Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NIlovagja

5 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nekünk, magyaroknak nem kell különösebben magyarázni, milyen érzés apró nyelvi szigetként létezni egy minden részletében idegen lingvisztikai környezetben. Végigszopva ezeregyszáz évet az indoeurópai nyelvcsalád három nagy ágának, a szlávnak, a germánnak és az újlatinnak az…..
Korábban ígértem, hogy ha lesz képem róla, bemutatom a foci VB idejére időzített sör-innovációt. Nem csalás vagy ámítás, végre előkerültek a képek is a lenyitható tetejű alu söröspalackról.Én nagyon szeretném kipróbálni. Természetesen lehetőleg a VB ideje alatt egy…..
NIlovagja 2010.06.28 10:01:51
Az új kormány névsora élettel töltötte meg a képviccek perverz rajongóit. Túl sok élettel! Az Orbán-kormányos első szörnyű vicc után íme Ximinez kombinált vegyi- és atomcsapása az egészséges magyar agyállomány ellen. Javasoljuk a Fidesznek, hogy ha megadják az…..
NIlovagja 2010.05.04 10:06:03
Asszem nem mondok újat azzal senkinek, hogy itt Barcelonában nem csak spanyolul csacsognak a népek, én meg nem engedhetem meg magamnak azt a luxust, hogy legalább minimális érdeklődést ne mutassak a katalán iránt, ha már egyszer itt hivatalos (értsd: folyton szembejön az utcán, a…..
NIlovagja 2010.03.26 11:21:49
@NIlovagja: úgy tűnik ez a szokásrend az erasmusosokkal szemben.
Viszont a tanár angoltudása meglep. Álljon itt egy idézet az enyémtől: "All is maybe"
durva fordításban ~ everything is possible

Ja, és ízes katalán káromkodásokat akarunk :)
Azután, hogy ma láttam egy apácát turházni, nem gondoltam, hogy érhet ennél speciálisabb élmény, és de: kiderült, hogy minden március 3-án hatalmas felvonulást tartanak a kerületben, ahol lakom (Gracia), mégpedig egy Medir nevű ókori parasztra emlékezve, aki farmerből lett…..
Megtanultam ananászt kopasztani, és azt is, hogy a mai spanyolban hetvenöt kifejezés létezik arra, hogy lógni az óráról...
Pingrácsjelentése: betolakodónévnap: nov. 7...
Na, nagyjából vége az első oktatási hétnek, bár még kérdéses, hogy holnap bemerészkedek-e egy opcionális, de annál fizetősebb, jófélének ígérkező filmes órára, mivel erős a gyanúm, hogy csak az erasmusosok eurótőgyét akarják méginkább megpumpálni vele. Viszont az első…..
Zsidók perlik a MÁV-ot a holokausztért.A felperesek, túlnyomórészt a magyar holokauszt áldozatainak izraeli és egyesült államokbeli lakhellyel rendelkező hozzátartozói 240 millió dollár vagyoni kár és egymilliárd dollár nem vagyoni kár megtérítését követelik. Előbbi a…..
NIlovagja 2010.02.11 09:22:05
Gondoltam szánok pár sort arra, hol lakom, meg kikkel, hogy mindenki képben legyen. Jelenleg egy Félix nevű kubai pofa lakásában vagyok pár hétig bevándorló státuszban, amit úgy kell értelmezni, hogy megkaptam a 3x3-as vendégszobát addig, amíg nem sikerül egyéb lakóhelyet lelni.…..
Az elsősorban építészettel és designnal foglalkozó Dezeen magazin összegyűjtötte az elmúlt években az oldalon bemutatott, kortárs templomépületeket. A látogatók véleménye alapján rangsorolt, tízes lista élén az olaszországi Folignoban felépített intézmény áll, melyet a…..
Például azzal, ha meg merjük említeni neki, hogy a busz nem a kijelölt helyére állt be a pályaudvaron, amit nem mondtak be, így lemaradtunk a járatról. Sztorink közben megismerkedhetnek a székesfehérvári buszpályaudvar félelmetesen hatékony kommunikációs rendszerével: a…..
NIlovagja 2009.12.15 13:53:40
@Kitalátor feljegyzetei: Bulgáriában a bólogatás nemet jelent. Én is megszívtam ezzel sokszor, pedig tudtam :P

Fehérvári vagyok és egy kicsit beleláttam a buszpályaudvar felújításába is. Kb 18 terv volt arról, hogy milyen lesz az új.
OFF Legjobb az ott található hatalmas beton-fagyitölcsérek története:D Ugyanis a tér egésze egy helyrajzi számon szerepelt, végében az albapláza előtt található Mária-szoborral együtt. Ezért a műemlékvédők rászálltak a témára és "sikeresen" megvédték a bűnronda tetőelemeket, ezért nem lehetett normális kinézetű pályaudvart építeni. A peron végében található játékteremért meg én kérek elnézést :(

