Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Boniface

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tehetjük meg, hogy húsz perc jó játék után leállunk, mondta Bob Dever, a magyar U18-as válogatott szövetségi edzője a vb első napja után. Azért sem, mert hétfőn egy órakor a britek ellen sokkal több kell a győzelemhez. Mindhárom előzetesen esélyesebbnek tartott válogatott…..
Boniface 2010.04.12 12:36:52
Történelmi videósorozatunk legizmosabb darabjához érkeztünk. Közel 55 perces filmet ajánlunk, amelyet a Dunaújvárosi Tv készített 1996-ban. A felvétel végigköveti az első újvárosi bajnokcsapat útját az aranyéremig. Interjúk, a két BS-beli döntő összefoglalója, Farkas…..
Nagy Gergő lett a hónap youngstarja az EBEL-ben, miután fölényesen nyerte a liga honlapján kiírt szavazást. Az Alba Volán csatára örül, és köszöni mindenkinek. "Nagyon jó érzés volt, amikor megláttam a végeredményt – mondta blogunknak a játékos. – Főleg, hogy…..
Boniface 2009.02.09 19:14:10
Peterdi Imrének vírusos gyomorrontása van, nem vehet részt a válogatott felkészülésén, tájékoztatta blogunkat Imre Lajos csapatvezető. Pat Cortina kapitány az újpesti Berta Ákost hívta be helyette a tartalékok közül. A keret ma délután háromkor találkozik, ötkor pedig…..
Boniface 2009.02.02 12:49:36
Az osztrák bajnokság honlapján ebben az EBEL-szezonban először lehet magyar játékosra is szavazni a Young Star-választáson. Egy olvasónk korábban már felhívta a figyelmet a lehetőségre, ezt nyomatékosítjuk mi is. Aki úgy érzi, az Alba Volán-csatár Nagy Gergő megérdemli az…..
Szerdán Bécsben a Vienna Capitals 17 és 20 év közötti játékosaiból álló csapata ellen szerepelt az ifjúsági válogatott idehaza játszó tagjaiból álló szelekció. A keret a fehéroroszországi divízió 1-es világbajnokságra készül.A kijelölt 22 főből végül csak 19 utazott,…..
Boniface 2009.01.26 13:01:34
@farmotor:Ne csigázz!Add meg a nyerő listád után a jóskapisták névsorát.
Úgy legyen,hogy bemutatkozol mellé!
A szomorú az,hogy más is így érez.Azt hiszitek azon múlik,ki pisil vért,ki lővi be,ki játszik svédbe,oroszba,államokba,szlovákba,felnőttbe,...
Pedig ezek srácok akik Bécsben voltak,semmivel nem akadályozták a ti okos felnőtt életeteket.
Mi alakítjuk a sorsukat.Mi csinálunk belőlük egészséges,sikeres felnőttet és lehet,ha nagyon értünk hozzá jégkorongozót!
Ha melléjük állunk és olyannak alakítjuk őket,hogy érezzék később:Amit elértem a sportnak köszönhetem!Ha sikert akarsz elérni U18-ban,folyamatosan fejlesztened kell a válogatottban,mert szar a bajnokság,nem ér rá a külföldi légiós,betegek,sérültek...stb.
Egyenlőre ebben a sportban nem mi diktálunk,hanem a világ ad valami helyet számunkra.Ha ebbe a kávéházba(és ezt nem én találtam ki)szeretnénk tartósan elidőzni,akkor azért komoly szakmai munkát kell végezni és nem a jobbszélsőt cserélgetni.
Igazából ez a fórum alkalmatlan bíráltra,mert az utóbbi évtizedben magyar U18-as válogatott soha,semmilyen összetételben nem produkált jobb eredményeket,felkészülési meccseken meg ki tudja!
Van gond így is elég.
Pár gyerek végig haknizza a szezont a válogatottal,alázzák őket néha pályán és ha nem nyerünk 10 góllal,az interneten.Utánna"egyenranguként"utazzunk azokkal akik a zakókat megúszták és repülünk az ismeretlenbe.
Lehet,hogy a légiós az egész versenyszezonban nem játszik olyan erős ellenféllel,mint a"kvázi"válogatott.
Én személy szerint,nem csak nagyon tisztelem,de nagyon szeretem is ezt a huszon-harminc legényt.Nagyon sikeres és tejes pályafutást kívánok minden fiatal számára!S.A.

Boniface 2009.01.27 18:58:40
@farmotor: Ki kérdezi?
