Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bagórágó

1 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2018.04.08 - vagyis 2. nap Alapvetően ez a nap is ugyanolyan nap volt, mint a többi - leszámítva azt, hogy lehetett dicsekedni ki hány embert rángatott magával a szavazásra (2018.04.08). A fröcsögés általánossá vált számomra is, meg sem botránkoztat már a nyilvánvalóan hazugságra épülő képek…..
Bagórágó 2018.04.16 16:55:47
Én rendes hazaárulóként már 4 éve elhúztam az országból. Azóta csak kívülállóként figyelem az eseményeket. Egyik szemem sír, a másik meg nevet. Sír, mert azt látom, hogy az emberek komolyan egymást marcangolják a politikai nézeteik miatt. Oké, nagyon kevés embernek van valóban nézete, a legtöbbnek csak hovatartozása van. És ez igaz mindegyik oldalra. Aztán sír, mert azt látom, hogy még mindig milyen hiszékenyek az emberek. Persze nem csoda, hisz sokaknak az a nagy utazás, ha felmennek Budapestre. Nyugatot még tévében sem láthatnak. De sajnálom, hogy elhisznek mindent, amit eléjük raknak. Persze nyilván minden agymosásnak ez a menete. Van valami, amit el akarunk hitetni. Toljuk az arcába a hazugságot, amíg elegen el nem hiszik ahhoz, hogy elérjék azt a kritikus tömeget, ami után ez már önfenntartóvá válik. Utána jöhet a következő hazugság. Sírok azért is, mert egy általam anno nagyon sokra tartott párt eljutott erre a szintre. Hogy belehazudik az emberek arcába, hogy pofátlanul ellopja azt a pénzt, amit a polgárok rá bíznak adó formájában. Hogy Édesanyámnak ilyen környezetben kell élnie és ha eléri a nyugdíjkorhatárt, lehet, hogy már annyi befizető sem marad az országban. hogy élhető nyugdíjat kapjon. Nem, nem mennek el annyian, csak épp azok, akik tényleg sokat fizetnek be, ergo a magas bérű, jellemzően magasan képzett, piac által - és nem adópénzből - fizetett emberek. Csak, hogy mindenki értse, a közpénzből élő közalkalmazottak adó befizetése nem gyarapítja ténylegesen az államkasszát. Ugyanez igaz a munkanélküliekre, a nyugdíjasokra, vagy épp a közmunkásokra. Emellett az ügyeskedő vállalkozó, aki minimálbérre van bejelentve, vagy a KATA-sok sem járulnak hozzá jelentősen a munkából származó adóbevételekhez.

És, hogy miért nevet a másik szemem? Mert nekem ebben nem kell részt vennem. Persze, mint az egyik legnagyobb EU befizető országban lakóként, azért még így is az adóm egy nagyon kis része a sötét lyukba kerül, de ha befagyasztja az EU a kifizetéseket, akkor már ezen sem kell aggódnom. Örülök, hogy nem gyarapítom a fidesz vagyonát. És mivel kicsit morbid vagyok, nevetek azokon az embereken, akik elhiszik, hogy a fidesznek bármi köze is van a jelenlegi gazdasági fellendüléshez.

És végül reménykedem. Persze csak halványan, de remélem, hogy valamikor, még az én életemben kiderül az igazság az összes stiklivel kapcsolatban, amit eddigi a parlamenti pártok elkövettek (bármelyik) és amivel Oroszország és Kína ölelő karjaiba taszítanak, lassan, megfontoltan.
Bagórágó 2018.04.17 09:51:55
@Voznyák Pista: Nyilván és nyilván nem minden fekete és fehér. Mindig azt mondtam, ha a fidesz csak a felét lopná el annak, amit megtesz, ha csak feleennyit költene felesleges dolgokra (pl. MTK stadion, stb.), és azt a pénzt az egészségügyre költené, ha nem akarná bekebelezni a magyar médiát (egészségtelen szinten), senkinek eszébe sem jutna a leváltásukért tüntetni.

