Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MKT admin

406 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarország európai uniós csatlakozása 20. évfordulójának tiszteletére az MKT Debreceni Ifjúsági Bizottsága, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara és az MTA Debreceni Területi Bizottságának Közgazdaságtudományi Munkabizottsága szakmai estet szervezett 2024. április 18-án, csütörtökön a…..
A városfejlődés 20 éve az EU-ban - ezzel a címmel szervez szakmai konferenciát a a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériummal, valamint a Magyar Közgazdasági Társaság Fejlesztéspolitikai Szakosztályával közösen a Magyar Önkormányzatok Szövetsége 2024. május 7-én, kedden 10 órától a Gödöllői…..
Mit adott nekünk az EU? Ezzel a címmel szervez négy párhuzamos szekcióban kerekasztal-beszélgetéseket a 20 éves magyar EU-s tagság gazdasági és társadalmi hatásairól – a Magyar Közgazdasági Társaság két évtizedes EU-tagságunk eredményeit, tapasztalatait értékelő rendezvénysorozatához kapcsolódva – a…..
Mit jelentett az EU-csatlakozás a hazai logisztikai iparágnak? Ezzel a címmel szervez online kerekasztal-beszélgetést – a Magyar Közgazdasági Társaság két évtizedes EU-tagságunk eredményeit, tapasztalatait értékelő rendezvénysorozatához kapcsolódva – az MKT Logisztikai Szakosztálya 2024. május…..
Kortárs, magyar, európai - az európai uniós tagság hatásai a képzőművészetre Magyarországon. Ezzel a címmel szervez konferenciát az EU-csatlakozás 20. évfordulója alkalmából - az MKT rendezvénysorozatához kapcsolódva - a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) 2024. április 30-án, kedden 10 órától az…..
Az Európai Unió jövőjéről, a közösség előtt álló gazdasági, társadalmi, geopolitikai és intézményi kihívásokról szervezett online kerekasztal-beszélgetést a Magyar Közgazdasági Társaság Fejlesztéspolitikai Szakosztálya 2024. április 8-án, hétfőn.    A beszélgetés résztvevői: Arató Krisztina, az…..
Az Európai Unió jövőjéről, a közösség előtt álló gazdasági, társadalmi, geopolitikai és intézményi kihívásokról szervezett online kerekasztal-beszélgetést a Magyar Közgazdasági Társaság Fejlesztéspolitikai Szakosztálya 2024. április 8-án, hétfőn. A beszélgetés résztvevői: Arató Krisztina, az ELTE…..
A Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) szakosztályai és megyei szervezetei által szervezett, az EU-tagság elmúlt 20 évét értékelő rendezvénysorozathoz kapcsolódva kerekasztal-beszélgetést szervez az MKT Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete 2024. május 2-án, csütörtökön 10 órától Miskolcon, a BOKIK…..
A hazai fejlesztéspolitika elmúlt 20 éve – ezzel a címmel szervezett szakmai konferenciát a Századvég és a Magyar Közgazdasági Társaság 2024. április 2-án, kedden Budapesten. A résztvevőket Baráth Etele volt Európa-ügyi miniszter, az MKT Fejlesztéspolitikai Szakosztályának elnöke köszöntötte, majd…..
20 éve léptünk be az Európai Unióba – Hogyan történt, mit gondoltunk? Ezzel a címmel szervez kerekasztal-beszélgetést a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara és a Magyar Közgazdasági Társaság Európai Uniós Szakosztálya 2024. április 30-án, kedden 15 órától a…..
A hazai fejlesztéspolitika elmúlt 20 éve – ezzel a címmel szervezett szakmai konferenciát a Századvég és a Magyar Közgazdasági Társaság 2024. április 2-án, kedden Budapesten.   A résztvevőket Baráth Etele volt Európa-ügyi miniszter, az MKT Fejlesztéspolitikai Szakosztályának elnöke köszöntötte,…..
A fenntartható fejlődés a fejlesztéspolitikában – 20 éves a magyar EU-tagság. Ezzel a címmel szervez szakmai konferenciát – a Magyar Közgazdasági Társaság két évtizedes EU-tagságunk eredményeit, tapasztalatait értékelő rendezvénysorozatához kapcsolódva – a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE)…..
Az Európai Unió jövőjéről, a közösség előtt álló gazdasági, társadalmi, geopolitikai és intézményi kihívásokról szervez online kerekasztal-beszélgetést a Magyar Közgazdasági Társaság Fejlesztéspolitikai Szakosztálya 2024. április 8-án, hétfőn 14 órától a Webexen és az MKT YouTube-csatornáján. A…..
