Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Yumurdzsak

2 bejegyzést írt és 797 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szinte egész Európában újra támad a koronavírus, két hét elteltével teljesen mást kell írjunk az utazások kockázatáról, mint legutóbb. Mára alig maradt olyan célállomás, ahova foglalni mernénk. Ahova igen, oda is csak szigorúan last minute. Induljunk szinte azonnal, akkor a legkisebb az esély, hogy…..
Yumurdzsak 2020.08.17 16:02:28
@ordasbacsi: igen, mert a vírus csak azokat a személyeket támadja meg, akik legalább 300 km-re hagyják el a lakóhelyüket. de ha Balatonon heringpartizol, akkor Kásler elmond érted tíz miatyánkot és védettséget kapsz
Egész héten alig volt kedvem bármit is csinálni, dolgozni meg aztán pláne, és ebből a már-már kataton állapotból villámként hasított belém a felismerés, hogy "basszameg, ha az indexet lekapcsolják, akkor mi lesz a Munkakedvvel"? Mármint a Bloggal? (A munkakedvem miatt nem aggódom, hiszen az már…..
Yumurdzsak 2020.08.07 10:35:31
Soha nem voltak még ennyire olcsók a repülőjegyek augusztusra, de nyilvánvaló, hogy soha nem látott óvatosságot is kíván a járvány közepette az utazás. Olyan kiváló úticélokat gyűjtöttünk össze, amelyek nagyon olcsón érhetők el Magyarországról még az iskolai szünetben. E mellett nagyon alacsony a…..
A huszonkilencedik születésnapomat lehangoltan töltöttem: Utolsó 12 hónap húszasnak lenni, vége a húszon éveimnek, nem vagyok már fiatal. Konkrétan ez volt az első év, amit nem a barátaimmal ünnepeltem meg, mert, hogy minek is. Aztán jött a harminc, és évtized elején lenni megint visszazökkentett…..
Meglepve tapasztalom az internetes felületeken, más csapatok szurkolói (de még magukat szakértőnek nevező személyek is) mennyire vitatják, hogy Fradi a legnagyobb magyar csapat. Valószínűleg ez lesz az eddigi legmegosztóbb posztom, hiszen ők ezúttal vitatni fogják a tényt. Én mindenesetre…..
Yumurdzsak 2020.07.23 14:20:36
@heizer: azért Várszegi alatt eléggé ment az MTK, nem volt az olyan rég
Három és fél hónap után újra útra keltünk. A célpont kiválasztásánál természetesen a járványügyi helyzet és a beutazási szabályok voltak elsősorban mérvadóak. Egészen pontosan három kritérium volt: nagyon akarjunk oda menni, nullához konvergáljon a koronások száma az adott területen és lehessen is…..
Yumurdzsak 2020.07.02 09:18:34
@svajcineger: én is jobban szerettem a blogot, de ez már egy retro műfaj.

ryanair jegyre sikeres volt a chargeback!
Péntektől a lehető legtöbb útvonalon újraindítja a járatait a Wizz Air. Ez teljesen unortodox megoldás, rajta kívül az összes többi fapados megmondta már egy hónapja, hogy júniusig a földön marad a teljes flottájuk, csak a Ryanairnek van egészen kevés járata. De náluk májusban se nő a szám. Ezzel…..
Yumurdzsak 2020.05.02 20:27:42
@svajcineger: ezt rosszul tudod, a magyar kormány pótolja ki
444.hu/2017/12/04/minden-egyes-utas-utan-6-ezer-forintot-fizet-a-magyar-allam-a-wizz-air-ot-balkani-jaratan

