Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Reformer

1421 bejegyzést írt és 1144 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előzmények: 2022/23-as bezáratási kísérlet Idén is megpróbálták a szcientológusok betiltani az alapítványt (pontosabban törvényességi felügyeleti eljárással töröltetni a civil szervezetek nyilvántartásból). A tavalyelőtti - tavalyi hasonló akció után idén sem maradhatott el az újabb kísérlet.…..
Forrás: 2024-es Laposföld-díj szavazás döntősei (Szkeptikus Társaság) Ismét a Szkeptikus Társaság által meghirdetett Laposföld-díj döntősei között dr. Lenkei "simán belefekszem egy kád koronavírusba" Gábor. "MERT az allergiák különböző típusait túlzott leegyszerűsítéssel élve a vitaminok hiányára…..
A szokásos freudi elszólás megvolt (ebben nem tudnak hibázni) - a #magyarország #munka #gyerekek hashtagekkel kezdeni, amikor a "szerzetesrendjükről" több gyerekmunkával kapcsolatos rémtörténet kering (például Cherrish története, ami ide kattintva olvasható) ... innen is gratulálunk a…..
A poszt végén jelzett Reddit témában jól megmutatkozik Hubbard okosságainak átültetése a mindennapokba: 1. a gyerekek kis felnőttek, ugyanolyan többmilliárd éves szellemi lények, mint a felnőttek és ezért úgy is kezelendők, 2. másrészt csak lelki eredetű betegségek léteznek, ezért minden…..
Írtak egy PR-cikket arról, hogy mennyire jó fejek és szeretik a családokat stb. Itt olvasható el. Egy mosógép és egy tejes doboz is feltűnt a szcientológusok farsangi mulatságánAzért két helyen csak botlottak:"néhányan 60 km-t is utaztak, hogy részt vehessenek a díjmentes családi rendezvényen"A…..
Digitalizálva lett egy 1993-as a szcientológiáról. Idézet: "A cikk megjelenése utáni percekben megkeresett a szerkesztőségi munkahelyemen egy fiatalember (állítván, hogy „a magyar szcientológusokat” képviseli, quasi ő a szekta/egyház sajtófőnöke), és mintegy elégtételt követelt az írás…..
A cikk: Melegbotrányba keveredett, a fia halálával zsarolták, és már kétszer tönkretette a karrierjét – John Travolta 70 éves Nemrég volt 70 éves John Travolta, az egyik legismertebb szcientológus híresség.Idézet a cikkből karrierje egyik mélypontjáról, ami pont a szcientológiához…..
Bővebben itt: Óvadék ellenében sem kerülhet szabadlábra az Azok a 70-es évek show színésze, Danny Masterson Idézet a cikkből: Masterson egy többgenerációs szcientológus család tagja, és bár a Szcientológia Egyház nem volt hivatalos vádlott Masterson büntetőperében, de az ügyészek…..
Előzmények: My Scientology Movie - Az én szcientológia mozim magyarul Felkerült a legnagyobb videómegosztóra Louis Theroux 2015-s filmjének (My Scientology Movie) szinkronizált változata, amely "Esetem a Szcientológia Egyházzal" címet kapta. Az előzménybejegyzésben megírtam a véleményem a…..
Kapcsolódó cikkek: Kuruzslás miatt elítélte a bíróság a szcientológusokhoz köthető egyik szervezet tagjait - Magyar Hírlap Kuruzslás miatt elítélte a bíróság a szcientológusokhoz köthető egyik szervezet tagjait - Mandíner Kuruzslásért ítéltek el 21 főt a szcientológusokhoz köthető több milliós…..
Emberi jogi konferenciának adott helyet a szcientológia egyház" című YouTube-videóban adtak hírt a szcientológusok arról, hogy sikerült megrendezniük egy "konferenciát". Az idézőjelet szerintem az indokolja, hogy a 4 megnevezett előadóból 3 szcientológus, a negyedik pedig a szcientológia "egyház"…..
Forrás:Tizenegy fő ellen emeltek vádat a Szcientológiai Egyházhoz köthető adócsalás ügyében - 24.hu Úgy tűnik, hogy a NAV talált fogást rajtuk végre, a 2017-ben indult nyomozás vádemeléssel zárult. Biztos lesznek még további fejlemények, alig várom. Idézetek a cikkből: ... a tanfolyamok,…..
Reformer 2024.01.08 09:45:18
@Anita Kovacs: szerintem is megérne, és remélem, hogy lesz is belőle valami.
