Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Google

0 bejegyzést írt és 7544 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vendégszerzőnk, Gágyor Péter írása   „Idesanyám, én nem ilyen falovat akartam!” Mit és kinek adhatnék én most hirtelen vissza, követvén napjaink legújabb divatőrületét? Hát bizony szegényes az én választékom, ami nem is olyan nagy baj. Talán az ötvenes évek jó…..
Vendégszerzőnk, Gágyor Péter írása Amikor kopognak és beléphetnek/belépnek, hagyományosan következik a jó szó: Adjon Isten! A válasz is köszöntés, amúgy hagyományosan, némi népmesei mellékízzel: Fogadj Isten! De hol vagyunk mi már ettől? Sem Isten, sem adjon, sem fogadj…..
Google 2016.07.27 17:19:54
@Virág et.:

Kik is háborúznak kikkel ott a messzi, kiessé tett Szíriában? Vagy csak úgy lett ott a háború, készítették a háborúgyárban?
Talán abba lehetne fejezni, tárgyalóasztalhoz lehetne ülni is, nem?
De akkor mégis hol a fittyfenében próbálnák ki a felek a friss fegyvereiket? Hogyan akadályoznák meg a polgárháborúkat a saját belsőudvarukon, he?
Miért kell a szar háborúkat olyan természetesnek venni, miért is? Természetes állapot a béke, de a háború sosem az.
Kinek jár oltalom, tudjuk is mi azt. Talán azoknak, akik otthon maradnak és tűrnek, jobb híján. Migráns barátaink össze-vissza beszélnek, vezetik félre a hatóságokat, ember legyen a talpán, aki eligazódik a mondandójukon.
Google 2016.07.27 17:32:06
@Virág et.:

Te kirekesztő vagy.
Azt mondod, hogy nem akarod, hogy az országod (így mondtad!) élén Orbán álljon. Innentől kezdve, azokat akik másképp akarják, képzelik, mást választanak, azokat kirekeszted, azok téged nem érdekelnek. Azokat bátran negligálhatod, hisz a te szemedben, neked van igazad. Az ő véleményük sem számít. Ez a te demokráciafelfogásod.
"Lelőni őket, mint a férgeket", miért mind ismételgeted ezt a csúnya szentenciát, ki mondta ezt, honnan szedted, hogy kerül ez ide az asztalra?
Igen, nem minden migráns terrorista. A kérdés csak az, hány embernek kell még meghalnia, hogy a kérdés úgy módosuljon, miért van közöttük ennyi terrorista is? Mi a bajuk velünk?
Ők vannak itt, nem mi vagyunk náluk.
Google 2016.07.27 17:42:03
@GNDL:

Ja, meg tudod magyarázni más arcának a szilánkosra törését, gondolhattam volna.
Na, innentől az általad nagyra tartott saját elveid nekem túl alacsonyan szállnak, szorika.
Miközben az ütemesen fogyó nyugati civilizáció − peremén a miénkkel − a körkörös védelemre rendezkedik be,  a népességünk és a kultúránk megtartás kapcsán üvöltve vitatkozunk egymással. „Az ENSZ és a KSH adatai szerint Magyarország a demográfiai összeomlás felé…..
Google 2015.12.18 14:35:40
@maroz:

