Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szabó Dániel Vilmos

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kilenc hónappal ezelőtt a VS.hu-n, az elsők között írtam arról, hogy egy migrációs hullám érte el Magyarországot. Tavaly decemberben és most is megkérdeztem a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalt, hogy hány férőhely van a hazai menekülttáborokban. Gyakorlatilag ugyanazt…..
A Keleti pályaudvaron jártunk az elmúlt napokban. Arra voltunk kíváncsiak, hogy mi van azokkal a fiatalokkal, akik Szíriából és Irakból menekültek el a háború elől. Mik az álmaik, mit tanultak, mivel szeretnének foglalkozni, ha végre odaérnek, ahova több ezer kilométerrel…..
Magyarországon nincsen jó könnyűzenei fesztivál. A szakma azon sír, hogy veszteséges itt minden, a közönség meg arra panaszkodik, hogy a line up messze nem korszerű, minden legalább két, de inkább öt éve megromlott. A Soundra csak feszítésből megy le mindenki (meg persze ott a…..
A kormány a bevándorlásellenes kampányában teljesen összemossa a menekülteket a bevándorlókkal. Sokan jönnek, kevesen maradnak, jellemzően tranzitország vagyunk. Bárhonnan is indul egy migráns, Magyarországig hosszú és veszélyes az út. A kormány legújabb terve szerint még…..
A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szeptembertől külön, kötelező tárgyként oktatni fogják a holokausztot. Aki nem végzi el a tárgyat, nem kap diplomát. A bejelentés után pázmányos hallgatók nyílt levélben tiltakoztak a tantárgy bevezetése ellen, többek között arra…..
Csütörtökön parlamenti választások lesznek Nagy-Britanniában. Az idei kampány egyik vezérmotívuma volt a bevándorlókérdés. Tavalyi becslések szerint nagyjából 300 ezer magyar él az Egyesült Királyságban. Kint élő, magyar fiatalokat kérdeztünk arról, hogy mit tapasztalnak…..
A történelem során minden totalitárius, vagy a demokráciától távolodó rendszer elsősorban a forradalmi eszméket megszülő társadalom- és bölcseszéttudományokkal került szembe. Bár Magyarországon a közhiedelemmel ellentétben nincs diktatúra, idén áprilisban mégis…..
Tavaly október óta ingyenes boxedzésre járhatnak az újpesti roma fiatalok a kerületi Cigány Közösségi Házba. Lassan fél éve edzenek együtt fiúk, lányok, romák és nem romák. A nemzetközi roma nap nyílt edzésén megnéztük, hogyan kesztyűznek a srácok, és azt, miért volna…..
A vasárnapi zárva tartásnak sokkal komolyabb következményei lehetnek annál, hogy hétfőig nem tudunk kenyeret venni. Akár több tízezer diák is eleshet attól, hogy az egyetem mellett dolgozni tudjon. Ez akár hosszú távon is nehezítheti a munkaerőpiaci elhelyezkedésüket és a…..