Regisztráció Blogot indítok
Adatok
emlékező

0 bejegyzést írt és 281 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alaposan elverte a Sapa Fehérvár AV19 EBEL-csapata az értelemszerűen fehérváriak nélkül küzdő magyar válogatottat. Ted Sator csapata csütörtökön még nyolcat lőtt Romániának, pénteken ellenben kilencet kapott az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban. A gólgyártást Kovács Csaba…..
A rájátszásban megváltoznak a verekedésekre vonatkozó szabályok az EBEL-ben. A hivatalos álláspont szerint bizonyos esetekben nem kell azonnal 5+20 perces büntetéssel sújtani az öklözésben részt vevőket. Részletek és videós példa hajtás alatt.Az EBEL tájékoztatása szerint…..
emlékező 2010.02.08 12:36:42
emlékező 2010.02.08 13:50:30
@tolsztoj: már így is túlmagyaráztam...
Ideges mérkőzésen húzta be a győzelmet az EBEL-utolsó Jesenice ellen a Sapa Fehérvár AV19. Kovács Csaba és Palkovics góljaival elhúztunk, de a szlovénok még az első harmadban szépítettek. A másodikban aztán ütöttünk még kettőt Mihály és Vas János révén, majd egy…..
emlékező 2010.02.02 22:36:58
@Dreamliner25: Én meg 32. szezonomat élem meg a jégpályákon és nem különösen hat meg az a tyúkviadal, amit bemutattak az urak.

Feltűnik a szemfényvesztés, kamuzás, sumákolás.

Ha tengerentúli hoki kell, akkor tényleg kár kijárnod. Itt olyan soha sem lesz. Láthattad, hogy Natan Martz és Tod Elik is "sumakker" volt az este.
emlékező 2010.02.02 23:04:09
@pfrancesco: Miért kellene szerényebben. Ez az én véleményem nem tetszett, mert láttam sokkal jobbat tőlük. Ítélkezhetek, hiszen ezért van a blog. Egyébként mással folyt az eszmecsere, olvasd az elejétől!

Az ítéletet majd a két edző és Ocskay mondja el. Holnap olvashatsz róla épp eleget. Nem sok dícséretet érdemel a csapat.
A fehéroroszok után az oroszok is nyilvánosságra hozták olimpiai csapatukat. Vjacseszlav Bikov az NHL-ből 14 játékost hívott be, a KHL-ből kilencet. Szergej Goncsar negyedik olimpiájára készül, Brizgalov, Markov, Afinogenov, Dacjuk, Fjodorov és Kovalcsuk harmadjára megy ötkarikás…..
emlékező 2009.12.25 15:35:56
emlékező 2009.12.25 15:36:37
Jégkorong Fehérvár-Villach 6-2 2009.12.04 21:46:00
Az első harmadot megnyerte a Villach, de utána csak bottal üthette a fehérváriak nyomát. Tokaji egyenlített, Bornhammar szerezte meg a vezetést, Palkovics gólja után pedig már nem volt válaszuk az osztrákoknak. A vége fölényes 6-2 lett, minden sor szerzett gólt, Mihály Árpád és…..
ha valaki elitklubhoz igazol, mint mondjuk Hári János vagy Nemes Benjámin, az vitathatatlanul jobb lehetőségekhez jut. Marton Tibor és Keresztury Kristóf, a MAC két fiatal utánpótlásedzője Svédországban járt egyhetes tanulmánytúrán. Rövid beszámolót írtak erről nekünk,…..
A főszponzor segítségével idén is elkészültek a Mol Ligában szereplő csapatok játékosportréi. Ábécérendben haladva mindennap egy csapatot mutatunk be kedves olvasóinknak. A játékszabályok ugyanazok, mint az előző évben. A fényképek szabadon letölthetők és bárhol…..
emlékező 2009.11.13 07:58:42
emlékező 2009.11.13 08:20:31
Az igazán sikeres csapatok olyan játékosokkal rendelkeznek, akik minden adandó alkalmat kihasználnak, hogy bizonyítsák kiválóságukat – mondja J. P. MacCallum. A Dab.Docler vezetőedzője és a juniurválogatott szövetségi edzője a három vereséggel véget ért, de …..
A Mol ligás csapatokban is komoly szakmai munka folyik, jó úton jár a magyar jégkorong, de még nem dolgoztuk le a divízió 1-es élcsapatokkal szembeni minimális hátrányunkat – ismertette blogunkkal a Pannon Hoki Kupa tapasztalatait Énekes Lajos. A válogatott edzője szerint…..
A hazai szakmai körökben jól ismert 45 éves erdélyi szakember irányítja a jövőben a kaposvári jégkorongozók szakmai munkáját. Megalkuvás nélküli, sikeréhes, önmagát állandóan képző edző hírében áll, akinek megvan a gyakorlati és az elméleti tudása, és ragaszkodik a…..
emlékező 2009.08.02 20:41:06
A legutóbbi szezon alatt is megállapítottuk, minden tekintetben javult az utánpótlás-bajnokságok színvonala, és úgy tűnik, a töretlen továbbfejlődés feltételei az előttünk álló évadban is adottak. Noha tény, hogy talán még soha annyi fiatal tehetség nem játszott…..
emlékező 2009.07.17 13:33:58
@lines: Mert a csarnok építést az önkormányzatok jobban szeretik, mint a létesítmények későbbi fenntartását.
emlékező 2009.07.22 19:45:24
@jégmama: Debrecenben a '70-es évek végén épült a nagyerdei nyitott jégpálya. A '80-as évek közepétől felső korosztályokban már létezett csapat. Emléxem: nem volt szabad magasabbat lőni a vendég csapatnak a hazaiakra és a melegedő ablakaira tekintettel. ;(

