Regisztráció Blogot indítok
Adatok
etodom

16 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már régóta szúrták a szemem ezek a bizonyos zöld-sárga táblák, de nem foglalkoztam velük. Egészen mostanáig. Először azzal kezdtem, hogy utána néztem, hogy mik is ezek, mikor, kik és milyen okból állították. Az útvonalak a Cycle in a Network nevű EU-s program támogatásával valósultak meg, melynek a…..
A világ arra való hogy szép legyen, békés legyen, jó legyen. Hogy élni lehessen benne, fáradsággal, de haszon nélkül. Mert az élet értelme a szép. Wass Albert Számtalan falvacska és ezer völgy vidéke Zala megye. Kanizsa környékén is vannak olyan szőlőhegyek, ahova érdemes lehet elmenni, vagy…..
Minap a Csónakázó-tó felé menet tűnt fel egy tábla. A tábláról megtudhatjuk, hogy a Mária Út egy kerékpáros szakaszának végpontja Nagykanizsa. Kicsit utánanézve derült ki, hogy Abasáron és Csurgón 10 útvonalat hoztak létre.  ,,(...) Ebben jelentett hatalmas segítséget a Vidékfejlesztési Program…..
 (Fotó: www.facebook.com/kanizsaifejlesztesek) A felújítás ráfért már az Eötvös térre, de minket most az érdekel, hogy a Fő utcai bicikliutat, hogyan kötötték össze a Petőfi utcai, és a Teleki utcai bicikliutakkat. Eleinte megijettem mit fognak csinálni, gondoljunk csak arra, hogyan csinálták meg a…..
Nem hamarkodtam el ezt a bejegyzést. Ez annak köszönhető, hogy nem igazán tudok mit szólni ehhez a bicikliúthoz. Talán az sem segített ebben, hogy a híreket követve láttam ahogy a kerékpárút szépen lassan átalakult sétánnyá. Futóknak tökéletes, hisz eső után nem kell a sárban futniuk, de kerékpáros…..
A béta csatornára átkerült fejlesztések A képernyőmentés eszköz szerkesztési lehetőségekkel bővült. A Kezdőlap beállítási paneljének tartalma megváltozott. Az O-menüben az Előzmények globálisan jelennek meg, nem csak az adott ablakra vonatkoztatva. A privát ablakok…..
etodom 2017.10.10 20:06:25
Bicikliutat fognak építeni a Csónakázó-tó köré. Én nem voltam elragadtatva a hírtől, mert nagyon félek, hogy úgy fog járni ez a bicikliút mint a többi. Mivel folyamatosan karban kell tartani az utat, és ezt nem tudom elképzelni, mert a Balaton körüli bicikliút némely szakasza, amit jóval többen…..
Ez egy 300 km hosszú útvonal, ami dél zala dombjain megy végig. Az útvonal 2016 szeptemberében készült el. Célja egy hazai, bármikor teljesíthető, több napos terepultrás kör volt. Azért, hogy többeknek legyen lehetősége teljesíteni, a 300 km-es változat mellett van egy 3×100 km-es változata is,…..
A Csónakázó-tóra azt szokták mondani, hogy Nagykaniza égköve. Hát........majd egyszer talán. Viszont végre kezdik felújítgatni, ezt bizonítja az erdei tornapálya, a XCO pálya, és a kijelölt trekking útvonalak, de bőven van mit még tenni. Az XCO pályán már többször is voltam. Nem vagyok nagy Down…..
Szibériai Transz Előszó 2015.06.08 23:13:05
Forrón és szeretettel üdvözlöm a nyájas olvasót blogger-i szárnypróbálgatásaim oldalain! Azoknak, akik okkal böngészik eme oldalakat nem is magyarázom, hogy miért jött létre ez a blog és miért adtam a fejem eme tevékenységre. Azok számára viszont, akiket a véletlen vagy a…..
Ez megint csak egy túra ajánló lesz. Méghozzá nem máshová, mint Nagykanizsától délre eső részre.  Az első, mert, hogy kettő túra lesz, egy 20 kilóméteres útvonal. Az útvonal a következő: Nagykanizsa - Miklósfa - Miklósfai-halastavak - Bajcsa - Kiskanizsa (térkép). Szép kilátás van szinte a túra…..
