Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hata.mari

39 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A közoktatás siralmas állapota mellett a felsőoktatás helyzete sem túl fényes Magyarországon. A befektetett pénz nagyon kevés, a színvonal helyett pedig a felsőoktatás felett gyakorolt kormányzati kontroll nő. Márpedig pénz nélkül a magyar felsőoktatás nem fogja tudni behozni…..
Az oktatásba fektetni minden ország számára nagyon fontos és előnyös lenne, hiszen ez a gazdaság fejlesztésében kulcsfontosságú humán tőke megteremtője. Magyarország mégsem fordít eleget a szektorra, nemzetközi összehasonlításban pedig lehangolóan keveset – vonható le a…..
Ordító az ellentmondás a kormány bevándorlókhoz való hozzáállásában. Ha háborús övezetből, életveszély elől menekülőkről van szó, foggal-körömmel küzd megsegítésük ellen, ha hatalmas vagyonnal rendelkező EU-n kívüli külföldiekről, akkor viszont jó pénzért…..
Egyre több sebből vérzik a TTIP, a gigantikus, Amerikai Egyesült Államok és Európai Unió között tervezett szabad-kereskedelmi egyezmény: a folyamat jóval hosszabbra nyúlik a tervezettnél, fogy a türelem, már több európai politikus is ellenző nyilatkozatokat tett, a közvélemény…..
Köztudott, hogy elmaradott  uniós tagállamként rengeteg pénzt kapunk az EU-tól, ugyanakkor ebből a Magyarországon zajló korrupciónak köszönhetően rengeteget el is lopnak. Pedig az Európai Unió azért juttat hozzánk forrásokat, hogy a magyarországi régiók fejlettsége minél…..
Szalai Vivien kinevezésével új éra kezdődött a TV2 háza táján: jelentős elbocsátások és személycserék után a csatorna készen áll arra, hogy a bármifajta szakmai kritika nélkül sugározza a fideszes pártpropagandát. Az új igazgató áldásos tevékenységét már most, rövid…..
Rekordmértékű foglalkoztatottság és visszaszorított munkanélküliség, növekvő nyugdíjak, jóllakott gyerekek, működő reformok: ezek a kormányzati kommunikációban állandóan megjelenő motívumok ezek. Az első látásra biztatónak tűnő mutatók mögött azonban nem kevés…..
Az oktatásügy mára a kormány egyik legérzékenyebb pontjává vált. Az ésszerűtlen központosítás, a romló színvonal, a folyamatosan növekvő forráshiány rengeteg támadási felületet jelent. A kormány oktatáspolitikája ellen tiltakozó pedagógusokkal ráadásul a magyar…..
Miközben ezer sebből vérzik a magyar oktatás, tételes követelések fogalmazódtak meg, a pedagógusok tüntettek, és kockás inges tiltakozáshullám indult a kormány oktatáspolitikája ellen. A döntéshozók nehéz helyzetben találják magukat, hiszen a kifogásolt problémák valósak,…..
Kevés olyan ágazat van, amelyre még nem tette rá csápjait a kormánypárt, de úgy tűnik, elérkezett az idő, hogy egy valóban jól teljesítő és fejlődő ágazatot is bekebelezzen a Nemzeti Együttműködés. A KSH adatai szerint ugyanis szédületes bővülésen esett át az ágazat…..
Az oktatás állapota Magyarországon mára rendkívül rossz állapotba került. A pedagógusoknak arcátlanul alacsony fizetésért kapkodva kell leadniuk az előírt óriási mennyiségű, rosszul strukturált tananyagot, és hiába a megnövelt óraszám, a tanárok ettől csak túlterheltebbé…..
2013 nyara óta tavaly szeptember 21-ig 2705 tartózkodási engedélyt szereztek az államkötvények révén, további 4568 engedélyt a kérelmezők családtagjai kaptak, vagyis 2 év alatt összesen 4568 gazdasági bevándorló váltotta meg Orbánéktól a jegyét jó pénzért az Európai Unióba. De ha már az…..