Telt-múlt az idő és az ezredforduló utáni években már kész volt a második pálya /nem számítva a Főnix csarnokot/. Ezzel kb. egy időben a dunántúlról igen komoly játékos múlttal rendelkező, addigra évtizedes edzői tapasztalattal rendelkező vezetőedző is érkezett.

Ez alatt a 3 évtized alatt a dunántúlon, Miskolcon /és még Jászberényben is/ több klubnál Debrecennél jóval kisebb lakosú városokban töretlen volt a játékos toborzás.

Kérdem tisztelettel: miért nem hallunk soha debreceni jégkorong béli sikerekről?
emlékező 2009.07.22 21:18:15
@b23: Az akkori történelem előtti időkben, mikor dinoszauruszok üvöltöttek, megesett az ilyesmi ;) a debreceni Nagyerdőben! A klub elnök feleségére gondolsz. Szerintem...
Külföldön folytatja pályafutását Szuper Levente – írja a Nemzeti Sport. A válogatott és az Alba Volán 19 első számú kapusának leendő klubja még nem ismert. A lap szerint annyi biztos, hogy a kapus európai csapathoz szerződik, ami azért fontos, mert így a nemzeti…..
emlékező 2009.06.25 08:58:27
@HOKrI: Esetleg Balogh Kuka, vagy Spiller Pityu...
emlékező 2009.06.25 10:08:25
@kovacsistvan: Debreceni HK? ;)
A Hegyi Ádám-ügy kapcsán rengeteg kritika érte a fiatal csatárt. A jégkorongblog a Fejér Megyei Hírlapban megjelent információk generálta olvasói igény alapján kereste meg a 20 éves hokist és Ocskay Gábort hétfőn. Mint kedden kiderült, a szakosztály-igazgatóval édesapja,…..
A gyergyószentmiklósi Progym arról tájékoztatta a Magyar Jégkorongszövetséget (MJSZ), hogy pénzügyi és pályagondok miatt nem tud elindulni a 2009/10-es Mol Liga-szezonban. Az MJSZ a kialakult helyzetben felvette a kapcsolatot az eddig tartalékcsapatként számon tartott szlovák 2.…..
emlékező 2009.06.18 15:10:23
Folytatjuk az elmúlt napok átigazolási sorozatát. Ezúttal az Alba Volán kölyökválogatott csatáráról adunk hírt, aki augusztustól Finnországban játszik, hasonlóan barátjához, Sebők Balázshoz. Így egy hét alatt az U14-es, az U16-os és az U18-as bajnokság (Nemes Benjámin)…..
Folytatódik a magyarországi védőhelyzetről szóló sorozatunk. Az első részben azokat a 20-23 éves fiatalokat mutattuk be, akik a legesélyesebbek a válogatottba kerülésre. Ezúttal a svájci világbajnokságon járt nyolc védőnk közül az első négy mondja el véleményét a dolgok…..
Mindannyian jó játékosok akarunk lenni című posztunk alatt Emlékező olvasónk hívta fel a figyelmünket a védőkkel kapcsolatos információhiányos térre, majd Raon felvetése tovább erősítette bennünk a már amúgy is bimbózó gondolatot, hogy foglalkozzunk a fiatal bekkekkel…..
emlékező 2009.06.01 20:40:07
@F. Kapus: Köszi, várom a folytatást!
Több OB I.-es magyar csapat felvetette, szívesen venne részt Szlovákia másodosztályú (1. liga) bajnokságában. Erre idén nemigen lesz módjuk, mert a nevezési határidő lezárult. A liga elnökét kérdeztük a magyar csapatok csatlakozásának lehetőségeiről. Jozef Rusnák arról…..
emlékező 2009.05.24 18:46:29
@zsákutca: A Mol-nak tavalyi formában elképzelhető, hogy nincs értelme, de kiírható valamilyen EBEL-hez hasonló légiós pontszám korlátozással, ahol a fiatal hazai játékosok szerepeltetését helyeznék előnybe. Rájuk már érdemes lenne évekig pénzt költeni. A szorosabb mérkőzésekre többen lennének kíváncsiak, melyekre Erdélyben és talán Bukarestben is lenne bevétel. Főleg a hazai játékosok miatt olcsóbb liga szervezhető. Azt hiszem, az UTE ebben mesterkedik, de ennek Úvárosban is biztosan örülnének.
Június 1-jén tartják az orosz bázisú nemzetközi jégkorongliga első draftját, az angol nevén KHL Central Scout Bureau összeállította a játékosok listáját. Igor Muhin, a liga munkatársa arról tájékoztatta blogunkat, hogy négy magyar játékosra vethetik ki hálójukat a…..
emlékező 2009.05.22 13:56:48
@D. Gromov: Légyszíves a magyar junior bajnokságról is írjatok majd! Fontos lenne, hogy U20, vagy U23 lesz, hiszen a MOL Ligában szereplő fiatalok akár heti 3 meccset játszhatnak, ami mindenképpen fejlődésre adhat okot.

