Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rikoo

0 bejegyzést írt és 22702 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az olasz csapatok nagyszerű szereplésével az Európa-ligában és a Konferencia Ligában, eldőlt, hogy Itáliából jövőre bizonyosan öt csapat vehet részt a Bajnokok Ligája küzdelmeiben, így némileg talán csökkent a Juventusra nehezedő nyomás. A zebracsíkos csapatnak azonban muszáj gyűjtenie a pontokat,…..
Rikoo 2024.04.19 21:26:27
@danimester1: Tök mindegy, mert a keret nagy része itt sem lesz már edzőtől függetlenül. Vagyis pontosítok, néhányan mennek majd vele együtt.
McKennie elutasította a napokban a hosszabbítási ajánlatot, most ül a padon.:D
Rikoo 2024.04.19 23:16:28
@danimester1: Alex Sandro szerződése is lejár most nyáron, Bremerében kivásárlási záradék van, Iling Jr, eddig hosszabbítási ajánlatot sem kapott, pedig jövőre az övé is lejár.
Djaló egy percet sem játszott, ő is mehet kölcsönbe. Milik is gyakorlatilag biztos távozó.
És akkor még ott van Nicolussi Caviglia és Miretti is...
Rohadt nagy felfordulás lesz nyáron.
Rikoo 2024.04.19 23:42:16
@delpi0823: Igen, durva ebbe belegondolni, hogy mennyi távozó és érkező lehet. Ráadásul akik mondjuk alapból maradnának (pl. Gatti, Locatelli) sem biztos, hogy beleillenek majd az új edző elképzeléseibe.
Juventus FC blog Dühöngő 2016.03.19 22:39:46
Ez tényleg egy dühöngő, kiélhetitek magatokat rendesen. Itt nincs OFF-olás, jöhetnek a pletykák, az átigazolások, a vélemények, teljesen vegyesen. Akár a Juventushoz tartozik, akár nem (teljesen). A trágárság, egymás mocskolása persze itt sem megengedett, ezért ettől tartózkodjatok! Mindent bele!…..
Rikoo 2024.04.19 20:09:58
@Ethan Hunt: "1-2 szezonon belül beindulhat az a projekt, ami a Napolinál olyan sikeres volt Giuntolival"

Isten Őrizz, hogy ugyanolyan projekt legyen, teljesen különböző a két klub, az északi és déli szurkolótáborról nem is beszélve.

Igazából a keret 60-70% a távozás szélén áll jelenleg és az a maradék 5-6 játékos is olyan, akik közül alig ragaszkodik valakihez a klub és vice versa.
Cambiaso, Yildiz, Vlahovic és talán Chiesa + Locatelli ilyenek. Ennél a klubnál óriási felfordulás és változások lesznek.
Az a baj, hogy túl magasra lett rakva a léc, amihez hozzászoktak a szurkolók a stadionban és elmondható ez a közösségi médiában is. Egy edzőváltás nem hozza majd magával a megváltást, főleg Thiago Motta nem, aki hasonlóan pragmatikus felfogást képvisel, csak jóval magasabb labdabirtoklási aránnyal.
Konkrétan jóval kevesebb helyzetet dolgoznak ki, mint a Juventus. Ezzel speciel nekem semmi problémám nincs, de sok szurkoló nem biztos, hogy ilyen edzőről álmodozik.
Rikoo 2024.04.19 20:13:17
@gomorra21: Érdemes hozzátenni, hogy neki ez egy tökéletes időpont a váltásra. Jövőre jóval nehezebb idény elé néz a Bologna és nagyon könnyen megbukhat ott egy edző, akkor pedig már nem lesz ennyi lehetősége a váltásra, mint most.
Nem véletlen, hogy eddig fel sem merül, hogy meghosszabbítsa a pár hónap múlva lejáró szerződését.
A Klopp utáni Liverpool kispad és a Thiago Motta utáni Bologna kispad is kockázatos.
Rikoo 2024.04.19 23:25:50
@gomorra21: De nem éri meg maradnia és továbbvinni az elképzeléseit. Máshol magasabb fizetést kap, ráadásul most pont beleesik a trendi edző kategóriába, jövőre viszont sokkal nehezebb helyzete lenne és lehetséges, hogy azonnal visszaesne a Bologna és az érdeklődő klubok is iránta.
Láthatjuk De Zerbi példáját is. Mindenhol felmerül, de igazából sehol sem első számú opció, csak mint sokadik alternatíva.

Érdekesség, hogy Thiago Motta volt De Zerbi alternatívája a Bolognanál és így szerződött le velük, mert De Zerbi a Mihajlovic iránti tiszteletből elutasította a Bologna szerződési ajánlatát.
football-italia.net/de-zerbi-abandoned-bologna-negotiations-out-of-respect-for-mihajlovic/
Juventus FC blog Mercato 2018.09.29 19:48:50
08.12. HIVATALOS: Filip Kostić 2026-ig tartó szerződést írt alá a klubbal, átigazolási díja 12+3 millió euró 08.10. HIVATALOS: Nicolò Fagioli 2026-ig hosszabbított a klubbal. 07.20. HIVATALOS: 41+8 millió euró fejében Glieson Bremer csatlakozott a Juventushoz, 2027-ig kötelezte el…..
Rikoo 2024.04.17 17:32:21
@venember83: Remélem felmerülnek még meglepetésnevek, mert nem ezekkel a játékosokkal fogunk újra Scudettot nyerni, Európában meg ez jócskán kevés.
Persze mindig lehet bízni a szerencsés sorsolásban...
Rikoo 2024.04.19 23:21:56
@Ethan Hunt: Érdekes cikket írt. Úgy néz ki, hogy Todibo is jelölt a belső védő posztra, ha Bremer távozna.
A Nice kapta a legkevesebb gólt a Ligue 1-ben, az ő vezérletével. Mondjuk az is hihetetlen, hogy Dante 40 évesen milyen szezont hoz le Nizzában...
A Pub minden meccs előtt pár órával nyit, és várja a vendégeket. Az összecsapások alatt itt bátran lehet beszélni arról, hogy mi történt az adott találkozón. Záróra a meccs után két nappal van. Itt vadászhattok streameket: https://soccerlive.app/       ..
Rikoo 2024.04.19 22:53:49
@rockitbaby: Rabiot nagyon kevés topcsapathoz illik a játékstílusa alapján, a válogatottba tökéletes, mert echte francia létére évek óta stabil alapember tud lenni és biztosítani középen, de az beszédes, hogy második éve lejáró szerződéssel rendelkezik és senki nem akarja komolyan gondolni a leigazolását...

