Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szegedijudit

147 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Görögországban még soha nem végeztek korábban kutatást a problémás szerencsejátékosok előfordulásáról. Ezért a recesszió során keresztmetszeti felmérést hajtottak végre, amelynek célja, hogy1) megbecsüljék a problémás szerencsejátékok elterjedtségét az elmúlt évben,2) feltárják a szerencsejátékosok…..
Fel kellett függeszteni Mészáros Lőrinc Opus Global Nyrt.-jének tőzsdei kereskedését a mai bejelentés miatt. A cég – mivel áttételesen kivásárolja a csehek 50%-os részesedését - a Mátrai Erőmű Zrt. a Mészáros Csoport kizárólagos irányítása alá kerül. Két hét után. A mai tájékoztatás szerint…..
A Budapesti Értéktőzsdén jelentették be a csodás hírt. A nemzet nagytőkésének most már egy erőműve is van. Vajon mi lesz a következő, amit megvesz Mészáros? Lezárult a Mátrai Erőmű adásvétele, így az Opus Global Nyrt., valamint a cseh Energeticky a Prumyslovy Holding (EPH) közös érdekeltségében…..
 Apró műanyagszemcséket mutattak ki a kutatók a világ legnépszerűbb palackozott ásványvizeiben egy kilenc országra kiterjedő nagyszabású tanulmány keretében, amely szerint a szennyeződés a palackozási eljárás közben kerül a termékekbe. A fredoniai New York Állami Egyetem kutatói 250 palackozott…..
  Mint a mesében: Matolcsy György fia vett egy budai luxusvillát, ahol az apuka és az új felesége boldogan élnek Na és erre ki adott pénzt? A jegybankelnök unokatestvére. Ennél kerekebb már nem is lehetne a történet. "A Rózsadomb szélén, tökéletesen csendes nyugodt mellékutcában, erdő mellett,…..
Arnold Schwarzenegger szerint semmivel sem kisebb az olajcégek felelőssége, mint a cigarettákat gyártóké. A 444.hu szúrta ki, hogy Kalifornia egykori kormányzója a Politicónak beszélt arról, hogy arra készül: olajvállalatokat perel be, mert szerinte azok régóta tudják, hogy emberek halálát okozzák…..
A veszélyes és drága atomenergia helyett itt van a megújuló energia és energiatakarékos háztartások kialakításának lehetősége. Az LMP energiastratégiája a kevesebb fogyasztásra épít, a párt a megújuló Magyarországot tűzte célul – mondta Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt a napokban, a fukusimai…..
Végéhez közeleg Lázár János megingathatatlannak hit politikai karrierje? Aligha, az utóbbi egy két hónap eseményei azonban csúnyán erodálták a nagyhatalmú kormányember tekintélyét. Összegyűjtöttük három plusz egy bizonyítékát annak, hogy billeg a szék a miniszter alatt. Az elbukott választás 2017…..
A városok melegedése a globális felmelegedés üteménél is gyorsabb. Európa 571 városának adatait elemezve a New Castle-i Egyetem kutatói kimutatták, hogy az eddig véltnél jóval szélsőségesebbé válik az időjárás a 2050-2100 közötti időszakban.Az épületek, a légkondicionáló berendezések, a közlekedés,…..
Minden háztartásnak jár és még Erzsébet utalvány is lesz a választások előtt. Téli rezsicsökkentésről döntött a kormány: minden család 12 ezer forintot jóváírhat a gázszámlájából - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Facebook-oldalára feltöltött videóban. A kormányfő közölte, a…..
Van a belpolitikában, a kampányokban egy olyan ki nem mondott vonal, miszerint az aktuális kormánypárt akkor is elutasítja az ellenzék javaslatát, ha az egyébként egy tök jó ötlet. Ezt az okosabbak megjegyzik, majd esetleg saját ötletként bedobják, és így mindenki csendben marad. De van egy olyan…..
Orbán Viktortól Gyurcsány Ferencig, Bayer Zsolttól Puzsér Róbertig, Mráz Ágostontól Török Gáborig sokan sokféleképpen látták és értelmezték a hódmezővásárhelyi polgármester-választás eredményét. Rendszerváltásról, új szelekről és az összefogás erejéről szólnak az elemzések az egyik oldalon, a…..
