Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bayer Antal

1251 bejegyzést írt és 621 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Cs. Horváth Tibor meghatározó, megkerülhetetlen alakja a magyar képregény történetének, forgatókönyvírói pályafutása közel négy évtizeden ível át. Ha létezne ilyen kategória, szinte bizonyosan ő tartaná a Guinness rekordot az irodalmi művek feldolgozásában. Hosszú időn át szinte monopolizálta a…..
Amikor nagyjából egy évvel ezelőtt megjelent ez a képregény, azt hittem, számomra érdektelen, nem is szereztem be. Nagyobbat nem is tévedhettem volna. A Nimona érdekes, izgalmas, sőt fontosnak is nevezhető képregény: egy olyan meseországot épít fel, amely valóban mindenkié. Nem kell azonnal…..
A történetmesélő képregények egyszerű receptekkel keltik fel az olvasó érdeklődését. Van egy vagy több főszereplőjük, akikről megtudjuk, hogy kicsodák, honnan jöttek, mit csinálnak, miért csinálják és hogyan csinálják. Ezek az alapok, ezekhez lehet hozzáadni az olyan egyediségeket, mint környezet,…..
A Nero Blanco Comix közvetlenül kizárólag rendezvényeken értékesíti kiadványait. Rendezvények között az alábbi partnereinknél szerezhetők be képregényeink (egyes kiadványok mindegyiküknél, néhány csak egyeseknél kapható): - Fumax (online)/Comicsinvest (online)- Írók Boltja (1061 Budapest, Andrássy…..
A szeptember 27-i 16. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválon lesz először kapható harmadik olasz krimi jellegű képregényünk. A 112 oldalas, fekete-fehér, A5 formátumú kötet fogyasztói ára 2.275 forint, rendezvényeken kedvezményesen árusítjuk. Boisbonnard egy átlagos francia vidéki kisváros,…..
A Vaillant egyik leghíresebb képregényfigurája már négy éve létezett, amikor bekerült a lapba. 1948 és 1952 között ugyanis a L’Humanité napilapban és annak hétvégi mellékletében, a L’Humanité Dimanche-ban szerepelt, valamint a Les aventures de Pif le chien című magazinban, amely a napi és heti…..
Szeptember 27-én jelenik meg kiadónk következő képregénye, a Franciaországban élő argentin szerzőpáros, José Muñoz és Carlos Sampayo munkája. Az A4-es méretű, 64 oldalas fekete-fehér kiadvány fogyasztói ára 3.500 forint, rendezvényeken engedményesen lehet beszerezni. "Rövid és viharos élete alatt…..
Papírmozi A Pilote képregényei 2020.08.19 15:29:20
A francia képregénylapok történetét bemutató sorozatunk negyedik kötete szeptember 27-én jelenik meg, a képregényfesztiválra. Ahogy a korábbiak, ez is A5 méretű, színes borítóval és fekete-fehér belső tartalommal. A 156 oldalas kiadványt Bayer Antal állította össze, fogyasztói ára 1.800 forint. Ha…..
Háború előtti magyar folyóiratokat böngészve (az Arcanumon) találtam rá erre a brit stripre is. Ahogy a nemrég bemutatott Wilhelminánál, ennél is hamar felmerült bennem a gyanú, hogy bár nincs megjelölve sorozatcím, az újra meg újra felbukkanó figurák alapján ezeknek össze kell tartozniuk. A forrás…..
Már a korai élclapoknak-vicclapoknak is voltak visszatérő figuráik, a legelsők valószínűleg a többnyire, de talán nem mindig Jankó János által rajzolt Magyar Miska és Német Miska. Ezek a karakterek nagyrészt karikatúrákban, két-három képből álló csíkokban, illusztrált vagy akár illusztráció nélküli…..
Henye Henrik kalandjai a Dolgozók Világlapjában jelentek meg 1945-ben és 1946-ban, rajzolójuk Toncz Tibor volt. Válogatás az első évfolyamból...
Gerő Sándortól már láttunk többször is Szomszéd Balázs-képsorokat a hatvanas évekből, de ezt csak most tudtam meg, hogy volt előtte is egy rövidebb strip-sorozata, méghozzá a Ludas Matyiban. 1955-ben és 1956-ban 10-10 képsor készült Kartárs Károly kalandjaiból. Íme az öt legjobb az első évfolyamból...