Locatelli a legtöbb csapatnál csere lenne. Már ami a minőségi topcsapatokat illeti. A Juventusnál és annak kellene lennie, ha igazi minőség lenne a középpályán.
Engem egyetlen meccsen győzött meg, a Svájc elleni EB meccsen.
Illetve esetleg a PSG elleni hazai BL meccsen. De ezen kívül az elmúlt években egy nagy büdös 0 a teljesítménye és a válogatott sem kívétel.
A Venezuela elleni teljesítményével sincs esélye kiszorítani senkit a kezdőből a válogatottban, ott is egy kiegészítő játékos.
De ezzel semmi gond nem is lenne, itt az a legnagyobb probléma, hogy Allegri ragaszkodik hozzá, akkor is, amikor már hónapok óta fék, Rabiotval együtt.
Sokkal támadóbb lehetett volna a csapat, ha Rabiot játszik mondjuk McKennie-vel középen és Locatelli pedig bejön csereként vagy néhány meccsen ő is kezd.
De nem. Inkább berakja őket egymás mellé és statikusan kioltják egymás játékát. De ez egyértelmű, hogy ki fogják oltani, mert gyakorlatilag ugyanaz a játékstílusuk, csak a francia gól+gólpasszokban megtáltosodott az elmúlt években, legalább ennyi extrát tudott hozni.
Mindegy, nem akarom túlragozni.
Rikoo 2024.04.19 23:01:58
@rockitbaby: Fix, hogy Romano egyik forrása Agresti. Nem először fordul elő, hogy együtt hibáznak, ráadásul utóbbi már többször is benne volt Romano live streamjeibe.
Ettől függetlenül mondhatjuk, hogy hónapok óta olvasni gyakorlatilag minden nap, hogy kik lesznek majd a távozók.
Pl. teljesen érthető lenne Danilo távozása is, ha a szerződésében benne van az opció, hogy 2026-ig meghosszabbodhat, ha a meccsek felén pályára lép jövőre.

McKennie is utasítgatja el a hosszabbítási ajánlatokat, már másodjára, ha jól emlékszem. Pedig már csak 1 év van hátra a szerződéséből.
Iling Jr. esetében még csak hosszabbítási ajánlat sincs, szintén jövőre lejáró szerződéssel.
És akkor még nem is beszéltünk a totál bukott játékosokról vagy akik alig kapnak szerepet. (De Sciglio, Kean, Weah, Milik, Nicolussi Caviglia, Miretti, Kostic)
Rabiot és Alex Sandro úgy néz ki nem hosszabbítanak, Bremer szerződésében kivásárlási záradék van.:D
Totál káosz.
Rikoo 2024.04.19 23:02:58
@rockitbaby: Inkább ugyanaz a szint makacsságból. Szeretem Contét, de ő a büdös életben még csak váltani sem akar egy adott formációból.:D
Amivel elkezdi a szezont, azzal is fejezi be.
A Juventus elvesztette a döntőbírósági pert egykori klasszisával, Cristiano Ronaldóval szemben, így hivatalosan közel 10 millió euróval, plusz kamatokkal tartozik a portugál csatárnak. A portugál válogatott Cristiano Ronaldo megnyerte a pert korábbi klubja, a Juventus ellen. Mint arról a La…..
Rikoo 2024.04.18 18:25:43
@rockitbaby: Mindkettő esélyes, sajnos.
Rikoo 2024.04.19 20:34:46
@rockitbaby: "Hogy lehet-e olyat csinálni, hogy egyikből kiveszem és csak átrakom a másikba, hogy ne legyen sehol se gond."
Lehet.
Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Lássuk az…..
Rikoo 2024.04.18 19:33:27
@rockitbaby: @Drughi Di Bianconeri: Szerintem először a legfontosabb posztokra akarnak igazolni.
Bármennyire is fontos manapság a jó szélső védő, de egy kezdőcsapatban mégis ez a poszt számít a legkevésbé.
Én csak egy kezdő szintű szélső védőt várok csak, ha többen jönnek, akkor ott low cost kiegészítő játékosok is lesznek közte.
Gyanítom, hogy Mazraoui neve fel fog még merülni a következő hónapokban. Semmi extrát nem hoz Münchenben és ingyen ment oda, szóval kizárt, hogy sokat kérnének érte.
A Juventus elveszítette a pert, amelyet egykori játékosa, Cristiano Ronaldo indított a klub ellen, s így csaknem 10 millió eurót, valamint az összeg kamatait köteles fizetni a portugál támadónak. A Sport Mediaset beszámolója szerint a döntőbíróság szerdán hozott döntése értelmében a Juventus 9.7…..
Rikoo 2024.04.18 17:33:07
@DelPiero2: A spanyol kormány kit nem akar lehúzni?:D
Inkább többször adóztatnak mindenkit, biztos ami biztos.:D
Itt bátran lehet OFF-olni, a politikán kívül bármely témáról nyugodtan lehet társalogni, természetesen a Szabályzatot betartva...
Rikoo 2024.04.16 03:23:58
Szerencsére az Atalanta is pontokat bukott hétvégén. www.youtube.com/watch?v=ldR1ILlVxT0
Nem értem hogyan kerülhetett ki Musso a kapuból azok után, ahogy az Anfielden védett, de szerencsére Carnesecchi mostanában egyre többször fog ki rossz napot.
Rikoo 2024.04.17 16:49:42
@Drughi Di Bianconeri: Remélhetőleg egyszer összejön a blog komolyabban is megünneplünk valamit közösen, akár szülinapot.:D
Természetesen egy emlékezetes lealjasodásra gondoltam. XD

Folyamatosan lassítja a Liverpool játékát, ami szerintem jót tesz a csapatnak, de lehet Kloppnak ez sokszor nem tetszik. Én a tempóval már azért vitatkoznék, nagyon sokszor elfárad a 60-70. perc között.
Persze, ha portugál edző lesz jövőre, akkor a játékstílusuk is teljesen más lesz és az lehet jobban kedvez majd neki.
Én megnézném őt olasz csapatnál is, tuti sokkal jobban villogna támadásban és jobban kijönne a rugótechnikája.

