Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vowel

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
De merre is van Sainsbury Angliában? Ghanima sem tudja, de nem az ő hibája, ez remek találat. Lenti levelét elküldte a stop.hu főszerkesztőjének is - engem érdekelne majd a válasz (megjött, lásd a poszt végi update-et; közben javították a cikket): Gondolom, ezt a cikket:…..
Vowel 2011.12.30 11:33:52
Boldogult ifjúkoromban, a kilencvenes évekbeli blues-reneszánsz idején volt egy együttes, a Sonia és a sápadtarcúak. Egy Pestre keveredett perui énekesnő adott elő nagyon jó zenéket magyar zenésztársaival. Ők ismertették és szeretették meg velem Janis Joplin számait, amelyeket…..
És ezt még a Google is megünnepli! Aki rámegy a keresőoldal kezdőlapjára, az egy videóval találja szembe magát, amin az animált Freddie Mercury keveredik különböző kalandokba a klip alatt szóló Don't Stop Me Now szövegét eljátszva (a videót a hajtás után meg lehet nézni itt a…..
Vowel 2011.09.05 14:23:22
Emlékeztem még az ugróbékára? A kutyanyelves perselyre? A törpeautóra? Találtam egy boltot, ahol a hetvenes-nyolcvanas évek játékai vehetők meg olcsón. A napokban egy belvárosi üzletben, a Zsigray stúdióban jártam, Budán, a Fő utca 12-ben, a Clark Ádám tér közelében.…..
Akinek már nagyon hiányzik Vágó István, most szombaton megnézheti magának ahogy a Szkeptikus Társaság tagjaival együtt túladagolja magát homeopátiás szerekkel az Országos Gyógyszerészeti Intézet előtt - tudta meg a Népszabadság. Vágó a tévéből távgyógyító mágusok után…..
Vowel 2011.02.03 14:16:46
@Kulics: erre gondolnék én is... (de semmiképp sem szeretném ezzel megvádolni :) )
Vowel 2011.02.03 14:58:08
@Husi_Laci: elég buta vagy!
Kár.
Vowel 2011.02.03 15:03:28
@Husi_Laci: én ebből a mondatodból(majd ha a vakbélműtét helyett homeopátiát alkalmaztok és felfordul a kis vakarcs akkor sivalkodsz :D) kockáztattam a szellemi szintedet belőni. Úgy gondolom, ilyet értelmes ember nem ír le. Ha tévedtem, elnézést. Néha ilyen mondatok alapján vonok le (helytelen) következtetéseket emberekről.
De valamiért úgy éreztem, nem túl szerencsés ez a mondat.
A (névtelen) feljelentés, avagy vamzerkedés története egyidős lehet az emberiséggel, már az ősemberek is bemószerolhatták egymást egy-egy szőrén-szálán eltűnő kőbalta vagy szakóca miatt rejtett barlangfeliratokon, Samu, bazdmeg, az Ötzi vitte el, láttam, itt ökleljen fel egy…..
A Facebook oldal egyik kedves követője - aki egyébként a blog rendszeres hozzászólója is - még a hét elején jelezte, hogy nagyon várja a november 24-ei napot: egyik nagy kedvencének szomorú évfordulója.Mint már többször elfordult az oldal életében: ilyenkor a…..
Vowel 2010.11.24 18:30:09
@foeniculum:
ezt én is figyeltem, és voltak sajátos jegyei R. T. dalainak, meg Deaconénak, de Freddie és Brian May munkáit már nehezebb volt megkülönböztetni (nekem).
Az Ikea kemény munkával próbálja ledolgozni hátrányát a CSI-Jóbarátok-MTI-trió mögött. Dobogón még nincsenek, de 12 eddigi találat nem rossz teljesítmény.Kilfenora beküldése a James-versenyre érkezett (küldjétek, amit lőttök!):Mintha már lett volna szó a…..
Vowel 2010.11.03 19:44:30
@kodó tamás:
ez biztos így van! ettől még elég vicceske lett ez így magyarul. Valszeg nem akkor "sérült" a szöveg, amikor svédről angolra fordították, hanem amikor angolról magyarra.

de sajnos ez benne a pakliban. Aki már fordított ehhez hasonlót, tudja, hogy sokszor nem is az egész szöveget kapod meg, majd a végén összerakják olyanok, akik nem is beszélik a nyelvet. Az elírás tényleg hiba, amit javítani kellett volna.
Vowel 2010.11.04 08:50:52
@kalandfereg:
hogy ki fordítja, az sosem derül ki, de nem fizetnek rosszul.
Egy testben, leküzdhetetlenül, megtelepszik egy másik. És senki sincs ott, ebben az egyszerre kettős és különös térben, hogy jelzést adjon róla."Megtörténik, pedig nem értem" vagy: "Elgondolni se tudom, de megesett". - Az anyaság lehetetlen szillogizmusa. (Julia…..