@Lónakafaszát: 5ből 3 járat kifejezetten nyereséges, ott nem kell kipótolni a magyar államnak
Pár napja még azt hittük, hogy nehéz győztest hirdetni a "ki tartja magánál a legpofátlanabb módon az utas pénzét" versenyben, de a Ryanair a friss húzásával nehezen behozható előnyre tett szert. Azt, hogy a légitársaságok többsége sunnyog és a koronavírus-járvány miatt törölt járatok után nem…..
Yumurdzsak 2020.04.24 07:47:16
@gabor234: Skyeurope becsődölése után is visszakaptam a jegyárat, ezen nem aggódok. de a ryan pökhendi, utasellenes kommunikációja most ezt váltja ki belőlem. fordult a kocka, tegnap indítottam chargebacket, 30 napon belül visszakapom a pénzt, és nem kell bohóckodnom a kuponok csencselésével.
Yumurdzsak 2020.04.24 09:20:25
@gabor234: igen, 80.000-rel lógnak (két járat két főre). Mind a kettő nyaralás lett volna, a szállások bookingról voltak, tehát költség nélkül tudtam törölni (autóbérlés nem volt). Általában évente 1-2-szer utazok ryannel, tehát kérdéses, hogy fel tudom-e használni a kupont jövő áprilisig.
Yumurdzsak 2020.04.26 23:42:40
@Hungry horse: ez történik, ha már délelőtt gyógyszerre iszol
Amikor kicsi voltam, nagy kihívásokat állítottam magam elé: magamnak akartam a Nobel-díjat, olimpiai aranyérmet és az Oscar-díjat. Ezek közül menet közben végül mindegyiket elhagytam, hogy az irodai semmittevés koronázatlan királya legyek. Sajnos időközben megtapasztalhattam, hogy ezen a téren is…..
Most, hogy az európai repülés kezd leállni, a legtöbbeket érintő kérdés az, hogy lehet visszaszerezni a le nem utazandó repjegyekért korábban kifizetett pénzt? Nem egyszerű, mert a komoly likviditási válságba került szolgáltatók a törölt járatok után sem szívesen adják vissza. Frissítés: a Wizz is…..
Yumurdzsak 2020.03.24 14:19:43
@Fillér B. Gusztáv: Misi bácsi bejelentése megoldotta a problémámat :)
úgy tűnik akkor a májusi beiruti nyaralásnak is harangoztak
Kerek egy nappal azután, hogy a magyar miniszterelnök hétfőn reggel a parlamentben bejelentette, hogy az ország lezárja a határait, még mindig elég nagy a fejetlenség az ügyben, hogy melyik légijáratok tudnak repülni és melyeket törölnek. Mindenképp jobb lett volna a külföldiek pánikszerű kitiltása…..
Yumurdzsak 2020.03.23 15:55:54
@Hungryhorse: Isztambulból jöttem haza repülővel múlt hétfőn. A rendőr mindenkitől megkérdezte, hogy volt-e abban a bizonyos négy országban. Mondtam nem. Arra lusta volt, hogy végiglapozza az útlevelem. Bemondásra ment az egész. Utazott velem kb. 100 török, velük is ugyanaz volt az eljárás. De az a durva, hogy még pénteken is így ellenőriztek Ázsiából érkezőket. szerintem ez nevetséges, de ha lobogtatod a jogszabályt, akkor az mindent megold.
Miután egyre biztosabbnak tűnik, hogy nem sikerül napokon belül megállítani a koronavírus terjedését, súlyos válságspirálba keveredik az európai turizmusipar. Ennek részeként ugyan ki merne repjegyet foglalni olyankor, amikor teljesen bizonytalan, hogy mikor cseng le a járvány és mennyi áldozatot…..
Yumurdzsak 2020.03.23 14:56:56
@Dottodo: ingyenes az átírás, de annyi a repjegy mintha csak simán újat vennél
Nem siették el a fiúk Dublinban, talán leküldtek előbb pár kupica Baileyst, vagy Jamesont, öblítésnek meg néhány pint Magnerst, de végül szinte mindenkitől három nappal lemaradva hétfőn délután bejelentették ők is a nagy koronavírus-járattörlést. Így egy kisebb körképet is össze tudunk rakni arról,…..
Yumurdzsak 2020.03.06 10:30:24
@dieter: első fapados ami csődbe megy. itt valaki utazott skyeurope-pal? :D
Yumurdzsak 2020.03.06 19:53:24
@geegee: ez szerintem minden cégnél így van. Mindig törölhető szállást foglalok. Viszont autós céget nem tudok általánosan ahol van lemondási lehetőség
Mától a légiközlekedésben is rendkívüli helyzet van. A Wizz Air bevállalta, hogy durván reagál a koronavírus-fertőzés terjedésére: tisztán üzleti alapon, a csökkenő foglalások miatt három hétre lényegében leállítja a járatait az olaszországi útvonalain: annyi gépet reptet, amennyit a máig jeggyel…..
Az index beszámolt róla, hogy több órán át égette a kerozint egy Ryanair-gép ahelyett, hogy menetrend szerint elindult volna Gran Canariára. A tudósítás szerint a gép túlsúlyos volt, és jobb híján a kerozint kezdte el elfüstölni azzal, föl-le gurult a kifutópályán. A gép valamikor negyed egy után…..
Yumurdzsak 2020.02.21 15:05:05
@Kánikula: de akkor az időjárás ejtett túszul nem pedig, hogy a pilóta nem figyelt oda matekórán. ha műszaki probléma van, akkor általában kirakják az utasokat, kezükbe nyomnak egy 10 eurós vouchert, aztán hangosbemondón majd összetrombitálják őket, ha indulni lehet.

