Regisztráció Blogot indítok
Adatok
piros.lepke

43 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Október 24 Waigeo - Kri A mai napra sikerült picit összekaparnom magam, és rendbetettem az időjárást: felhőtlen éjszakára ébredünk, és egy könnyed 6km-es túrára indulunk fél 6-kor. A tegnapi klímához képest szibéria van, úgy 25 fok. De legalább a nap nem süt telibe. Azért izzadunk a combos…..
piros.lepke 2018.11.22 10:18:04
@L.A.: köszi a képeket, nagyon jók, bár tény, hogy ott nehéz rossz képet csinálni. :) lesznek majd sajátok is, csak az időbe telik! ;)
Utazom! INDONÉZIA - Baliem völgy 2018.11.09 07:11:27
November 4. Sorong - Jayapura – Wamena Hajnali 4-kor kapjuk az ébresztőt, de nem a hotel alkalmazottól (egyetlen hoteles éjszakánk az út alatt), hanem a közeli mecsetől jön az imára hívó „éneklés”. Az éjszaka közepén ez leginkább ordenáré obégatásnak minősül, és kitartóan nyomják úgy 5-ig, amikoris…..
Utazom! INDONÉZIA - Rizs 2018.11.03 11:03:39
Október 27. Kri Napi checklist: lábamon mászó csótányra (speckó indonéz csótány, baromi szép a mintázata) riadni éjjel, pipa. Megtalálni az első irgalmatlan nagy (tenyérnyi, dagadt, gusztustalan) pókot reggel, kómásan a wc-re menet, pipa (tényleg, eddig nem láttunk egyet sem). Hal, rizs, zöldség,…..
Utazom! INDONÉZIA - Paradicsom 2018.10.24 05:37:47
Október 20-22. Budapest – Doha – Jakarta – Sorong – Waisai Ez az út megint baromi hosszúra sikeredett. Amit az útról ki lehet emelni, az nem más, mint az érzés, amikor még Liszt Ferencen, jobb lábbal az agyonklímázott vasmadár bejáratát már átlépted, de ballal még a reptéren vagy, és élesen beléd…..
2017. November 1. Cotopaxi Adódtak azért gondok a Quitoba jutással. A dzsungiból 4 körül értünk vissza Cocaba, csakhogy busz Quitoba csak este  8-kor van, az is 7 óra, míg odaér (170 km-ről beszélünk, ne is kérdezzétek...). Nincs más választásunk, keccsölünk a cocai terminálon, mindenféle lokál…..
2017. Október 27-28. Galàpagos - Quito - Coca - Yasuni Javarészt utazással telik ez a két nap, de azért nem teljesen eseménymentes az út. Péntek délelőtt ellődörgünk Santa Cruzon, szuveníreket hajtunk fel, kis ingyenes sétákat teszünk, kávézgatunk, még egy utolsót teknősözünk majd délután, az…..
2017. Október 23. Galàpagos, Santa Cruz Snorkeles napunk lesz, úgyhogy megint hajóra csapjuk magunkat. Daphne sziget felé vesszük az irányt és ugyan esőkabátban indultunk el, a sziget másik felére már napszemüvegben érkezünk és öntjük magunkra az 50-es naptejet. Még csak odafelé tartunk, mikor…..
2017. Október 21. Galápagos, Santa Cruz sziget 2017 eddig a bakancslista masszív megkurtításának az éve, bár arról még brit tudósok is vitatkoznak, hogy lehetséges-e ez egyáltalán, ugyanis minél több helyre jutunk el, a lista annál hosszabbra duzzad. Mindenesetre az Everest (alaptábor) idei…..
Utazom! NEPÁL - Everest Base Camp 2017.03.22 15:34:08
Március 18. Dingboche-Lobuche Napi túránk 4910 méterre visz minket, nagyjából 7,5km. Már csak ilyen gyök kettes tempóban bírjuk, de bírjuk. A fák szép lassan elkoptak, köves, alacsony bokros emelkedőkön és fennsíkokon vágunk át. Yakok legelésznek mindenfelé és ezek az elképesztő 6-7ezres hegyek…..
Utazom! NEPÁL - 4410 2017.03.17 13:13:03
Március 15. Namche Bazzar-Tengboche Nagyjából úgy festenek a napjaink, hogy 7-7:30-kor reggeli, majd összecuccolunk és a nagy pakkjainkat meg a hálózsákot átadjuk a kis 30 kilós sherpánknak (egyszer kivillant az alkarja neki: hát Popeye izmos a csávó vékonysága ellenére), aki szisztematikusan…..
2017. Március 9-10. Bécs - Dubai - Katmandu Az útról annyit, hogy Dubaiban van fapados reptér is. Oké, miért lepődünk meg? Mert lepukkant. Dubaiban! Nahát... 20 perc busszal a terminál. Jó, Dubaiban a gépből kiszállva is simán buszozik az ember lánya egy negyed órát, csak itt kb. random jön a busz…..
Utazom! AFRIKA - Nagy úr a hőség 2016.11.01 12:05:08
Október 26. Swakopmund Egy teljes napunk van kiélvezni „Afrika Miami”-ját, legalábbis így nyilatkozott a városról az egyik helyi sandboardos srác. Mindenféle extrém programra lehet itt vállalkozni, van skydiving, quadozás, lehet menni horgásztúrára is a tengerre, én magam a sandboardra nevezek be,…..
