Regisztráció Blogot indítok
Adatok
letreh

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Keira Knightley + Guillaume Canet (Tegnap éjjel, 2010) Csupán egyetlen éjszaka, az mégis érzelmi lavina. Ezzel a mondattal jellemezhetjük Joanna (Keira Knightley) és Alex (Guillauma Canet) kapcsolatát, ami a múltbéli események után egy véletlen (?) találkozást követően ismét…..
letreh 2015.04.07 21:21:30
@Umberto: Én is imádtam, egy nagyon tökéletesre sikerült alkotás. A két főszereplő nálam dobogós.
letreh 2015.04.08 21:59:10
@Umberto: Viszont ezt nem láttam eddig
Michelle Williams + Ryan Gosling (Kék Valentin, 2010)
és tegnap este megnéztem...hát köztük aztán nem működött semmilyen kémia a végére...:-(
A Balassi Intézet időszaki kiállításaMár az általam legutóbb tárgyalt tárlat, mely a magyar írók első világháborús élményeit helyezte a középpontba, is unikumnak számított, de a most bemutatásra kerülő kiállítás is egy ritkábban emlegetett témát dolgoz fel, méghozzá…..
Múlt-kor Tudta-e, hogy...? 2015.07.21 09:34:21
Edward Turner brit fotográfus 2012-ben előkerült – egy londoni utcajelenetet, egy papagájt, valamint három kisgyermekét – megörökítő 1902-es alkotása a világ első színes filmje. Az amerikai függetlenségi háborúban a whiskyt fizetőeszközként is használták. A korai…..
Laci történtét nem igazán szeretném előre kommentálni, engem megrázott. Az írás a Magyarország és én pályázatra érkezett. Olvassátok!  Szavazni ma is a poszt végén és a Facebookon lehet. „Előre is elnézést szeretnék kérni mindenkitől írástudatlanságom miatt, nem…..
letreh 2015.06.19 10:48:59
@tilcsakbea: Jó napot!
Újságíró barátom cikke a Veronikáról.Témába vág.
nol.hu/kultura/20090811-sinen-344848
Ez a blog ugye azért jött létre, mert már nem élek Magyarországon, Vajon élnék-e újra Magyarországon? Mindenfélét lehet olvasni és hallani kis hazánkról, általában semmi pozitívat, ezek nyilván abba az irányba befolyásolnak, hogy nem szeretnék.  Még ha hiányoznak is…..
letreh 2015.06.14 19:38:01
@petrasp: Szia.

Nem tudtam, csak ez jutott eszembe a történetedről. Szerény vagy és okos és nagyon letisztulva látod és kezeled a dolgokat.Közben meg odaképzelek egy kis csini magyar kislányt , aki minden erejével a helytállásra és a vállalt feladat megoldására törekszik.
Ez alapján lettél nekem egy kis mese hőse! :-)
/saját fotók/ MÁRTÉLY TÖRTÉNELME /via Kormos András/ Mártélyt, a festők és a természetkedvelők paradicsomát, az 1300 lelket számláló Tisza-parti községet elsőként 1024-ben említi Szent István király oklevele, melyben a települést, azaz Szent Adorján Mártír pusztát…..
Kiegészítésképpen az előző bejegyzéshez. Mindig arról beszélünk, hogy hol szeretnénk élni, és az a hely az otthonom-e, vagy a hazám-e, vagy mi. Mert ugye ott szeretünk élni, úgy érzzük hogy oda tartozunk. Most, amikor még fiatalok vagyunk. Vagy ha majd megöregszünk, akkor…..
letreh 2015.06.06 15:20:44
„Linge, Linge, azt hiszem, megtörtént” – kiabálta a Führerbunker egyik lakója 1945. április 30-án fél 4-kor Adolf Hitler inasának, Heinz Lingének, miután lövést hallott a náci vezető szobája felől. Pár perccel később a Führer titkára, Martin Bormann néhány…..
Alibanya jegyzetel Keserűség 2015.04.06 22:12:22
Liliom utca, kilencedik kerület, 87 négyzetméter. Itt van akkor, hát jól van, akkor maga az ingatlanos? Na jöjjön, megmutatom a lakást, de előbb nézze meg a kertet. Ilyet úgysem lát itt a városban. Na mit szól, ekkora kert, a mászókát mi szereltük bele, itt rollereztek a gyerekeim is. Minden bokrot…..
letreh 2015.04.09 10:42:44
Na jó, ez így nem igazán jó cím, de a "Nem teljesen átfogó és nem is mindig pontos, viszont kurva szubjektív gyorstalpaló azoknak, akik összevissza nézték a Trónok harca első négy évadát" nagyon hosszú lett volna. A lényeg: az HBO megkérdezte, nem akarunk-e egy összefoglaló…..
letreh 2015.04.08 12:06:13
@empoftla: áááhhhh , gyagya! :-DDDD
Engem valahogy a hülyék taszítanak, de irgalmatlanul...mi ehhez képest a Trónok harca' címe.
Ahogy azt már néhány hete megszokhattátok, a hétfői Napi érdekes, már ma - vasárnap - délutántól látható! 1957. Piasecki VZ-8 azaz a repülő dzsip. Nagy reményeket fűztek hozzá a fejlesztésének idején. Hitték, hogy teljesen kiválthatják vele a régi guruló terepjárót...
letreh 2015.04.08 08:32:20
@teddybear01: Teljesen jól beszélsz bizony!
@ErrorFlynn: Hehe, épp erregondoltam én is, ahogy olvastam a hozzászólásokat! Miért van ez? Miért nem az jut eszükbe, hogy az is előfordulhat, hogy épp csak az egész családját kiirtották, és ebből kiindulva a picsán rúgás csak egy igen igen enyhe ejnye-bejnye.
Charles H. Traub képei, aki Milánótól Marsaláig utazta be Olaszországot egy forró nyáron...
letreh 2015.04.08 08:19:59
@fishaa: Áhh, vaze ez jó:-)
@Pák Balázs: "A sors ironiaja, hogy a tagulo celcsoport meretevel forditottan aranyos a harckepesseg. :)) szemetseg..." Haver, ezt jól összekaptad! :-D ..és igaz is :Xo
Ahogyan Cyndi Lauper énekelte: Girls Just Want To Have Fun, azaz a lányok csak szórakozni akarnak. Mai bejegyzésemben vicces, vagy érdekes, minden esetre szokatlan helyzetben lévő apácákat láthattok...
Őszintén szólva azért örülök azoknak a posztoknak, amelyek mélyebben belemennek egy-egy részkérdésbe, mert olyan dolgokat tudok meg belőlük, amikről egyébként soha eszembe nem jutna olvasni. Ilyen volt múltkor Digger londoni házakról szóló írása (úgy vettem észre, ti is…..
letreh 2015.04.07 21:39:29
Jó napot!
Időnként rákattintok a blogra, de őszintén, nem érdemes.