Gondolom az utolsó bekezdést már nem nekem szántad, csak a szokásos ellenséges hangnem, ami mára hétköznapivá vált mindkét oldal bejegyzéseiben. Ha mégis nekem, akkor sajnálattal közlöm, hogy én nem vagyok ellenzéki. Sosem szavaznék az MSZP-re, a DK-ra, az LMP-re, vagy a Jobbikra. Hosszasan fejtegethetném, hogy miért nem. Viszont jelen valóságában a Fideszre sem. Amit én szeretnék pusztán annyi, hogy hagyják abba a hazudozást és a mértéktelen lopást. Fejlesszék az egészségügyet, a mezőgazdaságot. Támogassák a megújuló energia kihasználást. És egyébként folytassák azokat a lépéseket, amiket eddig jól csináltak (mert nyilván ilyen is sok van, csak ezt sokan hajlamosak elfelejteni elvakultságukban)

@zokogjatok: Lehet ezzel egyet nem érteni, nincs gond. A valóság viszont mást tükröz. Rengeteg vidéki ember valóban elhitte a hazugságokat. Valóban úgy gondolják, hogy Soros migránsokat akar betelepíteni, valóban elhitték, hogy migránsok tömege akar Magyarországra jönni, vagy Magyarországon keresztül nyugatra menni. És valóban elhitték, hogy az ellenzék migránsokat akar beengedni az országba. Viszont abban igazad van, hogy az ellenzék leszarja a vidéket. Ez nyilván az ő szegénységi bizonyítványuk, ezért nem is fognak labdába rúgni, amíg el nem fogadják, hogy bizony populistának kell ahhoz lenni, hogy választást nyerhess Magyarországon. Nem kimutatásokkal, meg körmondatos beszédekkel kell az embereket megnyerni, hanem azzal, amit hallani szeretnének. Még fiatal a magyar újkori demokrácia, idővel remélem átalakul és szélesebb réteggel lehet párbeszédet folytatni, de szerintem azt már nem élem meg. Hozzátenném, hogy addig nem is fog az ellenzék semmit sem elérni, amíg nem újul meg teljesen és nem teszik ki azokat az alakokat, akiket már rég el kellett volna távolítani a magyar politikából (pl. Gyurcsány).

Végezetül mindenkinek: lehet itt szájat tépni és internet huszárkodni (ahogy én is teszem), de végül is teljesen felesleges. Meggyőzni úgysem tudod a másikat, megérteni nem akarod (tisztelet a kevés kivételnek). A kommentelők legalább 1/4-e párttroll. Viszont egyet senki se felejtsen el. Mindenki spermaként kezdte, és mindenki a földbe kerül előbb-utóbb. Többségünk nevére a kutya sem fog emlékezni 100 év múlva. Úgyhogy végül is most azon hadakoztok, általatok személyesen nem is ismert emberek közül ki az, akit megőrizzenek a tankönyvek az utókornak. Persze ha hiszünk a fizikának, előbb-utóbb a Föld is elpusztul, rajta minden emlékünkkel, szóval csak hajrá, lehet fikázni egymást, talán a napotok jobb lesz tőle, mert semmi mást nem értek el vele.
1870-es évek. Gyémántbányák Dél-Afrikában, Kimberley. A rengeteg kötél mind egy-egy vágathoz tartozik, melyen a kibányászott anyagot lehetett feljuttatni, lefelé pedig az élelmiszert és az egyéb szükséges holmikat..
Nem támogatjuk, hogy Magyarország legfontosabb belpolitikai kérdéseiben olyan is döntsenek, akik nem élnek Magyarországon – érvelt Áder János a határon túliak szavazati joga ellen, még ellenzékben. A múlt e darabkája messze túlmutat önmagán...
Bagórágó 2018.02.13 12:37:28
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

Fidesz kommentelők alapszabályai:
- Dicsőíti a gazdám tetteit?
A komment szuper, csak egyetértéssel, fokozással válaszolható

- A gazdám tettei ellen ágál?
Rohadt libsi, komcsi, sorosbérenc, migriimádó, vagy épp mi a közkedvelt.

