Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cantharis

6 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az átlagmagyar fülnek kétszáz éve - mióta egyáltalán felvetődhet az alternatíva - sokkal borzasztóbban hangzanak a piaccal és a versennyel kapcsolatos szavak és történetek, mint az állam, az adó, az egyenlőség stb. kontextusa. Az utóbbitól várjuk az előbbitől való "védelmet" ahelyett, hogy mindenki…..
Cantharis 2018.10.03 14:29:10
@neoteny: Remek tankönyvíró lehetnél.
Részlet Murray N. Rothbard Az Állam anatómiája c. művéből. Az ember meztelenül születik a világba, és az elméjét kell használnia ahhoz, hogy megtanulja, hogyan fogja a természet adta javakat, és (például “tőkébe” való befektetéssel) változtassa azokat alakokká,…..
Részlet Ludwig von Mises Bürokrácia c. könyvéből. A bürokrata nem csak egy állami alkalmazott. A demokratikus alkotmány alatt egyszerre szavazó is, és mint olyan, a felsőbbrendűnek, munkaadójának része. Különös helyzetben van: egyszerre munkaadó és munkavállaló. És…..
Részlet George Reisman Miért volt szocializmus a nácizmus, és miért totalitárius a szocializmus c. esszéjéből. A szocialista állam polgárának végtelenül hosszú sorokban kell várakoznia élete minden napján. Számára normális dolog a probléma, amit az amerikaiak éltek át az…..
Részlet Ludwig von Mises Bérek, Munkanélküliség és Infláció esszéjéből. A gazdasági rendszerünk – a piacgazdaság avagy a kapitalizmus – a vásárlók felsőbbrendűségének rendszere. A vásárló szuverén, és ahogyan egy népszerű szlogen mondja: “mindig igaza van.” Az…..
Részlet Ludwig von Mises - Gazdaságpolitika című könyvéből Mi az intervencionizmus? Az intervencionizmus azt jelenti, hogy a kormány nem korlátozza tevékenységét a rend fenntartására, vagy – ahogyan az emberek száz évvel ezelőtt mondák – a „védelem termelésére.” Az…..
Részlet Ludwig von Mises - Az antikapitalista mentalitás című könyvéből A nyugati ember, az ázsiai emberrel ellentétben, teljesen a szabadságban való élethez alkalmazkodott és teljesen a szabadságban élt élet formálta őt. Kína, Japán, India civilizációi és a Közel-Kelet mohamedán országai, ahogy…..