Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ferenc Valenta

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újabb árucikk került a figyelem középpontjába. Egy olyan lötty, ami eddig tömegcikknek számított. Olcsó (volt), és minden sarkon kapható (volt). Nem is foglalkozott vele a kutya sem. Eddig! Szerintem még mindig sokan vannak, akik azt sem tudják, eszik e vagy isszák. Illetve – a szokatlanul nagy…..
Ferenc Valenta 2021.11.01 11:18:13
@Első mohikán: az Eolys a reszecskek ellen van. Csokkenti a korom gyulladasi homersekletet, igy hatekonyabban, kimeletesebben (es tobbszor) lehet regeneralni a DPF-et.
Az AdBlue a nitrogen-oxidokat semlegesito SCR katalizatornak kell. A franciakban is. Eur6-nal jott be, de igazan durva AdBlue fogyasztast a 6d/TEMP es kesobbi autok produkalnak.
1848. Korabeli dagerrotípia a párizsi Februári Forradalom utcai barikádjairól...
Ferenc Valenta 2018.12.23 21:04:46
Már nagyon régóta kiszerettem volna próbálni valamilyen híres nevezetes micellás sminklemosót, ugyanis ódákat zengenek róla mindenhol. Mivel most itthon vagyok a gyerekekkel, nem használok mindennap sminket, nagyjából csak heti két-három alkalommal, és azt eddig a számomra jól bevált levendulás…..
Pangea Az élet eredete 2017.06.25 21:55:02
Vajon hogyan jött létre az élet? Miféle magból nőhetett ki az élet fája? Hogyan indult el ez a folyamat? Ezen kérdésekre próbálok választ adni az „Ötödik csoda rövid történetében”. Napjainkban eléggé sokszínű a biológiai élet. A szénalapú organizmusok benépesítették a bolygó minden zugát…..
Folyton fényképezőgépekről beszélünk, közben mindenki a mobilját húzza elő, ha le akar fotózni valamit. Hol tart most a technika: jó telefonba vagy fényképezőgépbe érdemes egy amatőr fotósnak befektetnie? A téma kapcsán leültem beszélgetni egy fotótechnikai szakemberrel. Az ő meglátásaival kezdem…..
böngészők összehasonlítása - Microsoft Edge, Opera, Firefox, Google Chrome letöltése 2017 internetes böngészőinek szubjektív rangsora Az internetes böngészők, azaz weboldal megjelenítők piaca voltaképpen nem létezik. Miután a Microsoft cég integrálta saját böngészőjét a Windows operációs…..
Tegye a szívére a kezét: még soha sem vitt el tiszta A4-es lapot az irodából? Ugye nem mondja azt, hogy soha? Tabu téma, pedig mennyi helyen megesik, hogy a dolgozók hazavisznek 1-2 dolgot, ami legkevésbé sem képezi az év végi prémium részét. (nem túl régen írtunk is erről egy posztot, amit itt…..
A tejössz blog összeszedte az általa legizgalmasabbnak tartott mozis fegyvereket. Ó mondd, te mit választanál? Indy ostora (Indiana Jones 1-4) Aki a bőrkabát-kalap-ostor kombináció miatt ment ELTE történelem szakra, azt igazán sajnálom, remélem az ebből fakadó frusztrációját nem a 4.…..
Ferenc Valenta 2017.04.22 18:20:10
Ha lehet hinni az iparági pletykáknak (általában lehet), akkor a következő iPhone-ok hajlított OLED kijelzőkkel érkeznek. Az Apple marketingesei biztos kitalálnak majd egy jelzőt, hogy miért forradalmi ez az újítás, de gyakorlatilag már az összes versenytársuk OLED-et használ. Akkor miért várt eddig…..
Az atomerőmű működése egyszerű. Most öt perc alatt elmagyarázzuk, simán meg fogod érteni. Ha atomenergiáról van szó, az emberek többsége valamilyen földöntúli dologra gondol. A csillagokból származó kozmikus energiára, a modern tudomány és az ősi varázslat, az űrtechnológia és a mágia találkozására…..
laptop választás | a notebook billentyűzet használhatóságénak szempontjai | számítástechnika | tech Laptopunk kiválasztásakor alaposan felmérjük a dizájnt, az akkumulátor élettartamát, ám mi a helyzet a klaviatúrával? A megfelelő billentyűzet nagy segítséget jelent munkánk gyors elvégzésében, míg…..