Többet nem ér majd az ezer forintos, de szebb és biztonságosabb lesz. Március elsejétől, csütörtöktől bevezetik az új ezer forintos bankjegyet - mondta Gerhardt Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. A jegybank alelnöke kiemelte: a megújított 1000…..
  Ki lehet tiltani az Euro 6-osnál régebbi, korszerűtlenebb dízelmotorral működő járműveket a szennyezett levegőjű városokból Németországban a szövetségi közigazgatási bíróság kedden kihirdetett döntése alapján.A lipcsei testület szerint az önkormányzatok a hatályos jogszabályok alapján…..
Kár, hogy nem nálunk, de azért fankó lesz. Norvégia élen jár a fenntartható fejlődésben – és ezt nem csak az bizonyítja, hogy Oslo nyerte el 2019-re az Év Zöld Fővárosa címet, hanem azok az országon belül végzett olyan fejlesztések is, mint amilyen az északi sarkkör fölé épülő, első energiapozitív…..
Életünk során közel 40 dkg csomagolóanyagból származó vegyület kerül a szervezetünkbe   A csomagolóanyagokkal kapcsolatban az elmúlt tíz évben több, mint kétezer riasztást regisztráltak az Európai Unióban, ami azért rossz hír, mert az élelmiszerekbe oldódott káros vegyületek a szervezetünkbe is…..
Megjelent a megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatására kiírt pályázati felhívás az európai uniós Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) keretében, a mikro-, kis- és középvállalkozások 52,5 milliárd forintos keretösszegre nyújthatják be…..
  Hol máshol, Ázsiában tesztelik az új technológiát. Sajnos nagy szükség van rá. Rajzfilmekbe illő, a szmogos levegőt porszívóként megszűrő légtisztító tornyok lephetik el a világ városait, amennyiben beválik az erre a célra kifejlesztett, és Kínában már tesztelés alatt álló technológia – írja a…..
A cég összesen már több mint 470 millió forint uniós támogatást zsebelhetett be. Az már évek óta köztudott, hogy az Orbán-család gánti bányájából – amely nagyjából 15 percnyi autóútra található Felcsúttól – szállítják a követ és a betonelemeket egy rakás állami nagyberuházáshoz. Többször Mészáros…..
Furcsa dolgok történnek mostanában a szocialisták háza táján. „Hallottam, hogy Önöknél ma délelőtt Hernádi Gyula a vendég, s habár ma Strasbourgban vagyok az Európai Parlament ülésén, úgy gondoltam, hátha szerencsém lesz és hozzá tudok szólni a műsorhoz” – ezzel kezdte betelefonálását kedden az…..
 A tisztajovo.hu szúrta ki a gulfnews.com beszámolóját, miszerint a dubaji kormány most bejelentette, hogy megépítik a világ legnagyobb olyan erőművét, amely szemétből állít elő energiát. A tervek szerint évente 2 millió tonna szilárd hulladékot fog tudni feldolgozni, ami nagyjából lefedi Dubaj…..
szegedi csípős gázos téma 2018.02.07 04:27:45
Lehet, hogy végre kiderül miért nem olcsóbb a gáz?   A Magyar Villamos Művek és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is perek elé néz. El kell mondaniuk, hogy miért nem csökken a gáz ára, ha a világpiaci árak a mélyben tartózkodnak. Az LMP pert indít, hogy nyilvánosságra kerüljön, Magyarország…..
A Nők Civilben Egyesület 199,2 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kapott. Persze ez a civilek elleni háborúban elég furcsa lenne, de ebben az esetben is "családban marad a lé", hisz Rétvári Bencének, az EMMI parlamenti államtitkárának unokatestvére, Huczekné Rétvári Mónika az egyesület…..
Még mit nem! Az ivóvíz minőségének javítását és a hozzáférés bővítését kezdeményezte csütörtökön az Európai Bizottság. A brüsszeli testület az első sikeres európai polgári kezdeményezés – amely az ivóvíz, mint alapjog uniós jogba foglalását irányozza elő – nyomán nyújtotta be a jogalkotási…..
A Fideszt nevezte Magyarország legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatának hétfői sajtótájékoztatóján Ungár Péter, az LMP országos elnökségének tagja, aki szerint a nagyobbik kormánypárt rasszista kampányba kezdett, hazug módon kiáltva ki embereket nemzetbiztonsági kockázatnak – írja tudósításában az…..