De hozzáteszem csendben, hogy tévedsz. A többség, aki a gazdád ellen ágál bizony ugyanúgy ágált az mszp csürhe ellen is. És a büdös életben nem fog rájuk se szavazni. Csak gondoltam jobb, ha tudod.
Bagórágó 2018.02.13 14:17:44
@nemecsekerno_007: Nem érted, de ezzel nincs is baj. Elmagyarázom. Igen, tudnánk többet költeni infrastruktúrára, korrupció felszámolásra, átlátható gazdálkodásra. Amivel külföldi tőkét csábíthatna be az ország. Persze mondhatjuk azt, hogy mit nekünk külföldi tőke, de inkább ne tegyük, ha nem akarunk csődbe jutni.

Az egészségügyet, oktatást, szociális juttatások rendszerét már úgy 28 éve meg kellett reformálni, de eddig egyik párt sem akart ebbe belebukni (mert az kb. borítékolható, hogy belebuknának).

Szóval igen, külföldi tőke nélkül az ország csődbe fog menni. Jelenleg az EU-s pénzek beáramlásával a kormány nincs rákényszerítve egyéb tőke beáramoltatására, így mehet a demagógia, hogy Magyarország önerőből, meg hasonló baromságok. Viszont amint elapad az EU pénzfolyó, ott állunk majd, hogy nincs elég infrastruktúránk, mert nem költöttünk rá eleget. Nincs megfelelő képzett munkaerőnk, mert ők elhagyták az országot. A mezőgazdaságot nem fejlesztettük kellőképp, iparunk nincs. Az energiaszükségleteink magasak és még mindig külföldről kell a kőolajat és a földgázt behozni. Paks 2 még a bokorban nincs, cserébe van egy jelenleg rossz kondíciókkal rendelkező hitelünk (ez még változhat, akár 1 éven belül is, szóval erre még ne vessünk keresztet).

Emellett növekszik a nyugdíjasok aránya az országban, a munkaképes emberek kellemetlenül nagy mennyiségben hagyták el az országot, növekszik a szociális olló.

A jelenleg fentartott haveri rendszerbe egyre kevesebb külföldi tőke kerül be, ezt vagy ismét az adónkból próbálják meg befoltozni, így kevesebb jut arra, amire eddig jutott, vagy beáldozzák őket szépen sorban.

És innentől már csak sci-fi és csakis a saját véleményemet tükrözi a történet:
Növekszik az elégedetlenség, a pártkatonák, akik eddig profitáltak a habzsidőzsiből hirtelen már nem fognak, mégsem lesz olyan szuper a magyar gazdasági csoda. Elszállnak az árak, a forint elgyengül a többi devizához képest. Ez bevonzza a rablótőkét (pl. Soros - csak, hogy olyanért utáljuk, amit valójában csinál), ami kiszámíthatatlanná teszi a gazdaságot, még kevesebb tőke áramlik be az országba, csőd. Mivel nincs euronk, a németek nem segítenek ki, kénytelenek vagyunk hitelt felvenni. Most vagy az IMF jöhet szóba, amivel szembeköpik saját magukat, vagy orosz/kínai hitelért folyamodunk, amivel még jobban eladósítjuk az országot. Eközben kiárusítanak mindent, amit tudnak (akár pl. araboknak - csak, hogy a legrosszabb eshetőségre készüljünk), megbuknak és elhagyják az országot. Véleményem szerint kb. 5 év elég is erre. De remélem nem lesz igazam. Nagyon remélem.
Kósa József vagy, ahogy legtöbben ismerik Medve Papa élete az állatokról szólt. Nem csak befogadta őket, de farkasai és a medvéi szerepet kaptak olyan magyar filmekben, mint a Kőszívű ember fiai, az Eltüsszentett birodalom, a Csillagszemű juhász, vagy a Tündér Lala. A Mafilm felkérésén a BBC is …..
Bagórágó 2018.01.16 13:15:30
@$pi$: Istenem, mekkora egy kötekedő balfasz vagy te. Nem tudsz értelmezni egy cikket, vagy egy mondatot, de az okoskodás az megy.

Gondolom, amikor otthon megkérdezik, hogy: "Kaptál kenyeret a boltban?" te erre azt feleled, hogy nem kaptam, vettem.

