Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ravezed

0 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai poszt valójában egy kísérlet, hiszen igencsak elüt a blogban megszokottaktól. Mégis kiteszem, vállalva a bukás kockázatát is, mert nagyon érdekesnek tartom és nagyon kíváncsi vagyok a kommentekre. A történet röviden annyi, hogy a levél írója, Rebecca több mint három…..
ravezed 2013.02.25 19:23:20
Én székesfehérvári vagyok, így hazabeszélek, de szerintem Székesfehérvár megfelelő lenne számotokra.
60 km autópályán Budapest, 10 km a Velencei-tó és kb 40 a Balaton. A városban, Velencén és Agárdon vannak termálfürdők, wellness-központok. Legjobb a fehérvári Árpád fürdő. Mivel megyeszékhely, mindenféle hivatal van, van több pláza, nagy áruházak, minden.
1. Tehát Székesfehérvár, annak is az Öreghegy része. Drága ugyan, de kiváló környék, madárfütty, zöldövezet, csend. És egy bányató. Szép környék.
2. Itt az Öreghegyen 20 millióért lehet házat venni, a bérelést nem tudom. 20 millió Ft az 68 ezer euró.
3. Szerintem jó az orvosi ellátás itt a fehérvári Szent György Kórházban, persze egy kis zsebbe dugós pénzzel lehet javítani. Kiváló fogorvosok vannak a városban. Ha meg mégse olyan jó, vagy valami igen komoly művelet kell, még mindig ott van a 60 km-re levő Budapest.
4. Életemben nem hallottam róla, hogy ilyenekkel kórházakban foglalkoznának. Jó öreg nyugati gyógymód van csak.
5. kb 6500 per hó a TB az aktívaknak, szerintem a nem állampolgár nyugdíjasoknak is, de az amerikai értelemben vett magánbiztosító itt nem létezik, csak a társadalom-biztosítás plusz hálapénz.
6. Mindenképpen szükséges. Amerikai benzinárak után viszont jól meg fogsz lepődni, itt elég drága a benzin. Viszont van a városban sok autószalon, lehet alacsony fogyasztású autót venni bőven. Teljesítményadó van, évi 20 ezer Ft nagyságrendben, függ az autó korától és teljesítményétől.
7. Színház van, koncertek vannak Fehérváron, de mint fentebb írtam, Pest közel van, ha esetleg nem felel meg.
8. Biokaja a helyi piacon elérhető, illetve az Öreghegyen lehet kertben termeszteni is ezt-azt. Barkács-nagyáruházakban, mezőgazdasági boltokban megkapjátok a szükséges cuccokat.
9. 200.000 Ft/fő - 680 EUR elég szokott lenni havonta egy főre.
10. Nehézkes lesz, mert nagyrészt a 30 alattiak tudnak idegen nyelveket, hivatalokban különösen nehéz. De meg lehet tanulni a nyelvet hamar.
Biológusként ment el Magyarországról Tünde, aki az Egyesült Államok egyik keleti parti egyetemétől kapott állásajánlatot. Innen már ő folytatja. „Nagyon féltem, hiszen nem egy szomszédos országba készültem kimenni, ráadásul az amerikaiakról rengeteg előítélet él…..
Az emberek sóbálvánnyá meredve nézik a szirénázó járőrautót, a fegyvert rántó főtörzsőrmestert, mi meg a térdünket csapkodjuk az ország egyetlen igazi rendőrladája mellett. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
ravezed 2012.10.09 09:08:17
Körülbelül fél éve piszkálja már a fantáziámat a gyöngyösi Manhattan BURGER, amely decensen helyezkedik el a buszpályaudvarral szemben. A honlap megtekintése után nagyon erős lett az a gondolat, hogy ez egy az egyben olyan lehet, mint a McDonald’s, csak magyar kivitelben. Sajnos a…..
Vastagbőr Ordas nagy hazugság 2012.09.07 08:31:00
Tényleg nem értem ... Lehozatnak a pártsajtóval olyan kamulistát, amitől összehúgyozzák magukat a fideszes-kdnp-es mezei képviselők, akik az egész IMF-tárgyalásokról annyit tudnak, mint Önök, kedves olvasók: vagyis semmit. A szűk vezérkar összekacsint, hiszen a pontokat ők…..
Miután senki sem tudott hitelt érdemlő információval szolgálni arról, hogy mi a helyzet Magyarországon a McDouble szendvicsekkel (releváns postok Salzburgból és az éjszakából), arra jutottunk, hogy a leginkább illetékeshez fordulunk: magához az étteremhez. A következő válasz…..
Vastagbőr A gyakornok 2012.08.29 11:03:00
A Miniszterelnökség nyilvánosságra hozta a hozzájuk tartozó összes dolgozó nevét, munkakörét és illetményét.Szegény Semjén Zsolt, két év alatt nem sikerült feljebb lépnie, legalább fogalmazónak.Hozzánk is jöhetne gyakornoknak, éppen most indul a program, legalább életében…..