Engem nagyon meglepett ez a hír, szinte már elkönyveltem őt érkezőnek.
Tényleg jobb így, hogy nem jött. Gondolom ezután Zhegrova felé veszi majd az irányt Giuntoli, bár engem az sem lepne meg, ha Berardi vagy Zaniolo érkezne jobbra.
Romeo Agresti legfrissebb beszámolója szerint a Juventus a tárgyalások végső fázisánál tart Felipe Anderson szerződtetése ügyében, a Lazio játékosa nyáron ingyen csatlakozhat a Juventushoz. Az újságíró szerint a védelembe első számú opció Riccardo Calafiori, a Bologna ígéretes fiatalja. Federico…..
Rikoo 2024.04.15 18:45:14
@babo0410: Igen, láthattuk az egész tavalyi szezonban, hogy milyen 0 ez a két játékos vagy akár most a hétvégi meccsen is.
Technikailag egyetlen játékosunk van ugyanolyan szinten, mint Felipe Anderson és az Yildiz.
Olyan játékintelligenciája pedig senkinek nincs a keretünkben, mint amivel Luis Alberto rendelkezik, ráadásul jelenleg még csak támadó középpályás sincs a keretben.
30-31 éves játékosok, Pirlo idősebben érkezett és gyakorlatilag azonnal klublegenda a Juventusnál is.

Nem véletlenül akar Giuntoli a keret két harmadán változtatni, óriási problémák vannak.
Minimum 10 távozó lesz nyáron.
Rikoo 2024.04.15 23:57:19
@Ethan Hunt: Egyik olasz klub sem akar Hermosonak 5 milliós fizetést adni, pedig az ügynöke nyilatkozata alapján nyitott lenne Olaszországra.
A Milan fiatalabb játékosokban gondolkozik, a Juventus inkább Calafiori-t preferálja, az Inter és Napoli pedig jelen állás szerint nem tud ekkora fizetést adni, mert eltörölték az adókedvezményt.
Aston Villa-val vannak előrehaladott tárgyalások, nekik már most is nagyobb a bérkeretük, mint bármelyik olasz csapatnak.

Szerintem Luis Alberto egyáltalán nem akar Juventus játékos lenni. Tavaly is nagyon szeretett volna már visszatérni Spanyolországba.

Érdekesség, hogy Longo szerint Giuntoli álma a csatársorba Boniface, ami számomra nem meglepő, mert a másik nigériai csatárt(Osimhen) is ő vitte Olaszországba.
Nem sikerült győzelmi sorozattá duzzasztani a Fiorentina elleni 1-0-s diadalt, ugyanis hamar visszatért a tavasszal megszokott eredménysorhoz a Torino ellen elért gólnélküli döntetlennel a Juventus. Habár az első félidőben Dušan Vlahović két ordító ziccert is kihagyott, a szünet után kilátástalan…..
Rikoo 2024.04.14 18:20:17
@rockitbaby: Tök mindegy, mert ha az Atalanta továbbjut, azért szerezhet még pontokat az elődöntőben vagy akár még a döntőben is. A Benfica-Marseille párharc továbbjutójával játszhatnak majd, szóval akár még olasz döntő is lehet az Európa Ligában.
Mondjuk a Leverkusen idén a verhetetlen kategóriába tartozik szóval az alsóágon azért nehéz dolga lesz a Roma-nak vagy Milannak.
A Fiorentinanak kötelező a továbbjutás. Könnyű ellenfél ellen játszanak Firenzében és könnyű ágon is vannak.
Az utóbbi napokban igen csak felpezsdültek a következő szezonra, egészen pontosan a játékos keretre vonatkozó változásokkal kapcsolatos hírek, ebben a tegnap sem jelentett különbséget. Lássuk, hogy a hitelesebbnek tartott források milyen értesüléseket osztottak meg közösségi médiás…..
Rikoo 2024.04.09 14:48:37
@rockitbaby: Szerintem pontosan annyi koncepció volt a klub részéről Allegri kinevezésekor, mint most. Semmi.
Egyszerűen nincs kémia a keret és közte.

Nem értek egyet. Szerintem nem a Next Gen-ből kijövő srácokra kellene felhúzni a csapat gerincét.
Őket fel kell építeni és értékesíteni 1-2 kivételtől eltekintve. Pl. Fagioli, Yildiz.
Ahogy látom Paratici után Giuntoli is ezt az elvet képviseli és szerintem helyesen.
Volt lehetőségük a bizonyításra, nem éltek vele.
De Winter, Huijsen, Barrenechea, Soulé, Nicolussi Caviglia, Barbieri, Iling Jr. értékesítésével nagyon komolyan meg lehetne erősíteni a csapatot, kulcsjátékosokat lehetne igazolni. Korábban nem voltak ilyen lehetőségeink, de most ezek valós opciók és nagyon magas összegekért lehet őket értékesíteni.
Nálam Soulé biztos maradó lett volna, de ezek a nyilatkozatok nálam is kiverték a biztosítékot, nem csak a többi Juventusos internetes közösségben.
Huijsenben én sokat látok, de nem vagyunk olyan helyzetben, hogy 35 milliós ajánlatokat visszautasítsunk. Konkrétan a két szélére lehetne igazolni ennyiből kezdő szélső hátvédeket, akik szintén hasonlóan nagy tehetségek, ha nem nagyobbak.
Pl. Dedic és Maatsen is nyáron távozni fog a Salzburgtól és Chelsea-től.
De több hasonlóan jó opció van még. Pl. Miguel Gutiérrez a Gironától, akire 8 milliós visszavásárlási opciója van a Real Madridnak, de ők inkább Alphonso Davies-t igazolnák le.

