Regisztráció Blogot indítok
Adatok
urbanvick

24 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gondolkodtál-e már valaha azon jártadban-keltedben, hogy mivel foglalkoznak a közterület felügyelők? A legtöbbünknek sajnos csak a kerékbilincselés kellemetlen élménye jut eszébe velük kapcsolatban. Pedig nem csak büntetni szoktak! A közterület felügyelők védik a…..
Egy polgárőrnek mindig sok a dolga. Munkájának végzése közben a közrend és közbiztonság fenntartásának segítése lebeg lelki szemei előtt. Szép, sokrétű, erős elhivatottságot kívánó tevékenység jár együtt a polgárőrségi tagsággal. A polgárőrök komoly…..
Fantasztikus fájdalomcsillapító és feszesítő hatásáról ismert a forró szauna ellentéte, a cryoszauna, vagy krioszauna. A terápia természetes módon segíti a fogyókúrát, kiválóan alkalmas a cellulitisz kezelésére, de általános bőrfiatalító hatása is széles körben…..
Kisebb és nagyobb kerékpáros túrákra egyaránt alkalmas Hajdúszoboszló, a felüdülőhely. Legyen ez csak egy esti könnyű tekerés a város szívében, vagy egy igazi bringatúra a civilizációtól távolabb? Szervezett programok, kiépített kerékpárutak, rendszeres kalandtúrák…..
Társaság, izgalom, jó sztorik. Ez a 3 szó biztosan szerepel egy horgász mottójában! Hogy miért szeretünk horgászni? Mert ki akarjuk fogni a nagybetűs Halat, ami kisebb földrengéssel ér partot, amikor végre egy hosszú heroikus csata után kiemeljük a vízből, és fáradtan…..
Imádjuk a természetet! Százféle módon tehet velünk csodát, amikor egy kis nyugalomra, frissességre vágyunk, ugyanis mindig a rendelkezésünkre áll, és bármilyen nyaralást is tervezünk, a legszebb pillanatainkat tölthetjük el a szemet gyönyörködtető zöld ligeterdők között.…..
  Az 1980-as évektől a bűnözés világa egyre jobban szélesítette a határait, nőttön-nőtt a negatív események száma, a lakosság elkezdett félni. Ekkor pattant ki néhány, tétlenül ülni nem tudó ember fejéből a civil összefogás ötlete. Először csak spontán megalakult…..
  Számtalan módon meg lehet előzni, hogy a gyermekek egyre fiatalabb korban váljanak bűnözővé. Fontos, hogy minél több fiatalt elérjen a közösség, a társadalom, és megakadályozza, hogy elkallódjanak, vagy ahogy mondani szoktuk, lecsússzanak. Bemutatunk néhány módot a fiatalok…..
 Kutatások kimutatták, hogy igen nagy az esély a bűnismétlésre, illetve a bűnözői életmód kialakulására, ha maga az elkövető fiatalkorú. Sajnos többségüknél a jogellenes cselekmény elkövetése előtt egyáltalán nem vette észre a környezetük, hogy baj lenne, így csak kis…..
Gyönyörű, élő hagyományok, népművészeti remekek kísérhetnek bennünket pihenésünk alatt, ha Hajdúszoboszlóra látogatunk. Még csak keresnünk sem kell őket, de azért nem árt nyitott szemmel járnunk, ha nem akarjuk elszalasztani a látnivalókat. Az elmúlt évszázadokban a…..
Végre egy kicsit bekukkanthatunk a színfalak mögé, történetesen a már hagyományok városának nevezett Hajdúszoboszló lakosainak csodálatos konyhájába. A hajdúságiak páratlan vendégszeretetükről, egyszerű és finom ételeikről  híresek. Most egy kis betekintést nyerhetünk a…..
Ínycsiklandó élményekben lehet részünk, ha Hajdúszoboszlót gasztronómialilag is feltérképezzük. Nem csak azért, mert szívesen kóstolunk meg magyar ételeket, hanem mert ilyenkor érzi igazán a vendég, hogy közelebb kerülhet a lakosokhoz, a helyi szokásokhoz. A gasztroturizmus…..
