Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rea123456

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az amerikai iskola számtalan film és könyv helyszíne – csakhogy létezik-e egyáltalán olyan, hogy „amerikai iskola”? Ezt a kérdést tette fel az Egyesült Államokban élő Viktor, aki lánya példáján meg is válaszolta. Nagyszerű, egyszerre informatív és nagyon érdekes poszt…..
A minap a neten keresgélés közben futottam bele a címben megfogalmazott kérdésbe, és az arról szóló írásba. Noha elsőre nem tűnt túl izgalmasnak a téma, amikor jobban belegondoltam, rájöttem, rengeteg érdekes kérdés merül fel a kétnyelvűséggel kapcsolatban, amire ráadásul…..
Rea123456 2017.08.21 14:25:46
@IT Knight: sejtettem, hogy emlitesre fog kerulni a mult heti irasom, es az is valoszinu, hogy bizonyos dolgokban sosem fogunk egyeterteni :)

Az udvariaskodas temat is kifejtettuk mar, en is, mint sokan masok, rendkivul nehezen tudom elkepzelni az altalad felvazolt "3 hete betelepult bantu" peldajat. Kezdetben en sem mertem/akartam elhinni, hogy nem halljak ki az akcentusomat (most mar inkabb igy fogalmazok ahelyett, hogy "nincs akcentusom", igy talan kozos nevezore jutunk :), viszont mivel nem telik el ugy nap, hogy ne kapnam meg ezt a visszajelzest egymastol teljesen fuggetlen helyzetekben es emberektol, ezert ugy erzem, ez egy valid meglatas. Tavaly ilyenkor meg nem allitottam volna ezt, de az elmult egy evben szep lassan ketnyelvuve valtam. A nemetul almodas, tervezes, gondolkodas, szamolas pedig pont annyira termeszetes szamomra, mint magyarorszagon ugyan ez magyarul. Hangsulyozva, hogy ez tenyleg inkabb a ritka kivetel, es elofeltetele volt esetemben a kozel tiz eves, alapos nyelvi elokeszules, illetve az itteni leheto legmagasabb foku integracio.
Németország nem csak a munkát kereső magyarok, hanem a továbbtanulók (vagy azt még csak tervezgetők) számára is az egyik legfontosabb célország. Rea az egyetem alapszakát még Magyarországon végezte, egy éve pedig már egy németországi egyetem hallgatója. Ennek az egy évnek a tapasztalatait osztja meg…..
Rea123456 2017.08.15 00:49:47
@Pink Petsch: ebben (mármint, hogy a németek BÁRMILYEN szintű német nyelvtudást értékelnek) tökéletesen egyetértünk, sok példát láttam már erre az itteni élet legtöbb területén.
Rea123456 2017.08.15 00:58:42
@Pink Petsch: különböző vulgáris kifejezések jutottak most az eszembe, hogy mennyire JÓ, de maradjunk annyiban, hogy jelenleg nem cserélnék senkivel :)
Rea123456 2017.08.15 07:32:55
@FutureFry: a kérdés abszolút jogos, pontosan így van, ahogy mondod. A név jelenleg aligha árul el valamit, maximum hogy az őseid nem németek. Ilyen szempontból jókor érkeztem ide :) Egyébként a vezetéknevemben van ö es ü is, ezért páran török vonalon próbálnak elindulni, de aztán meglàtják a szőke hajam és a kék szemem, és végképp feladják a találgatást :)