@ComLo: felejtsük már el ezt az 5000 a repjegy dolgot. Amióta megcsappant a leetőségek száma Budapestről és Bécsből nagyon felmentek ezek a járatok. 60.000 retúr alatt nem nagyon lehetett kapni erre a járatra.
Szinte hetente jönnek útvonalas bejelentések, ezek feldolgozásával kissé lemaradtunk, most pótoljuk. A legnagyobb horderejű változás a Wizz hirtelen kivonulása Frankfurtból, de az sem kispálya, hogy ezer év után újra lesz fapados összeköttetés Budapestről a horvát tengerpartra. Mikonosz pedig kissé…..
Hasít a Wizz pénzügyileg, újabb kitűnő eredménnyel rukkolt elő, ebben pedig komoly része van a továbbra is dinamikusan növekvő kiegészítő, vagyis jegyáron túli bevételeknek. Írtunk róla, hogy milyen gyorsan emelik sutyiban a jól eldugott csomagdíjakat, de ennek is nyilván vagy egy határa, márpedig a…..
Yumurdzsak 2020.02.03 11:59:20
@balco: de elvileg három órával indulás előttig lehet online becsekkolni. akkor már nem hiszem, hogy túl sok jegyet ad el egy cég a reptéren. az overbookinggal nincs összefüggés. de amúgy már tényleg nincs értelme. max egyes legacyk nem engednek fel a visszaútra, ha nem vettél részt az odaúton.

amúgy utazómajmon sokan örömködnek, hogy jajdejó, mert mindig elfelejtik.
Yumurdzsak 2020.02.03 14:56:24
@qwertzu: Wiszér tavaly eladta (járatonként 4-6). Ott dolgozó árazó havertől van az infó.
Szerdán kormányzati potentátok részvételével átadták, csütörtökön pedig véletlenül utaztunk, így közelről és működés közben meg is nézhettük a méltán népszerűtlen bádogkarámot kiváltó új építményt Ferihegyen. Valóban ezzel kellett volna kezdeni eredetileg is, ez már az európai átlagos fapados…..
Yumurdzsak 2020.01.17 16:47:39
@Balthazar Bratt: akkor bejött a tipp. Lean Tech tulajdonképpen Market, akit nem kell bemutatni (stadion- és mekiépítő), HunGal már a Liget projektben is mindent rendben talál, DVM Group pedig közreműködött a Feneketlen-tónál lévő telekmutyiban.
Az emberi hülyeség és korlátoltság rendkívül szerteágazó, ennek köszönhetően annak eredménye is sokrétűen mutatkozik meg a világban. Sajnálatos módon ezek az eredmények rendszerint katasztrófákat, elképesztő mértékű pusztításokat és feldolgozhatatlan veszteséget jelentenek. Ezekkel a turista is…..
Yumurdzsak 2020.01.12 12:54:54
Amúgy Azerbjdzsán is elismeri az északi államot

@MindentGátlóSam: és ahogy a görögök kezdték az egészet az szép volt?
Yumurdzsak 2020.01.13 01:20:04
@kiskutyauto: a görög ciprióták 2004ben megtehették volna a török csapatok kiűzését, ha az ország egyesítésére szavaznak. Bezzeg a török ciprióták igennel szavaztak.

@Boycie: I. vh után népességcsere volt a görögökkel. Sajnos az akkoriban bevett gyakorlat volt
Ahogy a dakota közmondás is állítja: a jó hírnek sólyomszárnyai vannak. A hétvége sajtója tele volt a szenzációval: a 2009-es Santa Cruz-i rajtaütés után szinte pontosan hat évvel Tóásó Előd átlépte a bolíviai-chilei határt és holnap (hétfőn, 2015. április 27-én)…..
Yumurdzsak 2020.01.02 16:14:10
kicsit beleástam magam az ügybe, főleg Tóásó oldaláról. A csávó rengeteget hazudik, önellentmondásba keveredik. Az alábbi állításokat kizárólag tévés illetve könyvében tett nyilatkozatai alapján írom. Nem tudom eldönteni,h Tóásó tényleg ennyire naív volt, vagy ilyen jól hazudik.

1) Tóásó honlapot fejleszteni illetve filmet forgatni ment Bolíviába. De az nem tűnt fel neki, hogy több mint egy percet nem vettek fel fél év alatt. Arról se beszél, ki fizette ki az ott tartózkodását, repülőutat. Eleinte több nemzetközi “filmforgató” volt, de megunták a semmittevést és hazamentek.

2) Tóásó tanárembernek tartja magát, de arról nem beszél, hogy az út előtt elvégezte a Zrínyit.

3) a szállodában, ahol rajtuk ütöttek, nem voltak fegyverek, azokat később vitte oda a rendőrség. ez a 22 perc hülyeség, inkább 22 mp

4) Bolíviában olyan böri volt, ahol neki kellett gondoskodni a lakbérről szállásról, mindig arról panaszkodik, hogy ő mennyire szegény, de az nem derült ki, h ki küldte be neki a pénzt. baptisták?