@Zka: Szerintem a válasz egyszerű.A lőtéri kutyát sem érdekli már ez a téma. Hiába van kint az Indexen, a látogatottság és a kommentek száma is önmagáért beszél. 50 hozzászólásból 20 a szerzőé volt.
Speciális a téma, igen szűk réteget érdekel.

Látom van a posztolónak saját blogja, ezeket ott kellene erőltetni, nem egy kivándorlós blogon, szerintem.
Na mindegy, viszlát.
Határátkelő Milyen a jó suli? 2015.03.28 06:41:00
Az elmúlt napokban valamiért többször is felmerült az oktatás témája a Határátkelőn, vagy éppen belefutottam olyan cikkekbe, amelyek ezt a kérdéskört taglalták, úgyhogy arra gondoltam, ma beszélgethetnénk erről, akár úgy, hogy megfelelő, kurrens tudással vértezik-e fel a…..
letreh 2015.03.29 11:57:00
@fhdgy: Szia. Igazad van. A mostani tendencia szerint, csak és kizárólag az az iskola modell fogadható el, ahol öröm, fény, agyondícsérve a nulla teljesítményt,szórakozás, lezserség, rugalmasság, semmi kötelező, csakis ami a gyereknek jólesik..Abszolút a valós életre nevelés, nem ? Aztán csodálkozunk, hogy mennyi az életképtelen here, aki azt hiszi kívánságműsor az élet !
1946. Merle Larson II. vh-s veterán pilóta és ex-légibohóc próbálja beindítani a Piper J3 motorját Concord (Kalifornia felett), a másik gépen barátnője izgulta végig a sikeres akciót...
letreh 2015.03.29 11:49:09
@JTom: Áhhh, nemáár!:-D
Néhány hónapja találtam ezeket a fotókat fantasztikus márványba faragott fátyolról és csipkéről. Kérem, ha valaki tudja bármelyik szobor alkotójának nevét, ossza meg velem...
Manapság játékboltok polcairól rengeteg EU-konform társasjáték közül választhatunk. Azonban most bemutatok néhány érdekesebb, régi táblás és egyéb játékot, ami már csak a gyűjtők polcain lelhető fel, mert a boltokban nagy részüket már sosem fogjuk viszontlátni...
letreh 2015.03.28 23:09:02
@vilagpolgar: Jól van akkor , megnyugtattál. Már kezdtem azon gondolkodni, ki a rák játszana vele! Én biztos nem! Elég durván morbid! :-))
Adott egy ország, ahol a napi átlagkereset 1 dollár, nagy a szegénység, az emberek még sem panaszkodnak, ahol inkább lemondanak a kajáról is, de befizetik a tandíjat a gyermekük boldogulása érdekében. Szóval ma irány Kenya, ahonnan Tyimpike és Andris küldött…..
letreh 2015.03.28 20:59:28
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: @spangola:

Na, én meg már az anyám hasában a Szép asszonyok egy gazdag házban -t olvastam.....:-P
Hagyjatok már ezekkel a mesékkel, ugyan...
Cate Blanchett (Blue Jasmine, 2013) - nárcisztikus személyiségzavar Az, hogy valaki neurotikus figurát játsszon egy Woody Allen-filmben, az nem újdonság, az az érzékenység és energia azonban, ami Blanchett alakítását jellemzi, még allen-i mércével mérve is figyelemre méltó.…..
Az ember élete során sok mindent elolvas, meghallgat, vagy megnéz. TV, újságok könyvek, net, csak úgy ömlik a rengeteg információt. Néha már egyenesen szédülök is, miért is akarnék én bármit tudni a kongói tarisznyás kannavirág porzásáról, vagy a dél-amerikai kukacok…..