést és cikksorozatot indít a Mandiner: vezető magyar véleményformálókat kérdezünk meg arról, mit gondolnak az egyre forróbb témává váló migrációról és a kapcsolódó jelenségekről. Az eddig megjelent írások ezen a linken…..
Centurio Q 2015.09.18 10:12:35
@31/48:
Jó gondolatok.

@Заграница нам поможет, запад с нами.:
Hamár orosz nick-neved van, lécci keresd meg az RT felvételét is az eseményekről.
Azon az látszik, hogy valamiért kinyitják a kaput, elkezdenek beengedni embereket, aztán egyszercsak a többit elkezdik kiszorítani. Ez a beengedés nyilvánvalóan megelőzte a kődobálást, hisz kődobálás közben nem szorul a tömeg a kerítésre és nem nyitják ki előttük. Szóval a kapunyitással-zárással elég sokat tett a magyar rendőrség az indulatok elszabadulásáért.
Kicsit el vagyunk tévedve a „menekültek” jogait illetően. Az a liberális média, aminek például erről is kellene tájékoztatnia, (többek közt magukat a menekülteket is!), inkább cukiság-kampányokat folytat a bevándorlók mellett, illetve hevesen ostorozza azokat, akik…..
Centurio Q 2015.09.10 12:31:08
@X32zpf:
Hisz mi magyarok is mind ilyen rendes emberek vagyunk.
A Blikk és a Bors is hosszan beszámol mai számában Rékasi Károly állapotáról, bár a tegnapi helyzethez képest sok újat nem tudnak mondani. A Blikk szerit Rékasinak akkora fájdalmai voltak, hogy altatni kellett, a combcsontműtéten ugyanakkor már túl van. Beszéltek Rékasi anyjával…..
A Hír24 infója szerint Rékasi Károly kedden, a 22. kerületben szenvedett motorbalesetet - az információt később a Barátok közt sajtósa is megerősítette. A portál infói szerint a baleset elég komoly volt, a színészt a Honvédkórház intenzív osztályán ápolják, és az…..
Deres alatt I. Melisandre, a vörös rébék, aki Stannis lányának elemésztésében játszott kulcsszerepe miatt remélhetőleg előbb, mint utóbb lesz kesztyűbáb Ser Davos ujjatlan kezein, arra ébred a jól végzett munka (értsd: ELEVENEN ELÉGETETT EGY KISLÁNYT VALAMI HOMÁLYOS LÁTOMÁS…..
Centurio Q 2015.06.20 11:34:53
@nota19:
Nem nagyon szeretik itt, ha valaki megjegyzi, de az egész sorozat - és a könyv - történetvezetése telenovella szintű. Meg lehet ideologizálni, hogy "ebben a történetben az a jó, hogy bárki meghalhat", csakhogy ez bármelyik hosszabb, nem koncepciózusan a történet elejétől a végéig felépített sorozatra igaz. Meglehetősen sok sorozatot fel tudnék sorolni, ahol egy-egy főszereplőt egyszer csak kiírtak belőle, aztán minden megy tovább még évadokon keresztül. Annak semmiféle dramaturgiai értelme nincs egy normális A-ból B-be tartó történetben, hogy egy addig főszereplőként kezelt szereplőt (akire például az egész adott szál épült) a történet kétharmadánál kinyírnak, annak sincs, hogy az egész sztori valódi győztese például az 5. könyvben lép színre, addig nem is hallottunk róla.

Ebből a történetvezetésből adódik, hogy több szálat nem értesz te sem, illetve érdektelenek: Arya nagyon jó figura, de miután alig van közte és bárki más főbb szereplő között kapcsolat évadok óta, így érthetetlen, hova tart.
Speciel én azt is nagyon unom, hogy Dany - és most már sokan mások is - Meerenben pöcsölnek nagyon régóta és ott próbálják megváltani a világot, miközben az egész sztori elvileg a vastrónról illetve a "jön a télről" szól.

