Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Üres locsogás ez a blog

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi sem álljon távolabb tőlünk, mint hogy a velejéig romlott és korrupt rendszert felépítő Viktort éltessük, de a mai nappal tény, hogy az elmúlt hetekben volt egy, azaz valóban egyetlen ügy, amit szakpolitikai, illetve taktikai szinten kiválóan kezelt a kormány. Miközben épp a…..
Trikorder Saul fia 2015.06.12 11:09:48
Az már most biztos, hogy a cannes-i nagydíjat is elnyerő Saul fia az utóbbi évtizedek legsikeresebb magyar filmje, azt szinte mindenki elismeri, hogy technikailag csodálatos, azonban a történetről már megoszlik a kritika véleménye, pedig Nemes László első filmjével tényleg sikerült újszerűt…..
Magyarország megszállása önmagunk által már a török uralom 150 évével vetekszik az időtartamát tekintve, és minden bizonnyal megelőzi azt a károkozásban. 1867 óta egyre rosszabb megoldások követik egymást a politikai rendszerünkben, ennek hatására folyamatosan torzul a…..
Üres locsogás ez a blog 2015.05.30 10:16:28
Orbán Viktor öt éve vágyakozik többnek látszani egy kis ország kellemetlen, kissé faragatlan miniszterelnökénél, de a hazai nyilvánosságot leszámítva, amelynek letarolása kellemesen felnagyítja a külvilágbeli szerepét, sehol sem foglalkoznak a vágyaival. Pontosabban volt két…..
Ungár Péter írása Egy ideológia igazán akkor válik uralkodóvá, ha képes a közbeszédet a saját képére formálni, tematizálni azt. Ez az ideológia igazi hatalma, aminek politikai igazságtartamát már nem befolyásolja a politikai döntések valóságtartama. Az euro-atlanti…..
A GDP-növekedésünk forrásai: - csökkenő -- ám agyontámogatott, tehát hosszasan nemzetgazdasági veszteséget produkáló -- külföldi beruházások termőre fordulása, az egyenleget csak a Jóisten tudja, - rezidens külföldi (multi) működőtőke és tőkepótlás, - multik magyar…..
Üres locsogás ez a blog 2015.05.16 00:29:42
Szokás szerint mindkét oldal azt hiszi, hogy ez az ügy (is) pofonegyszerű. Ha jobbos vagy, tiltani kell, ha balos, a kebledre ölelni őket. De ebben az ügyben is eltérő szempontok keverednek, és egymásnak ellentmondó megfontolások érvényesülhetnek, amelyeket ideológiai alapon…..
  A magyar társadalom legnagyobb elnyomószervezete az állam és a politika. Az élősködés nagyságrendje meglátszik a jövedelemelvonás mértékén, az állam működési kiadásain (kis híján eléri az oktatásra és egészségügyre fordított tételek összegét!), a központi…..
Üres locsogás ez a blog 2015.05.03 11:04:51
Bő egy hete jött ki a The Force Awakens második teaser előzetese, s az internet két napig szinte csak George Lucas messzi-messzi galaxisával foglalkozott. Amikor a Disney megvette az említett úriembertől a Star Wars jogait, a helyzet talán még durvább volt: rekordgyorsasággal…..
Reágáló A Nemzet Akkumulátora 2015.04.25 23:50:57
A Nemzet Akkumulátora azt mondta, hogy Európának nincsen szüksége menekültekre. Úgyhogy sajnos vissza kell vonulnunk az Etelközbe.   Persze csak az Igaz Magyarok jöhetnek! A tuggyukik ügynökei meg a genetikailag zsebmagyarok nem részesülnek abban a szerencsében, hogy a Nemzet…..
Nézem ezt a késő márciusi örökrangadót a magyar futball legszentebb szentélyében, és elgondolkozom ezen a sokat szenvedett kis csapaton. A Nemzet Csapatán, akit annyian és annyi rendszerben próbáltak elnyomni, megalázni, betiltani, átnevezni, nevetségessé tenni. Akitől 1971-ben is…..
Üres locsogás ez a blog 2015.04.25 22:42:56
A Defacto blog elég világosan megírta a napokban, hogy a romák leszakadása a társadalomtól az általános iskola felső tagozatára már gyakorlatilag kész tény. Továbbmegyek, tény a születésük pillanatában is. A cigányság a társadalom alsó jövedelmi tizedeiben koncentrálódik,…..