A 20 évvel ezelőtti EU-csatlakozásunk számottevő változásokat hozott az államháztartási-költségvetési rendszerben, általában a közpénzügyekben és a közpénzek felhasználásának ellenőrzésében. E változásokról és az elmúlt húsz uniós év tapasztalatairól szervezett kerekasztal-beszélgetést a Magyar…..
A 20 évvel ezelőtti EU-csatlakozásunk számottevő változásokat hozott az államháztartási-költségvetési rendszerben, általában a közpénzügyekben és a közpénzek felhasználásának ellenőrzésében. E változásokról és az elmúlt húsz uniós év tapasztalatairól szervezett kerekasztal-beszélgetést a Magyar…..
20 éve az Európai Unióban – és a jövő… Ezzel a címmel szervezi meg az EU-tagságunk húsz évét értékelő rendezvénysorozatának második összegző konferenciáját – az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletével és az Európa Ponttal közösen – a Magyar Közgazdasági Társaság 2024. április 29-én, hétfőn 13…..
20 éve az Európai Unióban – és a jövő… Ezzel a címmel szervezi meg az EU-tagságunk húsz évét értékelő rendezvénysorozatának első összegző konferenciáját a Magyar Közgazdasági Társaság 2024. április 22-én, hétfőn 13 órától a budapesti Európa Pont (1024 Budapest, Lövőház u. 35.)…..
Regionális központok és várostervezés-fejlesztés – a területfejlesztés 20 éve az EU-ban. Ezzel a címmel szervez szakmai konferenciát az MKT 20 éves EU-tagságunkról megemlékező rendezvénysorozatához kapcsolódva a Dél-Alföldi Urbanisztikai Egyesület, a Magyar Urbanisztikai Társaság és a Szegedi…..
Magyarország európai uniós csatlakozása 20. évfordulójának tiszteletére az MKT Debreceni Ifjúsági Bizottsága, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara és az MTA Debreceni Területi Bizottságának Közgazdaságtudományi Munkabizottsága szakmai estet szervez 2024. április 18-án, csütörtökön 17 órától a…..
20 év magyar tapasztalatai az EU intézményeiben. Ezzel a címmel szervez kerekasztal-beszélgetést - az MKT két évtizedes EU-tagságunk eredményeit, tapasztalatait értékelő rendezvénysorozatához kapcsolódva - a Magyar Közgazdasági Társaság Európai Uniós Szakosztálya 2024. május 9-én, csütörtökön 14…..
A hazai fejlesztéspolitika elmúlt 20 éve - ezzel a címmel szervez szakmai konferenciát a Századvég és a Magyar Közgazdasági Társaság 2024. április 2-án, kedden 9 óra 30 perctől Budapesten, az Európa Pontban (1024 Budapest, Lövőház u. 35.). A rendezvény ahhoz az egy éven át tartó…..
A 20 évvel ezelőtti EU-csatlakozásunk számottevő változásokat hozott az államháztartási-költségvetési rendszerben, általában a közpénzügyekben és a közpénzek felhasználásának ellenőrzésében. E változásokról és az elmúlt húsz uniós év tapasztalatairól szervez kerekasztal-beszélgetést a Magyar…..
A 2024. évi magyar EU-elnökség szociális és foglalkoztatáspolitikai prioritásai: kitűzött célok, várható eredmények. Ezzel a címmel szervezett online szakmai kerekasztal-beszélgetést a Magyar Közgazdasági Társaság Munkaügyi Szakosztálya 2024. március 7-én, csütörtökön. A beszélgetés résztvevői:…..
A 2024. évi magyar EU-elnökség szociális és foglalkoztatáspolitikai prioritásai: kitűzött célok, várható eredmények. Ezzel a címmel szervezett online szakmai kerekasztal-beszélgetést a Magyar Közgazdasági Társaság Munkaügyi Szakosztálya 2024. március 7-én, csütörtökön.   A beszélgetés résztvevői:…..
A munkavégzés közös uniós szabályai – hazai tapasztalatok. Ezzel a címmel szervezett online szakmai rendezvényt a Magyar Közgazdasági Társaság Munkaügyi Szakosztálya 2024. február 15-én, csütörtökön.   A rendezvény előadói: Kártyás Gábor, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egyetemi docense; Halmos…..