Ugye mennyivel hasznosabb tud lenni a bunkofonnál egy okostelefon? Van rajta GPS, Skypolhatunk szeretteinkkel, sőt, élvezhetünk az internet által kínált számos további előnyt is. Az okostelefonok megjelenésével azonban a hasznos, vagy szórakoztatási funkciók mellett a közösségi…..
Amennyiben Hajdúszoboszló felé vettünk utunk, talán érdemes kicsit jobban megismernünk ezt a várost, hiszen a turisztikai pontjain, látványosságain túl is számos érdekességgel, kulturális értékkel bír. Azon túl, hogy pár évvel ezelőtti adatok szerint a dobogó harmadik fokán…..
Ha nemzeti ünnepünk, augusztus 20. környékén érkezünk Hajdúszoboszlóra, akkor bizony számtalan rendezvényen vehetünk részt, beiktathatunk több programot is a termálvizes-csúszdás fürdőzés elé vagy után. Nem lesz unalmas ez az időszak sem, bár tény, hogy a nyári szezon ezen…..
Egységben az erő! A közösségi bűnmegelőzés akkor igazán hatásos, ha a társadalom tagjai használják is elsöprő erejét. Megfigyelted már, hogy az emberek simán elmennek egy bajba jutott mellett, csak hogy mentsék a saját bőrüket, vagy épp azért, mert úgy gondolják, hogy a…..
Kézenfekvő, hogy a nyári időszakban a talajtakarás haszna az, hogy megvédje a földfelszínt az erős napsugárzástól, megakadályozza a kiszáradást és visszafogja a gyomok növekedését. A folyamatos locsolás (vagy esőzés) következtében a talajtakaró anyaga folyamatosan bomlik,…..
Urban Garden Talajtakarás 2015.05.13 08:40:43
A nyári nagy melegben a föld felszíne könnyen kiszárad, így a kiskerteket – akár városi közösségi kertekről beszélünk, akár kertes házban, tanyán – a kiszáradás veszélye fenyegeti. De nem csak ez az egyetlen oka annak, hogy érdemes a napjainkban újra lendületet kapó…..
Az előző bejegyzésben nagy vonalakban bemutattuk hogy is néz ki és milyen a magaságyás szerkezete. Vizsgáljuk meg most, hogy miért is éri meg fakeretet ragadni, és épített ágyásban nevelgetni a növénykéinket! Mivel a magaságyás nem csak földet tartalmaz, hanem…..
Urban Garden Mi az a magaságyás? 2015.04.29 15:16:50
Még mindig kicsit a termelés helyénél maradva, ismerjünk meg egy hazánkban újonnan – ámde annál gyorsabban – elterjedő módszert, a magaságyást. A nevét onnan kapta, hogy fadeszkák között, a talajszinttől elemelt magasságban van benne a föld szintje. Gyakran alkalmazzák…..
Nem csak a közösségi kertekkel kapcsolatban merülhet fel, sajnos sokan, akik kertészkednénk, szembe kerülünk a problémával más adottságok mellett is: kicsi a helyünk. Sokan városi lakásban élve, az erkélyen élnék ki természetközeli hajlamaikat, mások zsebkendőnyi telken…..
Akár saját kertünket gondozzuk, akár csak az erkélyen nevelgetünk egy-két haszonnövényt, akár boldog résztvevői vagyunk egy közösségi kertnek, lassan eljön az idő, hogy megtegyük az első lépéseket. Nagy valószínűséggel már nem romlik el az idő – bár az áprilisi…..
Mi lehet a célja egy közösségi kert megalapításának? A közösségi kertek vagy városi kertek városi környezetben hoznak létre haszonnövények termelésére alkalmas földterületet. Nem csak répát, krumplit, paradicsomot és paprikát lehet azonban ilyen helyen termelni, ha a…..
Némi jóindulattal is csak fél évtizede, hogy hazánk lakói először hallhattak a városi kertnek vagy közösségi kertnek nevezett jelenségről. A városi ember környezetét szépítő, emberhez méltó táplálkozását támogató, közösség utáni vágyát, és két keze munkájának…..