Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Buff A Ló

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Múlt héten nagy sikert aratott Örs posztja Alaszkából, amelynek megígértem a folytatását. Miért ne kezdjük a hetet az alaszkai kalandok folytatásával. Ha valaki nem olvasta volna az első posztot, a figyelemre méltó fotókkal, az itt megteheti.  Fairbanks, a város Fairbanks az…..
Buff A Ló 2015.03.30 23:33:41
@qkuc:
van más közlekedési eszköz is, bár tény, hogy el lehet jutni rómába rollerrel is. :)

szóval ajánlom figyelmedbe a közvetítőket (kölcsönzőcég, személyi tanácsadó és egyéb polírozott neveken futó ügynökök).
nekem nagyon kevés önéletrajzküldésembe és önéletrajzkalapálásomba került, hogy interjúra hívjanak. pedig mint tudjuk az állásvadászat és a cv - testre szabás nem csak utálatos, idegőrlő, de rendkívül időigényes tevékenység is. a közvetítőcég leveszi a válladról ezt a terhet. persze busás jutalékért cserébe, viszont a jó hír az, hogy ezt a jutalékot nem veled fizettetik meg, hanem a munkavállalót kereső céggel.

most már a következő ország felé kacsintgatok, és eszembe se jut más, mint kényelmesen várni, amíg hívnak. böngéssze az állásokat a közvetítő! :) sok esetben fizetik a kiutazást, szállást az interjúra, legutóbb engem a vasútnál vártak és onnan kocsival fuvaroztak a megbízóhoz.

akkora a szagemberhiány, hogy alig van olyan nap, hogy nem telefonálnak, néha már terhes is. de legalább nem napi 3 órám megy rá.

a mondottak német nyelvterületről szólnak, de gyanítom, hogy másutt is van ennek kultúrája.
Buff A Ló 2015.03.30 23:33:43
@Philosoraptor: a szűkebb pátriárkámban ezt máshogy mongyák. ;)
Buff A Ló 2015.03.30 23:33:45
@geegee: illetlenség kérdezősködni, faggatózni. van, aki a véleményével és a lenyűgöző személyiségével akar jelen lenni, nem a földhözragatt aktuálparamétereivel. le a geopolitikai determinációval! :)
ő is nyilván sehol lakik, nem akar önkéntes adatszolgáltatóvá válni a magaszabta korlátokon túl (üveghegyen innen). meraszongya: kinekmiközehozzá az internet nagy trollbarlangjában?
A mai blogajánló részint nagyon személyes, részint nagyon aktuális lesz. Az egyikben szó lesz egy fiatal család számára a lehetséges legnagyobb örömhírről, aztán lesz szó inetrkulturális bevásárlásról, és nem maradhat el egy igen aktuális téma, az óraátállítás…..
Buff A Ló 2015.03.29 21:46:22
@morsels: szintén közel 10 éve lehetett, hogy a pesti keleti pályaudvar aluljárójában két kínai üvöltött és gajdolt, iszonyat hamisan evangéliumi keresztény térítő dalokat, ékes magyar nyelven, de az erős akcentustól alig érthetően - arról, hogy mennyire jó érzés, hogy jézus megváltotta őket. közben egyikük szintetizátoron kísért, ami tovább fokozta az élményt.
mindeközben előttük a pályaudvar törzsközönsége, néhány hajléktalan szopogatta a kannás borát, de volt köztük, aki állva csápolt a performansz felett (vagy a plusz kannás bortól?) érzett eufóriájának kifejezéseként.
szürreálisabb aligha lehetett volna.
Buff A Ló 2015.03.29 23:33:48
@Philosoraptor:
de legalább végre hallottunk egy reális számot is...