Az ifik nyolc-, a juniorok egygólos vereséget szenvedtek a pénteki edzőmérkőzéseken. Ezek nem jó hírek, de reméljük, a tétmérkőzésekre összeállnak a csapatok. Sok hiányzóval, tartalékos csapatokkal álltunk ki mindkét fronton. A 18 éven aluliak amúgy is hiányos csapata a…..
Boniface 2008.11.11 08:52:54
rangers64!Örülök,hogy szóba hoztad ezt a csapatot.Nem emlékszem már pontosan 93-ban talán Szfváron,IFI EB volt úgy tudom,láttam is őket játszani méghozzá Ausztria ellen.Az eredményre nem emlékszem,de siker volt az biztos.Egy momentum maradt meg bennem,ahogy Ladányi Balázs balszélről a bedobó körtől belpopta magát a kapu elé és akkora gólt lőtt,hogy a kapus sokkot kapott tőle.Kisvárosi legendaként hallottam már ezt a majdnem feljútó történetet,de hogy ennek mi a valós történelmi alapja,azt még tények és adatok formájában leírva nem találtam sehol.Talán tudsz segíteni konkrét időpontokkal és mérközés eredményekkel.A másik,hogy a követendő példát és a tradició hiányát nem az évtizedekkel elötti generációkhoz viszonyitom,hanem a folytonosságot hiányolom.Tehát legyél,maradjál Div-I-es.Oké,hogyan?Mit csináljak?Lekopírozni nincs mit.Erre értettem,hogy ismeretlen terület még a tartós Div.-I szint.Okos,képzett szakemberek maximális tudására szükség van,hogy ez végre sikerüljön.A játékos ebben a rendszerben egy végtermék,rajta számon kérni ha nem sikerül álszent,hazug megközelités.A lengyel csapat csak ennyivel volt jobb.Nem repkedő színes pillangók,habnem szorgos méhek alakulata volt.Akkor kerültünk közelebb erdményben hozzájuk amikor 15 ember ugyanazt a hokit játszotta és ebben van még lehetőség javulni és fejlődni áprilisig.Nagyon sok munka vár még a srácokra.Van aki külföldön,van aki itthon tesz érte,de mindenkitől egyenrangú és felelős hozzáállásra van szükség.Egymásra mutogatni nehéz helyzetben?Ezt hagyjuk meg a profi palánkapukáknak-anyukáknak,ezzel ne fertőzzük a gyerekeinket!MINDENT BELE SRÁCOK!
Közös megegyezéssel szerződést bontott a Dab.Docler Vladimir Matejovval. A szlovák szakember a Mol Liga-csapat vezetőedzőjeként kezdte a szezont, ám menet közben pozíciót cseréltek J. P. MacCallum másodtrénerrel. Matejov maradt, a kanadai mind ez ideig számított segítségére, a…..
Boniface 2008.12.18 09:16:30
Az ifjúsági válogatottak dupla mérkőzésének első felvonását csütörtök délután nagy meglepetésre Románia nyerte. A magyar csapat 2-0-ra, majd 3-2-re is vezetett, de végül harmadot sem nyert. A játékosok nem vették elég komolyan a csatát.Zaklatott ritmusú mérkőzésen 2-0,…..
Boniface 2008.10.31 09:41:02
Aaron Voros, a New York Rangers magyar származású játékosa szívesen játszana a válogatottban – repítette világgá a hírt az MTI. A 27 éves balszélső előzőleg a Duna Tv-nek elmondta, nagyapja 1956-os menekült, és bár ő maga nem tudja a nyelvet, beszállna a világ…..
A 7. mérkőzésen megtört a jég, a magyar válogatott csatár betalált. Gólja a kilencedik percben az egyenlítést jelentette a Lulea otthonában. A Brynäs 4-2-re nyert. A találkozóra tartott Vas János, amikor csütörtök délután telefonon hívtuk. Elmondta, nagyon jól érzi…..
Boniface 2008.10.03 13:59:11
Citromdíjas mérkőzés volt, nincs mit szépíteni, mondta a jégkorongblognak az U18-as válogatott lengyelek elleni kudarcáról Ancsin László. A szövetségi kapitányt arra kértük, értékelje a Négy Nemzet Tornáján látottakat. Emlékeztetőül: Magyarország második lett, a cseheket…..