Tényleg nem volt érthető, elnézést.
Csak annyi akart lenni a dolog, hogy ez az egész liberalizmusnak nevezett valami, egyre inkább a kommunizmusra hajaz, arra, amilyennek elképzelték ezt a kommer izét a valamikori társutas értelmiségiek. Egyenvélemény, egyennyelv, mindenről állást kell foglalni, lehetőleg a szerintük helyeset kell mondani, szóval a világ liberálisai egyesültek. És kevésnek bizonyultak, mostan is. Hiába nevezték és festették át magukat, a pc-n is átsüt a hamisság. Ahogyan ezt az egészet előadják, ez nem liberális demokrácia, hanem éppen hogy liberális diktatúra.
Google 2015.12.18 17:18:44
@maroz:
Pedig keszul. Mars elvtars. Bocsanat, Marx elvti.
Mit is mondanak: nem voltak meg erettek az emberek, eleg megfeleloek a korulmenyek, eleg fejlett az ontudat, de az nem lehet, hogy ennyi szent Marx, Engels meg Lenin hiaba faradt volna! Es az egesz hobelevancot most dobjak a kukaba, csak azert mert nem megfelelo emberekkel akartak nyelbeutni a nagyszeru agyremeiket
Mi tagadás, az Ákos-ügyi fejlemények rendesen felülírták az eredeti vitatémát. Nem mintha elfogadhatóbbá vált volna a véleményterrorista tempó, az viszont egészen nyilvánvaló, hogy a magyar kormány húzása erősebb kontent, ezzel ők nyerték az aránytévesztési…..
A Párizsi események kapcsán sokakban felhorgadt a nyugati értékek féltése, ennek pedig mifelénk az a vicces eredménye lett, hogy a véleménygyári bérmunkás a gazdájával teljesen összhangban átment valami kollektív öntudatba, hirtelen "mi" lett belőle, és megírta, hogy: Mi és…..
Google 2015.11.18 10:02:48
@maroz: A forgatokonyv ismert, csak ott van az a remenyhal nevu ize. De mar az is doglodik. Csak akkor legalabb jokedvuen, mondanam, meltosaggal viseljuk a tepozarat, ja nem, sorsot.
Ertem mit akarsz mondani: visszavenni a legnehezebb. Meg a kepunkbol is.
Google 2015.11.20 07:17:55
@maroz:
Amerika kapitany majd kisegiti, nem?
Csak varja!
Mi élni szeretünk. Ti ölni szerettek. Mi békében akarunk létezni. Ti háborút akartok. Mi az alkotást díjazzuk. Ti a pusztítást. Mi a szabadságban élünk. Ti az alávetettségben. Mi este éttermekbe járunk, koncertekre, bárokba − vagy templomba, szabadba, önképzőkörbe…..
Google 2015.11.14 15:31:13
@Disznóvári:

Nem magával, hanem Scrutonnal vitatkoznék: valamennyire tényleg oka a "társadalmi igazságtalanság" ezeknek a támadásoknak.
Ergé maga mondja el, mennyire gazdag a mi életünk, az ő életük sivárságához képest. Nekünk van mit vesztenünk, nekik ilyesmijük már nincs. Egészen biztosan frusztrálja őket annak látványa, ahogyan mi, itt Európában élünk, és ahogyan ők, ahogyan a helyzet kinéz, soha nem fognak (élni).
Európában nincs egyetértés egy egész sor kérdésben, és akkor ebbe a térbe furakodnak be ők, a saját nyomorukkal, saját démonaikkal.
Együtt vagyunk szerencsétlenek - ki ezért, ki azért. Valahogyan elképzelni sem lehet, hogy mi mindig boldogan éljünk- relatíve - ők pedig örök világ nyomorban és harcban. Ilyen nincs, és talán nem is lehet. Ekkora egyenlőtlenséget, ekkora szakadékokat nem bír el a Föld. Valakiknek nagyon rossz kell legyen, hogy mások jól, jobban éljenek. És ez így nem fair.
Google 2015.11.14 16:18:17
@búvár kondér:

A maga kondérjába csak az orbánellenesség fér bele. Ebből főz, másból nem tud. De miért nyilatkozik akkor bele mindenféle másba?
Vagy Orbán rendelte el a merényleteket? Tud maga valamit?
Maga tényleg együtt érez azzal a sok sérülttel, elhunytak hozzátartozóival, elhiszem, de valahogyan csak éppen erről nem ír. És a hogyan továbbról sem. A nagy liberálisságában. Abban.
Google 2015.11.14 16:25:31
@jágör68:

A háborút is lehet outsourcingolni, harcosokat mindig találni.
Fegyver is van dögivel, mi egyéb másra lehetne azt a sok vasat használni?
Migráció és mi címmel körkérdést és cikksorozatot indít a Mandiner. Az eddig megjelent írások ezen a linken keresztül olvashatók. * Hetek óta az európai menekültválsággal fekszünk és kelünk, mi újságírók mindenképpen, de a látogatottsági adatok alapján az olvasók is.…..
„Vajon mikor tiltjak be a 444-en a kommentelest? A totalis narrativaosszeomlas fenyeben, mind a hivatkozott kulfoldi cikkeknel, mind a 444-es kommentek eseteben. Szabaly: reszleges betiltas kenyes cikkeknel is ervenyes. Vagyis ha csak a cicas gifeknel szolhatsz hozza, akkor effektive be van…..
Migráció és mi címmel körkérdést és cikksorozatot indít a Mandiner: vezető magyar véleményformálókat kérdezünk meg arról, mit gondolnak az egyre forróbb témává váló migrációról és a kapcsolódó jelenségekről. Az eddig megjelent írások ezen a linken…..
Google 2015.09.08 12:51:42
@GNDL:

Ekkora Orbán-fóbiával nehéz lehet nemcsak az ország helyzetét, de aztán a világét végképp megítélnie.
De azért látom, hogy érdeklik a kihívások - a lehetetlennel veszi fel a versenyt. Csak mondom.
Magyarokat miért gyűlöli ennyire? A szakadt gatya lenne az egyetlen indok?
"Unió pénzügyi forrásai" - milyen kár, hogy magát nem locsolták meg! Oda kell menni a forráshoz, tiszta az, tanuljon a migránsoktól!
Google 2015.09.08 15:27:13
@GNDL:

Már itt van a középkor.
Bede azért imádkozik, maradjon is itt.
Migráció és mi címmel körkérdést és cikksorozatot indít a Mandiner: vezető magyar véleményformálókat kérdezünk meg arról, mit gondolnak az egyre forróbb témává váló migrációról és a kapcsolódó jelenségekről. Az eddig megjelent írások ezen a linken keresztül…..
Google 2015.09.04 15:31:21
@Jean Sol Partre:

Vajon egy videón mi lehet "mocsok hazug szar"?
Olvasson indexet, 444-et, olyan, mintha agyát mosnák.
Már ott tartanak, hogy képeket magyaráznak, min mit _kell_ látni.
Semmi gondjuk a vándornépekkel, ők csak Orbánt akarnak buktatni. Idestova 5 éve. És sehogyan sem megy nekik. Kínlódjanak csak...
(Az előző részben odáig jutottam, hogy felderengett egy hosszú hétvége ígérete a munkácsi idegenrendészeti fogdán – itt be kellett fejeznem az írást, mert indulnom kellett a bírósági tárgyalásra.) Ezen a ponton szembesültem vele, hogy ez a történet aligha ér véget…..
Migráció és mi címmel körkérdést és cikksorozatot indít a Mandiner: vezető magyar véleményformálókat kérdezünk meg arról, mit gondolnak az egyre forróbb témává váló migrációról és a kapcsolódó jelenségekről. Az eddig megjelent írások ezen a linken…..
Google 2015.09.03 14:16:08
Miközben az ember megbilincselve utazik az őrszoba felé egy talán civil, talán hatósági személygépjármű hátsó ülésén Kárpátalja hepehupás útjain, elgondolkodik ezen-azon. Szatmárcsekének hosszú, fövenyes Tisza-partja van, amit a Kulturális Filmek Fesztiváljának…..
Google 2015.08.31 13:30:26
@Virág et.:

Volt idő, amikor még azt hitte, utolérjük Németországot?
Mert akkor kicsit naivnak tetszik lenni. 40 évig mi a kommunizmusban kalandoztunk, míg ők mentek előre, és nem a lenini úton.
Ők még esetleg felzárkóztathatnak x millió szírt, míg mi azzal vagyunk elfoglalva, hogy valahogyan magunkat, országunkat helyezzük el valahová.
Tényleg nem érzi a különbséget?
„Egy ökröt lát a béka s szép,    nagy testét írigyen csodálja.És ő, ki csak kicsi, egy tyúktojásnyi ép,jól felfuvalkodik, dagad, feszül a hája,    hogy oly ökörnyi nagy legyen. «Tudom, -        szól, - most se kell sok, nézd hugom,elég-e mondd? no még! s most…..
Google 2015.05.15 12:14:10
Első blikkre azt gondolná az ember, hogy nem érdemes minden csikkért lehajolni.
Másodjára már úgy van vele: inkább felveszi, mert gyermek kezébe is kerülhet.