A magyar nyilvánosság intézményrendszere sikeresen táplálja azt a látszatot, hogy van egy nagy baloldali és egy nagy (bár most már halványuló) jobboldali párt, holott akinek van szeme, az láthatja, hogy a fő törésvonal nem ez a magyar politikai rendszerben. Az említett MSZP (és…..
„A Fidesz továbbra is értékközösség, de ezt minden döntésünknek vissza kell tükröznie. Ez a polgári értékek képviseletére, az antikommunizmusra, az átláthatóságra és a következménynélküliség elutasítására egyaránt igaz” – mondta Gulyás Gergely, a Fidesz…..
Az elképesztő érdeklődést övező trailer után izgalmas hírek érkeztek a Star Wars 7 filmről. Lessétek! Igazán érdekes infókat kaptunk a Csillagok háborúja: Az ébredő erő filmről. Lehet mazsolázni! Ha twitteren ezeket írjátok: #stormtrooper #C3PO vagy #BB8, akkor…..
  Európa három muszlim-integrációs modellje egyaránt kudarcos a Foreign Affairs legújabb számában megjelent elemzés szerint. Emellé egy idézet Techet Péter mai, a VS.hu-n megjelent cikkéből: "A húsvétra terelődik a szó. Valmira (...), a fiatal tanár koszovói albán (...) már…..
Még mindig húsvét van, és egy keresztényi vallomással tartozom: nem voltam templomban. Pedig vasárnap a templomok nyitva tartanak. Nem úgy, mint a Tesco. Hiszek a magam módján, és vásárolok, ahol tudok. Mert állítólag ez a természet rendje. Vagy nem. Húsvéti szent magamba…..
A kérdés maga jellegzetesen jobboldali istenkáromlás, de ugorjunk most át ezen. (Az, hogy a nacionalizmus legkésőbb száz éve nálunk is bekebelezte Krisztust meg a katholikosz egyházat, és az ilyen kérdések elől nem fut el visítva a nagyérdemű, hanem inkább könnyes szemmel dalol…..
Üres locsogás ez a blog 2015.04.05 15:28:36
A közszolgálati zsákmányrendszer kiépülésével az elmúlt két évtizedben kialakult az a gyakorlat, hogy a mindenkori kormányok a legfontosabb kormányzati szakmai vezetői beosztásokban is jelentős személycseréket hajtanak végre. 2010-et követően azonban új szintre lépett ez a…..
Azt vettem észre magamon, hogy halkabban ordítok. Nem azért, mintha nem lenne rá ok. Van, napról-napra több. Egyszerűen eltompul, elfárad az ember. Ártunk és kormányunk olyan mérhetetlen magasságokba emelte az idiotizmussal ötvözött pökhendi korruptságot, hogy a szavam is…..
Üres locsogás ez a blog 2015.04.03 00:39:13
Ugyan konteóban nem vagyon én sem rossz, de az ötlet nem az enyém. A lehetőséget tagadó érvelés azonban ("Miért lépne például úgy az Orbánhoz lojális, matolcsystákra lecserélt személyi állománnyal működő MNB, ahogy Simicska fütyül?") nem feltétlenül zárja ki ezt a…..
Üres locsogás ez a blog 2015.03.30 20:33:31
"Pogátsa Zoltán közgazdász szerint az alapjövedelem kielégíti azt a szociálpolitikai kritériumot, hogy biztonságot ad, viszont arról nem győződött meg, hogy motivál-e a munkára, de ez szerinte kalibráció kérdése. A közgazdász felhívta arra is a figyelmet, hogy azok az…..
Üres locsogás ez a blog 2015.03.30 00:39:07
@Izo: "Szóval, az is a rendszer része kell legyen, hogy a tőkejövedelmet a munkajövedelemmel azonos mértékben adóztatjuk."

A tőkejövedelmek már régóta a munkajövedelemmel azonos mértékkel adóznak. Láthatóan fingod nincs arról, mit beszélsz. Szólj be a pártközpontba, hogy frissítsék a brossúrát, mert ezzel a szöveggel nagyot fogtok égni, elvtárs.
Merthogy ilyen is van, és ahhoz, hogy valakiből itt miniszterelnök legyen, jó ha van neki. Mint régen a hat ujjal, vagy foggal született gyerek. Mindenki tudta, na ebből táltos lesz, meg van jelölve. Az életösztön persze nem ilyen csip-csup dolog, annál sokkal fontosabb, de nem…..