2008 és 2012 között negyedével csökkent az oktatásra fordított pénz, ötödével kevesebb hallgató jár a magyar egyetemekre, a pedagógusbérek pedig nálunk a legalacsonyabbak OECD szinten. Ráadásul a pedagógusbértáblát is átalakította a kormány,  emiatt a pedagógusok évi 20…..
A szavazatvásárlás jól bevált valutája, a rezsicsökkentés, a folyamatos kormánypropaganda hatására mára megkerülhetetlen fogalommá vált a magyar közbeszédben. A gazdaságilag fenntarthatatlan, jogsértő rezsiharc történetének pedig még nincs vége. Már a 2010-es választások…..
Egyedülálló módon, Magyarországon környezetvédelmi adó sújtja a napelemeket, kampánykerítéssel kihalás szélén álló rágcsálófajt végzünk ki, természetvédelmi területekre és ökogazdálkodásokra fittyet hányva szántjuk be a bioföldeket. Így néz ki a…..
Ahogy már olvasóink is tudhatják, a Ténytár blog mellett működő tenytar.hu létrehozásának célja, a politikai szereplők szavainak kontrollja mellett, szakpolitikai elemzések publikálása különböző kormányzati intézkedésekről, gazdasági, társadalmi jelenségekről. Elemzéseinkben górcső alá veszünk olyan…..
MNB, belvárosi ingatlanok, MET, lepetepedési államkötvény. Mi az, ami mindezekben közös? A kormány és az offshore-cégek. Két éve Orbán még azt nyilatkozta a Kossuth Rádióban, hogy offshore-spekuláns nem lesz a Magyar Nemzeti Bank elnöke. A korábbi éles offshore-elles retorika…..
A magyar felsőoktatás legfőbb jellemzői közé az utóbbi időben a forráscsökkenés és a hallgatói létszám csökkenése tartozik. Hazai statisztikák szerint a felsőoktatásra fordított források továbbra is nagyon szűkösek. Évek óta a GDP kevesebb mint 1 százalékát fordítjuk…..
A magyar közoktatás soha nem volt tökéletes, de az sem hozott javulást, amit a Fidesz ezen a területen végrehajtott. Sőt, helyette a forráskivonással és központosítással (ugyanakkor a szakiskolák átgondolatlan decentralizálásával) a kormányzat csak mélyítette az addig is…..
Nagyon keveset hallunk róla, pedig az utóbbi időszakban az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok közti transzatlanti szabad kereskedelmi megállapodás, a TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership – Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerség) borzolja a…..
Végre egy reális, hatákony megoldási lehetőség a magyar háztartások rezsijének csökkentésére: abban csak egyetérteni lehet, hogy a lakóházak energetikai felújítása nagyban csökkentené közműszámláink végösszegét. Augusztusban fel is csillant a remény egy ilyen programra,…..
A szakmaiságot és a következetességet teljes mértékben nélkülöző, a Fidesz által uralt kommunikáció a menekültekkel kapcsolatban eddig nem szült mást, csak feszültséget és frusztrációt – amelyet aztán remekül fel tudtak használni politikai erejük növeléséhez. Mint…..
A közoktatás az utóbbi években jelentős átalakításokon esett át, amelynek számokkal alátámaszható eredménye eddig az, hogy a magyar diákok a PISA-teszteken és a World Talent Ranking ranglistája szerint is sokkal rosszabbul teljesítenek, mint 10 éve. Utóbbi teszten Magyarország a…..
Mára világossá vált, hogy a menekültválságra nem megoldás az, ha nem csinálunk mást, csak plakátkampányt és drótkerítést. De a probléma hatásos megoldásához az sem elég, hogy csupán karitatív erőtartalékainkra (vagy a Fidesz interpretációjában Soros-bérenc civilekre)…..
Az Orbán-kormány egyik nagy szimbolikus ígérete volt a határon túliak választójogának megadása, amelyet végül a kétharmados többséggel volt képes megadni. A választójog megadásával pedig sok határon túli honfitársunknál szerzett egy jó pontot a Fidesz, azonban az új…..