Regisztráció Blogot indítok
Adatok
honestagent

35 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az origo írása szerint a belvárosi ingatlanpiac újraindulása veszélybe sodorhatja a területet meghatározó, turistalátványosságként funkciónáló romkocsmákat is. A dologban van némi ráció, hiszen tulajdonképpen hasonló a folyamat, mint a lakóépületek esetében. A lerobbant…..
A sharing-economy (megosztáson alapuló gazdaság) - valójában persze jobb lenne a kevésbé eufemisztikus ám a valóságot jóval pontosaban leíró outsourcing-economy (a kiszervezésen alapuló…..
Az árak hosszú évek után idén végre megindultak felfelé a lakáspiacon, egyre erősebb a kereslet is, nem meglepő, hogy az OTP elemzése szerint lassan nem marad azonnal költözhető…..
Az index közölt egy nagyszerű összeállítást az ingatlanos szakmában jellemző csalásokról és átverésekről, hogy milyen etikátlan is ez a szakma. Nem is feltétlenül vitatkoznék azzal, hogy a cikkben felsorolt viselkedésminták nem elfogadhatóak, ugyanakkor azt gondolom, hogy akik…..
Lassan túl vagyunk a nyár felén, jönnek a felvételi ponthatárok, felpörög az albérletpiac és újra megjelennek az írások az elszabadult árakról. A lakásbérleti piacon található árrobbanás okai persze ismertek, a bedőlt devizahitel miatti kényszerbérlők, az airbnb és más…..
A panellakások építése részben szükségmegoldás volt, ami a korszakra jellemző lakáshiányt volt hivatott gyorsan enyhíteni, de jobban belegondolva a panelek által képviselt építészeti megoldásokba nem nehéz belelátni a korszakot meghatározó ideológia, a szocializmus hatását.…..
Az idén februárban az olvashattuk a HVG cikkében, hogy „Baromi drága lett az albérlet? Lesz ez még rosszabb” Hát lett. A hírportálok egy 20-40 %-os budapesti albérlet áremelkedésről írnak az egy évvel ezelőtti árakhoz képest. Igaz ez csak a frekventált helyekre, kerületekre…..
A lakhatási válság nem csak Berlint vagy Budapestet érte utol, Londonban is elég szörnyű a helyzet, ahogy az a Vice gyűjtéséből is ktűnik. Ki ne szeretne egy ilyen remek szobában lakni, 10 perc buszútra a metrótól, mindössze 700 fontért, de akad ennél jobb is: ágy a…..
A pride hete után érdemes lehet a címben feltett kérdésen elgondolkodni, még akkor is, ha tudomásom szerint Budapesten nem alakultak ki kifejezetten meleg vagy melegbarát városrészek. Máshol ez a folyamat jóval előrébb tart és tekintve, hogy az amerikai kultúra alkotásain keresztül…..
A külvárosokba költözés nem csak Magyarországon, hanem egész Kelet-Európában viszonylag késve indult el, hiszen a központi szocialista tervezés számára igencsak mérsékelt jelentőséggel bírt a dolog támogatása, ráadásul a motorizáció alacsony szintje sem tette lehetővé a…..
A portfólión megjelent írás alapján nem is annyira jó üzlet az ingatlanbefektetés, mint az ember elsőre gondolná. Az inflációval kiigazított budapesti lakásár-index már a válság előtt jóval, még a devizahitelezés fénykorában is lefelé tartott, vagyis egy ilyen befektetés…..
Mindenki szeretne egy olyan otthont, mely számára minden szempontból tökéletes, ám azt is tudjuk, hogy Magyarország nem annyira gazdag, hogy ez könnyen valósággá válljon. Amikor az anyagi lehetőségek nem érik el az igények szintjét, az ember bizony könnyen kompromisszumra…..
A The street közölt egy érdekes írást a Coldwell Banker csoport kutatásáról, ami az (amerikai) ingatlanpiac elmúlt 10 évének változását hivatott bemutatni. Az alábbiakban közlöm a megállapításokat, illetve leírom, hogy szerintem mennyire igazak ezek Magyarországra.   A…..
