Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rapid Design

80 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közeledik az Anyák napja, amikor pluszban kedveskedünk az Édesanyánknak. Ilyenkor virággal, kis ajándékkal lepjük meg, amit most még egyedibbé és személyesebbé tehettek, ha megnézitek, hogy lehet elkészíteni, ezt a kedves emlékeket idéző vázát. Mutatom lépésről lépésre, de…..
Küszöbön a húsvét, mindenki várja már, de különösen a gyerekek. Jó együtt készülődni, dekorálni, tojást festeni. Most mutatok egy nagyon egyszerű, mókás, ugyanakkor látványos dekorációt! Szuper együtt-kézműveskedés, én már csak tudom! :-) Egy keményebb kartonra (én…..
Ha már ünneplünk, adjunk a maskarának is: csináljunk partikoronát pillanatok alatt az egész ünneplő sokaságnak! Már megint újrahasznosítunk és már megint bevonhatjuk a gyerekeket is! Kell ennél jobb? Mutatom lépésenként! Végy elő annyi wc papír gurigát, ahány koronát…..
Bizony, bizony! Eltelt már két teljes év tele szorgos kreatívkodással és rapid kézművességgel! Remélem, sok jó ötletet találtatok eddig is nálam és ezután is rendszeres bekukkantók lesztek az oldalamra, mert itt mindig van valami ötlet! :-) Mulassunk hát egy nagyot a nagy alkalom…..
Sokan vannak úgy, különösen felnőttek, hogy karácsonykor csupán egy kis apróságot, jelképes ajándékot adnak egymásnak, hiszen ennek az ünnepnek úgyis a szeretet, az együttlét igazán a jelentősége. Erre jó megoldás lehet a különböző gasztroajándékok: likőrök, lekvárok,…..
Annyi minden tennivaló van így karácsony előtt, hogy könnyen elcsúszhatunk a feladatmegoldások terén. Velem is fordult már elő, hogy például az ajtódísz problémaköre csak a karácsonyfa díszítésénél jutott eszembe. Éppen erre emlékezve mutatok most egy hihetetlenül gyors…..
Küszöbön a karácsony, a gyerekek már tű(levele)kön ülnek, muszáj lekötni az energiáikat. S, ha annak még haszna is van, duplán jó! A karácsony ugyan nem csak az ajándékozásról szól, mégis meglepjük egymást kisebb-nagyobb csodákkal és erre nem árt időben megtanítani…..
Gyerekkorom nagy kedvence, a pompon szerencsére reneszánszát éli mostanában: meglehetősen sok felhasználási területen látom ismét megjelenni. Ennek rettentő mód örülök, már csak azért is, mert nagyon szeretek pompont készíteni és felhasználni is a kész kis labdacsokat! :-)…..
Nem titok, hogy a legegyszerűbb csomagolást is fel lehet dobni, sőt egyedivé lehet tenni egy stílusos ajándékkísérővel, pláne, ha az saját készítésű! Erre mutatok most egy példát, amit mindenkinek ajánlok szíves figyelmébe: villámgyorsan elkészül, az ünnepek előtt…..
Sokan vannak úgy, hogy se idejük, se kedvük nekivágni egy karácsony előtti mézeskalács készítésbe, pláne nem még annak függődísszé való továbbfejlesztésébe. Meg lehet érteni ezt is. De mindenre van megoldás! Ezt ugyan megenni nem lehet, mint keksz alapú nagytestvérét, de…..
A narancshéj, pláne a mandarinhéj legtöbbször a kukában köt ki, nincs mit szépíteni. Néhányan ugyan a szerencsésebb narancshéjból kandírozott finomságot készítenek, de a többség lemond erről a pompás alapanyagról. Mi legyünk egyéniségek és hasznosítsuk újra, de ne…..
Az ünnepi készülődést nem lehet elég korán elkezdeni, ugye? Mert mindig még pont egy hét kellene a végső nagy hajrában. Ráadásul jobban szeretnénk inkább az ajándékokra költeni a pénzt, mintsem a dekorációra, nem igaz? Hát most mutatok egy egyszerű, gyors megoldást a…..
