Regisztráció Blogot indítok
Adatok
camelus

0 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megkezdődik Khe Sanh ostroma Khe Sanh nevét a demilitarizált övezetben dúló harcok kapcsán már említettem: Dél-Vietnam legészakibb sarkában ez volt az utolsó amerikai támaszpont, nem messze a 9. számú főúttól, az északi határzónától 25 kilométerre délre és a laoszi határtól 16 kilométerre keletre.…..
Szerző: Kalmár Miklós    Az első világháborút követően Európa már többé nem volt az, ami korábban; felbomlott az Osztrák-Magyar Monarchia, keleten, Oroszországban forradalom és polgárháború zajlott, a győztesek és a vesztesek egyaránt a gazdasági csőd szélére…..
Belsőség Heti merítés 2015.06.07 08:15:13
Motorozz négy keréken! A legőszintébb, legjobb visszajelzést egy kisgyerek reakciójából látjuk. Ott nincs irigység, se mérlegelés, hogy most ennek szabad-e örülni, vagy le kell-e nézni a másikat, netalán utálni kell-e az illetőt. Kisgyerek nem tetteti, mint egy szomszéd a…..
Történt, hogy a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke hárommillió forintos támogatást vett föl az általa vezetett bizottságtól a devizahitelének végtörlesztésére, még 2012-ben. Gömöri Zsolt egyébként Deutsch Tamás (tudjátok, aki soha nem volt kokós) javaslatára kapta a…..
Belsőség Heti merítés 2014.11.30 09:38:10
Az imádnivaló ékszerdoboz ... Azzal, hogy megvettük az autót, egy álom vált valóra, főleg az öregemé ... az igazi az lenne ha még állna mellette egy biturbós Ghibli II...:D A kicsi francia, aki sokat utazik A használata közben rájöttem még: nagyon koszolódik az…..
camelus 2014.11.30 10:40:04
@Hurri Kán: azért a dolog nem ennyire egyszerű. Ha a 90-ből (meg párszázezer hitellel) vesz egy romot, akkor szennyezi a levegőt és az állam csak az átírási díjat kapja, meg a számlacsalás utáni ÁFÁt.
Azzal, hogy új autó vett az állam kapott:
nincs levegőszennyezés
Kb 1 millió forint ÁFÁT meg regadót
A márkakereskedő bejelenti az embereit tehát van munkaadói járuléktól az személyi jövedelemadóig minden
garanciális időben szintén márkaszervízbe ment, ahol ÁFÁs számlával javítottak
a hitelhez kapcsolódóan is egy csomó bevétel volt
és mind a kereskedő/márkaszerviz mind a bank eltartott egy csomó embert a pénzén