Biztosan ismered az arbitrage jelentését és szerintem ez egy jó szó arra, hogy milyen üzletpolitikát kellene folytatnunk.
Azzal, hogy ezek a játékosok bemutatkoznak a Juventus felnőtt csapatában a Next Genből, gyakorlatilag túlértékelt játékosokká válnak.
Szerintem viszonylag drágán el lehet adni ennek köszönhetően őket és olcsóbban megvenni még nagyobb tehetségeket, akik már kész játékosok, de nincs akkora felhajtás körülöttük.
Abban egyetértek, hogy építsünk fiatalokra, de abban már nem, hogy azokra, akik a Next Gen-ből jönnek ki. Nyilván vannak kivételek, mint korábban is írtam.

Én egyelőre még türelmes vagyok Giuntolival kapcsolatban és az pozitívum, hogy Allegri után ő is Thiago Motta-val tervezne.
Én is értékesíteném a fiataljainkat és a célpontjaink nagy része is tetszik nekem.
Rikoo 2024.04.09 18:39:08
@rockitbaby: Egy játékos nem, de nekünk van egy tucat ilyen játékosunk jelenleg.:D
Ráadásul itt már nem 5 milliókról van szó, esetleg Barbieri, Nicolussi Caviglia és Nonge Boende lehet, akik ennyit érnek, de a többiek azért jóval többet.

Ahhoz kétség sem férhet, hogy nagyon komoly fejlesztésre van szükség, mert egyelőre az egyetlen dolog, ami elismerésre méltó, az a kezdeményezés.:D
Na meg talán a játékosmegfigyelői rendszer, ami Giuntoli szerint is top class.

Kérdés, hogy egyáltalán tervezünk-e Huijsennel. Nem tudom Soulénak honnan jött hirtelen ez a Real Madrid mánia, de ultragáz volt.XD

Mi számítana okos igazolásnak?
Mert pl. ingyen Ndidi egy olyan opció, akiről senki nem beszél és akire nem számít, pedig évekkel ezelőtt még 60-70 milliós értékről beszéltek az ő esetében. Ráadásul a labdaszerző középpályás egy totál hiányposzt a Juventusnál.
Rikoo 2024.04.12 02:36:05
@rockitbaby: Djaló eddig a borzalmas igazolás kategóriába tartozik. Remélhetőleg kiderül majd, hogy tényleg nagy potenciál van benne.

Egyetértek, szerintem is a Serie A-ból kellett volna hozni valakit télen.

De az is lehet, hogy megbukik Huijsen és elveszíti a mostani értékét is. Mármint ha valaki tényleg 30+ milliót fizetne érte azért, mert lőtt 2 szép gólt és lejátszott pár meccset a Serie A-ban, akkor azon tényleg el kellene gondolkozni.
Az is benne van, hogy akkora bukás lesz, mint Kumbulla vagy Caldara.

Ezért kell a fiatalokat Angliába értékesíteni, ha van rá lehetőség.

Minőség kell jövőre, nem Barbierihez hasonló játékosok. Eleget fütyült már a közönség, itt az ideje, hogy motivált és/vagy technikás játékosok érkezzenek, akiknél nem dadog a labda.
Barbieri az elmúlt évek legrosszabb teljesítményét hozta le Juventus mezben az Empoli ellen.
De amúgy visszagondolva sem emlékszem, hogy valaki ennyire sz@rul játszott volna, konkrétan profi játékosnak is nehéz volt őt tekinteni azon a meccsen. Köszönjük szépen, ebből többet nem kérünk.
Vonják be őt a Calafiori üzletbe. Inkább Barbieri, mint Miretti. Utóbbiban lenne potenciál, miután bizonyít máshol.

Az utolsó résszel egyetértek, de kizártnak tartom, hogy ez egyáltalán felmerülne bárki fejében is a tulajdonosi körben.
A vasárnap esti, Fiorentina elleni rangadó játékban bár messze nem volt közönségcsalogató, de legalább most eredmény társult hozzá, három pont formájában. Egyre közelebb a hőn áhított Bajnokok Ligája indulás, mint ahogy a szezon zárása is, és bár még nincs uborkaszezon, de a nevesebb szakértők…..
Rikoo 2024.04.10 04:19:02
@Drughi Di Bianconeri: Hermoso 4 éve az Atletico Madrid kezdőhátvédje és évről évre bizonyít a legmagasabb szinten.
Én kedvelem Huijsent és Gatti-t is, előbbiről már 1 évvel ezelőtt is mondtam, hogy nagy potenciál van benne, amikor még csak a Next Gen-ben mutatkozott be, utóbbi pedig elképesztően sokat fejlődött, de a legmagasabb szinten egyedül Hermoso tudott eddig bizonyítani, méghozzá konzisztensen évről évre és 28 évesen jó korban is van. Nem világklasszis, de a mostani hátvédjeinkhez kell őt hasonlítani.
Huijsen konkrétan jelen pillanatban egy lutri. Bármi lehet még belőle. Technikailag abszolút topon lehet, de a helyezkedése az katasztrófa, fizikailag nagyon kevés és agresszivitásban sehol nincs jelenleg.
Nyilván egy olyan hiba bármikor benne van, mint amit elkövetett a Lazio ellen a kupában és nagyon fiatal is még, tényleg bármi lehet belőle.
Lehetséges, hogy folytatódni fog a mostani trend a labdarúgásban és a fizikailag kiemelkedő, agresszív védőkre lesz szükség minden csapatban. Nem tudjuk mit hoz a jövő.
A lényeg, hogy a jelenben abszolút helye lenne a Juventus kezdőjében Hermosonak Bremer mellett.

