Regisztráció Blogot indítok
Adatok
C.critical

13 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb fölénnyel nyerte meg a 2018-as választást, mint amire akár maga is számított. Ha megnézzük a választás…..
C.critical 2018.04.09 18:28:09
@énisfélek: Schiffer?? A figurát eltüntették az LMPből, hónapok óta szavát sem lehetett hallani, nem vett részt a kampányban stb...
C.critical 2018.04.09 19:05:37
@inreallife: semmit nem értesz, sajnálom, mert segíteni akarok. A Fidesz egy valódi néppárt. Igen, van szerepe a "bözsiutalványnak", ám van szerepe a családtámogatásnak (ami ha tetszik neked ha nem, a fiatal egyetemistáknak is sokat segít, ugyanis megnövekszik a szülői anyagi támogatás, illetve azok a fiataok, akik továbbtanuláson gondolkoznak, bátrabban néznek a lakóhelyüktől távolabbi, ám jobb minőségű képzést nyújtó egyetemek felé, ha tehetségük ezt is megengedi, ám anyagilag szükösebb családból származnak) Ha tetszik ha nem, a közmunkaprogam javít az életminőségén azoknak, akik korábban munka nélkül, a társadalom haszontalan tagjainak érezték magukat. Ha tetszik ha nem, a fogyatékkal élők ugyancsak ezt az érzést élik át, amikor a vállalkozások adótámogatásainak köszönhetően a megváltozott munkaképességűek munkát vállalhatnak. Ha tetszik ha nem, az emberek érzik a már harmadik éve több mint 10% os reálbér növekedést, ha tetszik ha nem, családi adókedvezménnyel, egy nagycsaládos ember szimpla gyári melósként több mint 300 ezer forintot vihet haza. Ha tetszik ha nem, a magyar egyetemek, szaközépiskolák, szakmunkásképzések jól képzett munkaerőt külföldön is versenyképes embereket termel ki. A "nyuggerek" csak egy társadalmi réteg a sok közül, amivel a fiidesz kormány ugyancsak törödik. Ezt kellene tennie a többi ellenzéki pártnak, ahelyett, hogy pl lenézi a "fideszes nyuggereket, szavazókat" ugyanis anélkül, hogy ezeket a fidesz szavazókat megnyernék, sosem fognak kormány közelbe kerülni.
C.critical 2018.04.09 20:12:29
@6.Lenin: Ezt sulykolja az ellenzéki média. Ezért szajkózza ezt ő is. Ők komolyan azt hiszik, hogy a fidesz közel 2,5 millió szavazója köztévét néző "nyugger".
Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem beszélek részletesen a bizonytalansági tényezőkről sem. Helyette elmondom, hogy - mindezek tudatában - én…..
C.critical 2018.04.05 12:51:17
@inreallife: A fidesz 4 választást is elvesztett már, és még csak hasonlóról sem volt szó soha, mint amiről fantáziálsz. természetesen butaság, hogy a fidesz szétszakadna egy vereség után. Ugyanis az általad felsorolt politikusok egyrészt már ellenzékben is voltak, másrészt nem képviselnek, és nem is képviseltek soha külön platformot.
C.critical 2018.04.05 11:55:38
@NFL55T: Csaknem pontról pontra egyetértek.
Pár nappal a választás előtt már mindenkit csak egy dolog érdekel: milyen eredményre lehet számítani vasárnap? A politikával hivatásszerűen foglalkozó közvélemény-kutatóktól és elemzőktől természetesen azt várják az emberek, hogy tudjanak válaszolni erre a kérdésre. A válaszadás képességével talán…..
C.critical 2018.04.04 14:10:52
@inreallife: A probléma csupán annyi, hogy akkor, amikor azt állítjuk -mint törökgáborelemez is teszi- hogy nem használható fogodzóként egyik közvélemény-kutatási adat sem, nos akkor valóban lehetetlen bármit is mondani. Ha megteszi, akkor viszont mindenképp támaszkodni fog az adatokra, amelyek tendeciaszerüen a jobbiknak inkább csökkenést, mint növekedést mutatnak. Azért az nem lehet véletlen, hogy a néppárti fordulat óta -az utóbbi egy-két évben- 1-1 % esést, vagy stagnálást mérnek a pártnak.