5) a könyv alapján a börtönévek alatt kapta meg a magyar állampolgárságot, de erre csak sejtelmesen utal.

6) valószínűleg érdekházasságot kötött a volt belügyes lányával, nem nagyon rázta meg, hogy szó nélkül otthagyta, aztán könnyen túllépett, hogy özvegy lett

7) menekítés is fura. szupertitkos volt minden, de azért végig forgattak. most már én sem értek, kik ezek a baptisták: a TEK civilszervezete? Tóásó említi, hogy a kis határátkelőn, nem ellenőrizték le a személyazonosságát. vagy nagyon linkek a határőrök vagy meg voltak kenve

szerintem Tóásó csak ekkora balek, Flores félrevezette
Elég gyatra lett a 2019-es év budapesti fapados járatindítások terén. Na jó, pontosítsuk: a korábbi évekhez és ahhoz képest, ami Bécsben zajlik. Az év első felében még több bejelentés érkezett új járatokról, ősszel viszont megszűnést láttunk többet is, miközben inkább csak ukrán útvonalak jöttek be…..
via GIPHY Ezen a borongós novemberi csütörtökön olvasónk levele gondoskodik az elmélyülő letargiánkról. Vannak azok a történetek, amiknél nincs mit tenni. Hiába csinált mindent jól (jó, a bőrönd méret kicsit necc, de ezt meg ismerjük), hiába tett meg mindent, amit lehetett, végül ott áll egy halom…..
Yumurdzsak 2019.11.26 10:58:04
@AzUtazó: @Kánikula: nem igaz, hogy nem változott a méret. Nagypoggyász méretek:
-2010: 55x40x20
-2015: 56x45x25
-2019: 55x40x23
Majdnem pontosan két éve készült a témában ez a poszt és magunk is meglepődtünk, hogy mennyi minden megváltozott azóta, sőt inkább mondjuk úgy, hogy alig maradt valami, ami ma is ugyanúgy működik. Ezért aztán itt a friss, felújított verzió, már csak azért is, mert idén is szépen nőtt a két…..
Yumurdzsak 2019.11.25 15:14:39
@Darth Revan: az emailben, amiben elismerték a kését, válaszban küldd el a bankszámlaszámot, és hivatkozd be, az eus jogszabályt.

ha utolsó pillanatban csekkolsz be, akkor kockáztatod, ha összeomlik a rendszer, állhatsz sorba a reptéren, és magyarázkodhatsz, lásd idén júniusban wiszér.

@nerock: erről korábban volt cikk, ott részletesen leírták, bár ide is belinkelhetnék.

@leroi: rájönnél se kapsz ingyen általad választott helyet
Bréking! Az első kémfotók az új ferihegyi csodabádogról és konténerbudiról! Egy szép hajnalon, félálomban kifelé baktatva Ferihegyen a bádogba, egészen meglepő felirat ereszkedett a szemem elé. Tudjuk be a sokkhatásnak, hogy kapásból sikerült fénycsővel együtt lefotózni az errefelé még soha nem…..
Yumurdzsak 2019.11.19 15:46:29
@heidt: mivel Jordániát és Egyiptomot is megjártam azon az úton, ezért nem lepődtem meg, hogy hárman kérdeztek ki a tel-avivi reptéren visszafelé, végül egy fülkében végeztem alsógatyában, amibe egy határőr turkált egy speckó pálcával robbanóanyag nyomokat keresve. de amúgy jól éreztem magam, és udvariasabbak voltak mint egy átlag határőr Kelebián.
Sokadszor szaladunk bele, hogy egy normális kézipoggyászért többet kell fizetni a Wizznél, mint amibe maga a repjegy kerül, legfőbb ideje egy csomagártesztnek. A két ultra ajánlatait összevetve az látszik, hogy a kézicsomagnál a Wizz sokkal drágább a Ryanairnél, a 10 kilós feladottnál kisebb…..
Yumurdzsak 2019.10.31 11:42:37
@geegee: korábbi cégemnél bepillantottam útiköltséges számlákba: a górék fullosan utaztak, mi gyapotszedők pedig csak fapadossal mehettünk. Volt, hogy 90K-ért mentem Londonba Wizzel, BA 110 lett volna, azt nem vehettem. Tehát rengeteg céges utazó megy a bőrszékkel, plusz olyanokat is ismerek, akik nem akarak prolikkal utazni, és inkább átszállnak.
Egyik ismerősöm csak évente jár nyaralni, de akkor fullosan: görög szigetre ment nyáron, 150 ezer volt fejenként a wizzair.
Yumurdzsak 2019.10.31 15:51:30
@Pierr Kardán: én így próbálom tönkre tenni a fapadosokat, hogy jóval egy székre jutó költség alatt veszem a jegyeket