45 év nem a világ, még orbán rasi is csak frissnyugdíjas lesz addigra. :)
Határátkelő Milyen a jó suli? 2015.03.28 06:41:00
Az elmúlt napokban valamiért többször is felmerült az oktatás témája a Határátkelőn, vagy éppen belefutottam olyan cikkekbe, amelyek ezt a kérdéskört taglalták, úgyhogy arra gondoltam, ma beszélgethetnénk erről, akár úgy, hogy megfelelő, kurrens tudással vértezik-e fel a…..
Buff A Ló 2015.03.28 21:31:19
@Mirjam2:
a korral nincs semmi probléma.
te örülnél, ha a műszaki iskolában olyan tanár tanítaná a gyereked, aki azzal büszkélkedik, hogy egy egyismeretlenes egyenletet se tud megoldani?
Buff A Ló 2015.03.29 09:31:37
@diggerdriver:
abban egyetértek veled, hogy attól, hogy jogod van megkérdőjelezni bármilyen tekintélyt. (én is köpök rájuk.)

rezsőatya általában van rád kibukva (bár gondolom ezzel senkinek se árultam el nagy titkot), nyilván nem jön be neki a nagymellénnyel megmondós, tiszteletlen stílusod. a végtelen magabiztosság mondjuk sokszor a korlátoltság (a saját korlátaink nem-ismeretének) jele.
van ez így, sokaknak nem jön be, ami persze nem jelent semmit. legalábbis semmi fontosat.

szerintem nagyobb baj a világgal, hogy az emberek tisztelettudóan hajbókolnak a tekintély előtt és szorgalmasan bólogatnak, bármit is mondjon. a többség nyakán az a gömbhöz hasonlító kinövés csupán biodíszlet.
(amiből persze nem következik, hogy a többieket sértegetni, leszólni "oké" lenne.)
Nem is olyan régen volt egy érdekes rendezvény a Menedék Egyesület szervezésében Variációk Migrációra címmel. A Menedék ugye alapvetően a bevándorlókkal, menekültekkel foglalkozik. A szervezet idén húsz éves, és a migráció éppen idén igen forró téma a politikai…..
Buff A Ló 2015.03.28 20:31:15
@QUERCUS: mindig vidám perceket szerez, amikor nagyon hozzáértők megmondják a nagyon igazat. most például arról, hogy az ndk felzárkóztatás sehol tart.
ez majdnem olyan ütős, mint amikor hinta magyarázta, mennyibe kerül a csirkemell németországban meg londonban.
Buff A Ló 2015.03.28 21:09:00
@QUERCUS: ha csak felannyira lennél intelligens, mint amennyire bunkó vagy, talán odafigyelnék a böfögésedre.
Buff A Ló 2015.03.28 22:25:54
@Jess G: egyetértek, és hasonlóak a tapasztalataim német nyelvterületen.
egy csomó anyanyelvű kollégám van, igen messze vagyok a tökéletes nyelvtudástól, de ez nem akadályozza a főnökeimet vagy a kollégáimat abban, hogy engem ugyanúgy beosszanak ügyfelezni és supportra, mint a többieket.
mondjuk, tévébemondónak biztos nem vennének fel, de más hátrányát nem igazán érzem a munkámban.
A most következő határátkelés nem mostanság történt. Mindenkinek a rokonsági, ismeretségi körében vannak disszidálási történetek, amelyek ugyanúgy egyéniek, személyesek, sorsfordítók, mint a maiak, bizonyos értelemben még élesebb a váltás, mint manapság.…..
Buff A Ló 2015.03.25 20:49:47
@Muscari: szerintem nem lehet hibázni az életben hozott döntésekkel.
nem lehet objektíven megítélni, hogy menni vagy maradni "hiba" volt-e. még magunkról sem, főleg nem másról.

döntések vannak, de az soha ki nem derül, hogy "mi lett volna ha". ha pedig nem derül ki, akkor azt se tudjuk, hogy hiba volt-e a döntés.
Buff A Ló 2015.03.25 22:35:08
@~~Babette~~: broáf...
volt régen az a (markos?)-kabaré, hogy "kalandvágyból maradtunk itthon".

hát, kb. ez jut eszembe. nem azok az igazi kalandorok, akik eljönnek, hanem akik maradnak, és ilyen viszonyok között próbálnak meg a víz felett maradni, netán érvényesülni.
az övék az igazi bátorság...

