Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bacskay Péter

33 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fitness History sorozatunk harmadik részében bemutatjuk a testépítés világbajnokait!..
Fitness History sorozatunk második részében folytatjuk a testépítés történelmének feltárását. Az első részben eljutottunk az Ókortól a 20. századfordulójáig, a modern testépítés hajnaláig. A következőkben a testépítés tengerentúli aranykorába tekintünk bele...
Mai videónkban a tech világ legújabb fejlesztését szeretném bemutatni. Vajon képes a mesterséges intelligencia személyre szabott edzéstervet és étrendet írni? A videóból kiderül!..
Új videósorozat az IWI Nemzetközi Fitnesziskola csatornáján! Fitness History sorozatunkban át fogjuk tekinteni a súlyzós erőfejlesztés kialakulásának történetét a kezdetektől napjainkig, illetve kitérünk a modern testépítő sport történelmére, annak mérföldköveire is! Iratkozz fel a csatornára, nyomd…..
Ezeket a hibákat Ne kövesd el az edzőteremben!..
Science sorozatunk aktuális epizódjában a tesztoszteron hormont vizsgáljuk meg közelebbről. Megbeszéljük azt, hogy mi a szerepe a szervezetben, hogy milyen előnyökkel jár az, ha magasabb mennyiségben van jelen, majd bemutatom Nektek az azt 5 módszert, amivel teljesen természetes módon, mindenfajta…..
Az IWI Fitness Science videósorozatban izgalmas kérdésekre keressük a tudományos válaszokat a fitnesz világából. Sorozatunk előző részében a táplálék-kiegészítőkkel foglalkoztunk. Megnéztük a táplálék-kiegészítő piac formálódásának történetét, botrányokat, végül kitérünk azokra a kiegészítőkre, amik…..
Az IWI Fitness Science videósorozatban izgalmas kérdésekre keressük a tudományos válaszokat a fitnesz világából. Míg sorozatunk előző részében lelepleztük azokat az edzőtermi mítoszokat, melyekkel szinte minden kezdő edzőterembe járó találkozik, (az előző videónkat ezen a linken találjátok meg:…..
Az IWI Fitness Science videósorozatban izgalmas kérdésekre keressük a tudományos válaszokat a fitnesz világából. Míg sorozatunk előző részében a testkompozíció változásról ejtettünk néhány szót (az előző videónkat ezen a linken találjátok meg: https://youtu.be/_YaHVZOY1To ), addig a harmadik részben…..
Az IWI Fitness Science videósorozatban izgalmas kérdésekre keressük a tudományos válaszokat a fitnesz világából. A második részben a testkompozíció változás témakörét járjuk körül, azaz azt fogjuk megvizsgálni, hogy lehetséges-e egy időben a zsírégetés és az izomtömeg növelés. Iratkozz fel a…..
Az IWI Fitness Science videósorozatban izgalmas kérdésekre keressük a tudományos válaszokat a fitnesz világából. Az első részben összehasonlítjuk a női és férfi edzésterveket, a következő részben pedig az izomtömeg növelésről, illetve szálkásításról lesz szó. Iratkozz fel a csatornára, nyomd meg a…..
Minden év január hónapjára jellemző az edző termek robbanásszerű benépesülése. Tradíció, hogy újévi fogadalmainknak megfelelően tömegek vágnak bele hatalmas lendülettel a testformálásba. Az edzőtermek gépparkjának bősége azonban nem csak egy, az edzőtermek világában járatlan egyén számára lehet…..
Rutinos edzőterem látogatók rég tudják, hogy a legzsúfoltabb hónap a teremben magasan a január. Valószínűleg az újévi fogadalmaknak köszönhetően a konditermek vendégeinek száma az ünnepek után konkréten megduplázódik. Új év, új test, új élet :) Rengetegen fogadják meg, hogy januártól…..
