Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zophie

1 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
tibi!küldöm az írást a modoros utazóról. használd egészséggel:-D! epresh/a szerző külön kérésére nem nyúltam a formabontó és merész kisbetűkhöz, meg úgy semmihez se - M. Tibi/ a modoros üzleti utazó repcsivel  ferihegy kettőn, hétköznap reggel 7 óra körül…..
LifeTILT Edzéstervek nőknek lll. 2011.02.20 09:17:00
Ezzel a bejegyzéssel összeáll egy nagy egész, amit ha egymás mellé tesztek és a megfelelő szögből nézitek, egy olyan használható tudásra tesztek szert, amit a későbbiekben az egészséges életmód, a szép alak és a formás izmok világában fogtok kamatoztatni. A Tudatos…..
 Professzor Pizka, köszönjük szépen. Itt a blogja is. Ráérünk, de kattintsatok oda neki. Repülőbuzi-tipológia   1. Az autóskártyás Harci repülőgépek az ő mániája, de módszerében teljesen az ovis autóskártyát követi. Meg a turbó rágót. (kulcsszavak: Ruf Turbo,…..
És nem hiszem el, hogy ide nem ment el a TV2 forgatni, de Zimány Linda fogfehérítése sajtó-nyilvános esemény volt ... Fekete Pákó 10 év után elhatározta, hogy megszerzi a magyar állampolgárságot. Ehhez azonban le kellett volna vizsgáznia alkotmányos alapismeretekből. "A…..
zophie 2011.03.26 20:10:54
"2. A non-Hungarian citizen who resided in Hungary continuously over at least a period of three years preceding the submission of the application, and if the conditions defined in subsection (1), paragraphs b) to e) are satisfied may be naturalized on preferential terms, provided that the person has lived in a valid marriage with a Hungarian citizen for at least three years"

subsection 1/b to e

# according to Hungarian law, the person has a clean criminal record, and at the time of the assessment of the application, there are no criminal proceedings in progress against him before a Hungarian court;
# his livelihood and residence are assured in Hungary;
# his naturalization does not violate the interests of the Republic of Hungary; and
# provides proof that he has passed the examination in basic constitutional studies in the Hungarian language, or that of being exempted by virtue of this Act.

The following shall be exempt from taking the examination:

* persons who are legally incompetent or with diminished capacity;
* persons who earned a diploma in the Hungarian language in a Hungarian institution of higher education;
* persons over 65 years of age at the time of filing the petition;
* persons who are able to verify not having the capacity to take the exam, due to their lasting and irreversibly deteriorated health.

By recommendation of the Minister of Internal Affairs, the President of the Republic may grant exemption from the criteria of evidencing Hungarian domicile and means of support and the criteria of passing the examination in basic constitutional studies, if having the petitioner naturalized is in the overriding interest of the Republic of Hungary."
Sokan ajánlották Marika néni kávézóját, ahol állítólag a legemberesebb és legjobb hamburgereket kínálják az éhes egyetemistáknak. Kíváncsiak lettünk egyrészt a minőségre, másrészt a hely névadójára és arra, hogy a hamburgeres kiemelkedik-e a tucatburgeresek közül. A…..
Modorosblog Budapest: Tetszik 2010.09.23 07:00:00
Élhető fővárost!Az elmúlt 20 év iránya után új arculatot adunk Magyarország szívének-lelkének, felvirágozatjuk Budapestet - mindannyiunk fővárosát. Mindannyian felelősek vagyunk a múltbéli hibákért, hiszen ott ülünk a közgyűlésben már két évtizede - de mostantól most…..
Idén ünnepli 200 éves fennállását a németek legnagyobb sörünnepe az Oktoberfest. A világhírű sörfesztivál hagyományosan minden év szeptember harmadik hétvégéjén veszi kezdetét és egészen október első vasárnapjáig tart a mulatozás.   Az első Oktoberfestet 1810.…..
Én egy svájci csávót ismertem személyesen, a tagnak olyan volt a gyorshajtás, mint a Krisztus Király Misszionárius Szerzetesrend nővéreinek a double penetration; elég erős szégyenérzettel gondolt volna rá, már ha hallott volna róla egyáltalán, de még csak nem is arról beszélek,…..
Igazán nem szeretném elvenni az üstökösként felívelő Bünti blog kenyerét, azonban itt az ideje, hogy legalább írásban megtoroljam lakóközösségem bizonyos tagjainak a bűneit!Azoknak, akik nem egy isten háta mögötti tanyán születtek és azóta is ott tengetik napjaikat nyilván…..
zophie 2010.05.14 21:36:14
bár nem feltétlen témába vágó, de hasonló témakör - mikor beköltöztem az itteni lakásomba (svajc) a házibácsi előre közölte, hogy nincs költözködés vasárnap, mert kihívja a rendőrséget. mert itt vasárnap tilos költözködni.
ugyanez a bácsi a beköltözésem utáni napjon tartott házavatót is hangosnak találta, és egy nap ottlakás után ultimátumot kaptam "ez volt az utolsó figyelmeztetés, még egy ilyen, és ki kell költözni" formájában. mindezt úgy, hogy az itteni legnagyobb karnevál a következp nap hajnalán reggel 4kor kezdődött, és az utcán tombolt a nép egész éjjel :D
amúgy itt nagy divat minden a másik szomszédnak nemtetsző tevékenység miatt rendőrt hívni.

