Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Küsmödi Kelemen

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A paraszti életformának állított emléket a Zirci Országzászló Alapítvány Olyan volt egy kicsit az egész, mintha visszamentünk volna a régi falusi világba. Amíg a közösség énekelt a templomban, kintről lovak patája hallatszott. „Az Úr kiragadott engem minden rettegésből” – járta át a falakat újra és…..
A teljes cikket elolvashatod ITT.   forrás: veol.hu..
Küsmödi Kelemen 2015.11.15 16:18:29
Koós Gábornak mind hírhedt vitaindítójára (miszerint ugye mi, csúnya csökött agyú magyarok terroristaként kezeljük a fizikai megsemmisítésük elől menekülő szegény szíriai menekülteket, bezzeg a civilizált nyugat..), mind a témában eztán iderittyentett egyre zavarosabb és egyre nyilvánvalóbban szerecsenmosdatási célzatú vitakísérleteire úgy vélem, a legcsattanósabb komment önmagában a péntek 13- ai párizsi mészárszék, amelynek egyik társtettese úgy néz ki, pont valamelyik mostanában ideüldözött, Koós által pátyolgatott szíriai (legalábbis szírként regisztrálták), a másik meg Egyiptomból származik, abból az országból, melynek a helyén annak idején az ókori egyiptomi magaskultúra virágzott, vagyis Koós szerint ezelőtt a sunyi, eszelős muszlim tetű előtt is hasra kéne esni csak azért, mert éppen odavalósi.
A koósi érvelés szerint tehát a budai 1- es villamos aquincumi megállójának környékén garázdálkodó cigánygaleri éppúgy bírálhatatlan, mint az arrafelé szükségét végző hajléktalan.

A fentiekkel persze korántsem az előttem szóló sörösló kolléga rendkívül értelmes hozzászólásának élvezeti értékét akarom elvitatni, az enyémbe pedig főleg ne próbáljon senki kárörömöt belemagyarázni.

Drága aranyos Koósúr! Kíváncsi lennék mindazonáltal arra, hogy ugyanilyen nagyképűen hipertoleráns lenne, ha valamelyik hozzátartozóját is ott tépte volna szét a bomba azon a bizonyos párizsi koncerten.
Minek kell még ahhoz történni, hogy ön és a magafajták előtt kezdjen felderengeni, hogy az, amiről a mi, szétmosott agyú szerencsétlenek szónokolunk, nem hagymázas szlogen (hogy önt idézzem most már másodszor is), hanem egyre nyilvánvalóbb és egyre közelebbi veszély, ami ellen minél előbb védekezünk, annál jobb. Ha politikusként megfogalmazott hasonló véleményeket nem a gonosz Orbántól, hanem az ön szívének kedvesebbtől hallana, akkor elhinné?