Tehát az állam számára, még akkor is nyereséges lenne az üzlet, ha a hitel 25%-t kifizetné. De a mostani devizahitelesmentésnél erről szó sincs. Alapvetően a bankokat szívatják és az MNB nyer rajta realizált árfolyamnyereséget. Szóval ne féltsd a pénzedet, te mint állampolgár jól jártál
camelus 2014.11.30 10:50:02
@nick papagiorgo: Pedig egyszerű.
3 milliós autó. 2 évesen ér 2.3m-t. 700e-t a muksó kifizet (nyilván kb az összegek). A kereskedőnél 2,3m+700e=3misi ő a pénzénél van, hiszen van jutaléka is.
A muksó meg két évente új autóban ül. Ma is ez a divat külföldön 3-4 év tartósbérlet havi 250-500€ (autótól, felszereltségtől függ) és a muksó mindig új Minivel-Audival-BMW-vel jár...
camelus 2014.11.30 10:52:54
@Hurri Kán: amig garis, te is láttad vitt olajból a márkaszervizben. Amikor nem garis, akkor tudod jól:-)
Belsőség Heti merítés 2014.11.16 09:47:24
Paszikaaaa Tehát: sportosan vezetek, pályán is, mindenhol, szeretem ha egy autó megy, megindul, a hegyekben nagyon jól fekszi a kanyarokat, és meg tud állni, ja és diesel-párti vagyok! Chevrolet Cruze, hmmmmm! Nem rossz, de nem is kimagasló, azért eltudnék képzelni egy jobbat…..
Elég nagy port vert fel Zách Dani legutóbbi riportja, melyben egy látszólag naiv és jóhiszemű ügyfél kanosszáját dolgozza fel, melynek végén rengeteg kidobott pénz és egy működésképtelen autó állt. A cikk után temérdek levelet kaptunk, nem csak a konkrét szerelővel…..
Belsőség Heti merítés 2014.11.02 08:46:40
Ceausescu bosszúja Nem is vártam túl sokat tőlük csak hogy némi sárdagasztást kibírjanak. De nem bírták. Fapados élvezet 2003 körül jött az ötlet édesapámnak, hogy le kellene cserélni az akkor használt Citroen BX-et, ami inkább megbízhatatlan pénznyelő volt mint…..
Belsőség Heti merítés 2014.10.12 08:41:34
Lomha, de szeretni való, hűséges, gazdaságos Külső - ez egyéni megítélés kérdése. Kicsit retrós, különösen elölről. Elölről tetszik is, hátulról már kevésbé. Bár nekem a régi szekérszerű Fiat Multipla is tetszett :-) Használható gépezet, ami bírja a mindennapi…..
Lassan itt a nyakunkon a párizsi autószalon! De vajon érdemes elmenni ilyenkor Párizsba? Okés, Párizs gyönyörű…   Ott van mellette Disneyland… A hangulatos francia vidék… Csakhogy a szalon ezzel reklámozza magát… Ami a gyakorlatban a látogatók számára így…..
Ezt egyszerűen nem értem. Mi, újságírók az autószalonokra a sajtónapokon megyünk. Kiváltságos helyzet, tudom, de szükségszerű. Ilyenkor ugyanis mindenki dolgozni van ott, az egyik fotós tudja, hogy a hóna alatt a másik nem a pénztárcáját akarja ellopni, hanem ő is éppen lő,…..
Belsőség Heti merítés 2014.10.05 07:50:57
Túlélőtábor az autóban Munkacélra kaptam a cégemtől egy ilyen csodát, és elmondhatom, hogy nem teltek unalmasan a napjaim vele.A szervizek mellett szól, hogy a gyári hulladékanyag ellenére mindent megtesznek, hogy ne gyújtsák rájuk a szervizt. Tudással és találékonysággal…..
Belsőség Heti merítés 2014.09.28 08:16:40
Szentségtörés, amikor a Volvós BMW-t vesz Már többször tapasztaltam, hogy megállok a zebra előtt és néznek rám, mintha csoda történt volna. Megállt egy BMW? Tényleg? Sportos családi kisbusz A váltó rövid áttételű, a fokozatok egymáshoz közel esnek, így dinamikusan…..
Belsőség Heti merítés 2014.09.21 09:36:57
A legcsajozósabb vas A legújabb LAMBÓ! 2014 év meglepetése!! Az enyém az első Magyarországon, de lehet, hogy egész Európában sem sokadik...GIUGIARO DESING! Sportautó túrázóknak és nagycsaládos hintó A lényeg: sokáig kerestem egy autót, amibe beleférnek a biciklik,…..
Talán még emlékeztek rá, hogy pár hónapja arra kértem az országfelelősöket, írjanak arról, milyenek az emberi kapcsolatok abban az országban, ahol élnek. Nos, még mindig jönnek az írások, ma B. posztját olvashatjátok Franciaországról és arról, vajon tényleg olyan…..
camelus 2013.07.03 10:55:18
A fizetések nagyon elszálltak a posztírónál. Párizsban 2500€ az átlagfizetés, de vidéken (és minden vidék ami nem Párizs) olyan 20-30% kevesebb.
A 8000€ fizetés az nem senior hanem egy erős középvezetői fizetés.
Ami a brutto-netto vonalat illeti a családi adózás miatt, ha valaki egy fizetésből él, 2-3 gyerekkel akkor nagyon keveset fizet arányaiban, míg egyedül simán lehet 30-40% az adó. Ez eléggé meg tudja kavarni a képet.
A franciák munkahelyen nehezen barátkoznak, főleg a vezetői szinteken, attól lejjebb és a magánéletben jobb a helyzet, ha beszéled a nyelvet.
Egyébként megint csak vidéken sokkal jobb a helyzet.
Párizsban inkább ugy néz ki, hogy mindenki megy a maga módjára egy fallal körülvéve, amit ha áttörsz (mondjuk mert segítséget kérsz) akkor segít-kommunikál, de magától sose lépné át.
Autózásban nagyon figyelmetlenek, nagyjából szarnak a szabályokra, balra kanyarodó sávból jobbra megy, vagy mert későn jött rá, vagy mert ott nem volt senki és ezért arra ment. DE nem aggresszívek és nem támadnak vissza (100ból 99). Ezért aztán igazából ha figyelsz rá, hogy éppen ki bambult el akkor könnyebb és jobb vezetni mint otthon.
Állást keresni először magyarokon vagy más bevándorolókon keresztül érdemes, esetleg interim meló és csak egy-két heli munka után van igazi esélyed direktben melót kapni.
Persze ez változhat, ha hiányszakma vagy nagyon jó vagy és ez kiderül.
A lakásbérlés horror, főleg Párizsban, de most a válság miatt talán lesz némi javulás - egyre több lakás van 2-4 hónapig hirdetve, van hogy fél év alatt sem megy el. MIközben régebben szinte 1 hét alatt elment minden.
A szolgáltatások szinvonala változó, de mondjuk jellemző hogy 5ből egy ételrendelést elrontanak vagy nem találja a futár a kapucsengőt.