Kiváló videó, igaz angol nyelven, de minden szava aranyat ér. Azoknak szól, akik azt hiszik, csak ők tudják normálisan, horrible dictu, helyesen használni anyanyelvüket, és ebbéli véleményüknek minden fórumon hangot adnak, ha kérik erre őket, ha nem. ..
Ezzel a teszttel kiszámíthatod, hogy mekkora az ökológiai lábnyomod...
Vowel 2010.09.15 20:18:30
Kedden írtam egy felhívást, általános iskolás szülőkhöz meg gyerekekhez, Álljunk együtt bosszút az általános iskolán! címmel, hogy jelentsék nekünk, hogyan zajlott az évnyitó. Erre futott be az alanti levél, a legjobb anya-lánya-írás, amit valaha olvastam, megható és vicces…..
A tegnapi poszthoz kapcsolódó írást teszünk ma közzé, elodnek köszönjük!Kedves Ellenőrző blog!   Azt olvastam a minap, hogy Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár szeptembertől visszaállítaná a buktatás lehetőségét az általános iskola második osztályának végétől.…..
Véget ért a saga, megvan az ítélet, illetve egy vádalku: Charlie Sheen, a televízió jelenleg legjobban fizetett sztárja és egyik ügyeletes botrányhőse bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott vádak közül a legenyhébbekben, és ártatlannak a súlyosabbakban (életellenes…..
Én biztos vagyok benne, hogy ha az Elmü kölföldi tulajdonosai adott esetben tényleg bűnösen szerzett extraprofitot talicskáznak is ki az országból, akkor azt pont nem az ügyfélszolgálatosok bérén spórolták meg. De Edit története jól mutatja, hogy ha az embert ok nélkül…..
Vowel 2010.05.07 11:21:52
Most egy kicsit rendhagyó poszt következik, egy régit elevenítünk fel nektek, kibővítve. Mert ígéretemhez híven, tartom szavam és hozzá adom az azóta megtalált reklámokat, a már meglévők mellé. Itt a forradalmi hangulatban, március idusán egy kis apolitikus finomság. Tőlünk -…..
Vitathatatlanul a ’70-es évek napközis sikerebédje a bableves, piskóta csokiöntettel volt. A bableves ilyenkor háttérbe szorult a piskóta csokiöntet mellett (volt úgy is, hogy gulyás volt vagy húsleves). Már délelőtt pletykák keringtek az iskolában, szünetben a testvérek…..
Vowel 2010.03.30 20:13:12
@szipe: ez nem Kubai cukorka néven futott. Nagy zacskóban volt, talán fél kilós-kilós kiszerelésben, és 10 Ft-ba került zacskója.
CSiribiri cukorra emlékeztek? Sandokanos tetkómatrica volt benne.
retro gastro Kismackó szelet 2010.03.30 06:36:00
A Kismackó hasonlított a Balaton szelethez, de tejcsokival volt bevonva és kisebb is volt. Legnagyobb baj mégis a csomagolással volt: a dedós maci kép miatt már második általánosban számüzetésre kényszerült. Kismackó csokit enni ciki volt, ezért 7 éves korom után már csak…..
Vowel 2010.03.30 20:01:46
@AgentO: jáj, ez MENNYIRE igaz!!!!!!! :))))))
Nem olyan eredeti ez a J.K. Rolling, mint képzelnénk: a Harry Potterben szereplő mindenízű cukorkának ugyanis van előzménye, mégpedig egy amerikai cukorkagyártó, ami már 1898 óta gyártja a legkülönbözőbb ízű cukorkákat. Ez a Jelly Belly. A világhírű regény miatt állítólag…..
RE:blog Homepátiás matematika 2010.02.26 10:43:00
Mint az orránál tovább látó ember (és ez esetemben nem kis teljesítmény) engem sem tud meggyőzni a homeopátia, hogy finoman fogalmazzunk. Az elmélet alapját képező, már első blikkre egyértelműen hamis - vagy túlcsorduló jóindulattal: bizonyítatlan - alaptételeket adottnak…..
Nem tudunk egyelőre többet, mint amit a Tumbleren, a Mefikrolog blogon talált kép mutat, de az sem kevés. Eszerint a Westendben nyílhat meg a Budapestről világváros létére eddig hiányzó amerikai kávézólánc első szeme. Tavaly ősszel még arról cikkezett több lap, hogy a Váci…..
Vowel 2010.02.08 08:15:48
@sorica123:
én például szívesen kezdeném ilyen helyen a reggelt! Nem azért, mert sznoba vagyok (vagyis dehogynem, és sosem növöm ki, már öreg vagyok hozzá) hanem, mert otthonról dolgozom, kvázi, amikor akarok, tehát királyság (lenne) néha így indítani a reggelt! :)