Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gdobo76

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves olvasók! A kommentekben többen is kérdeztétek, az elmúlt két hétben miért nem került ki új poszt. Ennek az az oka, hogy a vírushelyzet kirántotta az eddig biztos talajt a lábunk alól, és egyik pillanatról a másikra kétségessé vált a blog jövője. 15 év nagyon sok idő, és sok munkánk van a…..
gdobo76 2021.03.31 11:36:44
@_atpijkamo_: Már lassan egy éve.
via GIPHY Olvasónk sok sok csata után nyert háborút az iStyle szervizeseivel. Hiába kötött monitort a Mac Mini-re, kép semmi, a megoldás újra és újra semmi, végül 3 szervizelés után kapott egy tanácsot, ami működni látszik. Mellé pedig ajándékként egy átbökött borítást. 2019 márciusában…..
gdobo76 2020.03.30 13:23:10
@Szubrina: ebből már úgy sem jössz ki jól, kár magyaráznod a bizonyítványod.
Mellesleg az én szerelőm igy szokta hagyni, de még sosem volt ezzel gondom, igaz nekem reflex, hogy megnézem üresben van-e, még akkor is ha előzőleg én álltam le vele, pedig sosem hagyom sebességben... Ez ugyanolyan mint ahogy reflexből nyúlok az öv után... Vannak ilyen dolgok, akinek ez nem alap, hát...
Olvasónk egy játék vásárlásánál találkozott azzal a jelenséggel, amikor a webshopban elírt ár (jelen esetben pénznem) súlyosan más, mint amennyinek szánták. A 35 EUR helyett 35 Ft-ért árult játék nem hangzik rosszul, láttunk már ilyet, ott volt tömeges H&M fiaskó is, ahol a pár száz forintos…..
gdobo76 2020.03.20 11:32:01
@a fekete krindusz: amíg lesznek próbálkozó vásárlók :)
via GIPHY Hogy lehet egy szerződés élő, amit lemondtak és ezt még vissza is igazolták? Krisztián több szolgáltatónál is sikerrel lemondta kórházban ápolt nagyapja előfizetéseit, aztán rendezte a végszámlákat és kész is volt. Kivéve a Telekomnál, ahol a novemberi befizetés után azt hitte, szintén…..
gdobo76 2020.03.15 06:58:35
@kolomparlole1114:
Biztos jó a Digi - már ahol egyáltalán van.

Aha, persze, olvasgasd akkor pl a prohardveres digis forumokat...
via GIPHY Nem lehet elégszer elismételni a kellékszavatossági jogokat, vagyis azt, hogy ha hibás a cucc, amit vettünk, milyen lehetőségeink vannak és mire nem kötelezhetnek. Ha a hibát a kereskedő is elismeri, első lépésben jön a javítás, vagy a csere. A csere itt teljesen ugyanolyan, de hibátlan…..
gdobo76 2020.02.28 21:20:12
@Szubrina, @Péter 2: ...és ennek mi köze van a poszthoz? Tessék megbeszélni egy személyes tali alkalmával a világnézeteiteket! :D :D
Ahhoz, hogy később elkerüljünk egy csomó kellemetlenséget, egy csomag átvételénél érdemes megnézni a kiszállított terméket, hogy egyben és épségben megérkezett, vagy sem. Ám vannak helyzetek, amikor ez macerás, időigényes és nincs is rá lehetőségünk. Ilyen helyzetbe került Richárd is, aki egy…..
Edina egy félresikerült szervizelés után döntött úgy, hogy egy másik céggel ellenőrizteti a javítást, de ismét nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerette volna. A telefont bevizsgálták, aztán meg is javították, jó pénzért. A végeredmény egy működő telefon, a kényszerszervizelés viszont nem tűnik túl…..
gdobo76 2020.02.18 11:51:16
@Jake Peralta: A kerékőr csak a kezdők ellen véd, csak hogy tudd :)
Gábor állítja, hogy semmi különös, törvénybe ütköző tevékenysége nem volt a Youtube-on, nem is törték fel a fiókját, mi pedig természetesen ezt el is hisszük neki. A Youtube viszont képtelen erre. Ugyan azt sem tudják, vagy akarják bebizonyítani, hogy indokolt a felfüggesztés, mégsem állítják vissza…..
gdobo76 2020.02.03 14:39:45
@a lekvár neve puffin: "Nem érdekelt se a barátnak meghívás,se komment,se semmi."

