Regisztráció Blogot indítok
Adatok
koborandi

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan két hete hazaértem. És sokkal, de sokkal jobban vagyok, mint mielőtt elmentem. Ez Malajziának köszönhető, és mindannak az élménynek, amit ez a fél év adott. Többen mondták, hogy átmentem Oravecz Nórába Malajziában. Ők semmiképpen ne olvassanak tovább, mert ez a legolyanabb poszt…..
Ha korábban bárki megkérdezett, mitől félek a legjobban, mindig két dolgot említettem: a magányt és a sötétséget. Álalános iskolásként a Nomád Táborban minden nyáron volt bátorság próba. Végig kellett menni egy sötét szakaszon az erdőben a táboron kívül, ahol az idősebbek ijesztgettek minket. Ma is…..
Ha arra kérlek, hogy képzeld el a Borneón élő embereket, akkor milyen kép ugrik be? Semmilyen, mert fogalmad sincs, hol van Borneó? Dél-Kelet Ázsia, egy bazinagy sziget Indonézia és a Fülöp-szigetek között, északi része Malajziához, déli része Indonéziához tartozik és az érintetlen dzsungeleiről,…..
Hajnali 1 óra van, egy Johor Bahru nevű koszos maláj városban vagyok a szingapúri határ közelében a város legolcsóbb és leglepukkantabb motelében. Éppen úgy néz ki a hely, mint azok az autópálya melleti motelek a filmekben, ahol a kínai maffia az ügyleteit bonyolítja, és általában lelőnek…..
Egy gyönyörű hegy tetején vagyunk a dzsungelben egy elhagyott bidayhu faluban Sarawak államban. A falu szellemfalu, az épületeket évek óta elhagyták a lakóik, mert leköltöztek a hegy lábához. A házak üresen állnak, a legtöbbet elkezdte benőni a dzsungel. Egyetlen néni él még mindig itt a…..
Kis túlzással úgy érzem, hogy minden megváltozott, mióta idejöttem. És nem csak arról van szó, hogy átmenetileg tízezer kilométerre vagyok otthonról, egy tök más kultúrában, hanem arról, hogy én is változtam sokat. A legnagyobb felismerésem az elmúlt két hétben az volt, hogy mennyire sok…..
Vasárnap olyat láttam, hogy tényleg nem tudtam becsukni a számat órákig. Kuala Lumpur külső részén egy bazinagy országút mellett egyszer csak ott egy rohadtnagy hegy (szikla, ami sokkal nagyobb, mint a Gellért-hegy), rajta kvázi egy dzsungel, és a barlangot, ami a közepében van, egy 50 méter magas…..
Nagyjából Irán felett realizáltam, hogy ez most tényleg megtörténik, valóban úton vagyok Malajzia felé, amiről az ég világon semmit nem tudok, kivéve, hogy már aláírtam egy munkaszerződést a következő öt hónapra az országban. Segítek egy NGO által szervezett angol tanítási projektben, közösségi…..
Kedd délelőtt 10 óra van, hosszú kocsisor áll a magyar határ ukrán oldalán, Beregszásznál. Úgy tűnik, mintha egy parkoló lenne, mozdulatlanok az autók. A kocsik előtt a bódénál a katonaruhás férfiak hátán hatalmas gépfegyverek lógnak. Még át se értünk a határon, de már…..
"Semmit nem tudtam az abortuszról korábban, csak annyit, hogy kórházban végzik. De fogalmam sem volt róla, hogy ez ekkora procedúra, ennyire bonyolult." - mondja a most 26 éves Lilla, akinek öt éve volt abortusza. Helyi fogamzásgátló tablettát használt, aminek a hatékonysága csak…..
Valószínűleg emiatt a kép miatt törölte a Facebook a posztunkat pénteken, amiben egy amerikai portál cikkét osztottuk meg. De nem csak ez az egy érdekes kép van abban a fotósorozatban, amelyben semleges neműek álltak modellt Chloé Aftel, los angelesi fotósnak. A San Fransiscoban…..