Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VilosCohaagen

27 bejegyzést írt és 146 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Potemix-reklámok szintjéig süllyedő egykori világválogatott, az önbizalomhiányos varázsló és Váczi Zoli, aki Messinél is jobb lehetett volna, ha a folyadékmegvonásos alapozásban hisz. A magyar futball ugyan megsemmisült 1986-ban, de földet rá, mert a legröhejesebb idegenlégiósok után most itt…..
VilosCohaagen 2019.07.09 22:09:52
@aranyláz:
Ebben a coubban az első és a harmadik - coub.com/view/19yol0
A Page Not Found történelmi gonzóblog szerkesztősége 2013, 2014 és 2015 után az idén is elkészítette az esztendő közéleti csúcseseményeit rangsoroló listáját. Sokat elmond az évről, hogy egy szakaszában hiába keresték izgatottan a Page-posztokat az interneten, a képernyőn az állt: page not found.…..
Elképzelhető, hogy egy nagyobb energiaválság után Oroszország az EU támogatásával megszállja Norvégiát? Elsőre elég nagy baromságnak tűnik, de még inkább annak tűnhetett ez 2008-ban, amikor Jo Nesbø elkezdett dolgozni az Occupied (norvégül Okkupert, magyarul Megszállva) című sorozattervén. Az azóta…..
Sokan óvtak, hogy ne nyissuk ki ennek a szobának az ajtaját, de megtettük. Történelmi műsorunk, a Régen minden jobb volt legutóbbi adásában a Magyar Televízió elmúlt harminc évének 10 legrosszabb műsoráról beszélgettünk. Vendégünk László Ferenc, a Magyar Narancs kritikusa volt...
VilosCohaagen 2016.02.17 23:41:06
@agarik:
1996-ban a honfoglalás 1100.évfordulájára hozták be Hornék (MC, ugye) - a projektorra rábasztak egy idézetet, meg a háttérben elhúztak pár lovat, meg patetiklus narráció és a beszállítók már mehettek is a pénztárhoz.
Hősök, akiknek a mozdulatait utánoztuk. Filmek, amelyek egy egész nemzedéket rabosítottak és életpályákat szabtak meg. Eposzok, amelyeket csak hangalámondással lenne szabad nézni német eredetiből másolt VHS-en, de amelyeket máig vetítenek a kereskedelmi tévék. Nevek, amelyek…..
Ma este annyi szenvedés közt, oly sok viszály után, végre mintha csak hájjal kenegetne a Viasat. Leadják ugyanis az Amerikai nindzsa – saga első részét, a nagybetűs Nindzsás Filmet, mely az egyetemes emberi kultúrának kanonizált alfája és omegája, de annyira, hogyha hamarabb…..
Rendszeresen felmerül a probléma, miszerint a producerek szemlátomást többet foglalkoznak az úgynevezett filmkritikusok reakcióival, mint magával a kritika tárgyát képező mozival. Ennek örömére szíveskednék lefirkálni néhány mondatot a magyar filmszakmáról, a szakma…..
Ha Donna Summer, akkor I Feel Love. A Giorgio Moroderrel készített legendás felvétel annak idején, '77-ben felkavarta a tánczene világát és azóta sem ment ki a divatból. Madonnától a Red Hot Chili Peppersig rengetegszer dolgozták fel, remixei összeszámolhatatlanok, az eredetit ma sem…..
VilosCohaagen 2012.05.19 12:14:26
@A Hannibal Lektűr-attitűd:

Az Piero Umiliani- szerzemény, az 1968-as Svédország: Menny és Pokol c. mondo- filmhez készült.