Igen, egyébként Yildiz az egyedüli, aki Felipe Andersonhoz mérhető technikailag.
Nem igaz, hogy felsült. Első szezonjában a Premier League-ben 9 gólt lőtt szélsőként, ami szerintem elég jó statisztika.
Az edzőváltás után nem ment neki és a csapatnak sem. Majdnem ki is estek.
Ő egy minőségi játékos, nem véletlenül fizettek érte 40+ millió eurót.
Nyilván lutri, hogy meddig tud ezen a szinten játszani, de egyértelmű minőséget képvisel.
Lehet csak pár hónapig, lehet még pár évig, nem tudni.
Mindenesetre a szurkolók hiányolják a minőségi játékosokat, ő sem világklasszis, de legalább technikailag a legmagasabb szinthez tartozik.

Szerintem Kulusevski nem is játszott az Atalanta felnőttben, legalábbis én nem emlékszem. Ő az ifiből került a Parmahoz, akik pedig kontracsapat voltak. Abban jeleskedett, amiben azóta is a Tottenhamnél.
Értem én mire célzol, de úgy néz ki Motta lesz az edző, nála pedig Orsolini elég jó szezonokat hoz le.
Rikoo 2024.04.11 23:39:37
@Drughi Di Bianconeri: Hermoso ingyen jó lehetőség. Lehet sokat kér fizunak és azért nem akarjuk leigazolni. Jelen állás szerint az Aston Villa akarja leginkább megszerezni, ők pedig többet tudnak költeni fizetésekre, jelenleg is többet költenek.

Szerintem nagyon messze van attól még Huijsen, hogy kezdő lehessen.
Láttam az összes Roma meccset is ahol játszott és a Next Gen összes összefoglalóját. Nyilván nem tudom edzésen mennyire fejlődik, de tétmeccsen egyelőre annyit lehet elmondani róla, hogy technikás és viszonylag jól fejel, ami önmagában még kevés.
Fejlődőképes, ez viszont egyértelműen tény.

Nem gondolnám, hogy rossz irány lenne a Marotta féle igazolgatás.
Agresti szerint várható még 1 ingyen igazolás Felipe Anderson mellett. Nem lepne meg, ha a Jorginho, Ndidi, Rafa Silva hármasból lenne valaki, amennyiben tényleg nem akarjuk Hermosot leigazolni.
Amúgy nem is értem, hogy Rafa Silvat miért nem akarjuk leigazolni, miközben 5 éve folyamatosan a Benfica egyik, ha nem a legjobb játékosa.
Tavaly duplázott ellenünk a BL-ben, miközben egész meccsen végigsz0patta a teljes védelmet és középpályát.
Vagy ez nem volt elég meggyőző ahhoz, hogy ingyen leigazolják a guruink?:D
Végülis hemzsegünk az alacsony támadókban, akik gyorsak, agilisak és jól cseleznek, jók összjátékban...

Elsősorban a jobbszélen szokott játszani Felipe Anderson. Ő lenne az igazi pótlása Cuadradonak és nem Weah. Szerintem benne még van pár év, neki van talán a legjobb mentalitása a Lazioban.

Szerintem is ez lesz a klub átigazolási politikája. Fagiolin és Yildizen kívül talán az összes fiatal távozni fog nyáron.
Nem lepne meg, ha Huijsen és Soulé mellett még Nicolussi Caviglia, Barbieri, Iling Jr., Barrenechea, Kaio Jorge, Frabotta és Facundo González is távozna.
Amivel nem is lenne gond, ha folyamatosan tudnának kijönni hasonló tehetségek a Next Gen-ből.
Mondjuk Luis Hasa elég közel van a bemutatkozáshoz, csak Allegri nem szereti az alacsony játékosokat.

Igen, Orsolini volt Juventus játékos, de ha jól emlékszem soha nem lépett pályára Juventus mezben.

Én arra tippelek, hogy sok távozó és érkező lesz. A hírek alapján Giuntoli nagyon nincs megelégedve a kerettel és sok játékosra is lesz szükség jövőre.

A fiatalok tekintve, én inkább arra számítok, hogy a Primavera-ba és Next Gen-be jönnek majd sokan, akik remélhetőleg komoly potenciállal bírnak és be tudnak majd mutatkozni az első csapatban is.
Pl. jó kérdés, hogy a 17 éves Vasilije Adzic hova érkezik majd.
A Juventus tegnap esti, Fiorentina ellen aratott győzelmét követően nem csak a csapat mestere, hanem a diadalban kulcsszerepet vállaló labdarúgók is az olasz média rendelkezésére álltak, melynek keretében a gólszerző Federico Gatti, továbbá a remekül játszó Manuel Locatelli fejtette ki véleményét a…..
Rikoo 2024.04.08 14:47:17
@rockitbaby: Egy kib@szott szégyen volt a második félidő!

Allegri teljesen szándékosan nyilatkozik így. Folyamatosan támadó szándékkal tesznek fel neki kérdéseket, nem csoda hogy terel vagy szarkasztikus válaszokat ad.
Régen is sokszor adott gúnyos válaszokat, de az elmúlt években még jobban előjött belőle ez.
Mondanám, hogy szimpatikus lépés tőle, de nem akarok hazudni.

Locatelli olyan őszintén beszél, hogy szerinte nagy szívvel futballoztak tegnap...:D
Mind az 5 középpályás kocorászott tegnap a második félidőben, ütközések nélkül. Komoly mondom ez egy szégyen.
Nem akartam elhinni, amikor ott vezetik Rabiot és Locatelli mellett a labdát, ők meg csak mennek a labdás játékos mellett és követik őket és még így sem ők voltak a legrosszabbak.
Egész meccsen kettejüknek együtt volt 25 jó passzuk. Semmi élet nem volt bennük, de ez ugyanúgy elmondható a többiekről is.
Gatti és Bremer tartotta a csapatot, ha ők nem fognak ki ilyen jó meccset, akkor ez nagy zakó is lehetett volna a második félidőben az 1-0 helyett, na meg ugye a lengyel extra klasszis védése mentette meg még így is a többiek seggét.

Bár a 3 kedvencem a meccsen az Chiesa, Kostic és Alcaraz volt. Utóbbi 20 perc alatt nem tudott összehozni 1 jó passzt sem. KATASZTRÓFA volt mindhárom játékos teljesítménye. Szinte már az értékelhetetlen kategóriába tartozik pl. Alcaraz.

