Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dr. Schmelás Attila

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amennyiben a bejegyzéseket tankönyvszerűen rendezett formában szeretné olvasni, akkor azt ezen a linken találja meg Az Aqualyx injekciós alakformáló-zsírbontó kezelés az első klinikailag igazolt hatékonyságú, műtét nélküli alakformáló eljárás, amely biztonságosan semmisíti meg a zsírsejteket. Az…..
Finomszálas kontúr kezelés - Fine Thread Contour (FTC) Therapy Amennyiben a bejegyzéseket tankönyvszerűen rendezett formában szeretné olvasni, akkor azt ezen a linken találja meg: A kor előrehaladtával a bőr öregedési folyamaton megy keresztül, amely során csökken a kollagén és a rugalmas rostok…..
Amennyiben a bejegyzéseket tankönyvszerűen rendezett formában szeretné olvasni, akkor azt ezen a linken találja meg. A leggyakrabban tinédzsereknél, fiatal felnőtteknél előforduló benőtt köröm kialakulását több, sokszor együttesen is előforduló tényező válthatja ki.•    sérülés (sportolásnál,…..
Amennyiben a bejegyzéseket tankönyvszerűen rendezett formában szeretné olvasni, akkor azt ezen a linken találja meg. A bőr szerkezete minden emberben egyforma, azonban minden ember esetében más és más a bőr színe, a tapintata. Míg egyiküké puha, bársonyos, üde, másoké fakó, fénytelen, esetleg…..
Amennyiben a bejegyzéseket tankönyvszerűen rendezett formában szeretné olvasni, akkor azt ezen a linken találja meg. A tyúkszemről írt ezen közleményem a Phoenyx Pharma online újságjában jelent meg. Mit jelent pontosan a tyúkszem?A tyúkszem a láb tartós nyomásnak kitett területein megjelenő ovális…..
Egy rangos újság, a Medical Tribune szerkesztősége kért fel egy striáról szóló közlemény megírására, amely a 2017 januári számban jelent meg. Amennyiben a bejegyzéseket tankönyvszerűen rendezett formában szeretné olvasni, akkor azt ezen a linken találja meg: A stria distensae kialakulása, kezelési…..
A túlzott mennyiségű szőrzet sok ember számára okoz komoly lelki problémát. Amennyiben a bejegyzéseket tankönyvszerűen rendezett formában szeretné olvasni akkor azt ezen a linken találja meg. A szőrzet mennyiségét elsősorban a szervezet androgén hormonjainak szintje…..
A szőrzet a hiánya vagy éppen túlzott mennyisége sok ember számára okoz komoly lelki problémát. Amennyiben a bejegyzéseket tankönyvszerűen rendezett formában szeretné olvasni akkor azt ezen a linken találja meg. A szőrszálak növekedése 3 fázisú. Egy időben, egy testrészen…..
A szőrzet a hiánya vagy éppen túlzott mennyisége sok ember számára okoz komoly lelki problémát. Amennyiben a bejegyzéseket tankönyvszerűen rendezett formában szeretné olvasni akkor azt ezen a linken találja meg. A szőrszál egy hámból és kötőszövetből álló henger alakú…..
A bőr bonyolult, intelligens önszabályozó rendszerével számos feladatot lát el. Amennyiben a bejegyzéseket tankönyvszerűen rendezett formában szeretné olvasni akkor azt ezen a linken találja meg. A bőr igen sok különböző feladatot lát el, amelyek jelentős része aktív,…..
A bőr bonyolult, intelligens önszabályozó rendszerével számos feladatot lát el. Amennyiben a bejegyzéseket tankönyvszerűen rendezett formában szeretné olvasni akkor azt ezen a linken találja meg. A bőr igen sok különböző feladatot lát el, amelyek jelentős része aktív,…..
A bőr bonyolult, intelligens önszabályozó rendszerével számos feladatot lát el. Amennyiben a bejegyzéseket tankönyvszerűen rendezett formában szeretné olvasni akkor azt ezen a linken találja meg. A bőr igen sok különböző feladatot lát el, amelyek jelentős része aktív,…..
Az egészséges köröm az esztétikum egyik fontos hordozója. Amennyiben a bejegyzéseket tankönyvszerűen rendezett formában szeretné olvasni akkor azt ezen a linken találja meg. A köröm az ujjak végpercén található. A mindennapi életben a köröm alatt a körömlemezt értjük, de…..
A bőr mirigyei az irhában találhatók, az általuk termelt váladékok biztosítják a bőr nedvesség és lipid tartalmát, létrehozzák a hidrolipid filmréteget. Amennyiben a bejegyzéseket tankönyvszerűen rendezett formában szeretné olvasni akkor azt ezen a linken találja meg. Három…..
A bőr különböző rétegeinek táplálását a bőr érrendszere biztosítja. Amennyiben a bejegyzéseket tankönyvszerűen rendezett formában szeretné olvasni akkor azt ezen a linken találja meg. A bőr érrendszerét alkotó artériák és arteriolák, vénák és venulák és az őket…..
A bőralja a bőr legalsó rétege, amely a test kontúrját formálja meg. Amennyiben a bejegyzéseket tankönyvszerűen rendezett formában szeretné olvasni akkor azt ezen a linken találja meg. A bőrt a bőralja párnázza ki. Döntően zsírszövet és kötőszöveti sövények alkotják.…..
A hám alatti irha a bőr rugalmasságának, fiatalságának fő hordozója. Amennyiben a bejegyzéseket tankönyvszerűen rendezett formában szeretné olvasni akkor azt ezen a linken találja meg. A hám alatti irha sejtekből, rugalmas rostrendszerekből és alapállományból álló, egy…..
A hám a bőr külső, mindenki által látható része: "a lélek tükre". Amennyiben a bejegyzéseket tankönyvszerűen rendezett formában szeretné olvasni akkor azt ezen a linken találja meg. A hám a testünket a külvilágtól elhatároló, átlagosan 0,1 mm vastagságú többrétegű…..
A bőr a testünket határoló, a külvilággal és a belső szervekkel intenzív kapcsolatban lévő szerve. Amennyiben a bejegyzéseket tankönyvszerűen rendezett formában szeretné olvasni akkor azt ezen a linken találja meg. A bőr testünk legnagyobb kiterjedésű szerve, amely mintegy 1,8…..
Dr. Schmelás Attila bőrgyógyász és kozmetológus magánorvos vagyok Tisztelettel üdvözlöm Önt a blog olvasói között A blogot szakmai blognak tekintem, így laikusoknak szóló bőrgyógyászati szakmai információk közlésére szánom. Ezen az oldalon a szokásos módon a…..