@bbjnick:
Arra kell gondolnia, hogy az illető le is lövethette volna, de csak a labdát kobozta el magától.
Gondoljon a Tölgy-esetre - addig nem nyugodtak, míg.
"Conchita nevű ember" versus anti-teista, pogány, barbár áljobboldaliak - nehéz a zélet.
Nem vagyok sem a kortárs francia irodalom, sem Michel Houellebecq munkásságának szakértője, ezért eleinte nem is akartam írni a szerző legújabb, nagy port kavart regényéről, a Behódolásról. A 2022-ben játszódó keserű utópiában – amely épp a Charlie Hebdo szerkesztősége…..
Szeretnék a konzervativizmus jegyében egy okosan építkező, versenyképes, az autonómia és a család értékeire sokat adó értékközösséget szervezni – mondja Béndek Péter filozófus, blogger, a Polgári Konzervatív Párt alapítója. Béndek szerint nem létezik más út, mint a…..
Google 2015.05.13 15:42:54
@Counter:

Kirepülnénk, ha maguk nem tartanának! De ölég jól tartanak...
No, de félretéve a tréfát, Chomskyt nem kell magától megvédenem, ő egy márka, súlya van annak amit mond, maga csak bélyegezze nyugodtan, ahogyan akarja. Mindenki azt csinálja, amihez ért. Ő is, maga is.
(Miért reagált ennyire későre?)
Vendégszerzőnk, Mezei Balázs vallásfilozófus, egyetemi tanár írása. Válasz Hörcher Ferenc megjegyzéseire. Előzetesen: a Fidesztől nemcsak Hörcher tanár úr távolodott el, hanem mintegy milliónyi választópolgár is. Egyetértek az okok listájával, noha nem mindegyiket tartom…..
Google 2015.04.25 15:38:57
Valakiknek udvariasan válaszolgatott a mandiner tomboldájában, na jó, dühöngőjében egy magát HHF-nek nevező személy, de remélem, nem az eszmetörténész úr maga volt az.
Ha valaki többek között ennyit értett meg világunkból, hogy "fiataljaink Nyugatra mennek, nem Oroszországba", és "Magyarország barátkozzon inkább Lengyelországgal", nos, akkor ne csodálkozzunk azon, hogy egy ilyen személy mások szemében méretes gerendákat lát.
Valahogy úgy fogja fel az illető úr, hogy nekünk itt és most tábort kell választanunk, és semmi szín alatt nem választhatjuk a Szovjetuniót (nevezzük így Oroszországot, hogy könnyebb legyen a döntés - és az álmunk).
Egy másik nagyhatalmat pedig simán ajánl, nevezzük összefogó nevén Nyugatnak -ugye, de jól hangzik? - függetlenül attól, hogy nagyhatalmak nem csak úgy lesznek, teremnek, hanem minden esetben, legyenek akár keleten, akár nyugaton, hatalmukhoz úgy jutottak hozzá, hogy másokon keresztül gázoltak, kizsákmányoltak és nyomorba döntöttek népeket, egyszóval: nem voltak gátlásaik. Csak szó szerinti véres érdekeik.
Amit ma látunk, hogy emberek kerekednek fel, hagynak hátra csapot-papot és egy jobb lét reményében kockáztatják életüket, lehet hogy éppen a Nyugat áldásos tevékenységének köszönhető - nagyrészt.
Minek odadörgölőzni bármelyik ilyen hatalomhoz?
Azzal mi jobbak nem leszünk, csak szolgák. Kéretlen csahosok. Vagy éppen felkértek. De az sem jobb.
A Jobbik tapolcai eredményvárója Vendégszerzőnk, Kardos Gábor filozófus írása.   Jó reggelt, Magyarország! A Jobbikkal kapcsolatos illúziók korának vége: immár gyűjtőpártként nyertek időközi választást. Ezt a pártot mintha egyre kevésbé értenék az elemzők és a…..
Google 2015.04.17 16:10:56
@Balu7979:

Kíváncsi voltam, milyen válaszokat kapsz. Meglepetésemre Szerző úr is válaszolt, ez egy riport- írta. A szexiségre vajh' riportálisan hogyan jött rá?
Fényezni pedig azért fényezik a Jobbikot, mert más erőt nem látnak, mely legyőzhetné az általuk nagyon utált jelenlegit. A Jobbik sem fogja. De addig is legalább elkeseríteni próbálják a Patást, marnak bele egyet-egyet, mást mit tehetnének...
Kertész és Vona ebben a történetben az érem két oldala. De az érem ugyanaz.
Kardos arra is rájöhetett, hogy benne van abban a kétharmadban, amelyik eddig jobbikos volt ugyan, csak még nem tudta- a nagy Vona tételt idéztem. Kardos ma már inkább tudja.
Google 2015.04.17 16:13:15
@Arcade Macho:

Így szereznek pénzt a pártok vajon?
„Government does not solve problems; it subsidizes them.” (Ronald Reagan) Azt hittem, nem lesz tökéletesebb szimbóluma a hamarosan ötödik születésnapját ünneplő Nemzeti Együttműködés Rendszerének, mint a TAO-pénzekből Orbán Viktor felcsúti nyaralója mellé épített…..
Lett volna miről beszélnie Orbán Viktornak. A jelentős népszerűség-csökkenés, a Veszprémben elbukott kétharmados többség, Simicska Lajos magánháborúja, a külpolitikai elszigeteltség és a párt belső repedései mind-mind alkalmat adtak volna a bátor szembenézésre. Aztán nem…..
Vendégszerzőnk, Hettyey András írása. A szerző a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusa, külpolitikai szakértő. * Éppen azokban a német tartományokban félnek a legtöbben az iszlámtól, ahol jóformán nem élnek muzulmánok − és fordítva: abban a tartományban, ahol a…..
Google 2015.01.14 15:15:44
@IdomitottFoka:

Miért kritizál (mondhatnánk inkább, gyaláz) valaki egy olyan vallást, melyet nem ismer? Nem ismeri, gondolom, már azért sem , mert nem gyakorolja. Azt sem.
Ezért aztán valakinek nagyon magabiztosnak, beképzeltnek kell lennie, ha így, nem ismerve azt a vallás, gondolkodáskört, teljes erejéből nekimegy.
Nagy sikereket nem ért el, mert Franciaországban a 60 ezres példányszám az rigófütty, na majd most a három milliót nézhetik a világ Charliejai, és összeborzonghatnak, milyen nagy dolgot vittek végbe - ők így együtt.
Google 2015.01.15 17:37:52
@Virág et.:
Lehet, hogy azokban a bizonyos ny. európai, amerikai jobb körökben szégyell Orbánról beszélni, itt viszont annál kevésbé. Úgy is mondhatnám, nem kerüli a forró kását, mindenhova behozza. Odateszi - kéretlenül is. Viszont: szíve joga.
Ha már vallás, vallásháború, akkor Jézusnak is volt egy olyan kiszólása, hogy mindenki maga miatt, és ne másokért aggódalmaskodjon. Egészségesebb.
Ugyanígy érdemesebb saját maga miatt szégyellnie magát az embernek, hagyjuk a más szennyesét másra, ami nem a mi vizes ingünk, miért vennénk magunkra?
Kinek-kinek a maga tökéletességének a tudatába kell belenyugodnia, minek izgatná magát gonosz Orbánok miatt, nem?
Főleg úgy, hogy ez a gonoszak Orbánék c. ária nem mindenki kedvenc rágalomáriája. Nem osztja mindenki ezt a gondolatot - ez így elfogadható?
„A gyilkosok »kultúráját« provokálni véleményem szerint iszonyatos játék. Az amúgy is jelen levő veszély olyan szintre emelése, ami egyszerre értelmetlen és elviselhetetlen.”Nem kellett három nap sem, hogy a francia szatirikus lap munkatársainak kivégzése után kialakult…..
A Charlie Hebdo elleni támadás két dolgot mutatott meg. Egyrészt, hogy nem jól működik Nyugat-Európában a bevándorlók integrációja, amit nagyon is folytatni kellene a bevándorlók második generációjában is. Másrészt, hogy a szólásszabadság még itt, Európában is védelemre…..
Google 2015.01.09 13:17:42
@DrDukcsik:

Na, de hányszor, már hányadjára?
Google 2015.01.09 14:48:46
@legeslegujabbkor:

Nem az "ájult tiszteletet" hiányolja itt senki, hanem azt, hogy míg egyesek érzékenységét illik és figyelembe is kell venni, a másokéra tesznek, tehetnek. És ez a kétarcúság - mint jelen esetben is - megbosszulja magát.
Egyesek túl jól tudják érvényesíteni az érdekeiket, ha kell, akár az egész világ kárára is! Értékek ide vagy oda.