Mindegy, 3 pont. Lépjünk tovább és remélhetőleg sikerül bejutni a BL-be.
Még a Coppa Italia-ban várhatunk 2 jó meccset, ott érdekes módon 12-1 a gólkülönbség 3 meccsen.
Rikoo 2024.04.09 13:48:17
@rockitbaby: Bremer után Soulé is arról nyilatkozott, hogy kipróbálná magát a Premier League-ben és a Real Madrid pedig az álmai csapata. Ilyen nyilatkozatok után szerintem nagyon jó esély van az értékesítésére...
Kölcsönben nem kellene ilyeneket nyilatkoznia, ha tényleg a Juventusnál akar bizonyítani a következő szezonban.

Szerintem ennyi idő után már senki nem veszi komolyan a nyilatkozatait, már régen is így volt. Más edzőknél is tendencia ez az össze-vissza nyilatkozgatás, de Allegrinél inkább ez a gúnyolódás érződik az újságírók felé, hogy ne ők mondják már meg neki, hogy hogyan kell jó edzőnek lenni.

A játékosok valószínűleg jóval nyíltabban és őszintébben nyilatkozhatnak.

A BL-be jutás és a Coppa Italia megnyerése prioritás kell legyen a következő hetekre!
Massimiliano Allegri a Fiorentina elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatón természetesen a várható nehézségekről beszélt, miközben az ellenfél érdemeit ecsetelte. „Fontos, hogy a Lazio ellen sikerült győzni, de ne feledjük, hogy az egy másik sorozat. Az első meccset lejátszottuk, aztán majd…..
Rikoo 2024.04.08 13:41:11
@adam_szabo_92: Alapvetően hiteles forrás, de mostanában mindenkinek ellentmond. 10-ből 9 hiteles újságíró szerint Thiago Motta az első számú opció és egyesek szerint már jócskán előrehaladott állapotban van a tárgyalás vele és egy korai megegyezés is megszületett. Nyáron lejár a szerződése Bolognában.

Intertől is komoly igazolásokat vár, miközben nagyon komoly tulajdonosi problémáik vannak.
Rikoo 2024.04.08 17:57:45
@venember83: Hát mondjuk nem is a Tuttosport megerősítésére várunk, de már tényleg szinte az összes hiteles forrás szerint a Juventus-Thiago Motta kapocsra egyre nagyobb az esély.
Én mondjuk olyan szempontból örülök, hogy nálam ő és Nagelsmann lenne jelen pillanatban az első két opció. Korábban Zizou lett volna, de ő teljesen alkalmatlan lenne szerintem egy mostani Juventushoz hasonló kerethez.

Örömteli és más szemléletmódot képviselnek. Valószínűleg a mostani edzőképzésben is komoly változások lehetnek Olaszországban.
A Sportmediaset ma rendkívüli pletykákkal állt elő, amely szerint Federico Chiesa, Daniele Rugani és Wojciech Szczęsny nyáron elhagyhatja a Juventust Thiago Motta érkezésével. A klub pedig Teun Koopmeiners és Riccardo Calafiori érkezésével számol. Gianluca Di Marzio is érdekes fejleményeket osztott…..
Rikoo 2024.04.05 22:45:36
@Shyr Kahn: Chiesa esetében Agresti és Schira az ellenkezőjét állítja. 2026-ig hosszabbítani akar vele a klub.
Thuram szerződése jövőre lejár, de úgy néz ki a klub visszatér a régi átigazolási politikához és olaszokat igazol majd illetve Serie A-n belüli külföldieket.
Szerintem Rugani távozása is komolytalan pletyka. Eddigi hírek szerint belemegy abba is, hogy hosszútávú szerződés esetén megfelezzék a fizetését, ami a klubnak és a játékosnak is jó, mert várhatóan más klub sem ajánlana neki még 1,7 millió eurós fizetést sem. A klub pedig egy megbízható és hűséges kiegészítő játékossal hosszabbít.
A Juventus kedd este végre győzelmet ünnepelhetett, kétgólos előnnyel várja így a csapat a római visszavágót, de a meccset követően Massimiliano Allegrit még az első félidőben visszavont büntetőről kérdezték. „A bírók és a VAR döntéseit tisztelni kell, szóval nem látom semmi értelmét ezen döntések…..
Rikoo 2024.04.05 17:40:54
@Shyr Kahn: Egyetértek, szerintem is az egyik legjobb, de nem a legjobb. Viszont érdekes dolgok történhetnek nyáron, mert az Inter kulcsjátékosai közül többen is kiöregedőben vannak és nagyon problémás a tulajdonosi helyzetük jelenleg.
Jó esély lehet megközelíteni vagy akár meg is előzni őket minőségben.
Nyilván ehhez még az is kellene, hogy 1-2 kulcsjátékosukat értékesíteniük kelljen, amire viszont nincs nagy esély.
Rikoo 2024.04.05 19:01:43
@Shyr Kahn: Nem is feltétlenül idős játékosok kellenek, inkább akikben benne van, hogy vezérek legyenek. Ha már úgyis nézed a Bologna meccseit rendszeresen, akkor láthatod, hogy Lewis Ferguson 24 évesen mekkora vezérként játszik egész szezonban. Megkerülhetetlen játékos a Bologna jó szereplését tekintve, már maga az a küzdőszellem amit képvisel, átragadhat másokra és emellé jön még, hogy a teljes pályát bejátssza.
Heatmap sokatmondó: www.sofascore.com/player/lewis-ferguson/907152
Nincsenek kiemelkedő képességei, de csak szimplán arra akartam utalni, hogy ilyen mentalitású játékosokra van szükség a Juventusnál és nem feltétlenül idősekre.
Az külön szimpatikus benne, hogy lenyilatkozta, egy középpályásnak figyelnie kell a számokra is és neki ezért fontosak a gólok és gólpasszok egyéni szinten is.