Tony Ortega hírt adott arról, hogy újabb honfitársunk adott 1 millió amerikai dollárt a szcientológusok nemzetközi adománygyűjtő szervezetének. L. Gábor után B. József is megtömte a perselyt. Jól mondta az ügyészség a sajtóközleményében: "belső irányelveiknek megfelelően a szervezeti egység lehető…..
Meghívást kaptam Mike Rinder és Leah Remini podcastjába, ahol a nemrég vádemeléssel végződött magyarországi NAV-vizsgálatról, a 2017-es igen sikeres adatvédelmi hatósági fellépésről, illetve a szcientológia adómentességéről beszélgettünk. Annyit őszintén remélek, hogy ez a magyar recept ötleteket…..
Érdekes történet bontakozik egy alkotmánybírósági beadványból, amelyből tulajdonképpen megerősítést nyert, hogy 1) az Alkotmányvédelmi Hivatal valós nemzetbiztonsági kockázatként értékeli azt, ha valaki szcientológus, 2) és ezt egy bíróság iratbetekintést követően megalapozott veszélyként ismeri…..
Ha csak az SZJA 1%-os felajánlásokból indulunk ki, akkor az utóbbi pár évben csaknem megduplázódott a szcientológusok száma. 2019: 1763 fő               6 531 662 Ft2020: 2234 fő               8 572 163 Ft2021: 2547 fő             12 217 935 Ft2022: 2957 fő             15 573 763 Ft Mondjuk még…..
Reformer 2023.11.16 11:02:40
@Anita Kovacs: köszönöm a plusz információt!
Hosszabb cikk a Danny Masterson-ügyről, az elkövetett bűncselekményekről (+18) és a szcientológia egyház szerepéről. A szcientológusok segítségével úszhatta meg 20 éven át a nemi erőszakért elítélt Danny Masterson..
Cikk: Alig két héttel azután, hogy szexuális erőszak miatt elítélték Danny Mastersont, a felesége beadta a válókeresetet Ha esik, akkor zuhog - mondhatnák a szcientológia egyház PR-osai. Tovább folytatódik a számukra már így is rettenetesen kínos Danny Masterson-ügy. A nemrég börtönbe küldött…..
Ez a cikk nagyon jól rávilágít arra, hogy milyen rendszerszintű problémák vannak a szcientológiában. És arra is, hogy ezek a problémák miatt előálló helyzetek képesek komplett életeket kisiklatni. A téma érzékenysége miatt most nem is írnék többet, ajánlom elolvasásra, de szólok előre, hogy igen…..
A szcientológia egyház minden igyekezete és erőfeszítése ellenére utolérte az igazságszolgáltatás Danny Masterson szcientológus színészt, akit három (akik az elkövetés idején szintén szcientológusok voltak) nő vádolt nemi erőszakkal. Bűnösnek találták, 30 év börtönt kapott. Bővebben a…..
Reformer 2023.09.12 12:26:35
@Donat Ella: köszönöm a pontosítást!
Ld. a cikket: Mila Kunis és Ashton Kutcher kiálltak az erőszaktevő barátjuk mellett, majd bocsánatot kértek miatta Rájár a rúd a szcientológiára, még rosszabbul sikerül ebből kijönni, mint az sejteni lehetett. Azóta se került le a téma a napirendről, és a celebek mozgósításával is sikerült újabb…..
Bővebben itt: Hadjárat indult a szcientológiai egyház ellen, Tom Cruise is tanúskodhat az ügyben..
Röviden itt, a fejleményekről tudósítunk majd. Beperli a Szcientológia Egyházat a Sulihuligánok és az Álommeló színésznője, Leah Remini..
Kb. három hete üzemel az új csapda, egyelőre pár videó várja a gyanútlanul erre tévedőket. A kommentek a szokásosak (imádom/szívecske stb vagy szektázás), a tartalom pedig a szokásos semmitmondó, illetve a kívülálló számára ijesztő "rondroid" robotokra emlékeztető nézés/viselkedés/kommunikáció és az…..
Lassan véget ér pszichológiai tanulmányaim 1. éve. Nagyon tanulságos volt, sokat tanultam magamról, az embertársaimról és a világról. Az egyik legfontosabb felfedezés az volt, hogy a pszichológiának létezik egy új irányzata, a pozitív pszichológia. Ez röviden az erő és a kiválóság tudománya - azaz…..