Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pomme-pomme

255 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pomme-pomme Költözés 2021.02.14 22:01:20
Véletlen egybeesés, de napra pontosan 13 éve indult ez a blog. (Kicsit csalok, egy napot vártam a közzététellel. :) A változó technika és a 2020-ban felborult világ miatt úgy döntöttem, itt az ideje új helyet keresni az ételeimnek. Ezentúl a http://pomme-pomme.hu oldalon folytatom az…..
pomme-pomme 2021.05.25 20:06:56
@Egeszseg figyelo: Új életet akartam lehelni a blogba, és azt a felületet könnyebben tudom kezelni telefonról.
pomme-pomme 2023.12.27 17:29:34
@Beáta Eiben:
Kedves Beáta!
Nagyon örülök, hogy írt! Igen, rokonok vagyunk. :)
Anyai nagymamám testvére, Kail Kailin Katalin Lengyel József felesége volt. A recept az Önök családjából származik, Kati néni kézírásával van meg a családi szakácskönyvben. Rendszeresen készítjük is, most is ettünk karácsonykor.
Nagyon szívesen felvennék Önnel a kapcsolatot. Kérem, írjon a zsofia.csete (kukac) gmail.com címre.
Köszönettel. Homolyáné Csete Zsófia
Pomme-pomme Rizling és pinot 2018.12.22 23:36:04
Idén az őszi borkóstolónkon kétszer három bor szerepelt, három rajnai rizling és három pinot noir. Ehhez igazítottam az ételeket is. Jók is lettek, van amelyik Szenteste újra szerepelni fog az asztalon. Előétel: Körte, gorgonzola, dió A körtét kicsit megpároltam, mellé pirított dió és gorgonzola…..
Pomme-pomme Dugók és ételek 2018.11.26 09:29:53
Ez egy jó régről itt maradt fénykép, az ételekről nem is készült, de az egy olyan vacsora volt, amit jó feljegyezni. Barátok érkeztek pezsgőt kóstolni, olvasgattam előtte elég sokat, hogy milyen ételek harmonizálnak a különböző pezsgőkkel. Végül egy elég jó ételsort sikerült összeállítani, a…..
A legutóbbi Nők Lapjában szerepelt egy beszélgetés a Tihanyi Levendula Manufaktúra tulajdonosaival, ők tették közzé egy levendulás almatorta receptjét. Vendégségbe mentünk, ilyet akartam ajándékba vinni. Közben viszont eszembe jutott, hogy a levendula sárgabarackkal nagyon jó dolgokra képes, nálam…..
Mint annyi mindennek, a fogkrémnek is megpróbáltam otthon készíthető, jól használható alternatívát készíteni. Eddig két közepesen sikeres kísérletem volt, mindkét esetben a lukreciakencei.hu oldalon található receptekből indultam ki. Egyszer készítettem egy nagyon egyszerű változatot:…..
Pomme-pomme Kedvessy karaj 2013.01.02 22:39:00
Sokat forgattam mostanában Bíró Lajos Sok vagyok című könyvét (bár az angyalkáknak hála a Szakácsok könyve és a Larousse Gastronomique mellett most kicsit háttérbe szorult), lett is belőle tökfőzelék több fordulóban. Szintén a Bock séfjétől merítettem ötletet egy…..
Pomme-pomme Nyááár van 2018.06.25 21:22:10
Mikor ma munka után beszédelegtem a Fény utcai piacra (elsősorban a rövidárubolt miatt), szerencsére még találtam néhány árust is. Úgy gondoltam, akkor most megvalósítom az eszményi háziasszonyt (lásd még "mert nem derogál, / piacra jár..."), aki a piac friss kínálatából ripsz-ropsz összeüt egy…..
Pomme-pomme Tök, kapor és krumpli 2018.06.17 19:29:21
Nagyon szép tököt kaptunk a szomszédainktól, töltött tök lett belőle. Mautner Zsófi receptjét használtam, pár változtatással. A német hátterű szupermarketekben lehet sertés-marha kevert darált húst kapni, amit én nagyon szeretek, mert karakteresebb az íze. Nem került a tökmártásba pirospaprika, és…..
Pomme-pomme Első hollandi 2018.05.13 20:39:43
Eljött a tavasz és eljött a spárga. Szerintem spárgából a zöld a legjobb vajon, serpenyőben sütve. Nincs benne semmi bonyodalom. Dragomán György is megírta, azt csak annyival tudom kiegészíteni, hogy én vajat használok kizárólag, olívaolaj nélkül, és ha köretnek használom a spárgát, akkor nem teszek…..
Az unokaöcsém reklamált, hogy én miért kapok március közepén karácsonyi ajándékot. De nem most kaptam, csak most lehetett felhasználni: Az Édes Ízeknél jártam tortadíszítő tanfolyamon a család jóvoltából. Vajas krémes díszítéseket tanultunk. Az alapanyagok ugyan nem azok, amik az én ételekről…..
Az úgy volt (lásd Janikovszky Éva egyik legjobb könyvét: https://moly.hu/konyvek/janikovszky-eva-az-ugy-volt), hogy kedves barátok jöttek hozzánk vacsorázni. Ilyenkor én már legszívesebben friss zöldeket legelnék, de azt még nyomokban sem találni. Így hát elővettem a karácsonyra kapott Furmint…..
