Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NSJGSiráj

17 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
SIRÁJ! iskolaújság galéria 2015.04.13 22:24:40
Püsök Cintia fotói: Dietrich Márk fotói: ..
A közösségi szolgálatról Pár éve bevezették Magyarországon, hogy mielőtt leérettségizünk, ötven óra közösségi szolgálatot kell elvégeznünk. Ezt különböző civilszervezeteknél lehet ledolgoznunk, akiknek olyan munkát kell adniuk nekünk, mellyel segíthetjük őket, de nem…..
N. H. Kleinbaum: Holt Költők Társasága   Meg kell vallanom, az elején nem is akartam elolvasni. Rengeteg pozitív véleményt hallottam róla, sőt, sok ajánlás is érkezett hozzám, de ezek ellenére sem fűlött hozzá a fogam. Aztán egy unalmas, tévézős szombati napon valahogy…..
A kampány címe: Szükség van rátok! Te mit teszel a sulidért? Te tudod, mennyit ér 200 Forint? Ha az iskola összes diákja csak ennyi pénzt beleadna, akkor ebből 51 000 forint gyűlne össze. Tudod, hogy mit jelent ez? Ebből az 51 000 ft-ból többfajta szórakozási lehetőség…..
Utazás a haza szemszögéből „Mindegy, kik beszélnek hazád nevében? Mindegy az is, mit mondanak azok, akik jogosultnak hiszik magukat, a haza nevében beszélni? Te hallgass hazádra. Mindig, mindent adjál oda hazádnak. A világnak nincsen semmiféle értelme számodra hazád nélkül. Ne…..
Diákolimpia a neten A 2014/2015-ös tanévben, már harmadjára vett részt az NSJG csapata a dr. Mező Ferenc szellemi diákolimpián. De… …mi is ez pontosan? A válasz egyszerű, egy olyan internetes kvízverseny, mely a Magyar Diáksport Szövetség weboldalán található, és ahol…..
SIRÁJ! iskolaújság a 29-es terem 2015.04.12 22:29:33
A 29-es terem Ezt a termet mindössze hét hónapja tudhatja a magáénak a 9. A osztály, de ha máséban nem is, a saját nevemben kijelenthetem, hogy a szívemhez nőtt. Itt zajlanak az izgalmas történelemórák az izzasztó dolgozatokkal, ezen a helyen oktatják a magyar nyelvet és…..
Kreatív írás Szakkörök: Amikor tanárnő fölajánlotta ezt a lehetőséget, én személy szerint egy kicsit különlegesebbnek éreztem magam a szokottnál, ugyanis már régóta írogatok, és mindig is nagy befolyással rendelkezett az életemre az írás. Az első szakkörön nagyon meg…..
SIRÁJ! iskolaújság fekete-fehér 2015.04.12 22:29:24
Fekete-fehér Rávághatnánk azonnal, hogy ezek csak színek. De megvizsgálva belegondolunk, igazából nincsenek is színek. A fénytörés az az ok, ami miatt definiálunk színeket. Akkor meg? Mik is ezek? Egyesek embertípusokat jellemeznek velük. De ezen is elgondolkodva rájövünk, hogy…..
A természetfotózásról   Ez nagyon nehéz „foglalkozás”. Rengeteg feltételnek kell teljesülnie egy gyönyörű fotó születéséhez. Egyrészt szükséged van minimum egy pár vastag talpú bakancsra, mert elképzelhető, hogy le kell járnod a lábad, mire találsz valami érdekeset.…..
Toborzás a toborzó jelenethez Mint azt tapasztalhattátok, idén rendhagyó módon egy toborzójelenettel emlékeztünk meg a forradalom és szabadságharc március 15-i évfordulójáról. Ennek a műsornak előéletéről és kialakulásáról mesélek nektek. Az előadnivaló, azaz Tamási…..
SIRÁJ! iskolaújság Bossaball 2015.04.12 22:29:18
Bossaball Röplabda focival és trambulinnal vegyítve, gimnasztikus elemekkel. Ez az első hangzásra őrült ötlet pattant ki a spanyol Filip Eyckmans fejéből 2004-ben. A bossaball nyári sportból fejlődött addig, hogy ma már télen fedett pályán is lehetőség nyílik a…..
Te is szemét vagy? Tudtad, hogy Magyarország évi szemetének csak 20%-át hasznosítják újra, egy részét pedig elégetik? A hulladék úgy termelődik, ha nincs valamire szükségünk, kidobjuk - gondolja az átlagember. Ám nem így van. A hulladék akkor kezd termelődni, amikor…..
Cigányság kicsit másképp   „Az előítéletek azért születnek, mert nem ismerjük a kultúrájukat, fogalmunk sincs a szokásaikról. E nélkül borzasztó nehéz elfogadni őket. Ha sikerülne az ő más rugóra járó gondolataikat érthetőbbé tenni, talán elfogadhatóbbak lennének…..
SIRÁJ! iskolaújság névjegy 2015.04.12 22:28:56
Berecz Natália, 13.B Szeretsz ebbe a gimnáziumba járni?Igen, mert az 5 év alatt nagyon megszerettem az iskolát és a tanáraimat.Szereted a korona-fillér nevű játékot?Nem.Hol jártál legmesszebb Budakeszitől?Saint Morizt-ban. Szentpéteri tanárnő szervezésében volt lehetőségem…..
SIRÁJ! iskolaújság STARTLAP 2015.03.23 21:53:07
Tanár nézhet ígyAz ötös érettségikreAmikor megértiHogy öt év munkájaMégsem volt hasztalan Laky Balázs Eladó nézhet így a feldúlt boltraamikor megértimégsem lesznagyobb a forgalma Kaulics Krisztina Farmer nézhet ígyA jó termésreAmikor megértiHogy a felnőtt fiaMár nem…..
startlap ajánló holt költők társasága aktuális a közösségi szolgálatróldiákolimpia a netenkreatív írásszükség van rátok!te is szemét vagy?toborzás a toborzó jelenethez ez a te lapod a természetfotózásrólbossaballcigányság kicsit másképp galériamiénk itt a…..