Na, épp ez szúrt szemet a frászbúknak. :)
Nekem évekkel ezelőtt, amikor még aktívan játszottam olyan játékkal fb-n ahol pl. az ismerősök is ha játszottak, segithették egymást meg minden, volt egy kamu profilom pont emiatt, hogy egy tuti segítség mindig legyen magamnak, meg persze másoknak is segítettem, de ez lényegtelen most.

Aztán ráuntam/ vége lett a játékoknak, és az összes "ismerőst" töröltem a kamuprofilnál, kivéve saját magamat. Érdekes módon pár nap múlva nem tudtam már belépni mert az fb valamit kiszúrhatott, hogy hirtelen 1 ismerőse volt csak a kamunak, és semmi komment meg ilyesmi....
Zoltán igen érzékletesen megírt kálváriája kellemes olvasmány, kár hogy a végén nincs ott a happy end, vagy legalábbis egy halvány reménysugár. Olvasónk az ajándékba szánt notebook-ot időben próbálta megvenni, de azzal, hogy a Telekom flottás ügyfele, minden reményét elvesztette arra, hogy…..
gdobo76 2020.01.31 14:59:32
@Opportunista mikroba: Nyilván Szegednek is megvan a helyi "Blaha-Nyugati" része, ha én arra járnék én is olyan véleményt alkotnék, hogy de sz@r hely meg minden.....

Amúgy a vidék-pest témáról mindig az jut eszembe amikor sorkatona voltam Pécsett, és egyszer az egyik surranótárs feljött BP-re hozzám. Tipikusan BP=paneldzsungel gondolkodású volt, úgy kellett az állát felvakarnia amikor megérkeztünk hozzánk Máriaremetére (II. ker)... Szóval erről ennyit.
via GIPHY Bár mélységesen együttérzünk, mindig öröm az olyan levél, amiből tanulunk is valamit. Például most azt, hogy a Trónok harca csatajelenetét 55 napig forgatták, ami azért érdekes, mert Tamásék fejhallgatójának javítását 180 nap alatt sem sikerült megoldani. Nem tudni, mi tart ilyen sokáig,…..
Andrásék boldogan bevásároltak a 3440 Ft-os jegyekből, lefoglalták a szállást, elintézték az autóbérlést, aztán elolvasták az Eurowings válaszlevelét. Oda a boldogság: a légitársaság szerint túl olcsó volt a jegy, ezért inkább mégsem adják oda ennyiért. Egy hete én, a feleségem és öt barátunk…..
Hamarosan tele lesz minden a karácsonyra kapott cuccok hirdetéseivel, szóval ez aktuális. A Vaterás/Teszveszes hirdetéseknél gyakran találkozhatunk a "máshol is hirdetem, érdeklődj" szöveggel, ami a máshol is hirdetők egyszerű elővigyázatossága, nehogy olyasmit üssünk le és fizessünk ki, ami már nem…..
gdobo76 2019.12.13 14:21:54
@upho: Mindenki friss regesként kezdte....
gdobo76 2019.12.13 14:25:26
"@Jake Peralta: Eleve nem vásárolok a vaterán. Ócskapiac szinten van nálam. "