Ezért a te okoskodásodnak akkor lenne értelme, ha a Jobbik 30-35%.os listás eredményre számíthatna (a mérések jelenleg a pártválasztók között 15-20% közé teszik, ami éppen megüti a 4 évvel ezelőtti szintet) Ám már ebben az esetben is elbukna az érvelésed azon a ponton, amikor azzal kalkulálsz, hogy az uj belépő szavazók egyetlen irányba szavaznak. Ugyanis ez sem így van. Azaz a levezetésed szimpla spekuláció. Ha úgy tetszik fantáziálás, amit semmi nem támaszt alá.
C.critical 2018.04.04 14:52:55
@inreallife: Nos, az sem igaz, hogy a Jobbikot "mindíg alulmérik", 2014ben a kutatások átlaga a jobbikot 19%ra (20% lett a listás eredménye) taksálta. A Fideszt előzőleg átlagban 48%ra mérték (45% ot szereztek listán) Azaz hibahatáron belül mértek a kutatók. Ezek a szövegek politikai töltető magyarázatok.
A "közhangulat" valóban más, de ennek az az oka, hogy ma két oldalról kapja az ívet a Fidesz, és sok esetben össze is hangolja a baloldali, és a Jobbikos média a támadásokat. Nagyobb lett az ellenzéki médiafelület. Ez nyilván magában hordozza azt is, hogy az ellenzék jobb eredményt fog elérni, mint 4 éve, de az is lehet, hogy pont nem nyernek vele semmit, ugyanis a mérések nem utalnak erre. Azt a feltételezést viszont az égvilágon semmi nem támasztja alá, hogy a Fidesz szavazótábora csökkent volna. Tehát ellenzéki kormányról, nopláne Jobbikos kormányról beszélni egészen egyszerüen szimpla fantáziálás. Ha arra kellene fogadni, hogy minek van nagyobb esélye, a Fidesz kétharmadnak (ennek sincs egyébként túl nagy) vagy annak, hogy a Fidesz elveszti az abszolut többségét, szerintem maga Török Gábor is az előbbire fogadna.
C.critical 2018.04.04 21:49:49
@G66: 75% -os részvétel esetében konkrétan az összes ellenzéki párt aggódhat, a Jobbikot kivéve. Ami értelemszerűen nem fog kormányváltást eredményezni. Történelmi változást viszont biztosan. Amolyan lengyel félét.
Szó se róla, rendkívül szellemesre sikerült a vitacikként aposztrofált bejegyzés. Viszont sikerült pontosan abba a majomcsapdába belehullania a szerzőnek, mint azoknak, akikre a homokot lapátolja..Ugyanis amire az írás végül kihegyeződött - számomra meglepően, ugyanis az erős…..
A tapolcai választás esetében többek között említésre méltó, hogy van jelentősége egy helyi időközi választás kimenetele kapcsán az országos közhangulatnak. Hiába vonult fel ugyanis a teljes Fidesz kampánycsapat több száz aktivistával, illetve Orbán Viktorral karöltve,…..
Zsigerből rá is vághatnánk, hogy semmi. Érdemes azonban árnyalni ezt a témát, ugyanis visszatérő jelleggel hivatkoznak vezető magyar politikusok pozitív szövegkörnyezetben a frissen alakult Oroszország generálta "gazdasági" szervezetre. Utóbb épp Orbán Viktor hangsúlyozta…..
C.critical 2015.04.11 07:15:17
@népoldali: "Hát mi vagyunk mi?Rakoncátlan kisgyerek,akit a NEM LEGÁLIS eu megleckéztet?"
Van itt némi fogalmi zavar a "legalitás" és a "legitimitás" definíciója kapcsán.
... a liberális (tévesen „baloldalinak” nevezett) sajtó (a hvg.hu se baloldali portál, és csak a szabadelvű toleranciájának köszönhetem, hogy itt idegenként megszólalhatok) és közvélemény kevésbé törődik az osztályegyenlőséggel, de a dzsenderegyenlőséggel (roppantul…..