Ezzel a címmel elég jól sikerült Orbán Viktor eheti beszédeit összetömöríteni. Biztos megegyeztek Matolcsyval, hogy amíg "Tündérmese" Gyuri nyaral, addig Orbán helyette is nyomja a hülyeséget, gondolom majd fordítva is így lesz. (Eddig tökéletesen teljesítette a feladatot…..
ravezed 2012.07.27 11:57:02
Vastagbőr Őselemek az új logók 2012.07.24 15:35:00
Új arculatot és logókat adtak az MTVA csatornáinak:"Egy innovatív megoldással valamennyi nézőnk szereplőjévé válhat műsorainknak, vagyis a televíziózás közösségi cselekvéssé válik. A közmédiában egy közösség alkotó személyiségének tekintjük a nézőt. Arra fogunk…..
Wayne küldte nekünk az alábbi vallomást ami a mai fiatalság szempontjából eléggé jelentős meg tény feltáró, mert mindenkinek van egy hasonló sztorija ami így praktikus hogy megismertetjük az internetezőkkel, meg az utókornak: C ya all 8))) Nah, hat sokat gyozkodtek a Sracok h irjak…..
Csütörtökön kezdődik a Városligeti Műjégpályán a második Monster Energy Fridge Fesztivál, aminek az egyik leginkább várt, minden buli jolly joker fellépője Scooter lesz, rögtön a nyitónapon. Telefonon értük utol a német zenekar alapító-dalszerzőjét, Rick J. Jordant, aki…..
ravezed 2011.11.10 07:36:05
90 Limp Bizkit - Break Stuff 2011.09.20 20:27:00
Év: 1999 Nemzetiség: amerikai Fred Durstnek rossz napja van. A nü metal műfaja ezzel a dallal robbant be a köztudatba, és a később gombamód elszaporodó, egy kaptafás tüsihajú-piercinges amerikai rockfiatalok ellenére igazolja, hogy nem halálraítélten született. A nagy őrület…..
90 Az Y2K felé 2011.05.26 06:00:00
Vasárnapi családi Disney-délutánok, Guns n' Roses, Metallica? Ez ekkorra már mind a múlté, a kockás inget, bombert az előző részben már kitárgyalt "igényes" ruhák váltják fel hirtelen. Még mindig visszajárunk iskolanapokon az általánosba a régi osztálytársakkal…..
ravezed 2011.05.27 17:48:24
@Dzsoni Kráncs: www.rave.hu Itt mindenki emlékszik a Das Modulra :)
Az eddig kiadott deluxe edition-ökön a legendás újságíró, Johnny Black élvezetes írásai jelentették az egyik legfőbb újdonságot. A borítón található szöveg sok érdekességgel, korábban ismeretlen információval szolgált az érdeklődő Cure rajongóknak. Ezeket a…..
A XI. Kerületi önkormányzat egy faszt országzászlót akar emelni az év végén bezáró szórakozóhely helyére. Bár szerintem a ZP nem a minőségi szórakozás színtere volt, főleg a vége felé, az öndicsőítésnek és a koncepciótlanságnak is van határa. Az önkormányzat,…..
90 Blackstreet - No Diggity 2011.05.08 21:24:00
Év: 1996 Nemzetiség: amerikai A zsenge, naivan tudatlan posztszocialista korszak idején életünk egyik fontos eleme volt a megismerkedés a négerekkel. Elképesztő szerencse, hogy ezt nem 2000 után kellett megtennünk. Így az értéktelen, soulos-hümmögős szemét helyett olyan dalok…..
90 Gengszterváltás 2011.05.04 06:00:00
Első ránézésre azt gondoltuk, hogy minden benne van, amit el lehet mondani az évtizedről.  Aztán rájöttünk, hogy ez még mindig csak egy töredék. Sok szeretettel küldjük a 90-es évek szerelmeseinek, és főleg azoknak, akik nem nézték a Kacsameséket,…..
Tegnap kiderült mi nem lesz a Hegyalján, ma viszont inkább azt nézzük, kik jönnek még a tokaji fesztiválra. A legnagyobb partit a frissen bejelentett csapatok közül valószínűleg a német Scooter (képünkön) adja majd, nem is fejtenénk ki miért. Annyit azért elárulunk, hogy a…..
A nyan-szócska a japánok által használt hangutánzó szó a macskanyávogásra. Szomorú módon nem rég az interneten a Rebecca Black-vírust megszégyenítő energiával vált ismertté ez a kifejezés, méghozzá egy videó által, ami legvalószínűbben a pokol valamelyik legsötétebb…..
90 Vengaboys - Superfly Slick Dick 2011.02.21 19:40:00
Év: 1998 Nemzetiség: holland A hétvégi partyt megelőlegezendő egy igazi bulis slágerrel kedveskedünk nektek. Már korábban volt arról szó, hogy Vengáék milyen mély nyomot hagytak a késő ’90-es évek zenei életében – és persze a mi sulibulis emlékeinkben is, most…..
Év: 1999 A megfogyatkozott Emergency House, igazán nagy slágerei után egy szintén mély 90-esnek számító Salt’N’Pepa feldolgozással jelentkezett. A Zahir távozása után túlerőbe került nők itt is kinyitották a panaszládát, és olyan zavarba ejtő sorokat énekeltek,…..