Persze kötözködhetnék veled én is, hogy ha valaki nem enged be a saját házamba, azt úgy mondjuk, hogy "kizártak". A kidobtak, -ha már ennyire kötekedünk - teljesen mást jelent. Mégpedig, hogy valahonnan eltávolítottak.

Persze a te esetedben jelenthetné azt is, hogy egyszerűen a szemetesbe helyeztek, ahová való vagy.
20 millió egy egyszobás lakásért? A francokat! Pedig sajnos itt tartanak a lakásárak Budapest belsőbb kerületeiben. Sőt a nem omladozó vagy felújítandó lakások árai a külsőbb kerületekben is közel járnak a 20 millióhoz...
Ha én most RTL-sajtós lennék, sokat törném a fejem hogy lehetne úgy tálalni 2018 második hetének első két napi nézettségét, hogy abból jól jöjjek ki, de aztán rájönnék, hogy sehogy, és kiemelném azt a két műsort, amivel lehet valamit kezdeni. Az egyik a Híradó, ami továbbra is agyonvágja a Tényeket…..
Filmnéző 2017 sorozatai szerintem 2018.01.09 13:34:10
Ebben a listában felsorolnám 2017 általam megnézett sorozatait. Csak azokról értekzenék, amiknek az idei évadát végig is néztem. Tehát hiába kezdtem el nézni például a Mindhuntert a vége előtt úgy döntöttem, hogy nem folytatom tovább, ezért nem szerepel a listán. Régebbi sorozatokról se fogok írni,…..
Családi idillel kezdünk: Apa tanítja lányát gitározni. Hamar átvált azonban a jelenbe a képsor, így kiderül, az idilli képek már a múlté, csak visszaemlékezések, Apa már csak egyedül pengeti a húrokat. Hirtelen váltással máris a bosszú pillanatait láthatjuk,…..
A másodfokra visszahelyezett büntetőtárgyalás önmagát ítélte az abszurditás szintjére: alig van már olyan szakmai protokoll, amit ne sértettek volna meg az eddigi büntetőeljárások során. (Fotó: Dr. Szekér Gyula, a vádlott, Bene Krisztián védője a Kúrián – HVG Online)Az utóbbi hetekben zajló,…..
Bagórágó 2017.11.24 15:45:47
@flydomi: Biztosra veszem, hogy nem mondott igazat a bejárásról. Mivel nem volt alibije a konkrét időpontra, valamit mondani akart, de rosszul tette. Teszem hozzá, ismét egy olyan körülmény, hogy ha valaki előre eltervez egy bűncselekményt, az első dolog a fejében az, hogy gondoskodni akar valamilyen alibiről. Lehetőleg olyanról, ami vagy nehezen ellenőrizhető, vagy valahogy meg tudja alapozni. Persze mondom, elképzelhető, hogy egyszerűen csak ilyen hülye, de nem életszerű. Szerintem a következő történt: hallott az esetről, vagy már előbb, vagy amikor letartóztatták. Nem volt alibije az esemény idejére. Gyorsan hazudott valamit.
Bagórágó 2017.11.24 16:34:29
@flydomi: Sosem mondtam, hogy nem ő tette, csak azt, hogy a cikkben felhozott bizonyítékok kevesek, illetve nem elégségesek. És ez alapján nem szeretném, hogy bárkit elítéljenek (Ettől még az ügyészségnek lehetnek más bizonyítékai is, amikről nem tudok).

Indíték, lehetőség, eszköz. Mindhárom megvan neki.
Indíték - bosszú
Lehetőség - ismerte a szokásait, a helyszínt, stb.
Eszköz - orvosként könnyen hozzájuthat olyan szerekhez, amikkel a bűncselekményt előidézhetik.

Persze, ha ismerném az ügyet és az ügyben szereplő embereket, megpróbálhatnám logikailag cáfolni, vagy megerősíteni ezeket, de mivel nem ismerem sem az ügyet, sem a szereplőket, így erre esélyem sincs.