www.youtube.com/watch?v=yXo1ufdQ4sg
Folytatódik Magyarország legnagyszabásúbb tehetségkutató-paródiája, és még tízen vannak versenyben, sosem lesz vége, úgy érzem. Claudia érkezik két táncosfiú gyűrűjében, akik együttes életkora nem éri el Clau éveinek számát. Hatalmas tupírt kapott a fejére, és…..
Csodálkozzunk rá a film sikerére. Annyi díjat nyert, hogy már felsorolni sem lehet. Legutóbb az Oscar gálán tarolt. Csak azért lenne sikeres, mert kilóg a sorból? Mert fekete-fehér és néma és még a képaránya sincs rendjén? Szerencsére azért ennél jóval többről van szó. A…..
VilosCohaagen 2012.02.29 01:41:28
Geekblog Drive - Gázt! 2011.09.09 15:50:00
Mikor feltűnik a vattacukorszín felirat, már gyanítom, hogy retrófilm következik, ám csalódok.  Mert ugyan ez retrófilm a javából - beköszön a Bullitt, a Gengszterek sofőrje, A kaszkadőr, urambocsá’  a full Besson-iskola (Nikita, Leon, A profi, A szállító) - de ez…..
Csak elöljáróban: az Agave jelenleg felmérést tart arról, mely Philip K. Dick könyvet tartjátok a legjobbnak. Érdemes szavazni! Dick utolsó, befejezett műve már halála után jelent meg, 1982-ben. A mű a Valis–trilógia része, amely most már sosem lesz teljes.A történet…..
Geekblog Killer Elite-előzetes 2011.06.23 08:19:45
Hollywood úgy látszik idén Peckinpaht rimékel (na ez szép, magyaros mondat). A Szalmakutyák után itt a Killer Elite: az új változatnak, ebben az esetben, annyi létjogosultsága mindenesetre van, hogy az eredeti film sem egy nagy vasziszdasz (a Szalmakutyákkal ellentétben.) És maga a…..
Geekblog Hollywood megöli a mozit? 2011.05.04 06:00:00
Az utóbbi években egyre gyakrabban, egyre több helyről hangzanak el olyan kijelentések, hogy Hollywoodban nincsenek eredeti ötletek, hogy a stúdiók nem mernek kockázatot vállalni, hogy a filmek egy kaptafára készülnek, és hogy az egész mainstream amerikai filmkészítés lefelé robog…..
Geekblog Üvegtigris 3. 2010.12.10 16:30:00
A magyar filmszakma kocsmája mostanság bezzeg hangos (munkálkodik a Cimbalmos), így hangsúlyozottan fordítom vigyázó szemeimet a megtisztulásra váró magyar film felé. De hiába; az Üvegtigris 3-ban az a legbosszantóbb, hogy a sorozatból egyetlenként benne rejlik egy jó film…..
VilosCohaagen 2010.12.11 16:16:35
@scal:

Én utálom az operettet, a pacalt, a hosszú ujjú pólót, stb., noha milliók szeretik ezeket. Leszarom.

Senki nem akar rossz magyar filmeket nézni- csak sajnos ez is oda tartozik a látogattsági számtól függetlenül.

Aki meg nem hiszi, az járjon utána.
VilosCohaagen 2010.12.11 17:21:37
@scal:

Okés, csak ne keverjük a műfajokat. Ez blog, nem népszavazás.
Nevettek körülöttem, én meg szenvedtem. A VA2-nél is így volt- nem lettek valódi konfliktusok benne attól, h. a színészek hülyén néztek benne.
VilosCohaagen 2010.12.13 00:18:08
@scal:

Egy majdnem rohadt alma nem lesz ehetőbb, mert egy kosár teljesen rohadt alma tetején van.

Szerintem a kidolgozott, komplementer karakterektől lesz erős a vígjáték, a váratlan szituációktól, amikben szurkolok a hősnek, hogy miként keveredik ki belőle. (Billy Wilder, Francis Veber, John Hughes)