Azt gondolom, hogy a csomagolás, a kísérőkártya vagy a képeslap ugyanúgy az ajándékozás, az ajándék része, mint maga a tárgyi ajándék. Éppen ezért nem szeretem, mikor valaki már ezekkel a részletekkel nem törődik, mondván, ez úgyis megy a szemétbe. Most egy olyan képeslap…..
Beköszöntött az esős-szeles ősz, így szobafogságra ítéltettünk. Ilyen helyzetben rövid idő alatt a kismilliomodik játék is hamar érdektelenné válik. Na, elő a kreatív tárat, nézzünk körül, mert bármi jól jöhet. Most épp megürült papír kéztörlő gurigái estek a…..
Benneteket is bosszant, ha valamiből sok gyűlik össze és rendre ki kell dobni? Engem nagyon! Így vagyok például az ásványvizes palackokkal, a tejes dobozokkal és a bébiételes üvegekkel is. Valamelyikre találtam már vállalható újrahasznosítási módot, valamelyikre még nem.…..
Tombol a hőség, literszámra fogy az ásványvíz. Na meg tárva-nyitva kell hagyni az ablakokat, ha az ember egy kis légmozgást akar. A minap beszereztünk 5 literes kiszerelésű ásványvizes flakont, amit, miután kiürült, nem volt szívem kidobni. Az ajtót becsapó huzat remek ötletet…..
Ismét egy alkotás, amivel most csupán inspirációt szeretnék adni Nektek! Lelkes Rapid Design blogolvasóim már tudják, hogy férjem nagy rajongója Chicago városának. Ez volt tehát a kiindulópontja annak az ajándéknak, amivel megleptem. Képet készítettem kép nélkül; vagyis…..
Vannak dolgok, amik akarva-akaratlanul felhalmozódnak a környezetünkben, miután elvégezték a feladataikat. Ilyenek például a konzervdobozok. Mivel remek tárolási lehetőséget kínálnak, rendszerint nincs szívem kidobni, inkább találok nekik új funkciót. Most is ez történt, meg is…..
Itt a nyár, a kerti- / balkon- / teraszpartik ideje! Ilyenkor érdemes nem csupán az ételre és az italra figyelni, de néhány egyszerű kiegészítővel az összejövetel helyszínét is feldobhatjuk, legyen az bármilyen apró is. A teríték összehangolásán, pohárjelölőn és…..
Nekem a világ összes jegyzettömbje, notesze, papírkája és füzete is kevés lenne. Gyerekkorom óta nagy kedvenceim ezek a papíráruk, s így felnőtt fejjel is szívesen használom őket, hiába van itt az okostelefonok világa már. De azt hiszem, ezzel nem vagyok egyedül. :-) Most…..
Biztosan ti is tapasztaltátok már, hogy ha az ember igazán különleges ajándékkal szeretné meglepni az ünnepeltet, nincs könnyű dolga. Már ötletet meríteni sem egyszerű, jól jön ilyenkor az inspiráció. Ehelyütt szeretném leszögezni, hogy jelen bejegyzés se nem rapid, se nem…..
Minden évben elhatározom, hogy ezúttal nem marad el a tojásfestés, nem hagyom veszni ezt a szép hagyományt  Aztán elsodor az Élet, a napirutin, s Húsvét napján már csak legyintek: idén se jött össze. Ennyi év után azt mondom, váltsunk látószöget: ne a tojást díszítsük,…..
Számos ötlet kering arra vonatkozóan, hogy a klasszikus tojásfestést miként lehetne kiváltani, illetve hogyan lehetne egyszerűsíteni, gyorsítani. Nos az én alternatívám: ha a tojástartót festjük meg, a tojást már nem is kell, s a tartó Húsvét utánra is megmarad. :-) Ráadásul…..
Sokan sóhajtanak egy nagyot így húsvét előtt, ha arra gondolnak, hogy mennyi teendő vár még rájuk, köztük a tojásfestés is, amikor úszik a konyha, minden színes lesz, több tojás megreped, eltörik, stb. Nekik és az újítani vágyóknak ajánlom az alábbi megoldást: ne a tojást…..
Húsvét táján különösen sok papír tojástartó marad a nyakunkon. Mielőtt önként és dalolva átadnánk a szemetesnek, nézzük meg, mi mindenre lehet még jó. Tojásfestésnél is nagy segítség, de most egy jobbat mutatok: készítsünk dekorációs gombokat, amit később számos…..