A napokban egy plázát járva, a díszítéseket látva realizáltam, hogy bizony közeleg a karácsony. A bejglik és az otthoni lustálkodás időszaka, melyek együttesen a rettegett ünnepek alatti elhízáshoz vezetnek. Mivel a finomságoknak ellenállni az ünnepek alatt igen nehéz, a nagyit pedig meggyőzni…..
A tavaszi versenyszezon után ősszel egy újabb tehetséges sportoló felkészülését volt szerencsém irányítani. Árpit bár a versenyzés eddig távol állt tőle, már rutinos testépítőnek nevezném. A tavaszi versenyeken még nézőként volt kint, ott fogalmazódott meg benne a gondolat, hogy több évnyi…..
Időről időre feltűnik a médiában egy-egy képsorozat valamely hollywoodi hírességről, megmutatva fizikuma látványos átalakulását egy filmszerep kedvéért. Az előtte-utána képek között általában csupán néhány hét telik el, a változás mégis brutálisnak hat. Vajon mi lehet a filmsztárok titka? Hogyan…..
A zsírok szervezetünkben a szénhidrátok után másodlagos energiaforrásként vannak jelen, illetve szerepük van egyéb fontos életfolyamatokban is. Többek között bizonyos hormonok, a sejtjeinket körül vevő burok, a sejtmembrán alkotói alkotóelemei. Éppen ezért a megfelelő típusú zsírok fogyasztása még…..
Sok vendég fordul hozzám személyi edzői praxisomban a 40-es, 50-es korosztályból. Gyakran felmerül a kérdés részükről, hogy egyáltalán van-e értelme belekezdeni a súlyzós edzésbe ebben a korban. Véleményem szerint, nem csak hogy van értelme, hanem egyenesen ajánlott. Ésszel végezve, a testépítés az…..
Az utóbbi időben több fórumon is szembesültem a mozgáskorlátozottak problémáival. Ezek közül az egyik az alábbi cikk volt:  http://www.origo.hu/itthon/20160715-specialis-edzotermet-nyitottak-ahova-mozgasserulteket-es-epeket-egyarant-varnak.html A másik pedig egy…..
Manapság Magyarországon az edzőtermek, a fitnesz aranykorát, virágzását éljük.  Szinte hetente nyílik újabb, és újabb edzőterem, csilli-villi fitnesz komplexum az országban.  A fővárosban már szinte minden egyes utca sarokra jut egy-egy fitnesz terem. A média tele van a testépítéssel, hiteles és…..
A napokban egy fiatal barátom megkért arra, hogy egy pár mondatos irománnyal segítsek a szakdolgozata elkészítésében, mely a fiatalkori álmokról, azok megvalósításáról, nehézségeiről szól. Gondoltam rég elhanyagolt blogomat is gazdagítom azzal, hogy megosztom veletek az én álmaim történetét:   Az…..
A fehérjék vagy angolos nevükön a proteinek, szervezetünk nélkülözhetetlen makrotápanyagai. Testünk építő kövei, alkotó elemei. Fehérje molekulák alkotják az összes szervünket, izmainkat, bőrünket, hajunkat. Szervezetünk továbbá energiaforrásként is hasznosíthatja a fehérje molekulákat. A…..
A makro tápanyagok:  Vizsgáljuk meg az energia bevitel oldalát alkotó fő összetevőket, a makro tápanyagokat, vagy hangzatosabb nevükön a makronutrienseket, a melyek a szénhidrátok, a zsírok, és a fehérjék. Minden táplálékunkat ennek a három fő összetevőnek a különböző…..
Mi az a diéta?   A diéta egy meghatározott étkezési rendszer, mely figyelembe veszi testünk adottságait, és annak megfelelő ideális tápanyag bevitelt ír elő. A diéta segítségével tudjuk pontosan meghatározni, kijelölni a szervezetünkbe bevitt tápanyagok mennyiségét, minőségét. Legyen a cél…..