Nem titkolt szándákunk mai posztunkkal, hogy kedvet csináljunk a multiszerszámokhoz, úgy általában. Gyártótól, márkától, előnyök vs. hátrányok kivesézésétől függetlenül. Egyszerűen jó ha van multiszerszám az embernél. Ahogy az egyik gyártó egyik fejese egy interjúban elmondta: "egyszer legyen nálad…..
Ferenc Valenta 2017.04.01 22:43:00
@Mr. Furdancs: Nem a kezreallassal van a baj, hanem a kidolgozottsaggal, Pl Philips csavarhuzo igen ritkan illik bele akarmilyen csavarba. Nem jol van kidolgozva a vege. Nem jo a szoge, kifordul a csavarbol. Sima csavarhuzotol elfogadhatatlan minoseg. Az egyik itt van a kezemben, a csavarhuzot valoszinuleg "ontottek", ugyanabbol az anyagbol mint a tobbi reszet is. Semmi precizios megmunkalas, feluletkezeles a vegenel.
Meg lehetne jol is csinalni, csak akkor draga lenne :(
Pofám leszakad, szavam bennszakad attól, amit a Karc FM, pontosabban a március 3-án adásba került Paláver című műsoruk, és annak házigazdája, a klasszikus magyar televíziózás egyik ikonikus arca, a bajszáról (is) ismert Papp Endre produkált egy betelefonáló hathatós közreműködésével. Egy olvasónk…..
A Yi a Xiaomi kamerákra specializálódott alvállalata, és már többször bizonyították, hogy igenis van helyük a szakmában, gondoljunk csak a Yi akciókamerára vagy a biztonsági kameráikra. Nem kellett sokáig várni, és előálltak egy tükör nélküli cserélhető objektíves fényképezőgéppel is, tovább bővítve…..
Ferenc Valenta 2017.03.06 11:57:20
@lobster thermidor: Minimalisan dragabban SOKKAL jobb MILC gepeket lehet kapni. Ugyanekkora meretben. Akar APS-C szenzorral is. A 4/3-at soha nem ertettem, tul van arazva a technologia a tudasahoz kepest.
Van egy par Xiaomi cuccom, de ez most nem tunik jo uzletnek.
Egyre többen növik ki a 10-20 ezer forintos quadcopterüket és gondolkodnak komolyabban. Mivel a quadcoptereknél nem igazán alakultak ki még a kategóriák, az alábbi cikkben azoknak szeretnék segítséget nyújtani akik a 100 ezer forintos kategóriában egy megfizethető, jó minőségű és nagy tudású gépet…..
Ferenc Valenta 2017.02.13 14:13:55
A nemet Conrad-ban van ilyen:
www.conrad.de/de/reely-shadow-20-quadrocopter-rtf-1400004.html
A magyar honlapon nem mutatjak. Ez is 100 rugo, 2 tengelyes gimballal, meg nagyobb mint a CX-20 (szerintem a Phantomnal is), 20 percig megy, gimbalt leszerelve 23 perc. (hivatalosan, nem mertem, de tenyleg nagyon sokaig birja)
De ha ez valaki fejere esik 200 meterrol...
Irdatlan iramban váltják egymást a napok. Megint eltelt egy hét. Annyi minden történt velem az elmúlt időszakban, hogy... Egyszer talán majd elmesélem, de most másnak van itt helye. Jöjjenek hát az újabb kínai termék remekek...   Xiaomi Smart 1080p Wifi IP Camera..
Az amerikai matematikus Andrew Granville, a számelmélet neves tudora és sokan mások is meglepődtek a Stanford egyetem két kutatója által márciusban közzétett eredményen. „Lebénultam” – mondja Ken Ono, aki már számos számelméleti sejtést bizonyított be. „Valóban gyönyörű eredmény” – kommentálja James…..
