Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Andrea Lung

65 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lélekgondolat Apám emlékére 2021.02.10 10:10:34
Egy éve halt meg Apa. Kerek egy év telt el, de eddig le se tudtam írni, hogy meghalt. Igazából írni sem tudtam, Nem jöttek a betűk, hogy mondatok legyenek. Fura dolog ez a gyász. Elveszi a hangodat. Meghalt az apám. Érted? Én nem. Még mindig csak ízlelgetem a szavakat. Azt mondta 100 évig fog élni.…..
Andrea Lung 2021.02.11 20:16:54
@ZoltanKiss: Köszönöm szépen ezt a szép üzenetet. Igen, sokáig várta. De Apa tudta, hogy az élet olyan, mint egy vonat és az utasai. Aki él, boldogan megy a vonattal, mert el van foglalva a kalandokkal. Aki meg elfáradt az utazásban, az egyszer csak leül egy állomáson és onnan néz a vonat után. Ameddig tud, integet. De egyszer minden vonat eltűnik és előbb-utóbb egyedül marad az állomáson az ember. Egy idő után még a mi vonatunk is messze került tőle. Furcsa, hogy amióta elment, mennyi ember mondja el, valójában mi zajlott akkor ott és hogyan látták őt ebben az egészben. Sajnálom, hogy az életében nem tudta, mit gondoltak ezzel kapcsolatban róla mások. Talán, még most is itt lenne, ha tudta volna. Ki tudja.. Volt, aki a gonoszok közül a temetésen helyette - jobb híján- tőlem kért bocsánatot.....Megtört, idős ember, tele megbánással az Élet és sok ember felé. Apa jó ember volt. Még őt is megértette volna. Köszönöm.
Állok a szállodai szobában. Ledobom az utcai ruhámat. Kicsit olyan, mintha megpróbálnám ledobnám a gondjaimat is. Nem annyira megy. Belebújok a fehér fürdőköpenyembe. Úgy ölel át, mint valami kedves nagyanyó. Puha, meleg, tiszta. Indulnék a többiek után, de aztán eszembe jut, hogy még vissza kell…..
Egy ideje gondolkozom azon, hogy írjak erről a témáról. De valahogy mindig az volt bennem, hogy jobb, ha nem ítélkezik az ember, mert ugye nem jár mások cipőében, honnan is tudná, hogy milyen az amilyen.... De amikor már sokadszorra nézem végig a baráti körömben ugyanazt az őrületet, sokszor kinyílt…..
Andrea Lung 2017.12.01 10:28:21
@SoNNe: Nagyon köszönöm! :)
Lélekgondolat Markolni a semmit 2017.02.18 07:35:27
Se veled, se nélküled. Nem okos, nem jó. Semmiképpen nem az, ami boldoggá tesz. Még akkor sem,ha éppen veled van, akármennyit is harcolsz érte, akármennyi más (reményteljes) lehetőséget, dolgot dobsz oda érte.  Ha éppen nincs veled, akkor nincs semmi. Legalábbis szerinted, és persze szigorúan csak…..
Nem írtam eddig az olaszországi busztragédiával kapcsolatban, pedig a gyász és a veszteség fontos téma ablogomon. Nem azért nem írtam, mert engem nem érintett meg ez a tragédia, sokkal inkább azért nem írtam, mert eddig nem éreztem azt, hogy tudnék érdemben valamit is hozzá tenni ehhez a…..
Andrea Lung 2017.01.24 18:19:41
@erkölcsi hulla: Sajnos nem egy likevadasz cikk volt, hanem ezer likevadász cikk, bejegyzés, megosztás. Ez a bejegyzés pont azért született, mert gyomorforgató dolgok jelentek meg és nem csak portálokon, hanem személyes falakon is. Nem csak a likevadászat a probléma, hanem a nem létező erkölcsi és etikai szint ami ma normálisnak számít. Ez a cikk nem jelent meg sehol szponzorálva, a likevadászattól minden szinten távol áll, és nem is azzal a szándékkal született, ha esetleg ez lenne a felvetés. Köszönöm a kommentet. Szép estét!
Andrea Lung 2017.01.24 18:23:28
@erkölcsi hulla: Elnézést, most lattam csak, hogy közben az Indexen van....
Andrea Lung 2017.01.24 19:06:45
@erkölcsi hulla: Az az ízléstelen, hogy idejössz trollkodni, ahelyett, hogy elolvasnád figyelmesen miről szól a cikk, és meglátnád, hogy nem az. Kérlek itt fejezzük be. Köszönöm.
Lélekgondolat Válaszutak 2016.10.18 20:13:53
Az emberek többsége nem változtat könnyen az életén. Akkor sem, ha nem szereti azt ahogyan és amiben él. A megszokás nem csak biztonságot jelent, de sokszor komoly korlátokat is. Alkalomadtán ugyan nem rest az ember belekóstolni - akár titokban - valami újba, de még egy régóta nem létező barátságot,…..