Tegnap a forint ismét többhónapos mélypontot járt meg az euróval szemben és noha a mai kedvező inflációs adatok hatására erősödött picit, lehet számítani további esésre is. Bár a Matolcsy György által vezetett monetáris élénkítés egyelőre szerencsésen alakult, annyi…..
Bármennyire is furcsának tűnhet mondjuk egy idetévedt földönkívüli számára, Budapest belvárosát számos autópálya szerű többsávos út szeli át. Ez ugye főleg azért probléma, mert az autópályák fő funkciója általában épp két város összekötése szokott lenni, ám…..
10-ből 9 közgazdász valószínűleg kifejezetten piactorzítónak és károsnak látja ezt a lépést, ám Berlin városa a lakbérplafon bevezetése, jobban mondva kiterjesztése mellett döntött. A magas albérletárak miatti panaszkodás a magyar néptől sem idegen, de vajon mekkora esély…..
A 7. kerület és általában a belső kerületek tündöklése a lakáspiacon vérszemet adhat a befektetőknek, de úgy gondolom, érdemes lehet feltenni a címben szereplő kérdést, mielőtt ott lakást vásárolna az ember. Igaz, hogy az angol munkásosztály házasságot felvezető rituáléi…..
Aki befektetésként tekint az ingatlanra, illetve kissé általánosabban, aki befektetéssel foglalkozna, az nem kerülheti meg a politika kérdéskörét. Az állam természetesen nem csupán a lakáspiacot szabályozza, hanem az élet számos területét is. Tekintve azonban a lakáspolitika…..
A banki elszámoltatás valószínűleg a legrosszabbul kommunikált és egyben legtöbbe került program lesz a rendszerváltást követő időszakban. Összesen ezermilliárd forintot sajtoltak ki a bankokból - ez a GDP majdnem három százaléka, szóval azért nem két fillér -, ehhez képest…..
Számosan vásárolnak lakást abból a célból, hogy később azokat albérletként adják ki, ezért nem elhanyagolható szempont, hogy milyen egy jó albérlet. Mivel életem során számos albérletben laktam és még többet láttam keresőként, úgy gondolom, hogy tudok pár tanácsot…..
A címben szereplő állítást persze szívesen hangoztatják a bankok és a hitelközvetítők, és amennyire látható, bizonyos értékben igazuk is van, hiszen a jelzáloghitelezés tetszhalott állapota az ingatlanpiacot valóban megtépázta. Ám azt is érdemes figyelembe venni, hogy a…..
Többször írtam már a befektetési célú lakásvásárlásról, ám aki ezt fontolgatja, nem csupán lakást, hanem egyéb ingatlant is vásárolhat. Az üzleti ingatlanok világa széles körű spektrumon mozog, és mindenképpen érdemes lehet ezen az irányon is elgondolkoznia annak, aki…..
Az eléggé egyértelműnek tűnik, hogy a bankok vagy a befektetési célú lakásvásárlók egyre optimistábban látják a piacot és ugyanez elmondható az eladók többségéről is. Az ingatlanpiaci fellendüléshez azonban arra is szükség van, hogy új lakások épüljenek. Kérdés, hogy…..
Nehéz lehet a nemzetközi milliárdosok élete, de most egy kicsit könnyebb lett. Új szolgáltatást indított a Wall Street Journal Mansion Global néven. Maga az oldal közöl híreket vagy éppen országprofilokat is, de azért alapvetően mégiscsak egy keresőfelület. A kínálatot…..
Gyakran hallani, hogy fellendült a lakáspiac, és hogy erős keresleti nyomás érezhető a piacon. Eddig a CSOK segítségével a kormány is a vételi igényeket igyekezett növelni, ám most a növekedési hitelprogramot olyan vállalkozások is igénybe vehetik, melyek új lakóparkokat…..