A sértett és a feltételezett elkövető nyilván más megvilágításba helyezi az esetet, így pl. az indíték máris nem egyértelműen eldönthető. Ha pl. lenne egy tanú, aki megerősítené, hogy a vádlott korábban megfenyegette valamivel a sértettet, vagy ellene tett bármit. Ha mondjuk lenne rá egyértelmű bizonyíték, hogy a vádlott zaklatta a sértettet (ide tartozik az utána való kémkedés is), akkor pl. az indíték máris jobban megállná a helyét. De az általam megismert bizonyítékok ezekről nem adnak információt (ezzel nem azt mondom, hogy ilyenek nincsenek, mivel nem ismerem az ügyet)

Eszköz: Mindenki készpénznek veszi, hogy mivel orvos, könnyen hozzájut mindenféle szerekhez. Az igaz, hogy könnyebben, mint egy átlagos ember. Viszont ez azért nem ennyire egyszerű, hogy besétálsz egy szobába és elviszed, amire szükséged van. Vezetőként el tud tussolni dolgokat, ez igaz. Viszont ennek is nyoma marad. Egy kórházban nyilván leltárt vezetnek a felhasznált anyagokról, stb. A rendőrség helyében én biztos ezzel kezdtem volna. Mi hiányzik, mennyi és honnan. Emellett végignézni a kórház készleteit, vegyelemezni a bontott üvegeket, hogy nem helyettesítette-e valami anyaggal valaki, ha pl. ellopott valamit, így próbálva titkolni. Stb. Nem tudom, hogy ilyenre sor került-e a nyomozás során. De pl. ha találnak valamit, akkor az is erősíthette volna a vádat. De ha erre nem került sor, vagy nem találtak semmit, megintcsak a védelem malmára hajtja a vizet.

A cikk írója szerint az indíték, a lehetőség és az eszköz elégséges a bűnösség kikiáltásához. De csak akkor, ha minden kétséget kizáróan bizonyítottak. Itt én nem látom bizonyítottnak ezt a "szentháromságot".

Összeesküvés elméleteket egy másik elkövető kilétének lehetőségéről pedig nem szeretnék gyártani, mert mindegyik opció akár egy Hollywoodi filmbe is beillene.
Bagórágó 2017.11.24 17:22:00
@flydomi: Ha ez nekem szólt...

A támadó indítéka minden bizonnyal bosszú volt. Hogy ki tette, itt ez a kérdés. Vázoljunk fel 2 esetet.
1.: A vádlott tette úgy, ahogy azt gondolják az emberek. Nem tudom, hogy volt-e kulcsa az áldozat lakásához. Ha igen, akkor a következő gondolat nem mérvadó. - Tehát ha nem volt kulcsa: Álarc nélkül kellett mennie a sértetthez, ezzel kockáztatva a lebukást. Vagy álarcban ment oda, csak levette, mielőtt a sértett ajtót nyitott. Mindenképp kockázatos. Majd elővette az altatót, megszúrta a sértettet (nem tudom, voltak-e dulakodás nyomai a sértett testén, de ha így történt, akkor kellett volna lenniük), majd leöntötte lúggal, elvitte a papírjait, stb. Azt sem tudom, hogy pl. a sértett azonosította-e az elkövetőt. Ergo látta-e, hogy ki tette, vagy sem? Ha nem látta, akkor biztos volt kulcsa a lakáshoz, máskülönben ez lehetetlen. Ha látta, akkor meg biztosan azonosította, de erről nincs infó a cikkben.

2.: Nem a vádlott tette. A sértett egyik ismerőse (akinek pl. volt kulcsa a lakáshoz) tette, meglepetés szerűen, így a ő nem láthatta ki volt. Okosan kitervelve a volt partnerére terelve a gyanút. A cél ebben az esetben pl. az lehetett, hogy végképp leszámoljon a vádlottal. Lehet ez egy féltékeny másik fél, de akár a vádlott konkurense is pl. a kórházban. De mondom, ez ilyen Hollywoodi akciófilmbe illő teória. Persze nem lehetetlen.