Magyar vonalon utoljára a Csak szex...tetszett, meg tántán a Nyócker.
Geekblog Auschwitz - előzetes 2010.09.08 08:30:00
Uwe Boll tegnap is téma volt az Eaters-szel kapcsolatos produceri teendői kapcsán, éppen az ezelőtt lévő posztban. A hullámvasút nem áll meg, minden napra egy Uwe Boll témájú posztot akarunk, őrjöng a közönség, világot látott ugyanis új filmjének teaser trailere. Kapaszkodjunk,…..
Geekblog Rampage 2010.06.25 14:00:00
Egy vallomással kezdem. Nekem igazából semmi bajom Uwe Boll filmjeivel (sokkal inkább azokkal, akik szinte már sportot űznek a rendező lejáratásából, miközben nyilvánvaló, hogy ezek az emberek még nem láttak igazán rossz filmeket életükben). Én egyik filmjét sem élveztem…..
A nyolcvanas évekre a Golden Harvest (Raymond Chow és Leonard Ho cége) felnőtt a vezető Shaw Brothers közelébe, akik okkal pánikoltak be a törekvő vetélytárs láttán. (A pálya szélén épp csak melegít John Woo és Johnny To, Tsui Hark viszont már sorban forgatja fiatalos filmjeit.)…..
Geekblog Két lány az utcán 2010.03.22 07:28:00
A cikk szerzője vendégművész mifelénk, Köllő Killa kisasszony.1939 furcsa év volt a magyar filmművészetben. A korábbi évekhez képest hirtelen kevesebb lett a vígjáték és pálfordulatként ömött a filmekből a gyilkosság, öngyilkosság, bűnügy, abortusz, nemi erőszak. A…..
Geekblog Katalin Varga 2010.02.23 12:55:00
Nagy kár, sőt, bűn, hogy a Szemle legjobb filmje nem került versenybe (a forgalmazó munkatársa szerint nem kaptak magyarázatot arra, miért csak információs vetítésen futhatott Peter Strickland alkotása), mert a Katalin Varga a legjobb magyar film a Taxidermia óta. Bosszúfilm, és ezt…..
Geekblog Filmszemle - 1. nap 2010.02.03 12:20:00
Megnyílt a Magyar Filmszemle - mi pedig folytatjuk a dokumentumfilmeket. Videó és szöveg a tovább után. /wurlitzer/ A Geekz kollektíva ismét az Uránia emeleti kávézójában gyülekezett. A filmszemlének helyet adó épületben továbbra is a novemberi Balaton-partot megidéző…..
VilosCohaagen 2010.02.03 14:15:35
VilosCohaagen 2010.02.04 05:02:22
Geekblog Hands of Steel 2010.01.27 08:00:00
POSZT-APOKALIPSZIS MOST! - SOROZAT, 11+2. (80s KLASSIX-SOROZAT, 2.) Semmit sem mond a cím? És ha azt mondom Paco Queruak, a halál megsemmisítő harci gépezete? Na ugye. Elővettük a videós korszak egyik nagy klasszikusát, és újranéztük. Maradandó élmény volt. Majdnem húsz éve…..
VilosCohaagen 2010.01.27 15:56:13
Geekblog A szállítmány 2010.01.21 13:42:00
Képzeljük el, hogy nap mint nap hatalmas pénzösszegeket szállítunk ide-oda egy hatalmas szürke páncélautóval. Nem fizetnek jól, a környék, ahol lakunk rosszabbul néz ki, mint Diósgyőr egy különösen zord januári hajnalon, a sör keserű, az öcsénk lóg a suliból, a szüleink…..
Geekblog Avatar 2009.12.16 12:19:00
Hónapok óta szól a tremoló, hogy most aztán fú de tyű lesz: három dimenzió, I és MAX, ráadásként meg Brand New Beginning is. Hogy ezt innovatíve nem is illendő a dagerrotípiához vagy a Lumiere bátyók eredményeihez mérni, ez most kérem akkora grádicsa lészen az emberi…..
VilosCohaagen 2009.12.17 11:28:20
@travis:

"A forgatókönyv csak egy alárendelt dolog, nem az a film magva, hanem a rendezés. "

Na, ezt bárkinek, csak nekem ne!

Ha megnézed pusztán a forgatókönyveit (Dark Angel pilot, Rambo2, Point Break- revízió)nem látsz érdekes karaktereket, egymásnak feszülő konfliktushegyeket, pergő dialógokat
(horribile dictu a Terminátor forgatókönyve egy slasher road movie, leöntve Végtelen határok szósszal) .
Cameron író- rendezőként max. közepes: nem Barry Levinson, nem John Hughes,nem Oliver Stone.

Ő atmoszférateremtésben zseniális, a legerősebb mezőnyben. Mikor az egész több, mint a részek összessége.