Egyszerűen nincs meg az a koherencia a történetben, ami azt mutatná, hogy az alkotóknak (főleg Martinnak) bármi elképzelése lenne róla, hova szeretné ezt kifuttatni, azon kívül, hogy az olvasóit idegesíti és egyfajta Stockholm-szindróma hatására még rajonganak is érte. (A sorozat készítőinek fejében szerintem már jobban összeállt a dolog, főleg mióta letettek róla, hogy túlságosan hűen kövessék a követhetetlen könyvet.)
Deres alatt Ramsay és húszfős szabadcsapata eredményes volt, annak ellenére, hogy a logika és az észérvek (na jó, a Trónok harcán belül uralkodók nem) azt diktálják, hogy egy maroknyi partizán nem tud nagy kárt tenni egy kibaszott hadseregben, de igen, tud, felgyújtanak pár…..
Centurio Q 2015.06.10 00:35:01
@Cérnahuszár:
Az nem árt a sorozatnak, hogy elvált a könyvtől, mert most úgy tűnik, legalább tart valahova, akár még befejezést is lehet neki csinálni.

Szemben a könyvvel, ahol a vén idióta a 4. 5. kötetben is képes új szálat nyitni - miközben tartogatja a többit és küzd velük mint malac a jégen, mert némelyiknek semmi funkciója nincs és ötlete sincs már hozzájuk.

Szóval nem az a baj, hogy nem Martint követik, hanem egész egyszerűen ez - bármennyire is fáj - csak egy szappanopera. Csak míg a vénember képes ezt egy soha nem befejeződő brazil szappanoperaként kezelni, ahol az 5. kötetben is újabb soha addig nem említett esélyesek tűnnek fel (ez kevés könyvspoilernek, a sorozatba pedig szerencsére nem tették bele),, addig a sorozat készítői szeretnék valahova elvezetni a sztorit és lezárni - akár már a következő évadban, mert a végtelenségig nem lehet húzni, nem éri meg, félbehagyni mint egy Stargate Universe-t meg nagyon gáz lenne.
Kikerültek a kormány bevándorlásügyi óriásplakátjai a hétvégén. A kormány álláspontjával egyet nem értők hamar reagáltak: a hétvége folyamán több plakátot megrongáltak. Azt azonban hetek óta nem tudjuk, hogy az ellenzék mit gondol a bevándorlásügyről. Azt már pontosan…..
Centurio Q 2015.06.09 15:17:43
@Nicktolvaj:
Azt a fajta kommunikációt ismerem.
Honnan is? Ja, a szoci-szdsz nyomta orrba szájba 2006 és 2010 között.
Nem jött még új adat a 400 ezres szám óta, talán felkúszik az még egy-kétszázezerrel, ha a propagandistákon múlik, de ezzel együtt világos: a -- természetesen a hazai szavazóknak szánt -- bevándorlóellenes gyűlöletkampány megbukott. Ebből egy valamennyire is "konzultatív"…..
Centurio Q 2015.06.08 13:40:48
@Trackers:
Sajnálom, a Napi Gazdaság cikkeinek valóságtartalmát némi kétkedéssel fogadom.
Centurio Q 2015.06.08 13:49:33
@egy mondat a ...:
"Gyűlöletről szó sem volt"
Dehogynem, a konzultációs levél és az arrogáns plakátok is erről szólnak. Az, hogy Orbán személyesen és konkrétan milyen szavakat használ, érdektelen, a 2010-es kampányban is mondott mindenfélét, ami egyáltalán nem bizonyult igaznak. Meg másfél hete megint valamilyen konszolidációról beszélt, ami szokás szerint csak porhintés, a jobbikosokra hajtó kampányuk miatt minél kevesebb embert veszítsenek középen.

Az egész ügyet nyugodtan lehetne szakpolitikai szinten kezelni, az indulatok keltésére semmi szükség nem lenne, mégis csinálják. Azért, mert úgy vélik, a félelem és gyűlölet keltése az megéri nekik politikailag. Ez pedig aljasság. Még akkor is, ha a ti tanácsadótokat nem Werbernek, hanem Finkelsteinnek hívják.
Centurio Q 2015.06.08 14:02:16
@Trackers:
"http://mandiner.blog.hu/2015/05/13/uj_unios_kvotarendszer_haromszazhet_menekultet_kell_befogadnunk"

Az európai kvótarendszer szerint nekünk kemény 307 menekültet kell befogadnunk. Ez tényleg hihetetlen tehernek tűnik.