http://www.icehockey.hu/index.php?pg=news_13_743

a végén írják a lényeget.
emlékező 2009.05.22 14:05:14
Az eufórián túl vagyunk. A magyar válogatott megjárta az A csoportot, a legjobbakkal küzdhetett Svájcban, kiesett, minden kezdődik elölről. De nem teljesen elölről: azt a hat meccset az elitben nem veheti el tőlünk senki, ráadásul minden reményünk megvan arra, hogy a következő…..
emlékező 2009.05.21 09:39:20
@Sancho Panda: Ötleted nekem tetszik. Itthon 300 feletti a 18-36 éves regisztrált játékosok száma. Azaz 10 csapatnyi felnőtt magyar hokis. Hogy minőségben különböznek? De legalább az előző idényt végig játszották. Okos elosztásuk /draft/ esetén izgalmas /legalábbis alapszakasz/ meccseket játszhatnának, ami a médiának is eladható lenne talán.

Álomnak tök jó lenne a következő hír pl: "Szenvedélyes küzdelmet hozott a Zalaegerszeg-Debrecen felnőtt OB-I-es jégkorong mérkőzés, melyen mindkét csapat város vezetői képviseltették magukat. Egyben megegyeztek a kövekező évek jégkorong partneri kapcsolatok ápolásáról, mely során több budapesti profi hoki klub részvételével felnőtt bajnoki tornák megrendezését szorgalmazták állami forrásokból." ;)
Ha az Alba Volán 19-nél megfogalmazott tervek teljesülnek, jó csapat játszhat jó meccseket a következő EBEL-szezonban Fehérváron. Ocskay Gábor sajtótájékoztatón jelentett be fontos dolgokat a mai napon. Úgy gondoltuk, olvasóink szívesen vennék, ha elmélyednénk a részletekben,…..
emlékező 2009.05.21 08:07:52
@kerusz: Én arról is hallottam, hogy Kaposvár vállalná a Volán farm csapat hazai meccseit és költségeit. De ez több, mint egy hónapja volt. Hír azóta nincs. Ocskay Gábor nyilatkozata alapján pedig 9-10 játékos lesz max. csapat nélkül a 29-ből. De talán még alakulhat a dolog: pl. meghírdetve jégpályával rendelkező önkormányzatoknál, hogy kíváló város marketing.

Zalaegerszeg? Debrecen? Szeged? Halló Van itt valaki?
emlékező 2009.05.21 09:03:37
@Fugeute: Kérdésedre én is kérdeznék és válaszolnék is: Miért van az, hogy felnőtt és utánpótlás válogatott játékosaink egy része folyamatosan skandinávia felé kacsintgat? Magyarország összes klubja svéd és finn /esetleg tengerentúli/ "utánpótlás nevelő központként" működne? Te is tudod, hogy nem így van. Csupán a komolyabb bajnokságok, a stabilabb anyagi helyzet és a tanulás lehetősége dönt skandinávia felé.

Amikor Interliga is volt, örömmel jött Dunaújváros és az UTE is, amíg pénze tartott.

...és itt a lényeg: Ha rendezett a klubok anyagi helyzete, akkor természetesen mernek nagyobb magasságokban gondolkodni és képesek megtartani értékeiket. Ugyanakkor nincs túlkínálat minőségi játékosokból, hanem éppen hiány, ami a jövőtlenségből ered, hiszen a civil életben kerestek megélhetőséget az elmúlt évek fiataljai. Az a nyerő, aki jövőképet képes adni, legalább 4-5 éves időszakra, ami a fiatal játékost a sportágban tartja.

