Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rettentó

9 bejegyzést írt és 795 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Éppen ma 200 éve, 1818. január 1-én jelent meg először a Mary Shelley híres regénye, a Frankenstein. Egy esős svájci nyaraláson született meg a történet. Az angol romantika két híres írója, Byron és Shelley, barátnőik, Mary és Claire társaságában nyaraltak, a rossz időjárásban unatkoztak, unalmukban…..
Tudom, hogy idén, a "túlértékelt" kifejezés hivatalos exkommunikációja évében minden korábbinál tökösebb húzás lett volna elkészítenem szokásos listámat az esztendő legtúlértékeltebb darabjairól, de az a helyzet, hogy belefáradtam. Ahogyan már tavaly is írtam, évről…..
Lassacskán itt a karácsony….már mindenhol virítanak a karácsonyi díszek...elkezdjük kerülgetni az új figurákat, minden nagyobb üzlet polcáról egy egy Lego Ninjago gépsárkány akar minket megtámadni és már betáraztuk a sörétest, hogy levadásszuk a George-ot sugárzó hangszórókat….ezen hangulaton…..
Izgalmas pillanat minden kezdő vagy feltörekvő rockbanda életében, amikor először veszi fel a kapcsolatot egy lemezkiadóval, promóciós ügynökséggel vagy rockmagazinnal. Régen levélküldeményként, ma már úgynevezett elektronikus sajtócsomagként (EPK) küldik meg hangzóanyagukat, biográfiájukat,…..
Obi-Wan Kenobi - film, időben valamikor a 3. és a 4. rész között. Aha. Most kell beájulnom vagy ráérek öt perc múlva is? A fanyalgásom oka nem az, hogy az én szívem az Enterprise-ért dobog, hiszen ettől még nagyon is kedvelem a Star Wars univerzumot, de filmrajongóként azt gondolom, most már ideje…..
rettentó 2017.08.20 21:39:31
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ha van egy kis eszük, Vader is meglátogatja öreg barátját :-)
„– You remind me of the babe. – What babe? – The babe with the power. – What power? – The power of voodoo. – Who do? – You do. – Do what? – Remind me of the babe.”..
Május végén Zuglóban eddig sosem volt dolog történt, negyedik alpolgármestert választatott meg Karácsony polgármester - mert mint mondotta, az önkormányzatok előtt álló feladatok ezt indokolttá teszik. A titkos megválasztása előtt nagy nehezen azt is sikerült kihúzni Horváth Zsolt potentátból, a…..
Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A…..
Mint a napokban olvashattátok, négy Star Wars-címlappal és komoly összeállítással jelentkezik a Vanity Fair magazin legújabb száma. A lapban Annie Leibovitz kiváló forgatási fotói mellett számos érdekesség olvasható a decemberben érkező VIII. Epizódról, de szóba kerül a Star Wars távolabbi jövője…..
sörfigyelő Német lovag délről 2012.08.16 19:54:41
Valamilyen régi dolog miatt abszolút gagyiként tekintettem erre a sörre, de mivel több helyen is akciós áron kínálták, vettem a fáradtságot és legalább ránéztem a dobozra közelebbről. A világos német sörök nem szoktak lázba hozni, de mikor láttam, hogy a tulajdonos a…..
Durván megosztotta a politizáló közönséget a Momentum tegnapi akciója, jelesül hogy Fekete-Győr András és néhány társa váratlanul bementek az Origo szerkesztőségébe, hogy kamerák előtt kérjék számon az ott dolgozó "újságírókat". A Momentum rajongótábora lelkesedik a produkcióért, eközben mások (a…..
rettentó 2017.05.19 13:04:43
images.hellogiggles.com/uploads/2016/04/06222340/Rogue-One-3.gif
Aki meg szeretne még olyan 40 évet lehúzni a NER-ben, az legyen őfelsége ellenzéke, folytassa a belvárosi finomkodást. Illett volna bejelentkezniük? Illett volna. Beengedték volna őket? Nem. Végre bátorságot is látok a magyar ellenzék részéről, nem csak szájtépést! Ez nem ugyanaz a szint azért, mint amikor a kurucinfo telefonszámokat tesz közzé, meg politikus házához mennek tüntetni, a családi életét sem kímélve. Álljon már meg a menet.
