Regisztráció Blogot indítok
Adatok
backg

0 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeptember 22-én tartják Németországban a szövetségi választásokat. Jelen helyzet szerint Angela Merkel és a CDU elsőségét nem veszélyezteti senki, s a legfőbb kérdés csak az: a liberális szabad demokratákkal vagy esetleg a nagyon elvert régi riválissal, a szocdemekkel kötnek-e…..
Idézet az egyik napilap mai számából, egy Vásáry interjúból: "Vannak a léleknek régiói, amelyekbe csak a zene világít be. Így érzem én is." Erre a Schubert darabra ez különösen igaz: Drága Tamás, csak holnap lesz a születésnapod, de nekem mégis írnom kell Neked már ma -…..
BuheraBlog Kiberháború 2013.03.20 18:06:43
Új rovattal és új szerzővel nyit a Buhera Blog, elkezdünk a kiberháborúval is foglalkozni. Hogy miért? Mert minden napra jut egy (két, három…Szerk: most éppen a TeamSpy sztori) olyan hír, ami arról szól, hogy az interneten komoly dolgok folynak sok-sok ország részvételével, és…..
backg 2013.03.21 22:48:20
A sicherheitstacho.eu-hoz azért azt érdemes hozzáfűzni, hogy Németországban már volt róla szó, hogy akiről a szolgáltatója észreveszi, hogy vírusos a gépe, azt lekapcsolhatja a Netről. Nem tudom megvalósult-e, a számok alapján valószínűleg nem, de ezen talán Magyarországon is el lehetne gondolkodni -- nem mintha ez lenne az ország legnagyobb gondja, de mégis.

BTW Németországban "legalább" van egy kormányhivatal, ami rendszeres biztonsági tanácsokkal látja el az állampolgárokat. Pl egy tájékoztató oldalt létrehoztak: www.bsi-fuer-buerger.de/BSIFB/DE/Home/home_node.html (Számítógépbiztonságról állampolgároknak), ajánlásaikat (mivel kormányhivatal) a tömegmédia is rendre közzéteszi, persze senkit nem érdekel, de legalább megpróbálják.
A Mandiner bloggerei az előző évekhez hasonlóan összeszedték most is, mit szerettek 2012-ben úgy igazán. Irodalom, zene, képzőművészet, film, utazás és ivás. Kultúrmorzsák következnek a Cariboutól Bodor Ádámig, Mikszáth Kálmántól a Batmanig, iráni filmektől Fehér…..
A német katolikus püspökök konferenciája azzal fenyegette meg a pápát a tavasszal, hogy ha a X. Szent Piusz Testvériség visszatér az egyházba, akkor a német egyház elszakad Rómától – olvasható Father Z. blogja egyik kommentjében. A média pénteken hírét vette: a Vatikán…..
Ez alkalommal sörök nélkül beszélgettünk Szíriáról és az ott kialakult helyzetről. Beszélgetőpartnerek: Rammjaeger83, SchA, Marton Péter, Wagner Péter, Benicsák Péter   A lezáró zenét Omar Souleyman szolgáltatja. Ezzel tesszük föl a hangminőség okozta sokkra a…..
A kerékpárnak nem igazán kell a téliesítés, a kerékpárosnak viszont annál inkább. Extrém hidegben pláne. Természetesen akár mínusz 20 fokban is lehet bártan biciklizni, sőt van, aki kifejezetten szereti az ilyen fajta kihívásokat, de a felkészülést akkor is komolyan kell venni.…..
backg 2012.02.02 15:27:51
@peelou75: ezt tényleg elnéztem, pedig amikor szó volt róla a Lifehacker-en nagyon megjegyeztem. A tárcsafék mellett még a kontra is szóba jöhet, persze ezzel is csak kevesen vannak beljebb.
  Tegnap az Index zenés-táncos videójában vidám dallal kívánt boldog karácsonyt a demokráciának az Országházban. A Ház nem maradt sokáig adós a válasszal: Az Index.hu hírportálon 2011. december 20-án megjelent „Boldog Karácsonyt, magyar demokrácia!” című…..
  Ne aggódjon/örüljön senki: nem a legendás Hírháttér Multimédia mindenen átlátó elemzőiről és Echelon-tanúiról írunk, hanem egy, az újságírás alapjairól szóló, kiváló könyvről. Az Első leütés Tóth Szabolcs Töhötöm, a Magyar Nemzet hétvégi magazin (nem…..
backg 2011.12.13 21:42:24
@Pisti, az aragorn: ó, igen! jaj de jó. amikor elkezdték feltölteni, elszörnyedve láttam, hogy a Mellékletet kihagyják, azóta nem is néztem (Melléklet nélkül mi értelme lenne?) most nagyon boldog vagyok!
backg 2011.12.14 00:08:02
@Pisti, az aragorn: igen, most így visszaolvasva a kommentemet, talán nem egyértelmű, amit mondani akartam; miután megláttam, amit írtál, rögtön megnéztem a digitalstandon, és boldogan fedeztem fel, hogy lesz olvasnivalóm a hétvégére. köszi a tippet mégegyszer!
Bár igazi turnét nem kapott Lou Reed és a Metallica közös lemeze, a Lulu, azért az év valószínűleg legnagyobb port vert lemezének pár darabját így is megismerhetjük élőben. A különleges párosítás tegnap például a Later ... With Jools Holland nevű angol tv-showban…..
Mandiner blog Egy sorstalanság 2011.08.16 14:01:00
Frajka Béla és Kozma László (jobbra), kezükben a lemosott röntgenfilmre kézzel lyukasztott programmal   A Mandinert böngészve találtam rá Sapika kommentjére, aki a magyar tudományos életet sújtó agyelszívásról folytatott vitában írt Kozma László villamosmérnök…..
backg 2011.08.16 22:11:08
@halfi: oh, milyen régóta bánt engem is ez a dolog, egyszerűen őrület -- mondjuk nem feltétlenül nem Kozma Lászlóról nevezném el, ez az életút számomra kicsit ambivalens, a Műegyetemen dékánnak lenni 1960 és 1963 között (vagy mondjuk dékánságot vállalni) erős kompromisszumnak tűnik, rondán kontraszelektált világ volt az.