Nem tudom, ki került a rendőrség látómezejébe az üggyel kapcsolatban. Erről nincs információm. Azt viszont tudom, hogy ha valakit sikerül alapos gyanúval őrizetbe venni, az legtöbbször azt jelenti, hogy a nyomozás abba az irányba zajlik.

Ez már arra válasz, amit kérdeztél. És mint azt mondottam volt, a cikkben olvasható információk nem győztek meg róla minden kétséget kizáróan (persze nem én döntök ebben az ügyben, úgyhogy ez kábé teljesen mindegy is).
Jól kiszúrtak a Trónok harca alkotói a rajongókkal, eleve már azzal, hogy ezúttal csak júliusban, 16-án indul az új évad, aztán meg azzal, hogy cserébe még rövidebb is lesz, mint az eddigiek, bár a hatrészes záróévadnál még így is egy epizóddal több lesz benne, és akkor arról még nem is beszéltünk…..
Bagórágó 2017.03.31 10:10:37
Még teljesen be sem vezették a nappalis egyetemisták és diákok pénzkereső munkája után járó szabadságot, a kormány már meg is szüntette azt. Mostani döntésesével a Fidesz az egyik legfontosabb munkavállalói jogtól fosztja meg az iskolaszövetkezet tagjait. A döntés azért…..
Kritizátor Ki az az Ant-Man? 2015.07.21 18:00:00
Hogy miért nyúl egy kevésbé ismert karakterhez a Marvel Studio, az érdekes kérdés. A legtöbb és ismertebb karakterük filmen, sorozaton már debütált vagy készülőben van, vagy jogi, forgalmazási okok miatt egy helyben ácsorog. Logikus persze, hogy hozzányúlnak egy olyan karakterhez, amivel azt…..
Bagórágó 2015.07.22 17:44:36
@Grifter: Szerintem egyszerűen csak összekeverték Fullánk/Góliáttal, aki tényleg ősrégi tag volt a Bosszú Angyalaiban és hasonló képességekkel bírt mint a Hangya. (illetve hát az ő - azaz Fullánk - nevéhez fűződő Pym részecskékkel érte el a méretnövekedést)
Bagórágó 2015.07.22 17:49:01
@pefcs: Persze hülye vagyok, mert az első Hangya is Herry Pym volt... Akkor viszont ezek szerint róla szól a film / nem láttam. Akkor az állítás helyénvaló, tényleg alap Bosszú angyala a Hangya.
Bagórágó 2015.07.22 17:50:36
@Grifter: Nem, közben én kevertem össze, mert egy idő után a Hangya szerepét Scott Edward Harris Lang veszi át, Pym technológiáját felhasználva.
Az megvan, hogy Overdose, elpatkolt? Cipő feldobta a talpát? Na, ennél a hülye szóviccekre használt Stöckert Gábor-skálán két és félszer erősebb szóviccel nyitott tegnap este s közszolgálati média Híradója, és még csak nem is azért, mert mostanában a rövid szoknyában,…..
A Barátok közt egyik legkarizmatikusabb szereplője tegnap szenvedett balesetet - a szemtanúk és más források beszámolója alapján egy figyelmetlen előzés következtében. Rékasi 600 köbcentis robogójával éppen egy előtte haladó autót akart megelőzni a XXII. kerületben (az RTL…..
Bagórágó 2015.07.01 09:53:50
@Thrasher: Ja, tényleg. Most, hogy mondod, sokkal jobb balesetezni.

