Regisztráció Blogot indítok
Adatok
susypeti

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokszor mondják, hogy egyre nagyobb szakadék van az idősek és a fiatalok között, annyira, hogy már meg sem értik egymást, mert teljesen más világban élnek. Ez valamennyire igaz is. Az amerikai Beloit egyetem minden évben összegyűjti azokat a dolgokat, amik nélkül egy 18 éves…..
A Szigetre legtöbben leginkább azért mennek ki, hogy berúgva táncikáljanak szexi hollandokkal, az azonban nemcsak Gerendai mániája, hogy a fesztivál ennél sokkal többet nyújt. A Civil Szigeten és az EU…..
Ma van az Ökológiai Túllövés Napja (Earth Overshoot Day). Ez azt jelenti, hogy az emberiség éves igényeit eddig a pontig tudta kielégíteni a Föld ökoszisztémája megújuló forrásokból.…..
Egy héttel ezelőtt jött a hír, hogy Zimbabwe ikonikus oroszlánját, Cecilt illegálisan lelőtte egy vadász, akiről később kiderült, civilben amerikai fogorvos. Az eset hatalmas felháborodást…..
Pár napja jött a hír, hogy az elmúlt 7 év legrosszabb eredménye született az érettségin a teljes átlag alapján. A legtöbb hírportál persze rögtön rárepült a témára, messzemenő következtetéseket viszont problémás lenne levonni a dologból, hiszen nem lehet a puszta számokat…..
Magyarország évek óta nagyon rosszul teljesít a korrupciókutatásokon, sajnos nem csak a skandináv államokhoz mérten, de regionálisan is. A helyzet azonban nem menthetetlen, a kultúránkba beágyazódott mutyiszellemiséget viszont nehéz kiirtani. Sokan azt gondolják, hogy az egész…..
A fesztiválok olyanok mint a sajt. Van, aki nem szereti a sajtot, van, aki pedig csak azt a sajtot szereti, ami nem büdös. A büdösség viszont ugyancsak relatív dolog. Nekem például a pálpusztai már az, másnak meg nem. A Bánkitó Fesztivál nekem nem büdös, bár az se lenne baj, ha az…..
Ezt írja ki a 3rd World Farmer nevű ingyenes szimulátor, ha elveszítjük a játékot. A dán IT University hallgatói által tervezett netes játékban harmadik világbeli farmerként próbálhatjuk ki magunkat, megtapasztalva, milyen lehet a fejlődő országokban pár dolcsiból…..
A legtöbben elképzelhetetlennek tartanák azt, hogy minden ember az országban kapjon egy bizonyos mennyiségű pénzösszeget minden hónapban, függetlenül nem csak attól, hogy mennyi pénze van alapból, hanem attól is, hogy dolgozik-e vagy sem. Pedig az alapjövedelem mellett kiállók…..
Írországban ma az emberek dönthetnek a melegházasságról. A világon elsőként ugyanis náluk legalizálhatják népszavazással az azonos neműek házasodását. Mindeközben a nyíltan meleg luxemburgi miniszterelnök, Xavier Bettel nemrég összeházasodott párjával, Izland és…..
A hátrányos helyzetben lévő fiatalok több szempontból is különösen ki vannak szolgáltatva a mentális betegségeknek. Szakértő segítséghez sokszor a megbélyegzés félelme miatt sem jutnak. A hip-hop zenén keresztül azonban biztonságos közegben találhatnak megértésre. Dr…..
Abdul Salam most 18 éves. Napjait azzal tölti, hogy a ghánai Agbogbloshie szeméttelepén talált, a világ minden tájáról odahordott elektronikai hulladékokból égetéssel próbálja kinyerni az értékes nyersanyagokat. A mérgező anyagok miatt napokig tartó fejfájásai vannak,…..
2005. április 23-án töltötték fel a YouTube legeslegelső videóját. Az azóta eltelt pontosan 10 évben a YouTube lett a világ egyik leglátogatottabb oldala, ami nemcsak videófogyasztási szokásainkat forradalmasította, de sztárok egy egészen újfajta generációját is…..
Azt a tényt, hogy arányaiban sokkal kevesebb nő van akadémiai pályán, mint ahányan doktori fokozatot szereznek, általában annak tulajdonítják, hogy a felvételükről döntők szexisták, és két hasonló képzettséggel rendelkező jelentkezőnél inkább a férfi jelöltet…..
Bangó Roland, a CFCF civil szervezet videósa bekötött szemmel állt ki a Kálvin térre a Nemzetközi Roma Nap alkalmából az alábbi felirattal: Cigány vagyok, sokak szerint bűnöző. Én bízom benned. Ha te is bízol bennem, ölelj meg! Az eredmény pedig magáért…..
A fenti felirat a Március 15. tér vízköpőjére van gravírozva. Húsz méterre tőle már a térelemekbe épített fémdarabokkal próbálják megakadályozni, hogy ott sportoljanak. Új közterek tervezésénél sok más ehhez hasonló dizájnmegoldást vetnek be a tervezők, hogy…..
Másnaposságot, vagy orvosi szaknevén veisalgiát már valószínűleg mindenki tapasztalt. Lehet, hogy most is épp tapasztalod. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy miért másnapos valaki, és hogy mit lehet ellene tenni. A másnaposság azután jön, hogy alkoholt iszunk. Ebben az…..
Markus 'Notch' Persson-nak, a Minecraft készítőjének új, ingyenes játéka, a Drowning in Problems (Problémákban fuldoklás) csilli-villi grafika nélkül is nagyon jól megragadja, milyen az emberi élet. A kezdet egyszerű: először nincs semmi. Aztán megszületsz. Ezután pedig…..
Miért nem fogok deszkázni soha többé Ez lett volna a címe annak a cikknek, amiben az ezer mutyi országában elküldök minden hajlottkezű, bürokratikus, kormánycsecsszopó köcsögöt és a köréjük csoportosuló hazug, szájtépő, profithajhász önös faszt, miközben képzeletben…..
Ha most le akarnál tölteni egy filmet vagy egy sorozatot torrentről (amit nem kéne, mert illegális), mondjuk a Bekéne Tóni kalandjai egy részét, akkor valószínűleg ilyesmi találatok köszönnének vissza minden…..
A JORVIK Viking Center szakértői szerint ma kezdődik el a Ragnarøk, a viking apokalipszis. A skandináv mitológia szerint a mai nap programja: először Sköll, a farkas elnyeli a Napot, majd Hati, a farkas testvére megeszi a Holdat. Ennek hatására minden csillag eltűnik az égről, és az…..