(olyanok ők, mint a cigány viccbéli lova, amelyik fejjel megy a falnak: nem vak, csak vakmerő?)
Merüljünk el Egyiptomban, az egészen apró részletekben, a közel-keleti bidétől, az érzelmek kifejezésén át, a nyaktörő közlekedésig, Timi segítségével, aki országfelelős és rendszeres szerző, többször is írt az országról korábban. (Még itt és itt.)Lássuk a…..
Buff A Ló 2015.03.24 22:14:43
@FutureFry: :)
igen, sőt, ha maximális biztonságra törekszünk, akkor mindkét zsebünkben viszünk egy-egy bombát, hiszen ki hallott már olyan repülőről, amin egyszerre HÁROM bomba volt... ;)
Buff A Ló 2015.03.24 23:21:36
@~~Babette~~: miért?
hát nyilván, hogy a babazsúron a fapine-ek (ez francia szó, ejtsd: fápen) mellett egy említésre méltó lény, egy igazi férfi hangja is hallatsszék.
Buff A Ló 2015.03.24 23:21:49
@diggerdriver: nem hiszem, hogy sértegetni akart. ő csak kinyilatkoztatott. a kérdés az, hogy kell-e mindenkinek szótlanul tűrni a szemellenzős, buta, lealacsonyító kinyilatkoztatásait. (akkor is az, ha nem személyeskedésnek szánta.)
A sok képes múlt hét után visszatérünk a „klasszikusokhoz”, ma rögtön egy németországi poszttal indítunk. Tonyika lassan három éve él ott családjával, lassan már az összes közoktatási formát kipróbálták, kipróbálják a bölcsitől (ami valójában a magyar értelemben…..
Buff A Ló 2015.03.23 20:02:09
@tanato: a 20-as évek emigráns (bécsi) magyar napilapjában olvastam egy cikket a napfürdőzés veszélyeiről. mókás volt, kifejezetten mulatságos, ilyen mondatokkal:

"Manapság Németországban, Ausztriában és az utódállamok némelyikében is már számos, szakszerű vezetés alatt álló lég- és napfürdő működik. Ezeknek közönsége már eleve alapos kioktatásban részesül, hogyan fogadja a napsugarak áldását.
(...)
A rendszeres napfürdőzés elengedhetetlen előfeltétele az, hogy a napfürdőző-jelölt, mielőtt megkezdi kuráját, kérje ki orvos tanácsát. Csak akit az orvos alkalmasnak talál, annak válhat a napfürdő javára.
(...)
A napfürdőnél sokkal kevésbé veszélyes a fény- és légfürdő, mely főleg olyan ideges és gyönge szervezeteknek ajánlható, melyek a napfürdőket nem birják el."
.
anno.onb.ac.at/cgi-content/anno?aid=bmu&datum=19230712&seite=3&zoom=33
Buff A Ló 2015.03.23 20:02:21
@Határátkelő:
A napokban volt egy rádióműsor, mely visszahallgatható interneten keresztül is a rádió weblapján:

Tér-Idő
A magyarországi migránsok tárgyai
2015 március 18.-19., szerda-csütörtök 14:34