Agresti szerint a Juventus vissza akar térni a "Made in Italy" koncepcióhoz, úgyhogy olasz játékosok biztosan fognak érkezni nyáron.
Pl. Retegui érkezhet Kean és Milik távozása után nyáron.
Rikoo 2024.04.06 16:31:45
@Shyr Kahn: Közelében nincs senki a Juventus keretében az adott posztján, aki olyan teljesítményre lenne képes, mint Bastoni, Barella, Dimarco vagy Calhanoglu, Pavard.
Nem véletlen, hogy az olasz válogatott gerincét az Inter játékosok alkotják majd és 5-6 közülük kezdő lesz.
Eközben Chiesa az egyedüli játékos, aki tényleg esélyes arra, hogy kezdő legyen. Cambiasonak Di Lorenzoval és Dimarcoval kell harcolnia a helyért, miközben ő még csak újonc a válogatottban, Locatelli pedig várhatóan Jorginho vagy Barella cseréje lesz, mert úgy néz ki Spalletti csak 2 belső középpályással tervez.
A hétvégén a Bajnokok Ligája indulás elérésében kulcsfontosságú rangadóra kerül sor majd a Fiorentina ellenében, hazai pályán, de ez mellett a pályán kívül is folynak a harcok és küzdelmek a következő szezonra, vagy távlati tervek tekintetében. Lássuk, hogy a minap kik osztottak meg a nagyérdeművel…..
Rikoo 2024.04.05 22:36:23
@Sunny21: XD Igen. Sarrinak egyetlen bajnoki címe van, amit történetesen az Allegritől átvett romhalmazzal ért el. Amiről a mai napig még az olasz médiában is azt állítják, hogy a Juventus nyert Sarrinak egy Scudettót és nem Sarri a Juventusnak.
De mind1, nem is ez a lényeg. Szerintem is sz@r a mostani Allegri-Juventus kapcsolat és van egy olyan érzésem, hogy itt generációs és ideológiai probléma is van. Teljesen ellentétes amit Allegri képvisel és amit a keret összetétele.

Hozzáteszem érdekességként, hogy Spalletti is hasonló problémákkal szembesül most a válogatottnál, ugyanis nem csak sportfogadási függők is vannak a fiatalok körében, hanem a keret nagyobbik része videojáték függő és külön szabályzat lesz majd érvényes a játékszobára is az EB alatt.
Láthatóan nehezebb a helyzete, mint a grúz, nigériai, szlovák, kameruni, dél-koreai, koszovói kulcsjátékosokkal rendelkező Napolinál.
Rikoo 2024.04.05 22:50:20
@delpi0823: Engem nagyon meglepett ez a hír és nem is nagyon tudom hova tenni.
Szerintem óriási hiba lenne eladni Vlahovicot!
A tegnap esti Coppa Italia elődöntőjében hazai pályán aratott két gólos győzelem némiképp eloszlatta a viharfelhőket a klub székháza felől, de ettől függetlenül már javában zajlik a falak között a készülődés a következő szezonra, melyről a hitelesebb források mind szolgáltak érdekes…..
Rikoo 2024.04.04 14:53:03
@delpi0823: Agresti vagy Schira mondta, hogy 2-3 játékos várható a védelembe nyáron.
Calafiori szerződtetését segíti, hogy Alex Sandro fizetése felszabadul, ami évi bruttó 12+ millió euró és valószínűleg játékosokat is be lehet vonni az üzletbe.

Bremer pótlására más játékosokról van szó eddig. Elsősorban Diomande és Lacroix, de biztosan másokat is figyelnek, akikről még nincs hír. Le Normand kivásárlási opciója is egy lehetőség a vezetőség számára. Vagy akár Buongiorno.
Rikoo 2024.04.05 18:50:51
@Drughi Di Bianconeri: A jobb az erősebbik lába, de ballal is ügyes. Lőtt egy még nagyobb szólógólt a Next Gen-ben, az viszont ballal volt.

Én nagyon sok játékossal vagyok így a jelenlegi keretben, hogy korlátolt képességű játékos.

Az egy érdekes kérdés, hogy bizonyos ajánlatok esetén kit kellene értékesíteni.
Szerintem Bremerrel van egy megegyezés, így ő most vagy jövőre távozni fog.
Engem nem lepne meg ha Gattiért vagy Locatelliért érkezne nyáron magasabb ajánlat és értékesítené őket a klub. Előbbit Huijsen, utóbbit Fagioli tudná pótolni kereten belül is és Motta alapból teljesen más elképzelésekkel bír játékszemlélet szempontjából, mint Allegri.
Inkább ők, mint Chiesa áron alul.
Én egyébként Alex Sandro mellett Danilot is elengedném nyáron.