másik kedves emlék, amiről bizonyítékot is őrzök a mai napig, az az alattam lakó lánypártól kapott levél, ami a bejárati ajtómra volt felragasztva egy este. és amiben arról panaszkodnak, hogy amikor későn érek haza, nem törődve azzal, hogy más már olyankor aludna, trappolva járok fel-alá (a későn hazaérés este fél 11, mert a munka 10ig tart...és nem trappolok)meg mikor itt van a barátom nálam, hangosak vagyunk - ez ilyen viccesen volt megfogalmazva, lényegében hangosan szexelünk (nincs barátom, és nem is járkál át hozzám senki) stb stb stb, de csak olyan dolgok, amiket nem csinálok. viszont persze annak ellenére, hogy állítólagosan még azt is hallani, amikor telefonon beszélgetek, a cetlit nem semélyesen adták oda, bár nyilvánvalóan tudták, mikor vagyok itthon (amúgy már kiköltöztek, és az új srác még nem panaszkodott)

nekem csak egy szomszédom van, aki vicces, és akihez amúgy órát lehetne igazítani, mert minden vasárnap este 8kor felnőttműsor van a falon túl. elég hangosan. de mivel falszomszédok vagyunk, ám ő másik lépcsőház, nagyon nem érdekel..
Kisregény hosszúságú, de pompásan megírt, a feszültséget mesterien adagoló, néhol humortól csillogó levelet kaptunk Évától, aki egy külföldi nyelvtanfolyamokat közvetítő cég ügyvezetője, és egy felejthetetlennek szánt római hétvégével lepte meg a szüleit 70. és 75.…..
zophie 2010.05.13 16:24:53
@safranek:

BUD-LTN menetrend szerint 2:40, ha belehuznak kicsit kevesebb...
zophie 2010.05.13 20:11:24
@frangocastello:
"Nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek a látottakon, valahogy komolyabb műszaki supportra számítottam... " pl?

" tesztrepülés bejelentése enyhe felzúdulást indikált, egyúttal a műszaki probléma nem túl közeli megoldását jelezte."
tehat Te egyertelmuen nem ertesz a repulogepek karbantartasahoz. bizonyos javitasok utan kotelezo tesztrepulni.

amugy a hazajutasos sztoridat elvezettel olvastam, irigylesre melto elmenynek tunik (teny, hogy gondolom nem igy tervezted, de szerintem kivaloan alakult)
Ki szeretne tűnni a Gulfstreammel érkezők tömegéből? Hogyne lenne erre is remek megoldás: vegyen például egy Boeing 737-est! Most ráadásul egy olyanra pályázhat, melyet kimondottan olyan célokra építettek, hogy a gazdag embert és a hozzá tartozó hasonszőrűeket, illetve…..
zophie 2010.04.04 19:42:51
www.andrew-winch-designs.co.uk/en/what-we-do/aviation/