Egyébként amíg felújították, a nem messzi murvás parkoló szolgált buszpályaudvarként, és aki nem tudta korábbi tapasztalatból, hányas számú kocsiállás merre van, az bizony kevergett negyed órákat

ON

Remélem az index címlap felnyitja az Alba Volán szemét, hogy ilyen esetekre élő hangosbemondást lehetővé tegyenek. Igazán nem lenne nagy cucc, és az se, hogy a nem a szokott helyre beálló busz megeresszen egy telefont befelé erről.
Elég elvont dolog egy lyukas zsömléből (amerikai bagel, tudom, de magyarul mi ez?) Möbius szalagot hajtogatni. Ha mondjuk egy elborult tudósembert akarunk elkápráztatni valami finom reggelivel, az ötlet csodás! Amúgy meg proli laikusként is sok időt el lehet tölteni a zsömi…..
90 Liquido - Narcotic 2009.11.14 10:00:00
Év: 1996/1998 Nemzetiség: német Kipróbáltátok már, mennyi ideig tudtok a fáradtság tüneteit nem mutatva fel-le ugrálni? Hát most itt az alkalom. Igaz német mintára nekik még a punk is csak happy lehetett anno, amolyan lightos-tombolós, örömhormonokat serkentő zene ez. Bár ez a…..
90 Green Day - Basket Case 2009.11.18 13:32:00
Év: 1994 Nemzetiség: californiai A szám, ami rendszerváltást hozott. Tinédzserek tömegei dobták a kukába narancssárga Devergo pólójukat a hatására. Raverek és diszkópatkányok hada felejtette örökre a hajzselét, hogy Billie Joe Armstronghoz hasonlító torzonborz fejre tegyen…..
Az ORTT döntése nyomán felgyorsultak az események. Mindenki előtt ismert a tény, megszűnik a Danubius és a Sláger Rádió. Most jön azonban az igazi döbbenet:Számos forrás megerősítette azt az információt, miszerint az Index.hu megunta a piacon betöltött szerepet és egyszerűen…..
A vicces utcanevek frontján a lakótelepek elég jól teljesítenek. A közéletileg tájékozottabb ügyfélszolgálatosok például felkapják a fejüket, ha bemondom a lakcímem: Lovas István utca. A magyarázkodásról már leszoktam - egyébként hősi halált halt szolnoki pilóta volt a…..
A Plants vs. Zombies az egyik legjobb dolog, ami a lövegtornyosként is emlegetett tower defense műfajjal történhetett. Nincsenek túlbonyolítva a pályák, viszont a lövegtornyok – a címben szereplő növények – nagyon változatosak, akárcsak az ellenfél zombik. A grafikát…..
A kritikusok régi kedvence idén egyértelműen A legjobb és legkúlabb magyar együttessé nőtte ki magát. És ez Palika, a metálon már jóval túlnőtt frontember érdeme. Bármikor elpattintanánk vele egy rakétát ;-)..
Fellépni sokfelé és sokféleképpen lehet. Valaki ugyebár 3*3-as "színpadon", sörös rekeszeken haknizik hétről-hétre, valaki egymás utáni napokon tölti meg a Wembleyt. Valaki fellép falunapokon, Cora parkolóban, esetleg plázák második emeletén, avagy elmegy esküvőre,…..
KönyvesBlog 5000 oldalas Wikipedia 2009.06.05 14:37:45
Rob Matthews, a wikipedia vélhetően kórosan unatkozó atyja a 21. század legnagyobb újításainak sorát - látványpékség, látványkonyha, látványfodrászat - folytatva megalkotta a kategória legújabb tagját, a hasznavehetetlennek tűnő látványkönyvet. Az 5000 oldalas…..
NIlovagja 2009.06.05 17:15:20
Miközben a Coral, Laughing Eyes című számát hallgattam, az a gondolatom támadt, hogy milyen ragyogóan passzolna ez a szám egy könnyed westernfilmhez, tudjátok, ahol nem hal meg senki. Helyette egymás kezéből lövik ki a pisztolyt, a pénz mindig a kurtizán mély dekoltázsában tűnik…..
Demszky Gábor főpolgármester kedden elrendelte a szmogriadó második fokozatának életbe léptetését Budapesten.  „Szerdától csak a páratlan napon születettek tartózkodhatnak Budapest területén belül. A radikális lépéssel az oxigén-belélegzést szeretnénk csökkenteni…..
NIlovagja 2009.01.13 20:29:51
Márc 2. Biciklitúra a tóhoz, ami ott van.   Ezt terveztük. A hivatalos nevén Ullibarri-víztározó köré elmenni ingyen bérelt bringával. Mámegin sikerült elaludni, szóval délre készülődtünk egyáltalán össze s elindultunk az Hegoalde (Civic Centro) felé. Épp fociztak de…..