Október 21. Úton Ma gyakorlatilag egész nap buszban ülünk és a zöld, hegyes, óceános tájkép kilométerenként lesz egyre kopárabb és sárgább. 7-kor indulunk és este 6 körül landolunk (már a sivatag kapuja) a Namíb határ előtt, egy folyóparti campingben. Mivel holnap csak délben indulunk tovább…..
Október 18. Fokváros Az éjszakánk azzal telt, hogy próbáltuk kitalálni, mi legyen a kis „fallakóinkkal”. Az első egy-két estén nem hallottuk, valószínűleg mert annyira fáradtak voltunk, hogy úgy aludtunk, mint akiket agyonvertek. Viszont azóta folyamatosan veszekednek, randalíroznak és dörömbölnek…..
Október 14. Budapest-Isztanbul-Fokváros Sima utunk volt isztanbuli átszállással illetve durbani megállóval Fokvárosig, egy pár enyhén paraszt (a szó jelzői értelmében véve) stewardesszel. Éreztem én rajtuk, hogy morcosak, amiért feltartom őket a munkájukban egy szimpla kérdéssel, miszerint miféle…..
4. nap Mellieha-Popeye-St Pawl's Bay Kényelmesen, kb. 11-ig böngészem a térképet, hogy merre is induljak. 6 teljes napom van még és a szigetnek 4 területét tervezem bejárni, mindegyiknél van csobbanási lehetőség, kis városban csatangolás, szóval egy-egy napot el lehet tölteni velük. A maradék két…..
piros.lepke 2016.09.13 14:03:20
@audishapi: háhh, köszi. :) azt hiszem, kis, fehér fürdőkádakat is láttam lebegni a vízen, gyanítom ugyanezen célt szolgálta. :D
5-10. nap Igazából nagyon egyformán teltek ezek a napok: bkv-zás a látványosabb helyekhez, szimpatikus helyeken csobbanás, tengerbe felhúzott vízilabdapályák felkutatása, flashmobig fajuló bkv anyázás, vadidegenekkel selfie-zés, magyar szó hallatán villámgyors, laposkúszásban menekülés. Az egyik…..
0. nap - Utazás Repülés Wizz-zel. Azt hiszem, erről sokkal többet mondanom sem kell. Legalább új gép, így nem kell 120 fokban terpesztenem, hogy rendesen elférjen a lábam. Gyakorlatilag átalszom a tükörsima utat. A reptérre megérkezvén, a csomagvárás minden nyűgjére felkészülve kibattyogok a…..
2015. December 4. Siem Reap-Bangkok Egész napos döglesztő piactúra és az egyre könnyebb alkudozás (kezdő, rutintalan alkudozóknak melegen ajánlom a helyet, nagyon jól lehet itt tréningezni alkudozásból) után tiplizünk a reptérre tuktukkal. Irány Bangkok a maradék két napra! 2015. December 5.…..
Utazom! KAMBODZSA - Wellness napok 2015.12.03 15:20:47
2015. November 29-December 1. Koh Rong-Sihanoukville Címszavakban: komp, 40 fok, fehér homok, babzsákfotelek, reggae, láblógatás, szundítás, csípős hangyák, mosolygós emberek, dzsungel tele mérges kígyókkal, cölöpre épített sátor terasszal, kesudiós csirke, rumos kóla, Sirius, a fekete kutya, hinta…..
Utazom! KAMBODZSA - A pók 2015.11.28 15:11:31
2015. November 24. - Siem Reap Ma messzebbre indultunk és kisbuszra cseréltük a tuktukot. Igazi Indiana Jones hangulatú templom romot néztünk meg. Igazából rom. És kb. ennyi. De vicces barangolni a kőhalmok közt, amik félig már leomlottak és félig már benőtte őket a dzsungel. Délután, este felé…..
2015. November 20-21. - Budapest-Bangkok-Siem Reap Vegyes érzelmekkel, de nekivágtam a repülőútnak, ami igen hosszúnak ígérkezett. Végül egy göröngyös 2 és fél óra Párizsig, majd egy tükörsima 11 óra Bangkokig került kipipálásra. Helyi idő szerint szombat reggel érkeztem és itt találkoztam…..
2015. január 12. Kuching Reggel korán kelünk és VÉGRE egészen korrekt reggelink van. Van sajt is meg minden! Tömegközlekedünk, hogy olcsón jussunk el a Bako nemzeti parkba, ami kb. 37km-re van a várostól. 4,5 ringitért (350 forint) oda lehetne jutni, ha bárhol fellelhető lenne egy menetrend. Ha…..
2015. január 8. Kota Kinabalu - Mulu Enyhe ideggel a gyomrunkban repülőre ülünk (pici, légcsavaros), hogy egy rövid megállóval eljussunk a Gunung Mulu nemzeti parkba. Ez Borneó malajziai részének közepe táján van, konkrétan az esőerdőben. Máshogy nem is lehet idejutni, csak felhajózni a folyón (de…..
Utazom! MALAJZIA - A hajó rossz! 2015.10.21 15:10:50
2015. január 5. Mantanani Island Ez az a nap, amikor kijelentem, hogy Én, Soha Többé Nem Ülök Hajóra! Soha! De tényleg... Mit sem sejtve indulunk busszal egy távolabbi kikötő felé, ahonnan kijuthatunk a Mantanani nevű szigetre. Folyóról indulunk, egy nagyobb, nem túl veretes motorcsónakkal, kb.…..