Persze, tudom én, hogy öntől és a magafajtától sem a nyilvános, sem a benső önbírálat nem várható el. Nem várom el, hogy elhiggye továbbá, hogy nem fogok egy szemernyi elégtételt sem érezni akkor, ha önt fejjel lefelé látom lógni arról a keresztről, amelybe a szögeket annak az ön ösztöndíjából támogatott PFSZ - harcos másodunokahúgának nyolcadik fiúgyermeke ütögeti bele.
Minden egészségügyre költött forint veszteség, hát lehetőleg ne költsünk rá, de balhé se legyen – ez a kettősség jellemzi a hazai szemléletet, mondja Tótth Árpád, aki a zirci kórház főigazgatói székét hagyta hátra, hogy Norvégiában részt vegyen 11 helyi kórház és az…..
ZIRCINFO Kokárdát osztottak 2015.03.13 21:24:28
A teljes cikk elolvasható itt. (Forrás: veol.hu) ..
Küsmödi Kelemen 2015.04.04 22:13:19
Mondják, amikor függetlenné vált a Fidzsi- szigetek, az új parlamentbe megválasztott küldöttek között felszólalt egy vén kannibál. Hozzászólásában angyali ártatlansággal, a bűntudat leghalványabb jele nélkül fejtegette, hogy a régi szép időkben hogy ölt meg és zabált fel embereket, többet egyébiránt, mint ahányan a parlamentben ülnek. Nyilván gőze nem volt arról, hogy hány jóérzésű, normális embert dermesztett és viszolyogtatott meg ezzel a hallgatóságból.
Erről a lilaködről, meg erről a sokadik dermesztő és viszolyogtató hozászólásáról jutott ez eszembe.
Addig, de csakis addig egyetértek vele, hogy a jobbikos kokárdaosztó akció fő motívuma nyilvánvalóan az aktuálpolitikai haszonszerzés.
Ám egy utcai kokárdaosztogatást lehet, sőt érdemes értelmezni az emögött lappangó vélt, vagy valós sanda mögöttes szándékoktól és törekvésektől elvonatkoztatva is. Mondd csak, ha szembejön veled egy ilyen kokárdaosztogató gyerek, te elküldöd a jóanyjába? Vagy kiütöd a kokárdákat a kezéből, rájuk köpsz, esetleg beletaposod őket a sárba? Vagy a gyereket is hozzátaposod? De jó lenne visszarepülni úgy hatvanöt évvel az időben, mi, hogy meg is dicsérjenek érte az elvtársaid?
Szerintem neked nem az a bajod, hogy a Jobbik kokárdaosztogatással kampányol. Neked magával a kokárdával van bajod. Nemzeti jelképeinkkel, hagyományainkkal, magával a magyar nemzettudattal, annak bármely és bármily ártatlan megnyilvánulásával van bajod. Ilyenkor őrjöngsz, vicsorogsz, zsigerből és kapásból nácizol, írod ezeket az ocsmány hozzászólásokat, melyeket kétségbeesetten próbálsz torz szellemeskedéssel - ahogy írod - cukivá és parfümillatúvá tenni. Mint amikor a szarra tejszínhabot fújnak.
.

E
ZIRCINFO (Al)Polgármester? 2015.03.20 15:31:24
A zirci képviselő-testület törvényt sért. Nincs még alpolgármestere. A polgármester ugyanis eddig nem tudott olyan jelöltet megnevezni, akit a testület minősített többsége elfogadott volna. A testület vezetője teszi mindezt úgy, hogy pontosan ismeri a szavazás…..
Küsmödi Kelemen 2015.03.24 17:29:10
A polgármester nem a szívem csücske. Kénytelen vagyok mégis megvédeni.
Az előttem szólók jól látják, hogy az alpolgármester választása nem pártpolitikai, hanem bizalmi ügy. Ha csak nem teljesen hülye, vagy politikailag szuicid, a polgármester olyasvalakit jelöl erre a posztra, akinek úgy érzi, nyugodtan hátat fordíthat, vagyis nem kell például szabadsága minden percében azért ennie kezét- lábát, hogy mikor döfi hátba az alpogármestere, vagy jobb esetben mikor csinál valami jó szándékú marhaságot.
Ne menjünk bele abba sem, hogy az elmúlt ciklusban tett jelölésének következményei hogy igazolták vissza a fenti elvárásokat. Elég, annyi, hogy már csak ezért is megérteném a polgármester mostani bizalmatlanságát. Amúgy is közmondásosan bizalmatlan.
Lássuk be, ilyen testületből és ilyen kevés képviselő közül jól választani a polginak nem kis kihívás. Azt felróni tehát neki és pártpolitikai elvárásokat belemagyarázni abba, hogy jelöltjeit az azonos, vagy hasonló politikai gondolkodásúak és nem a másik politikai szekértáborhoz tartozók közül merítette, álszent demagógia. Zirc nem Balatonfüred.
Arról a nyakatekert érvelésről, amely az alpolgármester választásának sikertelenségét Ottó Péter nyakába igyekszik varrni, egy régi történet jut eszembe: Este a szomszéd kertjébe tévedt almatolvaj motozására a gazda felfigyelt és kijött egy lámpással. Az illető erre gyorsan letolta a nadrágját, leguggolt és a gazda kérdésére eképpen próbálkozott be:
„-Jöttem haza a mezőről és rám érett a szükség. Elnézést, szomszéd nem bírtam tovább, kénytelen voltam megállni a maga kertjében és ot sz…ni.
-De szomszéd, hiszen ami maga alatt van, az kutyaszar!
-Hja, szomszéd, az ember kínjában olyat sz…ik, amilyet tud!”