Nézem, ahogy átöleli. Látom az arcán, hogy boldog. Ez nem elég jó szó erre. Mert ez valahogy sokkal több annál. Valami olyan varázslatosan boldog vigyort vett fel, amit eddig még senki más nem tudott az arcizmaiból előcsalogatni. Mert ez a mosoly csak az övé. Kicsit olyan, mintha repkedne. Pedig két…..
Andrea Lung 2016.08.09 11:01:47
@Ad Dio: Tényleg nincs olyan pillanat. Ezért nincs is benne ilyen ebben a cikkben.... Olyan van benne, hogy akkor házasodj, ha kész vagy rá, ha te akarsz, nem ha mások mondják. Nem ugyanaz.
Andrea Lung 2016.08.09 11:07:16
@OneBall: Talán félreérthető, vagy ellentmondásos, de gy lelkiekben felnőtt ember tudatos választása nem a teljes rózsaszín ködben vagy a csak hideg logikában kellene történnie erre próbált a cikk rávilágítani. Kellenek bizonyos érzések is, melyeket ma előszeretettel zárnak ki sokan a választásból. A kompromisszumosok közül sem marad több együtt sajnos a statisztikák szerint... De mindenképpen felnőtt módon tudatosan, az érzelmeket is beengedve. :) Köszönöm a kommentet!
Andrea Lung 2016.08.09 12:32:20
@OneBall: Jogos volt a felvetés, ezért tettem is egy de szócskát a szerelmes mögé, hogy ne legyen félrérthető nyelvtanilag sem. Sajnos nem az a baj talán, hogy nem divat, mert igény nagyon is lenne rá belül is meg az emberi kapcsolatainkban is. Sajnos nem alakul ki. Nincs a legtöbb esetben honnan eltanulni. Nincsenek biztos keretek, iránymutató szerepek, hiteles modellek sem az értékeinkben, sem a családban, sem a környezetünkben. Az önfejlesztés meg csak akkor történik meg, ha annyira megbillen a hajó, hogy nem működik ez a "félgőzzel felnőtt" életforma. De mivel dolgozni magunkon nehéz, egyszerűbb eljátszani a felnőttet, miközben lélekben valahol nagyon korán megtorpantunk.
Vagány tündérmese helyett modern románc. Valahogy összesodor az élet egy buliban. Csók, szex, reggeli kávé vagy hajnali szökés haza. Álmosan hazafelé, dagad az önbecsülés, otthon veszel egy fürdőt, belazulsz, hosszú még a vasárnap....Pittyen a telefon, ott egy hello. Nem is emlékszel, hogy megadtad…..
Régóta tartja magát a mondás, hogy amíg a nő idővel öregszik, addig a férfi érik. A nőt az idő ráncokkal látja el, a férfi meg komolyodik. A legtöbb nő mindent megtesz, hogy megőrizze fiatalos külsejét, egy bizonyos kor után nincs is a nagyobb elismerés, mint a „Mucikám, egy tízest simán…..
Lélekgondolat Menni vagy maradni? 2016.06.21 15:46:21
Már régen elindulhattál haza a munkából, de nem teszed. Már régen el kellett volna indulnod a moziba, de valahogy nem visz rá a lélek, hogy elindulj. Már régen fent vagy, de inkább úgy teszel még, hogy alszol, csak ne kelljen beszélgetni. Már naponta kétszer mész edzeni inkább, csak ne kelljen…..
"Tudom, hogy el kell engedem." "Szakítani kellene, de nem megy." "Nem maradhatok benne, mert megöl ez a helyzet."  Hallom ezt gyakran a kliensektől bizalmasan, egyszer-egyszer a saját életemben még bizalmasabban, esetleg az utcán véletlenül kicsúszott vallomásokban, amikor váratlanul összefutunk.…..
Written by Andrea Lung, MA CounselingTranslated by Sylvia P. Farkas My dear Sweetheart,Where did you go? Where did you disappear so suddenly/ all of a sudden? I know, you told me a hundred times, sometimes laughing, sometimes angry,  that no one lives forever, we all have to leave one day. Even…..
Elmúltak az Ünnepek. A legelső Karácsony nélküled. Amióta elmentél, valami furcsa mód egyszerre állt meg és folyt el az idő, miközben rohantak az események. Valahogy biztos vagyok benne, hogy tudod ezt. Érzem, hogy egy percig nem hagytál magamra. Mondják, hogy amikor jeles napok jönnek, az ember…..
Lélekgondolat Mérgező szerelmek 2015.12.17 08:48:28
M.-nek, szeretettel Van valaki az életemben, akit ugyan nem ismerek sem régóta, sem nagyon jól, de mégis nagyra becsülöm. Mégis a szemem előtt virágzott bántalmazott feleségből egyik napról a másikra, boldog, sugárzó, egyedülálló és csupa nagybetűs nővé. Kizárólag önmaga…..