Többször leírtam már: ez a probléma alapvetően nem a mi problémánk, nem vagyunk célország, nem ismerik a nehezen megtanulható nyelvünket, nincsenek itt közösségeik, ahol kapcsolataik vannak. Ez európai probléma, amiből szolidan kell kivennünk a részünket.

Az egészben pedig a legnagyobb csavar, hogy a nehezen integrálódó bevándorlók szocializációja leginkább az un. liberális demokrácia vívmányait veszélyeztetik, azaz ezeket az értékeket kell leginkább védeni. Egy illiberális féldemokráciában nincs semmiféle érték, ami eltérne a bevándorlók által ismert és elfogadott világ értékeitől.
A kormány már-már beteges menekültellenes kampányára ismét berobbant a mémgyár. A "gazdasági bevándorlók" körül keltett hisztériát nevetségesnek tartó média és netezők máris elárasztották a világhálót sajátosan gúnyos reakcióikkal. "Ha Magyarországra jössz, nem…..
Centurio Q 2015.06.05 09:36:28
@Le Orme 2: nekem bevándorlók voltak az őseim. A fél tökömet rá tudnám tenni, hogy neked is.

Különben az ügyben még igazatok is lehetnem, hogy a bevándorlókat érdemes rendesen megszűrni, mert nincs erőforrás az ellátásukra. Abban viszont kurvára nincs igazatok, undorító, aljas politikai fogás, hogy erre az ügyre egy ilyen gyűlöletkeltő kampányt húz fel a kormány és ti erkölcsileg kissé hátramaradottak lelkesen támogatjátok ezt a módszert. Az immorális módszerekből egyrészt immorális megoldások születnek, másrészt hosszútávon durván aláássa az azt támogató politikai erő erkölcsi tőkéjét. Ahogy a 2004-es népszavazáson Gyurcsányék hiába nyertek szolidan az immorális kampányukkal (a románok elveszik a nyugdíjunkat, ugye ismerős?), hosszútávon az erkölcsi hitelüknek nagyon sokat ártott, máig nem heverték ki.
Centurio Q 2015.06.05 09:46:28
@Zus:
A kérdés nem az, hogy a bevándorlókat beengedjük vagy sem. A kérdés az, hogy alapvetően emberként kezeljük őket vagy patkányként.

Arról van szó, hogy mi, a kultúránkra roppant büszke felsőbbrendő európaiak megőrizzük-e azt a humanizmusunkat, amitől egyáltalán felsőbbrendűek vagyunk ezeknek a szerencsétleneknek a szocializációjánál vagy lemegyünk pont ugyanarra a primitív törzsi szintre. Ugyanis ez utóbbi esetben kurvára nincs mit védenünk a kultúránkon és az életformánkon.

Lehet korrektül, a törvények alapján is visszafordítani embereket, meg lehet megalázó módon, kiszámíthatatlanul bánni velük.
Centurio Q 2015.06.05 09:55:44
@Traktoros lány:
Tehát a kormány a havi 1200 bevándorló (vagy inkább rajtunk átutazni szánó emigráns) miatt nem tudja megoldani a 4 millió szegény problémáját?
Olyan természetesen nincs -- ezért alakít a jobboldal kormányt 2018-ban is. De ezt már alighanem mindenki tudja, beleértve a baloldali szavazókat is. Nyilván beüthet egy krach, amely elsodorja Orbánt, de momentán nem tudom elképzelni, hogy ha ez meg is történik, az a baloldalnak…..
Centurio Q 2015.05.06 13:31:55
@HaFr:
Azért nehéz rá bizonyítékot találni, mert ez a egy Gyurcsányista/PM-es hazugság, ami arra épít és amit te is megeszel, ha valaki nem keres folyamatosan mindig mindenben konfliktust és nincs mindig mindenben ellenkező véleményen, mint a másik, akkor az ő emberük.