Júdás valóban forradalmat tervezett az árulásával vagy Jézus maga akart konfrontálódni a zsidó hatóságokkal? A Smithsonian.com egy érdekes videót közölt, melyben szakértők segítségével arra a kérdésre keresik a választ, mi volt Júdás valódi motivációja Jézus elárulására. Mi pedig megkérdeztünk egy…..
rettentó 2017.05.15 15:47:01
@guy2: Sokat gondolkoztam ezen, és valahogy sosem volt valószínű, hogy aki (legalább) 3 évig vele járt, az hirtelen, és csak csak a 30 ezüstért árulta el (tudom, János evangélima implicite ezt sugalmazza). Ez csak a megszabott díj volt, amit átvett a melóért. Én is úgy gondolom, hogy a hatóságok beépített embere volt (vagy az elejétől vagy később vált azzá), aki a megfelelő alkalomra várt. Az evangéliumokat Isten Igéjének tartom, de emberek írták őket, akik valószínűleg sosem tudták meg, hogy Júdás tégla volt, isteni kijelentést pedig nem kaptak erre nézve. A "végeredmény", a megváltás szemszögéből nézve igazából mellékes kérdés, hogy miért csinálta.
Igen, most már publikus: hazaköltözöm Gibraltárra. 9 hónapja személyesen is van lehetőségem megtapasztalni azt a fordított kultúrsokkot, melyről évekig külföldön élt, majd hazaköltözött klienseim beszámoltak – ekkor költöztem vissza Magyarországra közel 4 külföldön töltött év után. Többször…..
Mintha Sztálin vagy Brezsnyev tért volna vissza. Csak most Magyarországra. Ezek paranoiásak voltak. Nem elég Önnek a többség egy demokráciában, hanem üldöznie kell ezeket. Rájuk mászik, csak mert más a véleményük!   "Orbán Miniszterelnök Úr! Nem tudom, mennyire emlékszik az első alkalomra,…..
Az 1970-es évekre New York az Egyesült Államok bűnözés által leginkább sújtott városává vált. 1975-ben az önkormányzat a csőd szélére jutott, adósságának rendezését egy nagyvállalatra kellett bíznia. ..
sörfigyelő Chocolate Tom 2017.02.09 12:15:56
Illat: enyhén édes és komlós Hab: sűrű és masszív Szín: sötét mahagóni  Csokis és erős. Végre egy sör, amiben tényleg érezni a csokoládé ízt, nem kell kutatni benne. Igaz a hátoldali címke szerint pont csoki nincsen benne. Viszont ennek az íznek az az ára, hogy alatta nem sok mindent érezni, sőt…..
William Paul Young, a nagysikerű A viskó című könyv szerzője új regényt írt, amely az Alexandra Kiadó gondozásában rekordsebességgel ért el hazánkba is. A történet most is a hit és vallás körül forog, de a fiatalkori útkeresés után a központi téma most a teremtés és az eredendő bűn...
Az eladó már majdnem becsomagolta a szeletelt szalámit, amikor észrevette, hogy én észrevettem a szeletek közé diszkréten becsúsztatott szalámivéget. Nem reklamálok úton-útfélen, bár megkérhettem volna, hogy vegye ki a véget, hiszen rendszeresen bele lopják. Az már kimeríti a pimaszság kategóriáját,…..
1972. Tankolás az ÁFOR kútnál. A kép a Faluszéli házak című film forgatásakor készült. Forrás: FORTEPAN  ..
Szerző: Kanyó Ferenc Mátyás királyt méltán tartjuk számon a legnagyobb uralkodóink között. 1490 virágvasárnapján a király, miután ellenkezés és lelkesedés nélkül végigülte a hosszú ceremóniát, megéhezett, és fügét kért. Bécsben azonban nem igen szokott április elején még friss füge teremni, úgyhogy…..
sörfigyelő Olcsón jó sört 2016.03.24 12:56:37
  Az olcsó jó sör, maga a sörvásárlás Szent Grálja, mindenki csak keresi, megtalálni igen nehéz.   Az ismert márkák között ajánlható az Arany Ászok Félbarna, egyrészt mert nincs másik félbarna sörünk a boltokban, másrészt, mert iható és jó az ára. A Drehertől ajánlós még a Bak, pillanatnyilag az…..
1954-es dia az amerikaiak segítségével ismét "fasizálódó" Nyugat-Németországról...
rettentó 2016.05.07 19:29:55
Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz. Még két megjegyzés: lehet, hogy Jakob Kaiser mondott ilyesmit, de más kontextusban. Érdemes utánaolvasni ki volt, milyen elveket vallott, és a helyére fog kerülni, mire gondolhatott: en.wikipedia.org/wiki/Jakob_Kaiser. És hogy a rendőregyenruha Hitler előtti, az miért baj? Az úgy volt, hogy az NDK-ban nem maradtak nácik. Ja, valami csodálatos módon 1945-ben mind átkerültek nyugatra. Csodálatos példája az agymosásnak.