Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TheBigBlindRabbit

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar bemutató: 2008 02. 14. Trailernek hinni körülbelül akkora botorság, mint kuplerájba járni dolgozni, majd panaszkodni, hogy valaki orvul, előre megfontolt szándékból, hátulról. A vírusmarketinggel ugyanez a helyzet. Újdonságot fogok mondani: ezek nem azért készülnek, hogy…..
Régóta tervezem, hogy írok a hazai reklámszakma egyetlen valamire való lapjáról, a Kreatív magazinról. Ehhez jó apropót szolgáltatott most az arculatfrissítés, amin a hónap elején zavarták keresztül a lapot. Kezdjük azzal, hogy egy reklámszakmai magazint szerkeszteni nem lehet…..
TheBigBlindRabbit 2008.02.12 15:46:17
gyuribácsi:
Nem. Itt anyagiakról van szó.

Ha csinálsz/alkotsz valamit, és utána ezt eljuttatod a megrendelőhöz, legyen ez egy ügynökségen belül, vagy csak egy cég akinek dolgozol, akkor félig-meddig görcsben van a hasad, hogy ha úgy gondolod, hogy ez vicces, ütős, hatásosra sikerült. Miért? Mert új. Mert nem szokták meg. És azért, mert először felhívnak szinte azonnal, hogy ez hihetetlen jó, hogy nagyon meg vannak elégedve. Aztán felhívnak fél óra múlva és elkezdik sorolni, hogy DE...ezen, meg azon kéne változtatni és pikkpakk azon veszed észre magad, hogy már egy semmitmondó, tucat lett belőle. Mert a megrendelő fél. Fél, hogy ez új, fél, hogy ez így már nem fog tetszeni az embereknek és inkább maradjon minden úgy, mint régen. És ha evvel folyamatosan szembetalálkozol, akkor te is beállsz a sorba és mivel pénzből élünk, ezért olyat "gyártasz" folyamatosan ami megfelelő lesz neki tutira, nagyjából egy sablont is elővehetsz, tölthetsz le hozzá stock fotókat, vagy akármilyen template-eket és imádni fogja. Mert fölötte is van valaki, neki is van főnöke, vagy külföldi tulajdonosa és ő is félti a kis munkáját. Ezért szépen elkurvul az egész folyamat és mindenki már csak a pénzért csinálja és nem rajongásból...

A másik oldal, amikor meg egy cégnél vagy és ott akarsz újat, jót, meglepőt húzni, akkor meg szépen magadra haragítod azokat akik ott dolgoznak 5-10 éve, mert ők már be vannak fásulva, nekik nem az a céljuk, hogy megváltsák a világot, hanem hogy hazamehessenek a munka után végre. És az ilyen emberek nap, mint nap szépen figyelmeztetni fognak téged, hogy te csak egy lelkes fiatal vagy, nekik meg családjuk van és nem akarnak holnaptól munkanélküliek lenni, mert te csak gondolsz egyet és meg akarod váltani a világot.

Itthon szinte mindenhol avval találkozni, hogy mélyen el akarják taposni az ember lelkesedését. Azért, mert félnek. És ezt az emberekből rohadt sokáig nem lehet majd kitörölni.