A Nagykanizsai bicikliutakkal csak egy bajom van, az, hogy nem egy összefüggő hálózat. Csak egy-kettő bicikliút kapcsolódik egymáshoz. Pedig jó lenne, ha megycsinálnák a bicikli útak közötti összeköttetést. Természetesen ez nem oldható meg minden helyen.  De emelett bicikliutak karbantartására is…..
Nagykanizsa biciklivel Petőfi utca 2016.06.01 06:00:00
A Petőfi utcai bicikliút jó, hiszen aki a Balaton felé akar menni, az a régi hetesen fogja ezt megtenni. De ennek a bicikliútnak van egy nagy hibája. Méghozzá a gyalogosok. Nem az a probléma, hogy a bicikliseknek szánt részt használják, de persze ez is gond, hanem az, hogy nekik szinte semmi sem…..
Nagykanizsa biciklivel Kiskanizsa 2016.05.01 09:01:00
A kis kanizsai bicikliút fantasztikus! DE NEM HIBÁTLAN! A minősége nagyon jó. Egyszerűen, és jól lehet rajta közlekedni. DE! Van egy hibája, ami viszont nagy hiba. Csak a vasúti átkelőig van gyalogút, utána már nem csináltak. Ezért a gyalogosok a bicikliúton sétálgatnak. Nem…..
Nagykanizsa biciklivel Palin 2016.04.03 13:00:00
A palini bicikliút nem létezik. A palini bicikliút egy egyszerű járda, ahova kitették a bicikliút táblát. Én úgy gondolom, hogy legalább a mérete lenne megfelelő, de két biciklis alig fér el rajta. Emellett az állapota sem túl jó. Ráférne egy felújítás.  Remélem mikor kitalálják, hogy hogyan kötik…..
Nagykanizsa biciklivel Teleki utca 2016.03.01 06:00:00
A Teleki utcai bicikliút roppant hasznos, amennyiben a belvárosból el akarsz jutni a Csónakázó-tóra, egy kiadós biciklizésre. Vagy csak simán a város keleti végén laksz.  Az út egyik fele díszköves, a másik pedig aszfalt. Ezt azért mondom, hogy senki se lepődjön meg. DE beszéljünk az út…..
Nagykanizsa biciklivel Kanizsa bike 2016.02.01 06:00:00
A Kanizsa bike-ot csak támogatni tudom. DE! Van pár hibája.  Vegyük végig. Nézzük meg a bérlő helyek elhelyezkedését. Van egy-kettő, ami érthetetlen helyen van. Például a Petőfi utcán három kölcsönző is van.                        A Petőfi és a Balatoni utca sarkán lévő kölcsönző kölcsönző,…..
Nagykanizsa biciklivel Fő utca 2016.01.13 06:00:00
A fő utcán nem rég fejezték be az Erzsébet tértől és a Deák térig a bicikli utat.  Nagyon jó! Teljesen normálisan lehet rajta közlekedni.                                                                   Még biciklis lámpa is van!   DE! Ebben a bejegyzésben nem arról fogok beszélni, hogy…..
Eljött az igazság pillanata, itt a remek alkalom, hogy bevalld magadnak mennyire kedveled a vonatokat, a vasutat, a hozzájuk köthető dolgokat! A RocketNews 24-en jelent meg egy cikk arról, hogy milyen kategóriákba sorolhatók a japán vasútmániások, így arra gondoltam, hogy ugyanezeket a…..
etodom 2015.07.02 19:18:53
2015 áprilisában egy váratlanul jött szabadnapon ismét egy újabb régi álmomat valósíthattam meg és beutazhattam a világhírű Semmeringbahn nevezetű vasútvonalat Ausztriában. Tehervonat halad át a vasútvonal legmagasabb pontján fekvő állomásán, Bahnhof Semmeringen, a forgalom…..
      Torzomborz úr és Nyávogi úrhölgy/3 ~ Itt a vége, fuss el véle!    Végre egy kis szabadidő! Már rég megkezdődött az iskola. Beköszöntött a téli szünet!Samu és Lili már nagyon várta ezt a nevet: téli szünet. Karácsony, ajándék, meghitt kajálás, rokonok,…..
etodom 2015.05.02 15:13:35