...a (...) jogvédő szervezetek ügynöki szervezetté nyilvánítását fogjuk kezdeményezni in: Jobbik program..
Critical/Comment "Barátunk" a KDNP 2015.04.09 03:18:58
Ha bárkinek kétsége volt afelől, hogy a KDNP egy létező párt, Semjén a tegnapi interjújával biztosította arról a nemzet tagjait, a KDNP bizony létezik. Sőt, tulajdonképpen a vasárnapi boltbezárásokkal elérte a párt alakulásakor lefektetett programszerű céljai összességét.…..
"Megkülönböztetett tiszteletem Miniszterelnök Úr!  Adna-e kölcsön az adófizetők pénzéből, hogy ne kerüljek rács mögé? Önnek is előnyös lenne, főleg most, hogy ezzel a levéllel belerángattam egy kötvénycsalási ügybe" Röviden így summázhatnánk Tarsoly,…..
"Szia Gábor!   Teljesen tanácstalan vagyok. A tegnapi interjúd komolyan összezavart. Le sem mertem ma menni a kocsmába. Hogy magyarázzuk ezt ki Árpival a liberálbolsevik nemzetáruló Józsinak!?  Már tavaly is kiröhögtek, amikor nem tudtam mit mondani a vizslás…..
C.critical 2015.03.29 21:57:31
@deneskata: A poszt témája a Jobbik. A blognak semmi köze a Jobbikhoz. Bár ez azt gondoltam nyilvánvaló.
C.critical 2015.03.29 22:26:42
@deneskata: Nyugodtan minősítheted a posztot. Sőt a blogot is. Pusztán szerettem volna volna világossá tenni, hogy a blog nem közösködik a Jobbikkal. Sőt, éppen radikalizmusellenes. Jöjjön az bármelyik oldalról is. Van erről egyébként szó az Értelmiségi ködszurkálás cimű posztban is.
  Orbán rálépett a gereblyére, ami csúnyán felsértette a homlokát Kezdődött azzal, hogy cirka egy hónappal ezelőtt amikor még senki nem tudott semmit, illetve nagyon keveset, Rogán belekiabálta a médiába, hogy újabb szocialista brókerbotrány került napvilágra a Buda-Cash…..
....és már megint fenyegetőznek. Atomrakétákkal rémisztgetik a dánokat, akik teljesen érthető módon kifejezték csatlakozási szándékukat a NATO tervben lévő európai rakétavédelmi rendszeréhez. Mivel keleten a helyzet nem változatlan, hanem fokozódik, ezért nem ártana evidens…..
C.critical 2015.03.25 10:43:02
@Szélmalomharcos: Amit írsz, tipikusan politikai olvasat, erről (is) szól a poszt. Ha puccsnak akarod látni Janukovics bukását, Porosenkót pedig USA bábjának, akkor nem lehet ezzel mit kezdeni. A rossz politikai teljesítményt gyakran magyarázzák hasonló összeesküvés-elméletekkel.
Fő szabály szerint egy időközi parlamenti választás még azokat a választópolgárokat sem szokta különösebben izgatni, akiket érint. Tapolca nem ilyen. Az a közkeletű nézet, hogy a tapolcai választókörben háromesélyes verseny van. Szűk 3 héttel a választás előtt azonban kezd…..
Az ugye mindenkinek megvan, hogy a Jobbik tör előre. 2009 óta lehet azon röhögni, hogy Vona és a Jobbik saját magát az aktuálisan soron következő választások potenciális esélyeseként pozicionálja. Persze, a politikai racionalitás szempontjából tökéletesen érthetően. Pontosan…..
Olvasom TGM írását. Látszólag nem hülyeség amit ír, a reggeli kávé mellett már szinte hajlottam arra, hogy elhiggyem. Aztán végül csak sikerült elkapnom a kilógó lólábat Valaki árulja el nekem, miért van az, hogy a médiában bohóckodó függetlennek tetsző értelmiség…..