Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hácsé77

114 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Emlékszünk még a mobiltelefon- és legfőképp a mobilinternet előtti világra? Valóban olyan borzasztó lett volna? Hát szerintem nem. Mert most ne azt mondjuk, hogy "mert akkor még beszélgettek az emberek", hiszen azt mindenki kívülről fújja már. Hanem ez egy teljesen messzire vezető, a mélybe…..
A kamaszkor és a felnőttlét határán gyakran kísérti meg az embert az a jellegzetes érzés, hogy pillanatokon belül valami rendkívüli fog történni vele. Újra és újra nekivágunk az éjszakának, ugyanazokkal a haverokkal ugyanott kocsmázunk csak azért, hogy bekövetkezzen végre az a várva várt valami,…..
Hácsé77 2020.04.24 16:03:54
@Huber Zoltán: A Lerepül a hülye fejetek az első regényem címe, abból egy fejezetet dolgoz fel a film, és a forgatókönyv úgy durván negyven százalékát változtatta meg az eredeti sztorinak. A valóságban (és a könyvben) nem történt lefejelés, csak igazoltatás, átvizsgálás, és mivel 1996-ban játszódik, vezetékes telefon sem volt a Viharsarokban otthon, nemhogy mobil. A kilógás, a pultos csaj, a "keményen mondom" próféta-szobafestő viszont ott voltak velünk. www.libri.hu/konyv/hartay_csaba.lerepul-a-hulye-fejetek.html
Avagy közélet a kocsmában: Én komolyan nem értem ezt a hisztit már megint ezekkel a hülye tudósokkal. Mi is az a izé, amibe tömörülnek ezek? Valami Magyar Tudós Alakok, vagy ilyenek. Magyar Tudálékos Akadékoskodók, hát de nem? Tisztára már, érted. Szerintem ezek a beképzelt könyvmolyok azt nem…..
Először fel akartam hívni a futárt, hogy valami keveredés történt, én könyvet rendeltem, nem telót, de aztán leesett a poén: egy mobiltelefon alakú könyvet rejtett a csomag. Hatalmasat kacagtam, gondolatban gratuláltam a kiadó marketingesének, és irtó kíváncsi lettem arra, hogy…..
Egy kedves barátnőm, az Olvass hazait! bloggere még ősszel mutatta új zsákmányát, Hartay Csaba Rajongók voltunk című könyvét. A gyerekkorom egyik legnépszerűbb rágóját idéző borító rögtön levett a lábamról. A kiragadott idézetek tovább fokozták az érdeklődésemet, és az sem volt utolsó szempont, hogy…..
Ismét repülőgép-szerencsétlenség a kedvelt útvonalon Ilyen súlyos betegségeket hozhat haza kedvenc nyaralóhelyéről Mától még drágább az euró Egy több évtizede működő utazási iroda is csődbe mehet Hatnapos sztrájk a Liszt Ferenc repülőtéren Teljes útzár a reptér felé Már egyetlen…..
2019 Ünnepi Könyvhétre (június közepe) megjelenik a Köszönöm a befogadást című Viharsarki Kattintós kötet! Humoreszkek, paródiák, tipizálás, felsorolás, abszurd kisprózák gyűjteménye. Magatartásformák a közösségi oldalakon, közhelyek, giccses megnyilvánulások egy sajátos szemszögből vizsgálva és…..
Gyönyörű reggelre ébredtél, kirobbanóan jó a közérzeted? Vagy azért, ha jobban belegondolsz, nem teljesen tökéletes minden? Mintha egy picit fájna valamid? Most mintha megszédültél volna? Ha jó mélyen megnyomkodod a hasadat, akkor fáj? Ajjaj. Talán mintha a szád íze is más lenne, mint tegnap reggel?…..
Hartay Csaba negyedik regénye épp csak kikerült a könyvesboltok polcaira, máris hatalmas érdeklődésnek örvend. A Rajongók voltunk egy igazi hiánypótló alkotás. A '80-as, '90-es évek időszaka olyan közel van, mégis távolinak érezzük a nagy technikai bumm közepén. Sokszor elfelejtünk emlékezni,…..
Hácsé77 2018.09.28 15:18:54
 Ma egyik kedvenc olvasói posztom EVÖR fog következni - a tisztelt szerző, hácsé ráadásul le is buktatta magát, mert azonnal felismertük benne a profi alkotót. De erre a poszt után még visszatérünk :) A tipikus-modoros playmate  Huszonöt éves, nálunk ez az első…..
Hácsé77 2018.06.13 05:54:14
Ha mi lettünk volna a másik csapat, akkor mi nyerünk. Ha a kapu nem ott van, hanem kicsit arrébb, akkor az ellenfélnek minden helyzete mellé megy. Nekem például egész délelőtt furán fájt a fejem, nem jó ilyen hülye időjárásban focizni. Nincs mit ezen magyarázkodni, egyszerűen a sokkal gyengébb…..
Sziasztok! A dárdám végéről leesett a pattintott kő. Tudtok egy megbízható szerelőt, aki ki is jön a barlangjából? Nem hiányzik valakinek az a mamut, amelyik a nagy szikla felé bandukolt napfelkelte után? Ó, ne már, basszus, jégkorszak, tök depi vagyok, mikor lesz már megint tavasz?..