Természetesen ez semmit sem von le a tudományos eredményeiből, egyszerűen zseniális.
  Söralátéten elférő adóbevallás – mondanánk, ha egy mondatban kéne összefoglalnunk a kormányzat adózási ars poeticáját. Azaz: egyszerű, átlátható adórendszerre törekszünk, nem tesszük ki fölösleges adminisztrációs és könyvelési stressznek polgárainkat…..
Vagy egy hete volt egy beszámolónk a gyenesdiási halpiacról, áttételesen a balatoni halfajok védelméről, mindezt természetesen a jöttment busa ellenében. Az eddigi legjobb (és legtanulságosabb!) vita alakult ki a kommentsorban – mindenki egyetértett abban, hogy a teljes…..
backg 2011.05.26 23:01:25
Lehet, hogy nem teljesen jó a statisztikai megközelítés, de 300t fejenként 3dkg-t jelent, ez az évi teljes 3,2kg-hez (www.agroinform.com/aktualis/196/Alacsony_a_halfogyaszt%C3%A1s_Magyarorsz%C3%A1gon.html) képest bakfitty. De lehet, hogy valamit nagyon elnézek.

A lehalászás, ha jól értem, akarás/pénz kérdése, ezt csak meg lehet oldani, lásd rágcsálóirtás Budapesten a 70-es évek elején.
Mandiner blog Eurodiagram 2011.05.25 14:01:00
  Rég jártam a Strange Maps-en, egyik kedvenc blogomon: ott találtam ezt a szemléletes diagramot, ami jól ábrázolja az európai integráció nem is olyan egyszerű struktúráját. És a minapi Euro Plusz Paktumban benne lévő és kimaradó országok köre még nincs is a képen! Nem…..
  Olimpiák, labdarúgó EB-k és VB-k előtt minden tele van az elektronikai áruházak televízió-hirdetéseivel. Szebbet, nagyobbat, laposabbat! A legnagyobb kockázat és megpróbáltatás, amit az ember a meccsekért vállal, az a fogyasztási 40+-os THM-je.   Felvidéki bloggerünk…..
backg 2011.05.20 22:10:02
@Alfőmérnök: én töketlennek számítok, de a kocsik akkumulátorával oldottam volna meg

zseniálisak a képek
„De legalább nincs benne csalamádé.”   A valós problémákra fókuszáló, pragmatikus politizálás jegyében újabb szakaszához érkezett a közterület-átnevezési hullám. A fővárosi közgyűlés hajléktalanok és aktivisták kereplős közjátéka után átnyomta több…..
  Véget ér egy fejezet az űrkutatás történetében. A Discovery űrsikló épp a fejünk fölött kering valahol az utolsó útján. A James Cook egyik vitorlásáról elnevezett űrrepülőgép közel húsz évig szolgálta az űrkutatást. Idén befejeződik a több évtizede futó,…..
Mandiner blog Marietta a Trabantban 2011.01.18 08:01:00
  26 év után újra fellép Budapesten Méhes Marietta, az egykor volt Trabant sohasem volt énekesnője, a Világveleje fesztiválon a Gödörben. Ezzel a visszatéréssel, azt hiszem, végképp lezárult a ’80-as évek tiltott-tűrt zenei világának rendszerváltása. Wahorn…..
  Csador ide vagy oda, Irán egyre jobb hely. Először a plüssmackók és a Valentin-nap, most pedig az örökérvényű életbölcseletek atyja, Paulo Coelho húzta ki a gyufát a perzsáknál. Szőcs Géza csak a giccs- és pornóadóig merészkedett, a közel-keleti ország…..