Ezzel a gyönyörű dallammal kívánok neked szép vasárnapot! Figyeld a légzésed, figyelj egy kicsit befelé, amíg hallgatod a zenét. Öleld meg az életed gondolatban! Adj hálát mindenért, ami eddig történt veled az életben! Nem csak a jót, de a rossz dolgokat is vedd számba. Mind…..
A Karácsony a béke és a szeretet ünnepe. Hetekig készül rá az ember. Rohangálunk a boltok között: hal a levesbe, harisnya Gizikének, műcsont a kutyának, mák, dió, és kell egy új égősor is. Díszbe öltözik a lakás, és igyekszünk a lelkünket is bearanyozni. Várjuk a…..
Andrea Lung 2015.12.12 00:19:55
@Intimitás Gourmet: :) mindenkeppen
Lélekgondolat A hűtlenségről 2015.12.04 07:56:55
Vannak olyan dolgok az életben, amiről szeretjük azt hinni, hogy csak másokkal történhetnek meg. A kapcsolatok elején esküdözünk magunknak és másoknak is, hogy mi soha, de soha nem fogjuk ezt vagy azt tenni. Ilyen a félrelépés is. Sokszor akkor is hajtogatjuk fennhangon, hogy mi…..
"Hálaadás", avagy Thanksgiving. Egy keresztény gesztus, amit 1863-ban Abraham Lincoln tett hivatalos ünneppé Amerikában. A legenda szerint, ezen a napon a leigázott bennszülötteket is megajándékozták, azon igyekezve, hogy békésebben élhessenek együtt az Új Kontinensen. Egyben…..
Andrea Lung 2015.11.28 13:57:57
@Intimitás Gourmet: :) Szívesen
Andrea Lung 2015.11.28 13:58:25
@Artiszta: Köszönöm a megtisztelő figyelmet :)
"Egyszer, amikor a retrieveremmel, Cartmannel utaztam a vonaton, odajött hozzánk egy kislány a nagymamájával és nagyon szerette volna a kicsi megsimogatni a kutyusomat. Megengedtem neki, Ő pedig annyira hálás volt ezért, hogy nekem adta azt a karkötőt, amit édesapja vett neki valahol…..
A szexuális úton terjedő betegségek a mai napig tabutémának számítanak. Szinte alig esik szó róluk a családi szexuális felvilágosítás során, már ahol van olyan. A mai napig nagyon kevesen fordulnak ilyen problémával orvoshoz, miközben megfertőzhetnek másokat, de állandó…..
  Terrorista, terrorcselekmény, terrorizmus, terror elleni harc, terror. Mára ezek a kifejezések legalább annyira gyakran pörögnek a hírcsatornákon, mint az, hogy adó, áfa, gazdaság, politika, lakos, infláció. Ma már csak akkor kapjuk fel a fejünket, amikor elég közel…..
Andrea Lung 2015.11.17 15:42:12
@steery: :) Nagyon köszönöm, hogy itt vagy ezen az oldalon!
Nagyon jó lenne, ha többen gondolkoznának hasonlóan a világban.
Elnézést még egyszer a hibás hivatkozásért! Szép napot!
Andrea Lung 2015.11.16 17:12:52
@steery: Ez az oldal politikamentes volt mindig és marad is. A témát sem ebből a szempontból vizsgálja. Köszönöm, hogy legkozelebb figyelembe veszed! A civilekről meg annyit, hogy te is én is benne lehetek a kiválasztottak között.... nem tudom, te hogy vagy vele, de én kihagynám.
Kezdetben nők és férfiak vagyunk. Megpillantjuk a másikat, szerelembe esünk. Egyre többször és jobban vágyunk a másikra. Néhány érintés, érzéki csók után jön az észbontó szeretkezés. Pár esetlenebb próbálkozás után már csak a szexen jár a fejünk. A nők kivágják…..
Lélekgondolat Apákról 2015.10.04 16:30:51
Amikor egy gyermek megszületik, védtelen és kiszolgáltatott. A tekintetekből próbálja megérteni a világot és valahogy meglátni önmagát. Egyetlen célja van: az életben maradás. Ha éhes, ha szomjas, ha fáj, ha fél, ha hideg van, ha meleg, egyetlen eszköze van a…..
Andrea Lung 2015.10.05 03:26:28
Napjainkban olyan szócsaták tanúi - vagy akár részesei - lehetünk a virtuális vagy való világban, amire korábban csak ritkán és igen komoly személyes érintettség esetén volt példa. Manapság vadidegenek, ismerősök, barátok barátai csapnak össze, vélt vagy valós igazuk érdekében, olyan komoly…..