Az angol nyelv használat sokat javult, egyre több helyen beszélik és egyre több helyen van, hogy nem néznek ki mert nem tudsz franciául.
Ami nehéz (főleg Párizsban) az a gyerek ügy, mivel:
- a metrónál nincs mozgólépcső nehéz a közlekedés
- játszótereken hétközben főleg észak-afrikai babysitterek vannak a gyerekekkel, akik nem figyelnek rájuk ezért a gyerekek néha kimondottan aggresszívek
- Nagy a kosz, kutyaszar az utcákon, ami kicsi gyerekekkel veszélyes
- kertes ház vagy messze van vagy nagyon drága
- bölcsi drága lehet
- minden értelmes és jó helyen nagy a tömeg
- normális méretű lakás drága

Cserébe óvoda-iskola ingyenes, napközi olcsó, kaja elfogadható, megtanul a gyerek franciául, a játszóterek amúgy nagyon jók és éjszakára bezárják.

Szóval összességben: egyedüliként Párizs király, családdal jobb bárhova máshova menni. Általánosságban nem kell félni Franciaországtól, de nem is ezt javasolnám első helyen (hanem pl Németo-t, ahol a mentalitás közelebb áll a magyarhoz)

Ez 3.5 év tapasztalata.
camelus 2013.07.03 11:04:36
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Hát nekem van tapasztalatom mind a két irányba. Van az utcánkban (Párizs, 15. ker) olyan is, aki kézzel lábbal megpróbál megérteni (vagy nyelvet vált) és van olyan is, aki csak a francia és ha belevered az orrát valami akkor érti meg a mutogatást.

Ugyan így, van olyan, hogy vénasszonyok elkezdik csodálni a 3 gyerekünk (szépek na:-)), de ugyanakkor volt már olyan is, hogy idősebbek beszóltak, hogy külföldiek húzzatok innen.
Azt a közhelyt mindenki ismeri, hogy a háborúk jelentős lökést adnak a haditechnikának (is) és minél tovább tart egy háború, és minél több a résztvevő ország, annál több új fegyver és haditechnikai eszköz jelenik meg a frontokon. Gondoljunk csak az első világháborúban a…..
Belsőség Heti merítés 2013.03.10 12:28:40
Kiváló útitárs Jelenvoltam mikor az autó megérkezett a kereskedő telephelyére, nagyobb hibát nem találtam rajta, de néhány bosszantó apróságot igen. Az autó egyik (pont a motorindító) akkumulátora teljesen le volt merülve. Kérésemre sem cserélték ki, csak…..
(A nevek értelemszerű behelyettesítésével bármelyik családban nyugodtan- és valószínűleg indokoltan -felhasználható.)   Címzett: Titkárok és Titkárnők Érdekvédelmi Szakszervezete Téma: Panaszlevél Iktatószám: 2012/11/12-AY-517   Tisztelt Cím!   Abból…..
camelus 2012.11.12 10:26:15
Nem, ebben a cikkben nem valamely posztszovjet állam demokratikusan megválasztott örökös diktátoráról és feleségéről van szó, hanem a hidegháború korai éveinek néhány érdekes, nem egy esetben sci-fibe illő brit légvédelmi lövegéről. Ezek közül a legtöbb megrekedt a…..
camelus 2011.07.21 22:16:32
@Sonko: Izraelben sokat használták a Bradley légvédelmi gépágyús verzióját, ami pl városi harcászatban (Bejrút) nagyon bevált.
Hajókon ott van a Phalanx lőveg, amiről csodákat mesélnek és még folyamatban van a továbbfejlesztése.
Libiában több ilyet is mutattak, bár a hatásfok azthiszem inkább negatív (odavonza az ellenséges gépeket, akik mivel Nato fegyverzetet cipeltek elég hatékonyan visszalőttek).
A cikk amúgy jó, az angolok amúgy is kedvenceim, egyszer lehetne írni a légvédelmi struktúrákról egy irást (pl az angol és a német összehasonlítása, a radarok, földifigyelőktől a vadászírányításig). Nekem biztos nem lesz időm:-(((
camelus 2011.07.22 21:15:03
Három gyermekhez többféle módon juthat az ember: kitartó gyermekszüléssel, jól sikerült második házassággal, az ügyesebbek egy patronból megoldják. Viszont ilyenkor egy csapásra szembesülnek az nagy kérdéssel: milyen autóban fér el három gyerekülés? Mai cikkünk…..
A Zugügyvéd is most találkozott a következő ítélettel, amelynek indokolása felülírja az eddig szokványos joggyakorlatot a felhasználói tartalmakkal kapcsolatban:  "Tekintettel arra, hogy az alperes által szerkesztett lap a sajtótörvényben  rögzített kritériumoknak…..
camelus 2011.07.06 09:49:25
A médiatörvény hatálya az internetes sajtótermékekhez fűzött kommentekre, blogbejegyzésekre, fórumokra nem terjed ki, és az internetes vagy nyomtatott sajtótermékek esetében eleve csak a június 30-át követően megjelent tartalommal kapcsolatban alkalmazható, mondta Koltay András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának tagja.