Ez a te bajod, nem releváns. Tudod ami egyiknek ócskaság, az másnak érték lehet.... bár ezt te nem értheted :)
Attila nagyon megörült, amikor ilyen áron ilyen teljesítményű fúróra bukkant, ám az öröme csak addig tartott, amíg fúrni nem kezdett vele. A pontos mérés pedig egész mást mutatott, mit amiért ő fizetett. Rákerestünk a gyártóra és szinte semmit sem találtunk, ami mondjuk ezek után nem…..
via GIPHY Károly kacifántos kamuba botlott: a brit webáruház nem tűnt gyanúsnak, még szerencse, hogy a bank résen volt. Euróban fizetett, de a shop az ingyenes szállításra kínai jüant, a termékre pedig indonéz rúpiát próbált beterhelni a számlájára. Tegnap este rendeltem egy Nagy-Britanniában…..
gdobo76 2019.12.06 19:43:15
@borso: Igen, tudjuk, és amúgy is csak utánvéttel, stb., stb....
Vigyázol a telefonodra, óvod minden karctól, a szerviztől mégis sérülten kapod vissza? A hosszú és kimerítő eset kapcsán olvasónk tanácsát szeretnénk kiemelni: "aki nagyobb értékű készüléket ad le szervizelésre, ragaszkodjon a szervizbe leadott készülék valós állapotának megjelöléséhez, alaposan…..
Oké, hogy a homár is ember, de mégsem illet volna többször felröhögni a lenti sztorin, hiszen valójában egy komoly Vízművek általi szívatásról van szó. A lakásvásárlás után kapott 200 ezres számla önmagában súlyos, a többi szerencsétlenkedésről nem is beszélve, de nagyon szerettük olvasónk stílusát,…..
gdobo76 2019.11.11 18:23:21
@Csokis: a Gázművek rendszere tud ilyet, legalábbis régebben tudott, amikor 9xx-ről 1xxx-re fordult az óra akkor bemondta a géphang hogy a rendszer szerint ez nagyon sok, biztos, hogy annyi-e?....
via GIPHY A MINDENTOLCSON.HU lelkes csapata (ez áll minden aláírás alatt) egyszer már szerepelt nálunk, akkor egy lombfúvó nem akart működni. Most még akár működhetne is a megrendelt termék, ám Andrea sajnos nem azt kapta, amiért fizetett. Ezzel viszont a lelkes ügyfélszolgálat látványosan nem…..
gdobo76 2019.10.26 20:22:27
@megamedve: Mindegyik átfolyós így működik...
Ha csak annyit mondunk, hogy új főzőlap és szerviz, gyakorlott olvasók már pontosan tudják, mi következik. Feleslegesen kivett szabadnapok, nem létező alkatrész és vállvonogatás, mindez hosszú heteken át. A paprikás krumpli meg nem rotyog. Szeretném megosztani a kálváriámat egy Bosch főzőlap…..
gdobo76 2019.10.18 19:09:36
@lcsaszar: Ja, meg régen a barlangban is eléldegélt a zember :D
via GIPHY A nyitvatartási idő örök problémája, hogy az ott dolgozók sem szeretnének tovább bent maradni, mint a vásárlók, vagy hát jelen esetben a fürdőzők és olvasónk, az izzadni vágyó szaunázó vendég. Épp ezért fél órával a hivatalos zárás előtt kizavarnak mindenkit. Tehát hiába vettük jegyet…..
gdobo76 2019.10.17 09:58:24
@borso: Részben igazad van, de a munkaidő vége ugyebár legtöbbször nem egyenlő a zárás idejével, mert még van tennivaló, stb., de akkor talán úgy kéne a nyitvatartást igazítani, hogy ezt beleszámolni.
Én úgy gondolom, hogy ha valami X óráig van nyitva akkor az ténylegesen nyitva van addig, nem pedig Y perccel előbb már nem mehetsz be/vagy rádszólnak.
Mint pl legutóbb a postánál, 12-kor zár, de 11:50-kor már nem jutsz be, akkor szvsz 11:50-ig van nyitva, nem 12-ig, nem?!
Nem klasszikus fogyasztóvédelmi ügy, de érdemes foglalkozni vele és kíváncsiak vagyunk, másnál mi a helyzet. Olvasónk egyelőre mindenhonnan lepattant, pedig a kiérkező rendőrök reakciójából az derült ki, hogy a kátyú valóban masszív volt. Jártatok már így? Nem tudom, mennyire foglalkoznak…..
gdobo76 2019.09.19 19:08:58
@Terézágyú: Látszik mennyire tudatlan vagy, a Magyar Közút állami cég... Vagy szerinted a MÁV sem állami pl?
A lakástűz csúnya és veszélyes dolog, jobb azt megelőzni, ez egyértelmű. Itt van például a Gorenje mikrója, ami annyira vigyáz ránk, hogy ha túl meleg lenne a grillező alatt (3 és fél perc), gyorsan kikapcsol. Inkább legyen teljesen nyers az a steak, mint hogy baj legyen, nem igaz? (A képünk…..
via GIPHY Az ülőmunka jó szék nélkül öngyilkosság, jól tudja ezt Viktor gondoskodó barátnője is. Épp ezért meglepte Viktort egy jó kis irodaszékkel, ami sajnos pár hét után magától leliftezett. Szerviz széket rendbe hoz, szék hazakerül, Viktor örül. Szék újra leereszt. A sztori végén meg kiderül,…..
Avagy így tömegközlekedj havi húszezerért. A duplán vett bérlet oka, hogy az automata az utas szerintem nem nyomtatott, de a gép mást mond. Volt már ilyen sztorink, ott még egy korrekt választ is találtok. Panaszosunknak egyébként egészen jó megoldási javaslatai lennének, de…..
gdobo76 2019.06.12 15:39:29
@Jake Peralta: persze,mert a cigicsikk lebomlik :)
Forr a düh a Homár körül. Még a gyakorlott szemet is megtévesztheti (bár jobban megnézve jó sok az árulkodó jel) az a webshop, ahonnan szegény csalódott olvasónk megrendelte alaposan körüljárt álmai cipőjét, majd várt. És várt és várt és egyszer csak mi jött? Egy pakk…..