Az ilyen színvonalas műsorokból is látszik, hogy az ország jó irányba tart. Mert végre megengedhetjük magunknak, hogy ilyen kiemelkedő feleségek legyenek bemutatva. Le mertem volna fogadni, hogy a sok proli majd fújol, meg irigykedik. Már megy a médiában a támadás. Kik hőbörögnek? Olyanok, akik még…..
Hácsé77 2017.09.27 11:37:07
@nautilus123: az ilyen egyszerű nők azt hiszik minél csillogóbb, annál mutatósabb, eleve fogalmuk nincsen a letisztult minőségről, megragadnak a régi májó csiksz, falubálos énjüknél. Szakadok :)
  Nem húzódik le. De egy milliméternyit sem. Ő nem, majd te. És amikor elmentek egymás mellett, majdhogynem súrolva egymás autóját, összepöccintve a visszapillantókat a szűk úton, nem néz rád, nem int, nem bólint. Ő magasabb kasztba tartozik, neki egyenes az útja, nem rángatja jobbra-balra a…..
Mert még nincs is igazi nyár, majd most kezdem a fogyózást, a jövő héten, úgy huszadika körül. Mert ez izom, nyomkodd csak meg. Puha, de ha megfeszítem, kicsit keményebb. Úszással akarok fogyni, de eddig hideg volt a tó vize.  Mert én egy harcos vagyok, aki mindig éhes. És az…..
Yas B)..
Hácsé77 2017.04.27 08:28:28
Viharsarki Kattintós 2017.04.13 07:02:41
 ..
Tévedhetetlenül itt a tavasz! Lassan lehet nyírni a füvet hetente kétszer, a szomszédoknak mától kötelező zörögni, nyüszögni, nyihogni, reszelni, kalapálni, dübögni, kattogni, surrogni, herregni, berregni, krahácsolni, kalapácsolni, flexelni, fűrészelni, rotakapát indítgatni, és mindezt ebéd utáni…..
"Nagyapa és unoka barátsága a halál árnyékában Hartay Csaba harmadik prózakötete egy érzékeny kisfiú szemszögéből láttatva, álmokkal és látomásokkal kevert emlékekből építi fel a nikotinfüggő családfő agóniatörténetét. Papa egyre nehezebben kap levegőt. És ebben a záródó világban, a krónikus…..
TISZTELT HÍVEINK ÉS RAJONGÓINK! Gigantikus év volt a 2016-os, és még monumentálisabb lesz a 2017-es! Örömmel hirdetjük ki, hogy a Facebookon elértük a százmillió rajongót! Ezt belső, legmegbízhatóbb, független méréseink igazolják. Ha ma lenne a Világ Legjobb Blogja verseny, toronymagasan nyerne a…..
Tegnap itt volt Magyar Országon Putyin. El jött meg tisztelve a mi Elnökünket és a népett hogy, meg látogatta bennünket. Több agályt is fel merült bennem az végett hogy egyesek már is azt kébzelték hogy sipolással és hang zavarral meg hang falak bömböltetéssel majd azt érik el hogy Putyin majd ez…..
Hát persze, hogy annyira kötődtél hozzá. Most, hogy elhunyt, neked is vannak ám kedvenc Bowie klipjeid. Jaj, de még mennyi! Most jönnek csak elő. Az a sok-sok sláger, amit amúgy is dúdoltál, most végre kikerül a Facebook oldaladra. Téged is sajnálunk, nem csak a legendás popikont. Sőt, téged talán…..
Hácsé77 2016.01.13 20:58:25
@comprende: Kár. Jól szórakoztam. Szerintem egész jól összehaverkodtunk.
Hácsé77 2016.01.13 21:12:02
@comprende: písz :)
Hácsé77 2016.12.28 16:13:20
@tethova: Mindenről lehet írni marót, írtam is, a modrira anno, magamról is, az ifjú költő, stb. És kikérem magamnak, nem közepesek a szóvicceim, hanem borzalmasan rosszak, vagy még az alatt. Ezek a szóviccek paródiái. Amúgy meg ne hari, nem tudok mindig olyat írni, hogy neked is tessen. Ez most így jött ki, ráadásul ez egy régi poszt, haragudj meg régen, most meg olvass tőlem frisset, ami nem ekkora csalódás. Ja, és igazad van, minden író exhibicionista majom, én sem vagyok kivétel. Bocs, ha ismét egy csalódás.
Viharsarki Kattintós 2016.12.17 09:32:06
   ..
Kissrác szemszögéből megírt történet? Akarom! De ki az a Hartay Csaba? Nem tudom. Google a barátom. Szarvasi „gyerek”, fiatal. Blogot ír, meg újságot? De várjunk, nem a szemüveges nyurga alkat, akit megviselt a lélek baja. Ennek a figurának még a szeme is mosolyog. S ahogy ezt a könyvbemutatón…..
Sziasztok! Nem megy valaki pénteken Sopronból Záhonyba kocsival? Gyomaendrőd érintésével egy kis csomagot kéne elvinni, köszi előre is, írjatok privátban!   Üdv mindenkinek! Szavazzatok légyszi a kislányomra ezen a rajzversenyen! Bregánszky Marietta, 9 éves, megtaláljátok a nevezők között. Rövid…..