Ha mindenki úgy vezetne, hogy figyel a környezetére és úgy közlekedik, hogy mindenki másról azt feltételezi, hogy épp egy őrült nagy hülyeséget készül elkövetni sokkal kevesebb baleset lehetne. De persze ehhez az kéne, hogy nyitott szemmel vezessünk, ne a mobilunkkal, frizuránkkal, hátul ülő gyerekkel, mellettünk ülő szőke cicababával, utcán sétáló szőke cicababával, stb. foglalkozzunk. És persze nem árt némi előrelátás (ez gyakorlattal jön leginkább). Ha nagy valószínűséggel meg tudjuk tippelni a körülöttünk közlekedők várható reakcióját (felkészülve a legnagyobb hülyeségekre), azzal sok veszélyes helyzetet tudunk elkerülni.
Egy olvasónk eléggé felbosszantotta magát a tegnapi matematikaérettségi után, hiszen a köztévé egy Lükő Gábor nevű okleveles matematikussal oldatta meg a feladatsort, aki viszont nem végzett igazán jó munkát. Itt a levél relváns részlete: Már a könnyű, első részben is…..
Bagórágó 2015.05.06 16:16:49
@Makkasz: No, igen. Ebből is látszik, hogy nem olvastad el a feladatot. Ugyanis itt valószínűséget kell megadni, ergo számít a kockák különbözősége. Hiszen 2*1-et kétféleképp tudok dobni. Egyedül az azonos számok nem számítanak, hiszen 1*1-t, 2*2-t,...,6*6-t csak egyféleképp lehet kidobni. Így viszont ha az egyest prímnek is veszed, akkor is különbözőnek kell venned az 1*2-t és a 2*1-t. Így viszont 7/36 az esély és nem 1/9.

Természetesen, mint ahogy azt már többen leírták előttem az 1 nem prímszám, szóval a feladat helyes megoldása 1/6.
Bagórágó 2015.05.06 17:14:03
@kontratenor: Igen, később olvastam csak el. :D Sebaj, hátha így megérti, hol hibás a gondolatmenete.
#485 Az isiben, kémia órákon általában a vasnál (26. elem a 120-ból) elfogy a lendület, az utána következő elemek pedig kb. annyira ismertek, mint tetszőleges magyar kormányban az oktatási ombudsman. Azok a telepi vagányok, akik a biciklitárolóban szopatják a karika fülbevalós…..
Bagórágó 2015.04.29 13:48:32
@molnibalage: Igen, ez egy igencsak jelentős kérdés. Tegyük fel, hogy a jövőben teljesen le szeretnénk cserélni a fosszilis energiaforrásokat megújuló energiára. Tegyük fel, hogy ez technikailag megoldható lesz és van kellő mennyiségű energia. (valószínűleg nincsen, de tegyük fel) Ezt, az összességében jelentős energiát vesszük el a természettől. A kérdés az, hogy okozhat-e ez akár ökológiai katasztrófát.

Gondolom a kevésbé vérmes természetvédők ezért kardoskodnak a nukleáris és megújuló energia vegyes használata mellett.

Azt, hogy jelenleg az energia hosszútávú, alacsony veszteségű tárolása még mindig megoldatlan, ne említsük, mert az meg egy másik téma.
Bagórágó 2015.04.29 14:37:18
@Rive: Igen, ez lehetne is egy modell a jövő energiaellátására nézve.

Persze nem az, de ez már nyilván üzleti érdek, amiről meg felesleges szájat tépni.

@molnibalage: Valahogy én is így sejtettem.
Sok eszement dologgal találkozik az ember nap mint nap, de amellett nehéz szó nélkül elmenni, amit a minap a GQ netes sorozatában, a Most Expensive Shit címűben bemutattak. Biztosra nem tudjuk mondani, de alighanem a világ legdrágább üveg vizét ismerhettük meg. Kezdjük ott, hogy a…..
Bagórágó 2015.04.14 09:30:20
@Csokis: Újrahasznosítható... Ez a reciklálható - ami nyilván a recyclable szóból korcsosult - rendes magyar megfelelője. Értem én, hogy így sokkal tudományosabban hat, de ha már van rá egy tisztességes szavunk, használjuk már azt kérem!
Eszement, őrült hírek 2019-ből, avagy lesz még rosszabb a választások után 1. Bővülhet az Eurázsiai Unió Az eurázsiai gazdasági és politikai együttműködés kiszélesítése az agresszív euroatlanti terjeszkedés ellenében a túlélést jelentheti a térség országai számára.…..
Igazából már régóta készülök leírni ezt az elméletet. Tudom, hogy sokaknak egyáltalán nem lesz újdonság, amit itt most felvázolok. Nem vallásos irománynak szánom, nem is tudományos fejtegetésnek. Egyszerűen kikívánkozik, hát leírom, hátha valaki még értelmet is talál…..