Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zebrazoly

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Azért imádom ezt a blogot, mert ilyen kincseket ajánlanak a derék ifjak. Kísérleti szobapop, veretős elektro, fonk, keleties hangminták, lepelbe burkolózó tagok, halálkultusz. Tavasz van, ez meg kirobbanthatatlan a lejátszóból. (Tavalyi amúgy, de nyolc napon belül még oké.) LUNO by Blood…..
Sokáig nyúlt ez a projekt, de megérte a spétet. Mathieu és Colin az Amenraból, Scott Kelly, és Igor Cavalera. Az emberiség pusztulása 36 percben. Szuterénhideg egy csík napfénnyel.  Plague God by Absent In Body..
Csak a nyitó, tízperces Cold Burn akkora monolit, hogy még nem is tudtam továbbmenni rajta. Nem értem, hova emelik még a lecet, de már a stadionon kívülről is látszik. The Long Road North by Cult of Luna  ..
A chillwave császára csak nem hibázik. Kényelmes magány szűk félórában. Gyógyír az őrületre Frontin helyett. Comfortable Loneliness by Hello Meteor..
Afrospiritualista felhangok, indusztriális szaggatás, blackgaze, láncfűrészriffek, solve et coagula. Upside down crossover. Zeal & Ardor by Zeal and Ardor..
A Cloakroom legújabbja olyan a léleknek, mint egy vastag, szőrös pléd a vizes falú albérletedben. Dissolution Wave by Cloakroom..
Valahol a C-oldalnál jártunk a lemezen, amikor azt mondta a feleségem, "van ezekben a norvégokban valami tisztelet az egész iránt". És tényleg. Egy átlag mainstream előadó a fél karját odaadná, hogy olyan lemezeket tudjon kidobni, mint amit Röyksoppék most csak B-oldalakból előtúrtak, konkrétan egy…..
Öt év után lépnek szintet a kanadai zsiványok. Filmzenei bemozdulások vonósokkal, Arthur Verocai a fél lemezen mint brazilzenei élő legenda, de Laraaji sem a Borároson szokott játszani. Határozottan évlemezszagú. Talk Memory by BADBADNOTGOOD..
Leoxidálja az élő szövetet a buratinodról ez a lemez. Car Bomb cracken. Ingyen. Vigyázat! Hangos! Oxidized by Frontierer..
Töltsön el ön is egy kellemes húsz percet a lángoló jelenések kertjében. Gyalu és gyémánt. Garden of Burning Apparitions by Full of Hell..
Megint afrobítet pumpálnak a Büdösök. Meglepetések nincsenek, remek nóták vannak. Long in the Tooth by The Budos Band..
Négyszámos kollaboráció korunk egyik legfonkibb póvertriójától, a vokáloknál ezúttal Leon Bridges, aki szintén elég fonki. Húsz fok feletti napi középhőmérséklethez ajánlott. Texas Sun by Khruangbin & Leon Bridges..
A vapor- (és holdjaiként keringő egyéb -wave-ek, úgymint synth-, dream-, stb.) egyik fő kunsztja egy olyan hangulatvilág, ahol a nosztalgia tárgya egy sosemvolt múltba, haladó szinten egy sosemvolt jövőbe vágyakozik. Hello Meteor ennek a világnak az egyik legkurrensebb alkotója, az Oahu GP pedig…..
Húszhuszas feldolgozásőrület Inter Armáéktól. Decens válogatás, ahol békében megfér egymás mellett a Hüsker Dü, a Venom, és Prince. A cserkó a habostortán a dögönyözős blastbeatbe forduló Neil Young-átirat, amire az öreg is biztosan csettintene. Garbers Days Revisited by Inter Arma..
Az őrült tavalyi év is kitermelt csodákat, amik így-úgy, de lemaradtak a blogról; a Soft Kill 2020-as sorlemeze is ilyen. A legutóbbi, riffközpontúbb Savior után a Dead Kids...-ben több a darkwave és a shoegaze, ami viszont maradt, az a melankólia és a fasza dalok. Érdemes időt adni neki, ránő az…..
Sok fasza lemez maradt ki tavalyról, közülük a legégetőbb ez, ami talán a legtöbbet pörgött nálam. A BADBADNOTGOOD és Thundercat vonalán mozog, tehát elektronikával nyakonöntött jazzújhullám, de tengerentúliaknál nagyobb térben, szerintem okosabban is. A dobokat érdemes figyelni, Yussef Dayes, aki a…..
Az Illinois-i Hum méltán pályázhat a Damon Hill-vándordíjra: az előző huszonkét évet a zenekar egy kő alatt töltötte, hogy aztán nyeglén elénkhányjon egy komplett nagylemezt, kimunkálva, hogy senki se maradjon felhőkbe bámuló melankólia nélkül. Sokadik hallgatás után úgy tűnik, a visszatérés…..
A The Sorcerers egy páratlan kollektíva, csak épp nem túl termékenyek: első lemezük öt éve jött ki, amikor is elkészítettek egy teljes Mulatu Astatke-féle etiópzenei csodát (a stílusgyakorlat olyan jól sikerült, hogy, amikor lejátszották neki, maga Mulatu is azonnal követelte a cd-t). Aztán évekig…..
Több mint húsz éve már, hogy két lengyel fiatalember – sértődöttségükben, hogy nem vették fel őket a konzira – megcsinálta a Skalpelt, de már annak is tizenöt, hogy a korszakos mestermunka első lemezük után Paszport Polityki-díjat kaptak, ami kb. a lengyel Prima Primissima. Majd jött egy hosszabb…..
Túlzásnak fog hangzani, de előre fenntartom: Yppah jelenleg egyike a legszebb elektronikus dalokat készítőknek. A Long Beach-i Joe Corrales egyszemélyes csodája lassan 15 éve újul meg albumról-albumra, és bár milliók hallgatták a kétezres évek közepén Eurosport-ajánlók alatt, CSI- és…..
Többször szerepeltek már itt, régebben olasz crime funk-ban utaztak, ezúttal több az előremutató elektronika: kevesebb Micalizzi, több Jaga Jazzist, sőt, több hip-hop. Ezzel együtt hallgatása közben továbbra is serken a délolasz rendőrbajusz. MOMENTUM by Calibro 35..