Képregénymúzeum Pimf Pali 2020.07.26 09:07:48
Szepes Béla ezüstérmet nyert gerelyhajításban az 1928-as olimpián, és ő volt Magyarország első síugró bajnoka. Már sportpályafutásával párhuzamosan elkezdett újságíróként és karikaturistaként dolgozni. A Ludas Matyiban 1945-től jelentek meg munkái, és itt alkotott meg 1950-ben egy képregényfigurát…..
Kassowitz Félix munkája a Ludas Matyi 1950/11. számában jelent meg...
Jankó Jánosnak ez a remek munkája a Magyar Szalonban jelent meg. A kor szokásainak megfelelően nem soronként, hanem hasábonként olvasandó. Nagyítás jobb egérgombbal...
A mintegy harminc évvel ezelőtt gombamód szaporodó független amerikai képregénykiadók egyikének támadt egy jó ötlete: ahelyett, hogy létrehozna egy új szuperhős-univerzumot, ami sokkal ütősebb lenne, mint az elkényelmesedett Marvel és DC világa, egy egészen más témát választ magának. A fiatalembert…..
A múlt szombati képregénypiacon vásároltam meg a legújabb magyar nyelvű Bonelli-kötetet, a Lukas első részét. Negyven oldalon keresztül teljesen átlagos képregénykedvelőként haladtam az olvasásával, háttérbe tolva magamban a kritikust, az izgalmas cselekménynek köszönhetően egy pillanatig sem álltam…..
„Tetszik az is, hogy egy vékonyabb füzet formájában jelent meg az első rész, így sokkal valószínűbbnek látom, hogy elég gyorsan követi majd a második.” Ezzel zártam két évvel ezelőtt az YKX első epizódjának szentelt rövid kritikámat, és most már tudjuk, hogy reményem sajnos nem vált valóra: évente…..
Lees, vagyis Peter Lees Walmesley (1908-1942) a Daily Express számára készített hetente három alkalommal képsorokat "Our Wilhelmina" címen, 1933 és 1940 között. Ezekből néhány még a harmincas években eljutott Magyarországra is. Az alábbi képsorok a Képes Pesti Hírlap 1934-es évfolyamában jelentek…..
Az általános választói jog magától értetődőnek tűnik, de a szabályozása nem az. Lényegbevágó elvi kérdés, hogy kinek jár ez a jog, és a gyakorlati következményei nagyon komolyak lehetnek. Tegnap osztott meg egy ismerősöm Facebook-oldalán egy két hónappal ezelőtti cikket, amelyben a 888.hu portál…..
Úgyszólván minden hosszabb nekrológ kiemeli, hogy Little Richard elképesztően gyorsan énekelt. Azt is megemlítik, hogy ezt azért csinálta, nehogy Pat Boone képes legyen egy az egyben lekoppintani (akkoriban „divat” volt, hogy egy slágerre több előadó is ráugrott, és csinált belőle saját verziót,…..
Ha nehezen is, de végre befejeződött az egyik leghíresebb francia kalandképregény, a XIII első ciklusának magyar nyelvű kiadása. Harmadik nekifutásra sikerült. Az első epizód – még fekete-fehérben, amerikai comic book méretre kicsinyítve – 1995-ben a kérészéletű X-07 akciómagazinban jelent meg, ám…..
Az elmúlt évtizedek legnépszerűbb olasz képregénye, a Dylan Dog hat évvel ezelőtt mutatkozott be végre magyarul, és a sorozat azóta is tart – még ha hazai kiadója, a Frike Comics nem is diktál eszeveszett tempót. Igaz, nincs is miért, hiszen az eredeti még mindig fut, havonta jön ki új epizód az…..
Képregénymúzeum Duda Dani (1957) 2020.03.29 11:36:28
A forradalom leverése után jelentős változások következtek be a magyar sajtóban. Szinte teljesen eltűntek a kizárólag propagandacélokat szolgáló lapok, és számos olyan magazin jelenhetett meg, amely a kikapcsolódási lehetőségekre, szabadidős tevékenységekre, hobbikra helyezte a hangsúlyt. Míg a…..
A szocializmus építése nem mindig ment csupán lelkesedésből, néha szükség volt némi segítő bírálatra. Ebben élen járt a DISZ (Dolgozó Ifjúság Szövetsége), amely lapjában, a Szabad Ifjúságban bátran teret adott mindazoknak, akik örömmel hívták fel a köz figyelmét a hiányosságokra. Külön rovatot…..