Koltay András szerint a július 1-jétől alkalmazható jogszabályok változást hoznak a sajtójog korábbi állapotához képest, a szabályozás azonban csak a szerkesztett tartalmakra vonatkozik. A komment még akkor sem tekinthető szerkesztett tartalomnak, ha moderálják azt, hiszen nem a szerkesztő döntésén múlik, hogy mi kerül ki az internetes oldalra - utalt a médiatanács tagja a Népszava egyik cikkéhez fűzött kommentek ügyére, amellyel kapcsolatban a média- és hírközlési biztos vizsgálódik.

Mint ismert, a Népszava Online június 8-ai cikkével (Schmitt Pál: erős jellem volt Mádl Ferenc) kapcsolatban tájékozódik Bodonovich Jenő. "Ismereteim szerint a médiabiztos azt próbálja kideríteni, hogy a kifogásolt írás vagy szöveg egyáltalán a médiaszabályozás hatálya alá tartozik-e, hiszen ő maga is csak szerkesztett tartalommal kapcsolatban vizsgálódhat" - mondta a médiatanács tagja.

Koltay András a július 1-jétől a nyomtatott és elektronikus sajtótermékekre alkalmazható jogszabályokról elmondta még: bár ezen alapvető szabályok jórészt eddig is léteztek valamilyen formában a jogrendszerben, a médiatörvény világos eljárásrendet határozott meg, elsősorban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsát jelölve ki a vizsgálatok lefolytatására. A sajtóra olyan alapvető szabályok vonatkoznak (emberi méltóság és a gyermekek védelme, a gyűlöletbeszéd tilalma), amelyek megsértése ellentétes a demokratikus jogállam alapértékeivel, és amelyek betartása szükséges a működőképes társadalmi nyilvánosság fenntartásához.

hirdetés

Hozzátette: a testület célja az, hogy elsősorban a szakmai szervezetekre bízza a szabályok felügyeletét, erre a társszabályozás ad lehetőséget. A médiatanáccsal szerződő szakmai szervezetek - eddig egy ilyen megállapodás jött létre a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületével - felhatalmazást kapnak a nyomtatott és internetes sajtótermékekkel kapcsolatban beérkező panaszok kivizsgálására.

A szakmai szervezet eljáró tanácsának döntése nyomán megszülető elsőfokú határozattal szemben szintén a szakmai szervezetnél lehet fellebbezéssel élni. A médiatanácshoz csak akkor kerül egy ügy, ha a másodfokú döntést is vitatják a felek, a testület azonban ebben az esetben is csak az eljárás jog- és szabályszerűségét vizsgálhatja - fűzte hozzá Koltay András.
Internetet találtak egy kínai férfi végbelében az Észak-koreai hatóságok. Az ázsiai országba DVD-n próbálták becsempészni a világhálót. Akár nyolc évet is kaphat felakasztva és lefejezve az a kínai férfi, akit szombaton kapcsoltak le az észak-koreai nem annyira titkos…..
Rájöttem! Magyar Nemzeti Bank 2011.07.04 09:00:00
A Magyar Nemzeti Bank egyetlen, az egyszerű ember számára is hasznos tevékenysége, hogy negyedévente meghatározza az alapkamatot. Bár nem kell túl sok ész egy fél százalékos változtatáshoz, mégis mindig úgy állítják be, mintha ennek valami hatalmas jelentősége volna.Ez azonban…..