Az aláírásgyűjtésnél is mindig jött ez a vádaskodás, miközben én pontosan tudom, hogy LMP-és aktivisták vért pisáltak a szükséges aláírásokért, az 5%-kal pedig hülyeség jönni, az a szavazók szavazataiból jött össze, nem Orbán kegyelméből. Egyszerűen csak szerencséjük volt.

Az LMP azért tör ki nehezen, mert Schiffer egy tárgyalótermi jogász, nem egy Gyurcsány vagy Orbán típusú néptribunus és médiabohóc. Ő a parlamenti precíz érvelésben hisz és éli ki magát és úgy gondolja, erről kellene szólnia a politikának. Szemmel láthatólag rosszul gondolja, mert a kurva sok ügy ellenére, amiben nekimentek/mennek a Fidesznek, még ti is itt fidesz-pincsizitek őket.

Jobb lenne, ha magatokkal foglalkoznátok, nem mások alaptalan gyalázásával.
Horkay Hörcher Ferenc tegnapi publiját már tegnap olvastam, Stumpf András egy régebbijére egy kedves kommentelő hívta fel a figyelmet, és megengedem, vannak még mások is ebben a zsánerben. A téma és a hangvétel ugyanaz: a Fidesz elveszített ártatlanságának hirtelen felismerése,…..
Centurio Q 2015.04.28 09:17:22
@tamas11:
Politikailag bölcsnek azt nevezem, ha valaki támogatókat próbál szerezni és ha valakivel nincs is különösebben jóban, konstruktív vitát kezdeményez, nem beleköt, hogy aztán esélye se legyen együttműködni vele. Nem kell mindenféle mostani, jövőbeni vagy képzelt elvárásoknak megfelelni, csak olyannak látszani, akivel érdemes szóbaállni, mert nem kurvaanyáz le egyből.

Különösen igaz ez a mérsékeltebb jobboldali újságírókkal szembeni viselkedésre, ugyanis az itt sok hozzászólásban megjelenő közvélekedéssel ellentétben ők nem szimplán azért voltak a Fidesz mellett, mert onnan kapják a pénzt, hanem azért, mert az értékrendjükben vannak olyan pontok, amiket a Fidesz meg tudott jeleníteni és ezek jó része kimondottan polgári vagy konzervatív érték. Jóval korábban is alakult ki ez az elkötelezettség minthogy az igazán megérte volna. Mostanra meg kiderült, hogy csak hitték, hogy a Fidesz megjeleníti ezeket az értékeket, ez kinek gyorsabban, kinek lassabban esik le, illetve van köztük olyan, aki sokáig azt hihette, hogy belülről legalább kicsit tudja befolyásolni a dolgokat. Navra és Pokorni hátralépésevel lett teljesen egyértelmű, hogy a konszolidáltabb polgári vonalnak nem osztanak lapot a jelenlegi Fideszben.

Akármennyire is fáj itt sok hozzászólónak, a PKP-nak alapvetően olyan emberek jelentik a törzsközönségét, akik korábban akár többször is szavaztak a Fideszre és olyanokat olvastak, olvasnak, akik fidesz-közeli lapokban írtak, írnak.
Well, a lényegesebb nehézségeink: nincs pénzünk és nincs nyilvánosságunk (köszönet egy-két orgánumnak, amelyik hébe-hóba foglalkozik velünk, ez azonban nem pótolja a rendszeres jelenlétet, amely az ismertség alapvető feltétele). Ami van: polgári mennyiségű időnk (a civil…..
Ez az egész vasárnapi zárvatartós mizéria eléggé kontraproduktívnak tűnik politikailag a kormánypártoknak. Eddig nem volt szokásuk direktben a többségi vélemény ellen menni. A legújabb zseniális húzásuk azonban keresztbe veri a mégoly erőltetett kommunikációs maszlagot is.…..
Centurio Q 2015.04.02 09:59:47
@Emericus:
Ausztiában a benzinkúthoz nem tartozó, sokszor külön épületben levő étteremláncok shop részén azt vesz meg az ember vasárnap, amit akar.