Pomme-pomme Sokatfőzős karácsony 2017.12.29 22:54:01
Az idei volt az első olyan karácsonyom, ami-kor végre nem mi utaztuk körbe a rokonságot, hanem hozzánk jött (szinte) mindenki. Szerencsére több napra elosztva, így nem kellett egyszerre egy regimentet vendégül látnom, de kellően ki is élhettem magam a konyhában, sokféle ételt kipróbálva: Szentesti…..
Pomme-pomme Piros pöttyös szósz 2017.09.26 19:50:14
Nagymamától kaptunk egy nagy adag ízes pici paradicsomot. Tésztaszósz lett belőlük: fokhagyma, gomba, bazsalikom. A recept ennyi is, a színe miatt került ide. :)..
Pomme-pomme Csokimuffin 2016.07.17 22:50:30
Az elmúlt időszakban két muffin is született a konyhámban. Az egyik egy bloggal arrébb található, mert szappanból készült, a másikat viszont a nővéremék konyhaszekrényének ajtaján lefényképezett Schokomuffin recept alapján sütöttem. Az ott megadott cukormennyiséget radikálisan lecsökkentettem, és…..
pomme-pomme 2017.02.23 21:31:22
@Ruhr Gamer: Szoktál ilyet enni? :)
Pomme-pomme Végre nem csokitorta 2017.01.29 22:25:52
A nagy karácsonyi evészetek után minden januárban ráteszünk még egy lapáttal, mert egy bő hét eltéréssel van a leánykánk névnapja és a kisfiunk születésnapja. Idén kétfordulós lett az ünneplés, az első hétvégén csokitortákban tobzódtunk. A következő héten viszont Dancsi azzal tért haza az óvodából,…..
A lencsét legszívesebben lencseleves formájában esszük, Szilveszterre azonban lencsesaláta is készült. Némi olvasgatás és egy barátnőmmel való beszélgetés után valami gránátalmás receptet kerestem, és szerencsésen meg is találtam a Chili és vanílián. Az eredeti recepten kicsit módosítottam, nem…..
A címadó mondatot a malacot meghazudtoló módon visítozta egy éve január 1-én kisebbik gyermekem, mivel vettem egy darab bőrös malaccombot, és szerettem volna, ha nem teríti be az egész lakást a szaga, mire megsül. Így minden alkalommal, amikor kinyílt a konyhaajtó, a gyanútlan tettes rögtön…..
Pomme-pomme Sokfordulós karácsony 2016.12.24 11:03:31
Ahogy a korábbi években, idén is korábban kezdődött nálunk a karácsony, már 22-én díszítettük a fát, mivel a család többi része, ráadásul most a messze élő nővéremékkel kiegészítve a lakásunktól 200 km-re karácsonyozik. Így megtartottuk a saját kis korai Szentesténket, és most már a nagyszülők…..
Pomme-pomme Novemberi epertorta 2016.12.01 22:49:34
Elérkeztünk az idei utolsó munkahelyi születésnaphoz. Hogy milyen torta legyen, egyértelmű volt: Az ünnepelt nem túl édesszájú, viszont egy májusi epertorta láthatóan nagyon ízlett neki, így azt készítettem újra. Ezúttal természetesen nem friss eperből, de az eperlekvár + fagyasztott eper kombináció…..
Kencék a konyhámból Hófehérke 2016.11.21 07:13:13
Olyan szépséges, hófehér szappant még semmiből nem sikerült csinálnom, mint disznózsírból. A mosószappanok a legszebbek...
Kencék a konyhámból Ilyen lett 2016.11.08 22:25:08
A vasárnap esti szappanok kikerültek a formából...
Az érzés, mikor még háromnegyed órád van, mielőtt hazaérnek a gyerekek (ami alatt ugye kényelmesen össze lehet rakni egy szappant), és rájössz, hogy miután minden különleges hozzávalót (illóolajak, kókuszolaj, nátrium-hidroxid, desztillált víz, citromfűtea) gondosan ellenőriztél, csak arra nem…..
Bár most éppen ömlik az eső, a nyáron sok napfényes napot töltöttem a munkahelyen. Egy kollégákkal közös ebéd után vetődött fel, hogy egy jó limonádéval talán jobban elviselhető a "Miért az irodában ülünk, és nem a Balaton-parton?"-kérdés is. Néhány adag elkészítése után kialakult az elkészítési…..
A növénygondozás nem az erősségem. Csak a nagyon mindent elviselő, plázákban is viruló növények maradnak meg nálunk, meg a muskátlik. Tavaly sikerült még a főnökömtől kapott mentát is legyilkolnom, ami pedig az ő kertjüket kiirthatatlanul teleburjánozta. Amilyen szögletes vagyok egy csomó téren, itt…..
Kencék a konyhámból Muffin 2016.07.17 22:25:31
Photo by BG. Elmúlt egy év, és én felé se néztem ennek a blognak. Szappanok azért készültek, de leginkább olyanok, amik korábban is (borotva, mézes-méhviaszos, nemezelt (kitűnő feszültség-levezető). Meg közben dolgoztam, lett egy újabb (statisztikus) diplomám, és a gyerekek is szorgalmasan…..