ők szerintem szívesen újratervezik a konyhát

www.jetaviation.com/index.php/jet/basel/completions

ők meg pikkpakk kicserélik a szőnyeget

ha csak ez a baj....
Elég sok komment keletkezett a témában, ezért úgy érzem hasznos lehet megvitatni a lakóhely kérdést. Nem szeretném belevonni a politikát és a gyűlölködést a poszt-ba (kommentekbe) csak van néhány fontos gondolatom ami érdekes lehet.Ha jártatok már London-ban, Rómá-ban vagy…..
BtheBest Utazási tanácsok 2010.01.07 17:37:40
Az ember csomót utazik egy évben, de a szeptember 11-es balhé óta egyre nehezebb konfortosan. Mert az ember nem viheti magával a krémjeit, zseléjét, tusfürdőjét, satöbbi. Jó erre azt mondják, hogy az ember vegye meg kint újra, és oké ez annyira nem is volna gáz, de pl. a zselé…..
Modorosblog Az angoltudor 2009.01.24 19:32:00
How ya doin ma'e, get us two pints o Newcastle Brown an a glass o Strongbow fer da ladies, will ya? An a bowl o chips, please. Cheers bud, take care.Előre is bocsánatot kérek: ez a bejegyzés elsősorban az angolul tudóknak/tanulóknak szól. Van benne persze általam modorosnak vélt elem is…..
Belsőség Jé, szoba! Jaj, gurul! 2009.07.29 23:10:00
Sajnos a belógó motortól az utas lábtere elfogyott, így Pista eléggé összezárt lábakkal utazott a Római-partig, ahol a forgatást megejtettük. A kocsi gazdája mondta is, hogy ott senki nem szokott utazni, inkább a második sor forgatható foteljeit foglalják el.Nehéz érvet találni,…..
36,5 millió fontért vett új magánrepülőgépet Slavica Ecclestone, a Forma-1 jogtulajdonos Bernie Ecclestone márciusban elvált felesége. Az 51 éves, horvát származású szépasszony gépe kétszer akkora, mint volt férjéé, a Gulfstream G550 minden luxussal felszerelt, két fürdő-,…..
zophie 2009.07.23 14:19:14
www.airliners.net/photo/Untitled-(Formula-One/Dassault-Falcon-7X/1379535/M/

ez Bernie gepe. Falcon 7X. teny, hogy Slavica gepe nagyobb, de nem ketszer... :)
A következő repülőterek ilyen vagy olyan módon elég kreatívan oldották meg a feladatot: legyen hová leszállni a repülőgépeknek… Az atlantai repülőtér A Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport ötös leszállópályáját öt év után, 2006. májusában nyitották…..
Vajon mit rohangál ez a fószer az új, Zoboki tervezte Pannon-székházban? Elsőre tényleg annyira profi a kisfilm, mintha valóban valami külföldi műsor egyik epizódja lenne, bár azért a tökéletes feliratozás ad némi kétségre okot. A mellékelt Wikipédia oldal viszont már nagyon…..
zophie 2009.07.14 00:48:41
  Az elmúlt napokban rengeteg webtérképes érdekességet kaptam, amit most szépen sorban el is kezdek kiposztolgatni. Számomra Sadia felfedezése volt a mindent vivő: a Fráter György utca felett egy repülőgépet kapott el a Google. Vagy csak megint egy kis tréfa, mint a Fekete Pákó…..
zophie 2009.05.29 13:46:07
@szs.: lol lol lol

miert, szerinted hivatalosan mekkora egy repulo?

AUTÓSKÁRTYA ADG/RAT 2009.01.19 09:43:00
Pár hete az egyik Bombardier supervisor bejött az irodába (hangar office, Jet Aviation, baseli reptér) és a kezembe nyomott egy darab cetlit, amin a következő állt: "Fligh Ticket for Testflight on 25/11/08, OE-IDG"Szóval tesztrepülés, ami annyit jelent, hogy bizonyos…..