Vasárnap kora este az alakulófélben lévő dunaújvárosi gárda a HK Gladiators Trnava ellen folytatta a felkészülést. Az érsekújváriak csütörtöki legyőzése után keményebb ellenfél, a szlovák másodosztály legutóbbi elődöntőse várt Vladimir Matejov legényeire.A hazai csapat…..
Több cikket írtunk már a magyar utánpótlásról. Ezek általában nagy vihart kavartak. Áttekintő jelleggel még nem foglalkoztunk a helyzettel. Ezúttal foglalkozunk.A jégkorong utánpótlás-nevelés kérdése blogunkon markánsan először a Hári János svédországi sikereiről…..
Boniface 2008.07.06 17:07:12
Sziasztok!Idősebb korosztályban vagyok érdekelt,de már 2x résztvettem a fiammal egy edzőtáborban.9-16 éves korig fejlesztik itt a jégkorongozókat.Ez a www.pro-hockey-academy.cz/.Ha van lehetőségetek még regisztrálni akkor tegyétek meg.Magyarként,mi jártunk elöszőr ebben a táborban.Minden jó tanácsban segítek ha kell.A tábor lényege.Négy csapatra osztják a korosztályokat,egy nap 2-3 jeges edzés van,5-7 edző van egyszerre a jégen,forgó szinpad szerüen zajlik a jeges edzés.Minden nap van 2-4 jégen kivüli edzés(speciális tréning,játék-floorball,foci,kosárlabda,regeneráció az uszodában,technikai-taktikai videók),ezenkivül mentális edzés csapatösszetartás és motivációs videó.Úgy látom az interneten,hogy van még hely.Egy hét 550 euroba kerül,ezért a gyermek full panziót és pro-hockey-t kap.
Nem is olyan régen elmélkedtünk arról, mire viheti a juniorválogatott a dániai divízió 1-es világbajnokságon. Jó sok szempontból próbáltuk megvilágítani a dolgokat akkor, úgyhogy most nem mélyedünk el a részletekben, csak a harminchatos bő keretet közöljük alant. Amint…..
Két évre mindennemű sporttevékenységtől eltiltották Makszim Mamint, az orosz junior válogatott 20 éves játékosát, aki az idei U20-as vb-n akadt fenn a doppingteszten. A pardubicei világbajnokság orosz-cseh mérkőzése után vettek tőle vizeletmintát, a WADA norandroszteront…..
Egy hét alatt két kapusát vesztette el a dunaújvárosi csapat. Rajna Miklós után a 31 éves szlovák Jaroslav Ferjo is bejelentette távozását. Lassan oda a tavalyi csapat fele. Ferjo megbízható, jó kapus volt, öt évet töltött Dunaújvárosban. Azari Zsolt ügyvezető szezon végi…..
A klub honlapja sajnálattal közli híveivel, hogy a Milano Vipers első osztályú egyesületként megszűnik. A fejlemény miatt nemcsak Szuper Levente, a klub exkapusa szomorú. A hivatkozott írást Alvise Di Canossa, a milánóiak elnöke jegyzi, aki közli, a Vipers megszűntével új…..
Boniface 2008.06.14 11:45:57
Hol is tartanak az OB 1 csapatai a jövő évi játékosállomány formálásában? Klubonként tálaljuk az érkezetteket és a távozottakat. Ez itt az első poszt utáni első frissítés, az új szereplők neve elé plusz jeleket tettünk. Öt új lehetséges érkező az Alba Volánban! A…..
Elhunyt egy nagyon fiatal és nagyon tehetséges játékos. Jégkorongozni már jól tudott, junior-világbajnok volt, motorozni viszont csak néhány hete tanult. Közúti balesetben meghalt Luc Bourdon, a Vancouver Canucks védője. A 21 éves hokis szülővárosa, Shippagan közelében motorozott…..
Boniface 2008.05.30 14:59:44
Még május első hétvégéjén került sor a serdülők és az ifjúságiak fizikai és ügyességi állapotfelmérésére. A gyakorlatokról, a résztvevőkről és a tapasztalatokról számolunk be.Magyarországon elsőként egy szlovák tréner, Eduárd Giblák alkalmazta a fizikai…..
Két sorsdöntő mérkőzést játszik az aktuális divízió 1-es világbajnokságon a magyar jégkorong-válogatott. Az egyiket történetesen a házigazda Japán ellen. Nemcsak a tét jelentékeny, hanem az érdeklődés is elsöprő, már-már nagyobb, mint amire számítottunk. Úgyhogy…..