@rockitbaby: Bagóért biztosan nem fogunk megválni tőle. Legrosszabb esetben is 30-40 millió közötti összegért, ami nagyon nem alacsony.
Egyébként egyetértek és szerintem is Gatti akkor maradhatna, ha benne lenne a csere szerepben. De a mostani kezdők közül többen is így maradhatnának.
Michelangelo Rampulla a TvPlay műsorában beszélt a Juventusról, amely az egykori kapus véleménye szerint igen messze áll attól a szinttől, amit képviselnie kellene. „Ha a Juventus megnyerné az Olasz Kupát, illetve bejutna a BL-be, az fontos eredmény lenne a klub számára, ugyanakkor ez minimális…..
Rikoo 2024.04.04 22:46:17
@venember83: Gazdasági egyensúly kell. Nem lehet jelenleg tovább csökkenteni a bérköltségeket, ha a csapatnak jövőre remélhetőleg a BL-ben és klub VB-n is helyt kell állnia. Alapból csak ez a két sorozat miatt jóval nagyobb keret is szükségeltetik.
Rikoo 2024.04.04 22:47:24
@Ethan Hunt: Mármint minek az ellenkezője? Ugyanazt mondjuk.:D
A megbízható olasz transzferguru, Fabrizio Romano a minap némiképp meglepő, ám annál fontosabb híreket közölt a Juventus vonatkozásában, kijelentve, hogy a klub sportigazgatója, Giovanni Manna hamarosan elhagyja a Bianconerit, hogy a Napolinál folytassa karrierjét, jelenlegi társa, Cristiano…..
Rikoo 2024.04.03 17:53:04
@rockitbaby: Szerintem a minden hazai meccsen hallható füttykoncert épp elég motiváció, hogy ne közepes képességű játékosok érkezzenek a klubhoz.:D
Rikoo 2024.04.04 14:27:57
@rockitbaby: Beb@szna, ha ez nem lenne hatással rájuk.:D
Rikoo 2024.04.04 14:44:17
@rockitbaby: Persze, de hol van itt a több éves projekt?
Komoly átalakulás előtt áll a Juventus, s nem csupán a csapat kispadján következhet változás, de komoly mozgás várható a keretben is. A torinói klub szeretne azonnali minőséget képviselő játékosokat igazolni, ám ehhez alighanem be kell majd áldoznia néhány fiatal tehetséget. A Juventus egyik…..
Rikoo 2024.03.30 15:47:44
@Ethan Hunt: Tök mindegy ki ötlete volt, ilyet nem tehet egy Juventus sportigazgató. Rohadtul megalázó.
Tegyen 1 milliárd eurós kivásárlási árat, mint a Barcelona meg a Real Madrid, de ne 70 milliósat.
Rikoo 2024.04.01 23:47:12
@Ethan Hunt: Akkor ne tegyen bele semmit. Egy korábbi Juventus sportigazgató sem ment bele ilyenbe, növesszen tököt, mert ez nem a Napoli. Ugyanúgy igaz lesz ez az edző elküldésénél és kiválasztásánál, mint a játékoskeret kialakításánál.
Ilyen lépésekkel a Juventus csak egy lépcsőfok lesz a kulcsjátékosok számára, amit nagyon fontos lenne elkerülni.

De mondom a 70 millió euró korrekt ár érte a hiányosságai miatt.

Hát eddig csak 3 belső védős rendszerben tudott bizonyítani. A Torinonál és a Juventusnál is ebben játszott a legjobban.

Calafiori és Fergusonnál inkább a játékosok bevonásáról van leginkább szó. 5-6 játékos is felmerül, nyilván ha mind a két csapat bejutna a BL-be, akkor lenne ez igazán érdekes kérdés.

Longo is arról ír, hogy 2 új védőben gondolkozunk. Maxence Lacroix és Ousmane Diomande a két legfőbb kiszemelt, több újságíró szerint is ők a legkiemeltebb célpontok.
Mario Hermoso nem hosszabbít az Atletico Madriddal, így ő lehetne még komoly opció a védelembe, de ehhez meg kell előzni a versenyben az Aston Villa ajánlatát.
A játékos kivár egyelőre.
Rikoo 2024.04.03 23:18:21
@Ethan Hunt: A Tévez és Bentancur üzlet összefügg, végül nem kapták meg az 50%-ot, mert még az értékesítése előtt sikerült megegyezni a Boca-val egy alacsonyabb összegben.

Igen, a Morata üzlet nekem sem tetszett, hasonló volt a Brahim Díaz-Milan szerződéshez, kisklubokra jellemző üzletek. Szomorú, hogy a Juventus és Milan itt tart most.
Mondjuk ennél volt egy sokkal rosszabb deal is, 2 szezonra kölcsönvenni Moratát 20 millió euróért + még a magas fizetését is állni kellett. Na ez nem tudom melyik elmebeteg fejéből jött elő, de ilyen extra sz@r üzleteket sikerült megkötni az elmúlt években...
A La Gazzetta dello Sport mai számában arról ír, hogy a Juventusnál a védősor megerősítése tekintetében az első számú kiszemelt Riccardo Calafiori, ugyanakkor a Bologna 21 éves játékosa mellett felmerült az AC Milan listáján is megtalálható Maxence Lacroix neve is. A 23 éves francia középhátvéd…..
Rikoo 2024.04.03 23:09:46
@Leram7: Talán pont Agresti mondta, hogy 2-3 játékos érkezhet a hátvédsorba.
Miközben Massimiliano Allegri természetesen a Lazio elleni kudarc ellenére sem mondott le vezetőedzői posztjáról (Szerkesztőségünk ezúton kér elnézést azoktól, akik túl komolyan vették hagyományos, április 1-i tréfánkat), a Juventus vezetősége gőzerővel tervezi a jövőt, egyes források szerint pedig…..
Rikoo 2024.04.02 17:15:57
@rockitbaby: Vagy az is lehet, hogy full kamu ez és szimplán, csak nincsenek igazi vezéregyéniségek + motiválatlan a társaság.
Rikoo 2024.04.02 18:27:07
@rockitbaby: Igazából fogalmunk sincs mi történik, mi igaz vagy mi nem. Nem látom értelmét erről beszélni.

Az viszont sokkal érdekesebb, hogy ha Thiago Motta tényleg érkezne esetleg, akkor milyen változások lennének. Mert nézve a Bologna játékát, az a 5-3 vagy 5-4 elleni létszámfölényeket kialakítani kis területen nagyon nem lesz egyszerű, ha tele van a keret olyan játékosokkal, akik csak direkt játékot képesek játszani.
Vlahovicra pedig hasonló szerep hárul majd, mint eddig. A felívelt vagy felpasszolt labdákat meg kell tartania háttal a kapunak a meccs nagy részében.
Rikoo 2024.04.02 19:56:15
@Sunny21: Jajj persze. A liga legjobban fizetett játékosai gusztustalan mentalitásban lépnek pályára hónapok óta, szégyent hozva a klubra.
Ennek az egyetlen következménye, hogy fütyülik őket a stadionban, meg talán még az, hogy alázzák őket a közösségi médiában.
Mindenért az edző viszi el a balhét, ami egy szintig rendben is van és így is kell lennie.
A Juventus a ma hajnali órákban hivatalos közösségi médiás felületein némileg meglepő módon bejelentette, hogy az elmúlt közel két hónap botrányos eredményei a csapat vezetőedzője, Massimiliano Allegri azonnali hatállyal lemondott a vezetőedzői posztról, melynek nyomán a holnap esti, Lazio elleni…..
Rikoo 2024.04.01 23:43:22