A Néprajzi Múzeumban 2011. és 2014. között került sor a Bevándorló közösségek tárgyközpontú vizsgálata Budapesten című kutatásra. A kutatás tudományos eredményeit bemutató kötet Vándorló tárgyak címmel jelent meg.
A kutatók azt vizsgálták, a kortárs muzeológia miként képes értelmezni a köztünk élő bevándorlókat és tárgyaikat? Milyen szerepük van a tárgyaknak az új környezetbe való beilleszkedés és gazdasági érvényesülés során, az otthon újrateremtésének kísérleteikor vagy például az élettörténetek és az emlékek megalkotásakor? Ezek a tárgyak mit mesélhetnek el nekünk egy változó világról, ahol a Másikkal való kulturális találkozások egyik legfontosabb színtere éppen a saját társadalmunk lett?
A terepmunkán alapuló kulturális antropológiai vizsgálat abból az előfeltevésből indult ki, hogy a migrációs és a tárgyelméleti megközelítések közös alkalmazásával új oldalról ismerhető meg a bevándorlók élete. A bevándorlók és tárgyaik viszonyának elemzésével hasznos információkat szerezhetünk például a migránsok integrációs stratégiájáról, a távoli otthonnal kialakított kapcsolatok jellegéről, a transznacionális kötődésekről és az otthon újrateremtésének kísérleteiről, a tárgyak és az emlékezés viszonyáról vagy éppen a másság és az azonosság tárgyakban testet öltő diskurzusairól.
A műsorban megszólal Szeljak György kulturantropológus, a kutatás vezetője, aki andoki vállalkozók tárgyait kutatta, továbbá Kerezsi Ágnes, aki orosz feleségek tárgyhasználatát vizsgálta.

***
Esetleg érdekes lehetne erről egy körkérdés, ki mit vitt magával és mit hagyott itthon. Főleg érzelmi, nem praktikus-funkcionális megközelítésben.
Buff A Ló 2015.03.23 22:52:35
@mojyo:
hallgat:
http://hangtar.radio.hu/kossuth#!#2015-03-18

letölt:
data.hu/get/8608040/Ter-Ido_A_magyarorszagi_migransok_targyai_201503_18-19.zip
Már ígérgetem itt a napfogyatkozásos posztot tegnapelőtt óta, így ideje beváltanom az ígéretemet, különösen, mert többen is küldtetek szuper képeket. A megszokottól eltérően többen is érkezett Magyarországról, aminek örülök. Úgyhogy nézzük, ki, hogy látta, milyen…..
Buff A Ló 2015.03.22 15:47:06
@CJKrisz:
így is hozzá lehet állni. de akkor nem kéne az összes orvost elzavarni árkot ásni, hogy ne álljanak az evolúció nemes feladatának útjába? végül is ők se csinálnak mást, mint akadályozzák az "életre alkalmatlanok" (petőfi sándorok és hasonlók) leselejtezését.
Buff A Ló 2015.03.22 16:57:05
@CJKrisz:
szerintem az az igazán veszélyes, amikor teljes napfogyatkozáskor bámulsz a takart napra, s az hirtelen előbukkan. a többi esetben én is azt hiszem, hogy többnyire az egészséges reflexreakció megvéd.

a lényegen nem változtat: nem tartom alaptalannak a körülötte folyó lármát. ha emberek tucatjai / százai vakulnak rendszeresen a napfogyatkozásokkor, akkor az elég ok kell legyen az óvatosságra.
Buff A Ló 2015.03.23 18:45:37
@~~Babette~~: nekem kicsit olyan érzésem van ezeknél a napfogyatkozásoknál, mintha a styxen túl járnék, a túlvilágon. fémesebbek a színek.
Nem minden ország akarja kiátkozni a határátkelőit, akad olyan is, ahol állami programokkal készítik fel őket arra, milyen is az élet külföldön és hogyan kell minél könnyebben beilleszkedni. Pedig ez az ország Ázsia egyik leggyorsabban fejlődő gazdaságával dicsekedhet. (fotó:…..
Buff A Ló 2015.03.22 12:11:32
@M. Péter: ilyen alapon az ortodox egyház is fizethetné, hogy kampányoljon a "murvalobbi" és a "betegségek" ellen.
az igaz, hogy nekik már kevesebb az olajuk, mint az oroszoknak. :)
Buff A Ló 2015.03.22 15:02:13
@diggerdriver:
Köszönjük, megédesítette vasárnapunkat. Méltó imádság az úrnapjára.

Kissé szókimondó, sőt alpári, de remekül tükrözi a közélet magyar néplélekre tett kulturális hatását.