Egyszerűen zseniális. Fáj a hasam a sok nevetéstől, mert tényleg tele van a közösségi média ilyen képekkel a csajokról :D 20 jobbnál jobb "alkotás" következik: Még több szuper infóért és érdekességekért kövess Facebookon is ;)   Érdekes lehet még: Innen…..
Ferenc Valenta 2017.01.07 12:57:58
@Jakab.gipsz: Ez nem az egyenjogusagrol szol, hanem hogy tok gaz ahogy a csajok duckfacelnek meg pozolnak manapsag. Csak mar megszoktuk, nem eri el az ingerkuszobunket tobbe. Ezek a kepek mas perspektivabol mutatjak meg a jelenseget. Zsenialis!
Már régebben is repültem a Hubsan közepes méretű modelljével és már akkor is nagyon megfogott. Ebben a 65-80.000 forintos sávban nem nagyon van olyan drón, amely 1080p kamerát, duális GPS pozíciótartást, telemetriát, képátvitelt és követés funkciót is ad az áráért. A remek minőség és a könnyű…..
Ferenc Valenta 2016.12.16 20:35:22
@Jackal_: erre a kettore gondoltam :) X1 nekem is van, egyetlen problema a "yaw lag", ettol eltekintve messze a legjobban repulo, legprecizebben iranyithato, legagilisebb dron amit valaha lattam. Rengeteget hasznalom itthon, egy regi iPad mini-re szoktam vele landolni. A Hubsannal ez teljesen lehetetlen, siman levegoben tartani is izzaszto. (Kulteren GPS-sel viszont gyerekjatek) Hallottam hogy vannak problemas X1 peldanyok, nekem mindketto hibatlan.

En megvettem a H501S-t es rengeteget hasznalom. Aki dicseri, annak tenyleg csak azt tudom mondani, hogy probaljon ki mast is es hasonlitsa ossze. A hardver egyebkent OK, tervezem is hogy ha megint eltorik az X1, akkor a belet atepitem vagy egy H501S, vagy egy HMX280 hazba.

A Conrad valoban vicces, van nekik H501S is atbrandelve: www.conrad.de/de/revell-control-navigator-quadrocopter-rtf-1428464.html
EUR 399-rol indult nehany honapja :) Nem tudom otthon lehet-e kapni, en Munchenben vagyok. A Shadow pedig Follower UAV neven is fut. Egyebkent sem draga, tekintve hogy siman a Phantommal egy kategoria, de igy kulonosen jo vetel volt.
Ferenc Valenta 2016.12.16 21:18:54
@Jackal_: Na jo, a Phantom 2 szintjen van, nem a 4 szintjen. Kicsit nagyobb, nehezebb, kicsit rovidebb a repulesi ideje, egyebkent ugyanazt tudja. Atom stabil, szelben is ugy megall a levegoben, mint ha oda lenne ragasztva.
Ferenc Valenta 2016.12.18 01:05:04
@Tibi !: Ha 20 percig repul, az atlagban csak 3C. 15 percnel 4C, 10 percnel lenne 6C, de gondolom ezt ki tudod szamolni :) Ez az atlag, termeszetesen a csucs sokkal nagyobb is lehet. A Shadow 2.0-ban 10C a max az elektronika meretezese alapjan.
Nemrég írtam nektek arról a házilag is fillérekből elkészíthető vegyületről, amellyel pillanatok alatt jégmentesíthetitek az autó szélvédőjét. A hozzávalók, melyeket egy szórófejes flakonban célszerű összekeverni (és azt télen mindig a csomagtartóban tartani) listája a…..
Visszafordítható-e még a kizsákmányolás spirálja? A 2013-as év gigakatasztrófái nem törték meg a bangladesi textilipar térhódítását, és a rabszolgamunkára épülő üzemek megrendelői pedig továbbra is szemet hunynak a katasztrofális munkakörülmények fölött. Megdöbbentő képek az illegális gyárak…..
Reggel rengeteg nehézséggel kell szembenéznie az embernek: nem elég, hogy ki kellett mászni a meleg ágyból, indulni kell munkába, de még a kocsi szélvédője is lefagy. Ha a felsoroltak közül kettővel nem is lehet mit kezdeni, legalább az utóbbinál spóroljuk meg a kellemetlenséget. Ehhez nem kell más,…..