Mit gondolsz a Volán farmcsapatának maradék játékosai /kb: 9-10/, akik ifiben már nem játszhatnak, vajon a hír hallatán, hogy nincs csapatuk, mit tesznek? Kereshetnek más csapatot, vagy munkát, de akkor már a civil életet választották, hiszen OB-I-es múltjuk miatt amatőr bajnokságban nem játszhatnak, OB-II-es csapat pedig Fehérváron nincs. Vajon lesz ajánlatuk magyar csapatoktól? Én bízom benne! ...és akkor a Volán is nevelt más klubnak.
Az utánpótlás-nevelésben utolérnek bennünket a magyarok, a norvégok, a dánok és a fehéroroszok – mondta a hokej.sk-nak adott interjújában Jan Filc. A szlovák felnőttcsapat szövetségi kapitánya aggasztónak tartja, hogy egyre kevesebb játékost lehet számításba venni a…..
emlékező 2009.05.19 15:43:37
@Dukla Trenčín: Örülünk, hogy határainkon túl is olvassák, sőt már válaszra is méltatják saját nyelvünkön a jégkoronggal kapcsolatos cikkeket.

Ha 50 év kell, hát legyen, de addig sok szlovák szakember kapja majd a fizetését tőlünk, mi pedig tanulni fogunk, nem is keveset!

Sportvezetőink és a jégkorong.blog szerkesztői addig biztosan fognak majd kisebb célokat is megjelölni a nyájas közönségnek, melyeknek örülni tudunk, mint ahogyan ezt tettük eddig is.

Neked, aki beszéli a nyelvünket, semmi jogod nincs, hogy bármilyen magyar jégkorongos álmot szerte foszlass! Gondold csak végig, mi jön le a kommentedből itt nálunk, Magyarországon.

Bizony "bemásznak" majd újra az elitbe a magyarok kis pénzből, dacból és többek között a szlovák játékosok és szakemberek által megszerzett tudás által!

Mindenesetre előttünk példa értékű minden ország sikere és okulás minden kudarc, mert a mi szintünkön is vannak értékek, tervek, álmok, vágyak, melyeket te lerombolni nem fogsz Szlovákiából!

Az pedig biztosan a szlovák szakemberek hibája, ha a válogatott profi játékosainak nincs rend a fejében. Vajon miért is érdemelne érmet a csapat egy világversenyen?

Teljesen kiszállok, a jövőben egyáltalán nem kívánom a jégkorongsportot támogatni – mondta a jégkorongblognak Kurkó János, a HC eddigi fő támogatója. Az üzletemberrel folytatott beszélgetésünk során igyekeztünk tisztázni azokat a kérdéseket, amelyek felmerültek a HC…..
emlékező 2009.05.19 21:56:13
@webGóbé: A tíz év is csak jó indulattal középtávú gondolat bármely sportban. Nem lángot várt sok ember, hanem építkezést tégláról téglára megalapozottan. Természetesen tisztelet annak, aki saját pénzét szórja el szeretett sportágunkra. Fehérváron is akad pl. olyan vállakozó, aki tíz éve kitart és ad, nem keveset. Egyébként a csíki hokit és természetesen a magyart is jól ismerve írogatok ide, hiszen '78 óta szerves része az életemnek. Hidd el, voltak tanulságos pillanatok ezidő alatt...
A most véget ért szezonban szokatlanul sok kritika érte 20 év körüli fiatal játékosainkat idősebb és válogatottbeli csapattársaik és az edzők részéről. A teljesség igénye nélkül: bírálatot fogalmazott meg ifj. és id. Ocskay Gábor, Énekes Lajos, Pat Cortina és Ladányi…..
emlékező 2009.05.18 09:09:59
@F. Kapus: Csak most ébredtem fel. ;)

Mások már mondtak ígéretes neveket, ezeket elfogadom, de Jobb Dávidot szeretném, ha megszólalna. Roppant szimpatikus volt alázatos, igyekvő, összeszedett munkája hibái ellenére is, melyeket minden bizonnyal ki fog nőni.

Az egész hátvéd sztori több indok miatt jutott eszembe. Első sorban a fiam miatt, aki ezen a poszton játszik már 6-7 éve. Barátom fia az U18 korosztály válogatottjában kezdő ember volt az elmúlt pár évben és a fenti okok és egyetemi tanulmányok miatt is elveszett a jégkorong számára. Ilyen értékeket, mint ő volt, meg kell tartania a sportágnak és meg kell találni versenyeztetésének módját tovább tanulás esetén is. Főleg, mikor a felnőtt válogatottban 30 év alatti védőt nem találni, csak pályafutása végéhez közeledőt.